Tahtoo junttisandaalit!

Yhteistyössä Spartoo

Kaverin instagram-kuva kesäkengistään sen kamelinselän sitten lopulta katkaisi. Tähän saakka olen täysin onnistunut olemaan immuuni jo usean kuukauden ajan siellä täällä esiin pilkahdelleelle hypetykselle, mutta nyt minäkin huomasin ajattelevani, että ”pakko saada”. Ja, että mitkä? No, ne itselle ainakin sairaanhoitajien ja mummojen jaloista tutut Birkenstock terveyssandaalit!

Ei tarvitse mennä kauaskaan ajassa taaksepäin, kun oli mahdotonta kuvitella puhuvansa samassa lauseessa muodista ja Birkenstockeista, mutta Celinen marssitettua mallinsa lavalle turkiskoristeisissa mummosandaaleissa, muuttuivat ne lähes silmänräpäyksessä noloista jälleen halutuiksi.

Mutta niinhän se kiertokulku menee, että monet pitkäikäiset klassikot ovat aina toisinaan jopa vuosikymmeniä ns. noloja ja juntteja, mutta nousevatki yhtäkkiä jälleen ilmiöksi. Eiväthän ne olisi pitkäikäisiä klassikoita elleivät olisi oikeasti hyviä tuotteita.

Esimerkkejä tällaisista uuteen nousuun ampaisseista klassikoista on näiden Birksien lisäksi mm. kotimaiset Ainot ja Reinot. Entiset mummojen ja pappojen tossut saivat uuden elämän etenkin nuorison jalkineina.

20130629-105955.jpg

Viime aikoina noita Birkenstockin ”junttisandaaleita” onkin sitten nähty niin julkkiksien kuin muotibloggaajienkin kintuissa. Omaan estetiikan tajuuni ei tuo perus kahden remmin malli edelleenkään uppoa. Mallia kyseisten kenkien yhdistelystä pukeutumiseen voi vilkaista vaikkapa Fashion Zen– tai Heijastuspinta– blogeista.

Kyseiset rumat klohmot eivät muutu mielessäni haluttavaksi vaikka kuinka olisivat muotigurujen hyväksymää kamaa, mutta tämä kesän fashionvillitys sai minut huomaamaan, että kivankin näköisiä Birksejä on olemassa.

Kaverin Instagram-kuvassa esiintynyt varpaanvälistä kulkeva Gizeh-malli nimittäin sai minutkin hyvinkin kiinnostuneeksi huomattavasti kahden remmin perusmallia sirommalla olemuksellaan.

Megamukavat ja jalkoja oikeasti hellivät kivat sandaalit minulta kesäkenkäkokoelmasta vielä puuttuukin ja Birksien käyttäjät vakuuttavat niiden olevan juuri sellaiset.

Spartoolla on parhaillaan menossa Birkenstock– ale ja nyt mietinkin, että olisiko värivalintani helppo ja klassinen musta tai ruskea vai pitäisikö valita väriä. Kyllä on elämä vaikeita päätöksiä täynnä. 😀

Mikä on teidän tuomio, onko Birkenstockit kuumaa vai kaameeta?


15 Comments
 • Sooppo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kuumaa ehdottomasti! Mun vakikesäkengät on Birkenstockin Gizeh-malli, menossa jo 4. pari. Ihan parhaat! Kävelen sandaalit pilalle yleensä kahdessa kesässä ja nykyisillä tämä on vasta eka kesä, eli nokkela laskee, että olen ollut vannoutunut Gizeh-käyttäjä jo 7 vuotta! Parina viime kesänä maailmalla on näkynyt tosi paljon Birkenstockeja ja olen naureskellut partaani, että kerrankin mä olen ollut muodin aallonharjalla paljon ennen muita 😀

 • Maria Morri
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitti linkityksestä! 🙂 Meikän mielipide jo tulikin selväksi, mut sanotaan nyt vielä et kuumaa…. 😀 Terveisin löysin juuri läpikotaisin nahkaiset (myös sisäpohja!) Birkkarit! Tää likka on niin menetetty tapaus 😀

 • Eeelina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minun kirjoissani ehdottoman kaameeta, mutta en epäile etteikö noi olis mukavat jalassa.

 • Sini
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kaameeta! 🙂 En ottaisi edes sisäkengiksi töihin, mutta ei nuo muiden jalassa haittaa esteettistä silmääni!

 • Faf
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ei ei, muodikkuus ja erityisesti tyylikkyys on juuri sitä ettei jokajuttuun tarvitse tarttua.

 • suvi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tämän postauksen ansiosta tilaukseen lähti nämä http://www.spartoo.fi/Birkenstock-MADRID-PREMIUM-x191331.php ! En ois ikinä uskonut tämän päivän koittavan 😀

 • lottaaaa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mäkin vannon Gizehien nimeen, ne on oikeasti ihan maailman parhaimmat jalassa. Eivätkä näytä pöllömmiltä 🙂 Tuo varpaanväliin tuleva mollukka on ihan eri luokkaa kuin varvassandaaleissa – sitä ei oikeastaan edes tunne! Olin aluksi epäileväinen kun yleensä varvassandaalien vastaava hankaa ihon rikki. Ja nuo ovat siitä hyvät että ovat jalkaanpotkaistavaa mallia mutta pysyvät silti jalassa! Ihan parhaat!

 • lottaaa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ainiin, ja kannattaa valita omaa kokoa pienempi koko, minulla normaalisti 38 jalka mutta 37 näissä on sopiva 🙂

 • Pellavasydämen Mervi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan ihanaa, joskuskin jotain käytännöllistä ja muodikasta meikäläisellekin! Kaiken kesää kuljen jonkinlaisten pistokkaiden kanssa, joten olen siis melkein muodikas. Mutta nyt herää epäilys, että pitääkö niiden olla juuri Birkenstockit, eikö muun merkkiset terveyskengät käy? 😉

 • reetta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  birckenstock kyllä petti luottamukseni täysin muutamia vuosia sitten, kun koko eloni sairaanhoitajaäitini terveyskenkiä katselleena ja roskisreissuille lainanneena päätin vihdoin hankkia moiset ihan omaksikin reppureissua ajatellen. eittämättä nuo useampia remmejä sisältävät mallit olisivat varmaan toimineet oletettavalla tavalla, mutta hopeiset (ja terveyskengiksi yllättävän nätit) yhden remmin ihmeeni hiersivät kyllä niin maan perhanasti! ja mikä parasta, ei ainoastaan remmin molemmin puolin jalkapöydästä, vaan myös päkiöistä! siellä sitä sitten lompsittiin jalat verillä terveyskengissä 🙁

  (kävin verkkokaupassa näyttämässä kieltä, ja joudun kyllä toteamaan, että tämä malli http://www.spartoo.fi/Birkenstock-MAYARI-x85648.php näyttää oikeastaan tosi kivalta. ehkä joskus vielä, kun en terveyskengille enää kanna kaunaa..)

 • Lui
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Eteläisen Ranskan opiskelijoiden parissa nuo Birkenstokit ovat olleet käytössä jo iät ja ajat. Kyseessä siis alue, jossa ei juuri muita kenkiä tarvitse. Käykää vaikka katsomassa millainen tarjonta on Aix-en-Provencen (yliopistokaupunki Etelä-Ranskassa) kenkäkaupoissa. Ilmeisen kätevät, käyvät asuun kuin asuun.

 • Lui
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ja piti vielä lisäämäni, että vanha muistaa, että nämä olivat suurta huutoa joskus ’96-’97 main. Muodissa mikään ei ole uutta…

 • Jenny
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla on työkalosseina birkerit, ei parempia ole! Muutaman kerran oon lähteny niitten kanssa vanhingossa kotiin saakka, niin sulavasti kulkee mukana kintuissa.

  Ps. Mites crocsit? Onko ne sitten junttijuntit 😉

 • Sanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kuumaa ehottomasti. Tykkäisin kovasti tuollaisista varpaanvälimalleista. Ehdin vaan jo ostaa Clarksin mustat perussandaalit nahkaisena ja oon ihan tykästyny niihin. Parhautta kesällä <3

 • Mari
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No musta birkkikset vaan kuuluu työpaikalle.. Vaikkakin nyt on varvasvälikenkiä ihanissa väreissä (esim turkoosit <3)! Niissä voisin taittaa matkaa jossain ulkomailla missä pitää älyttömästi kävellä ja tykkäis että olisi ihan hyvät kengät jalallekkin. Pitää tietysti muistaa ettei Birkenstockitkaan joka jalkaan ole hyvät!

Post A Comment