Kuhertelua uuden kullan kanssa

-yhteistyössä Olympus-

Uhkailin teitä edellisessä postauksessa keikkakuvatulvalla ja tuon lupaukseni nyt sitten lunastan. Menneen viikonlopun paras ja eniten hyvää mieltä tuonut asia nimittäin oli ihan ehdottomasti tiiviisti uuden Olympus E-P5:n (kamera saatu) kanssa Porisperessä viettämäni aika.

Minulla on työn alla postaus, jossa ajattelin esitellä tuota uutta PEN-sarjan lippulaivamallia tarkemmin ja vertailla sitä sarjan kahteen muuhun kameramalliin (E-PL5 ja E-PM2), mutta nyt ensin viikonlopun kuvausfiiliksiä.

Minulla on ehtinyt olla tuo uusi runko nyt jo muutaman viikon ja olen siitä ollut hyvin täpinöissäni, mutta keikkojen kuvaaminen kohotti onnentunteeni ja innostukseni vielä ihan uusiin sfääreihin. Mm. tarkennuksen nopeus hakkaa aiemmat mallit ihan 6-0.

Mä olen ihan oikeasti silitellyt uutta beibiäni ja huokaillut onnesta tässä nyt muutaman päivän ja tuijotellut kuvia zoomaillen niitä ihaillakseni yksityiskohtien tarkkuutta. Ihan siis todellinen kuherruskuukausi meneillään. Harvoin tulen materiasta niin onnelliseksi kuin tuosta kamerasta.

Alan olla melko valmis muuttamaan työssäkäyttämäni SLR-kamat (eli perinteinen peilijärkkäri)  rahaksi ja siirtymään sataprosenttisesti peilittömään kuvaukseen. Mun olkapääkin tykkäis hyvää, kun kamojen paino putoaisi huomattavasti.

Äh, en nyt tylsistytä teitä tällä kertaa enempää rakastuneilla horinoillani, vaan pistän läjän keikkakuvia eetteriin. Keikoilla kuvaaminen on ollut aina mun sydäntä lähellä ja nautin siitä puuhasta jotenkin ihan hirveästi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällaiset keskellä kirkasta päivää tapahtuvat ulkoilmakeikat tosin eivät tarjoile samalla tavalla mienkiintoisia valoja kuin sisätiloissa tai illan pimeydessä tapahtuvat keikat, mutta kyllä tällaisiakin on toisinaan mukava kuvata, vaikka haasteita ne eivät juuri tarjoakaan.

Eilen, sunnuntaina Porisperessä vietettiin perhepäivää iltapäivän esiintyjien Tuulin ja Cheekin kerätessä paikalle paljon kiljuvia mukeloita vanhempiensa kanssa. Itseäni kiinnostikin oikeastaan vain viimeisenä vetänyt Haloo Helsinki, jonka laulaja-basisti Elli on mielestäni aivan hurmaavan oloinen typy.

20130805-125209.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ole Haloo Helsinkiä koskaan kuunnellut juurikaan niitä hittibiisejä enempää, joskin ne ovat aina olleet Ellin persoonallisen äänen vuoksi vallan hyviä ralleja. Nyt orkesterin livenä nähtyäni ja kuultuani tykästyin poppooseen kovasti lisää ja päätin, että pitänee tutustua heidän tuotantoonsa tarkemminkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulle tulee Ellin blondista pehkosta, suurista silmistä ja ilmehdinnästä mieleen Michael Monroe. Sellainen nätti tyttöversio rokkikukosta. 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20130805-130053.jpg

Liekö mimmillä ollut oikeassa kädessä joku pahempikin kipu, sillä hän soitti bassoa vain muutamassa biisissä ja keskittyi suurimman osan keikasta vain laulamiseen basson tullessa nauhalta. Harmi, sillä olisin mielelläni saanut enemmänkin soittokuvia Ellistä, sillä basistinaiset on mun mielestä jotenkin tosi kuumia. Fanitin teininä kovasti mm. Melissa Auf der Mauria.

Pari kuvaa Mikko Von Hertzenistä tosiaan jo postasinkin, mutta tässä olisi muutamam lisäruutu lauantai VHB-keikalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ollut nähnyt myöskään Von Hertzen Brothersia aiemmin livenä ja tämänkin bändin kohdalla kävi niin kuin monen muun kohdalla, että vasta livekeikka sytytti mut todella. Levyltä en ollut koskaan suuremmin VHB:sta innostunut vaikka Tommi sitä on jo vuosia fanittanutkin.

Nyt kuitenkin etenkin uusimman levyn materiaali alkoi upota minunkin hyväksyvään tajuntaani. Lisääntytyvään kuunteluun menee siis tämäkin. (ja toki myös katseluun… Toi Mikko tuntuu nauttivan arvostusta melko monen naisen mielessä. ;D )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki tässä nähdyt kuvat ovat suoraan kameran Pin Hole -filtterin kanssa (joku VHB kuva voi olla ilman filtteriä..) kuvattuja enkä ole niitä siis muuten käsitellyt kuin rajannut joitakin ruutuja hieman uusiksi. Runkona tosiaan toimi Olympus PEN E-P5  ja objektiivina kiinteäpolttovälinen 75 mm 1.8  (koska kameran kennon kroppikerroin on 2, on polttoväli kinovastavuudeltaan aikalailla 150 mm)Aivan huippulasi keikkakuvaukseen ja vaikkapa muotokuvaukseen. Bokeh on ainakin omaan makuuni todella kaunis.

Tuossa lymyilee kuvia vielä Cheekin, Jukka Pojan ja Appendixin keikoilta sekä sideshow-ryhmä Shock Circuksen huikeista esiintymisistä, joten tätä kameraihkuttelua kera Porispere-kuvien luvassa edelleen lisää. Koittakaa kestää. ;D

PS. Jos on ollut Olympuksen PENin hankkiminen mielessä, niin nyt on hyvä aika, sillä meneillään PEN Bonus Zoom -kampanja, jossa E-PM2 KITin tai PEN Lite E-PL5 KITin ostaja saa kaupanpäälle M.ZUIKO DIGITAL 40-150mm F4.0-5.6 R -telezoomobjektiivin (arvo 349 €). Tsekkaa kampanjassamukana olevat liikkeet ja ohjeet TÄÄLTÄ!


12 Comments
 • Mervi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Suorastaan häpeän oman blogini kehnoja kuvia. Haluaisin ostaa uuden kameran ja opetella kuvamaan hianoja kuvia. Vaikka en kyllä tiedä, onko vika pelkästään minun taidoissani. Mistähän kannattaa aloittaa? Mistä voi tietää, mikä kamera on hyvä ja miten ihmeessä voi itsekseen opetella hyväksi kuvaajaksi? Ei meilläpäin ainakaan mitään kursseja järjestetä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kuvaamaan oppii vain kuvaamalla ja kokeilemalla rohkeasti niitä kameran säätöjä automaattiasetuksilla kuvaamisen sijaan.

   Kameran valintaan vaikuttaa hirveästi sen käyttäjä ja kuvien käyttötarkoitus, joten yksiselitteistä vastausta kysmykseen ”mikä on hyvä kamera” ei ole. Vaikkakin noita Olympuksen PEN-minijärkkäreitä olen kyllä pystynyt suosittelemaan aika monen tasoiselle kuvaajalle.

 • Iidas
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vau, tosi hienoja kuvia! Ja uuulalaa, en malta odottaa Cheekin (<3__<3) kuvia!!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Cheekistä on valitettavasti aika vähän kuvia sillä en vaan jaksanut raivata tietäni riittävän lähelle lavaa siellä mukulahelvetissä. 😀

   Mutta kyllä niitä pari tänne blogiin asti saadaan..

   • Iidas
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ymmärrän 😀 Itse olin just perjantaina Kuopiossa Cheekin keikalla ja jopa ihan eturivissä (oli pakko päästä), mutta se vaatikin 1,5h odottelua lavan edessä. Ja kieltämättä kaikki ympärillä olijat olivat varmaan 10v nuorempia (itse 24v) 😀 Mut se kaikki oli sen arvosta, hihii!

 • Pinkit korkokengät
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Toi on ollut munkin himotuslistallani, mutta saas nähdä… Jotain uutta sitä kyllä tarttis hankkia 😉

 • ikki
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  VHB on loistava. Muutama vuosi sitten olivat Porissa LP;llä. Ja kuvasi ovat ihan mahtavia1

 • Rimma
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vau!

  Itsehän myin keväällä peilillisen Canonin kaikkine linsseineen ja ostin tilalle OM-D:n <3 Pois en vaihtaisi! (Just tuo linssi pitäisi kyllä hankkia..)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla oli OM-D alkuvuonna pari kuukautta kokeilussa töissä ja se on kyllä loistava. Ainoa syy miksi olen vielä vähän epäröinyt asian kanssa on se, että rakastan Canonin 70-200 2.8. linssiä!!

 • FF
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos hienoista kuvista ja oi-oi ihana Mikko!

 • Kirsi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihania kuvia! Miten olet tuon tarkennuksen saanut noin hyväksi? Manuaaliasetukset juu, mutta pystytkö tarkemmin kertomaan? Itselläni on Olympuksen OM-D ja liikkuvan kohteen kanssa on vaikeuksia saada tarkennus kohdalleen. Canonilla olen kuvannut aiemmin, sillä tuntui pelittävän jotenkin paremmin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mä olen kuvannut noi itse asiassa aukon esivalinnalla ja automaattitarkennuksella. Tykkään kuvata mahd isolla aukolla, joten näissä aukko vaihtelee 1.8-2.2 ja lasi on tosiaan ihan huippu, kiinteä 75mm.

   Olethan tutustunut kameran eri tarkennusasetuksiin? Jatkuva, kerta jne? Itse tykkään käyttää ihan S-AF asetusta.

   Ja itsellä kyllä paremmat kokemukset O-MD:n ja PENien tarkennuksesta kuin Canonista.

Post A Comment