Kymmenen pistettä

 Mä toistan itseäni kuin papukaija, kun sanon, että kengät on mulle ehkä tärkein osa pukeutumista. Vaatteet mulla on etenkin arjessa hyvinkin tylsiä, mutta tylsiä kenkiä en siedä. Muistan edelleen sen vatsasta kouraisseen kauhuntunteen, kun kerran kiireessä ulos juostuani tajusin, että mulla oli tummien farkkujen kanssa tummat, kärjistään kovin tylsät nilkkurit joiden varressa olevat soljet ja muut jujuna toimivat killuttimet olivat piilossa punttien alla. Aikaa ei ollut kääntyä takaisin, eikä lahkeita voinut survoa kenkien sisään, joten oli vaan nieltävä ahdistuksensa ja juostava tapaamiseen. Muistin nolon ja tylsän kenkävalintani koko illan.

TP_pandora

Omissa kenkävalinnoissani mielenkiinto syntyy yleensä väreillä, kuoseilla ja materiaalien mielenkiintoisilla yhdistelmillä ennemmin kuin erikosilla kenkämalleilla. Rakastan kaikenlaisia peruskenkiä kuten ballerinoja, maihareita ja herrainkenkiä, sillä pelkistetty malli jättää loistavasti tilaa väreillä ja kuoseilla leikittelylle.

Muistan kuinka jo ala-asteikäisenä kaipasin värikkäitä kenkiä ja ehdin vuositolkulla haaveilla punaisista nilkkureista ennen kuin vihdoin sellaiset löytyivät. 90-luku + pieni kainuulaispitäjä ei ollut se yhdistelmä, joka olisi tarjonnut kummoista iloittelua kenkärintamalla. Toppalenkkari-iän ohitettua talvi- ja syyskengistä oli tarjolla ne tutut ja luotettavat surkea ja harmaa. Yhdet havunvihreät punaisin nauhoin varustetut mokkanilkkurit sentään muistan omistaneeni.

Nykyään on onneksi asiat vallan toisin! On ilahduttavaa, että on olemassa kenkämerkkejä jotka panostavat nimenomaan upeisiin väreihin. Yksi tällainen merkki on ruotsalainen Ten Points jonka yllä näkyvää, äärettömän mukavaa Pandora-mallia löytyy itseltänikin herkullisen tummanpunaisena. Ten Points ei uusi joka sesonkiin kaikkia mallejaan, vaan hyväksi havaitut perusmallit elävät kaudesta toiseen päivittyen aina vaan uusilla ajankohtaisilla väreillä. Siitä hyvänä esimerkkinä juurikin tuo kepeä Pandora-maihari. Kesäksi on ollut tarjolla pastelleja ja hiekan sävyjä ja nyt syksyn tullen kirkkaat värit valtaavat kaupat. Kuinka mielelläni ottaisinkaan nuo kullankeltaiset kaunottaret!

TP_3

Kun tiirailin näitä syksyn uutuksia kuvapankista tuntui ihan mahdottomalta valita kengistä vain kahta tai kolmea omaa suosikkia. Ten Points tuntuu tarjoavan kengissä juuri sitä mitä minä kaipaan, konstailemattomia malleja upeissa väreissä valmistettuna laadukkaista materiaaleista. Tulin näitä kuvia katsoessani ihan hirvittävän iloiseksi siitä, että pian voi taas kaivella syyskengät kaapeista ja voin ottaa jälleen käyttöön omat Pandorani ja viime syksynä saamani punaruskeat kiilakorkonilkkurti, jotka ovat malliltaa noiden ylläolevien punaisten kaltaiset, mutta ilman remmejä. Aluksi hieman meinasin vierastaa tuota melko möhköä korkoa, mutta kenkien mukavuus ja niiden tuoma lisäpituus saivat minut puolelleen. Loistavat mekkokengät syksyyn. TP_nilkkureita

Tämän postauksen kuvissakin on jo niin monta paria, jotka tahtoisin itselleni, että toivon todellakin, ettei näitä tulisi hirveästi paikallisiin kenkäkauppoihi tai minä joudun vararikkoon. Himotuslistalle mahtui ainakin kullankeltaiset Pandorat, ruskeat vetoketjukoristeiset bikerit, molemmat alemman kuvan punaisista nilkkureista sekä nuo mustat niitein kuorrutetut nilkkurit. Nimensä mukaisesti Ten Points saa minulta tälläkin kaudella täydet kymmenen pistettä valikoimastaan.

Mieheni todennäköisesti toteaa tähän, että ”noihan on kaikki samanlaisia mitä sulla jo on”, mutta se ei vaan selkeästi tunnista selkeitä punaisten sävyeroja eikä sitä minkä eron tekee onko kengässä niittejä vai ei. Mutta eipä sillä, en minäkään näe mitään eroa hänen kymmenissä samannäköisissä farkuissaan. 😀

Löytyikö teille suosikkeja ja himotuksia?


9 Comments
 • suski
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Ohh, juurikin nuo punaiset kiilakorkoiset! Mistä noita saa???

 • -mirruli
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Itse pyrin pitämään kenkäkokoelmani kahta turkoosia kenkäparia lukuunottamatta suht yksinkertaisena, iloittelen ehkä ennemmin paidoilla tai huiveilla. Pyrin myös yhtenäiseen vaatekaappiin, jossa osaset sopivat hyvin värimaailmaltaan toisiinsa. Ja asusteet saisivat sitten sopia vaatteiden kanssa yhteen. Käytän aika paljon sinistä, turkoosia, mustaa, beigeä, ruskeaa, persikanpunaista ja violettia.

  Menin sitten kuitenkin bongaamaan nuo ihan alimmat punaiset nilkkurit viime viikolla ja siitä lähtien ne ovatkin väijyneet mielessäni. Mulla ei kuitenkaan ole juurikaan mitään muuta lämpimän syvän punaista. Nyt mietinkin, olisiko tästä hyvä aloittaa punaisen valloitus vai vaan jäädä haaveilemaan noista kengistä… Voi tää naisen elämä välillä olla sitten vaikeeta!

 • Mirva
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Mä rakastan myös jotain jujua kengissä. Myös erikoisemmat mallit kiinnostaa, mutta useammin ostan vain kauniita perusmalleja mielenkiintoisissa väreissä ja kuoseissa. 🙂 Ten Points tuli tutuksi 18 kesäisenä ollessani kenkäkaupassa ilta- ja kesätöissä ja olinkin sen jo vallan unohtanut! Nuo kiilakorkoiset nilkkurit on kertakaikkiaan ihanat… :>

 • Mervi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Juu, minäkin tykkäisin niin kauniista kengistä ja onneksi joskus niitä saatoin pitääkin. Saat olla onnellinen, ettei sinulla ole tällaista ongelmaa; lonkkavammaisena en ole KOSKAAN voinut solmia yksienkään kenkien nauhoja, en kiinnittää tarroja, solkia tms. En saa myöskään vedettyä saappaita jalkaan, enkä vedettyä vetoketjua kiinni.

  Ainoaksi vaihtoehdoksi jää kengät, mitkä voi sujauttaa jalkaan. KOKO KESÄN olen kulkenut vain työkengän tyyppisissä pistokkaissa (korkoa ei voi myöskään olla) ja talvi vasta ongelmallinen onkin. Jotkin helposti jalkaan menevät avokkaat toivoen ettei olisi runsasluminen ja kylmä talvi…

  En halua olla ilonpilaaja. Viestini on, että nauttikaa hyvät ystävät kauniista kengistä, kun voitte!

 • Essi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Multa löytyy Ten Points Pandorat ruosteenpunaisen enkä malta odottaa ilmojen viilentymistä, et saan ne käyttöön. Liian herkullisen väriset ja niin hyvät jalkaan!

 • Mönkkeli
  Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

  Veera, auta! 🙂 Mulla on harkinnassa ostaa nuo talvi Pandorat, mutta miten ne toimii talvella? Varsinkin täällä etelässä (pk-seutu) kun on sitä jäätä ja loskaa. Pohjaa katellessa heräs epäusko ja epätoivo… :/ Ja ottaako ne kylmää pohjasta? (vaihtoehtona pandorille on nämä: http://shopeu.ecco.com/fi/fi/ecco/ecco-saunter_1785663/1785670?navId=182

  Mutta voi olla että on liian kapeat mulle :/ Mitä teen?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

   no itse ainakin olen pitänyt kenkiä talvella. Mutta mulle ei ole kyllä kovasti eroa onko kengät syys- vai talvikenkiä. talvella vaan käytän kylmilä ilmoilla ohuita villasukkia. Jos sua huolettaa että pohjat on ohuet ja siksi kylmät, niin ainahan sinne voi laittaa lämpimän pohjallisen.

   • Mönkkeli
    Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

    Lähinnä siis, että onko pohjat kuin liukkaat, kun nissä ei kauheasti ollu kuviota :/. Mitkä on sun kokemukset?

    Kiitos tästä <3

    • Veera
     Posted at 00:00h, 30 marraskuu Vastaa

     ei oo ollut mun mielestä liukkaat. en ainakaan vielä oo kaatunut niillä kertaakaan. 😀

Post A Comment