Olen pesunkestävä PEN-tyttö

Olen ollut onnellinen Olympus-tyttö jo yli kahden vuoden ajan. Tutustuin PEN-mikrojärkkäreihin ensimmäisen kerran ollessani kesällä -11 Wienissä silloisen uutuusmallin E-P3 lanseeraustapahtumassa.

Nyt pari vuotta ja useampi kameramalli myöhemmin onkin huikeaa olla mukana Olympuksen Photostory -kampanjassa, jossa valokeilassa on pari kuukautta sitten kauppoihin saapunut PEN-malli E-P5. Sain kunnian olla mukana myös kun tämä malli esiteltiin lehdistölle huhtikuussa Berliinissä ja kyllä olikin pitkät kolme kuukautta odotella, että sai kameran vihdoin käsiinsä. Mutta siitä lähtien olemme olleet erottamattomat.

Meille bloggaajille annettiin muutama teema joita kuvaten meidän haluttiin tutustuvan uuden E-P5:en toimintoihin ja mahdollisuuksiin. Postauksen kuvat ovatkin tulkintoja noista kuvaustehtävän aiheista: Onni on.., Minun kaupunkini, Kauneinta kotonani ja Ihana valo. Kuvien alle merkitty käytetty objektiivi ja mahdollinen taidesuodin (joita E-P5:sta löytyy 12 erilaista)

olympus_veera_onnion kopioi

Kuten jo kerroin, niin olen kuvannut eri PEN-mikrojärkkäreillä jo yli kaksi vuotta. Mulle nämä pienet peilittömät järkkärit avasivat aikoinaan oven ihan uudenlaiseen valokuvaamiseen. En nimittäin ollut pätkääkään kiinnostunut raahaamaan raskasta ja suurta peilijärkkäriä enää minuuttiakaan töiden ulkopuolella, mutta pokkarit taas eivät tarjonneet minulle koskaan kaipaamiani kuvausominaisuuksia, joten hyvin pitkään valokuvaus ei kuulunut lainkaan mun vapaa-aikaan, vaan oli ainoastaan työaikana suoritettava velvoite, joka kipeytti paikat koska vehkeet painoivat niin pirusti.

Se olikin sitten lähes naurettavaa miten mä innostuin kuin pieni lapsi saatuani ekan kerran tuollaisen näppärän mikrojärkkärin käteeni. Muistan kuvanneeni Wienissä ihan intopiukassa ja pitkästä aikaa valokuvaaminen oli mun mielestä taas oikeasti kivaa. Kanssamatkaajat naureskelivatkin, että eivät ole ehkä koskaan nähneet kenenkään olleen niin innoissaan jostain kamerasta. 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PENit siis tulivat mun elämään ja käsilaukkuun jäädäkseen. On ihan mahtavaa, että saan kätevästi mahtumaan pieneen laukkuun kameran lisäksi vielä pari vaihto objektiiviakin, jos tarve vaatii. Kuljetankin yleensä mukana vähintään kahta objektiivia: 17 mm f1.8  ja 45 mm f1.8  kiinteitä laseja joiden kanssa pärjää valovoimansa vuoksi loistavasti lähes tilanteessa kuin tilanteessa.

Piti tuohon minun kaupunkini -aiheeseen ottaa mukaan kaksi kuvaa, kun halusin sekä tuon  ylemmän kuvan läheisestä kauniista rakennuksesta, että myös tuon Appendixin keikkakuvan. Tuossa Porisperessä otetussa kuvassa yhdistyy kaksi asiaa: se, että Pori on ihan mahtava tapahtumakaupunki ja se, että keikkakuvaus on mun mielestä ihan hillittömän siistiä.

olympus_veera_minunkaupunkini2 kopioi kopio

Mun E-P5:lla ottamiani keikkakuvia tuli Porisperen jälkeen tykiteltyä useampikin postaus tänne blogiin. Jos jäivät näkemättä, niin TÄÄLTÄ löytyy kuvia Haloo Helsingin ja VHB:n keikoilta. PEN-sarjan lippulaiva E-P5 osoitti noilla keikoilla kuvatessa voimansa, tarkennus on ihan salaman nopea ja 5-akselinen kuvanvakaajakaan ei ole pelkkää myyntipuhetta.

Noissa PENeissä on mun mielestä ollut aina hienoa se, että ne sopii hyvin monen tasoisten kuvaajien käteen. Esim tuo EP-5 on helppo antaa kokemattomammankin kuvaajan käteen vaikkapa tilanteessa, jossa tarvitsen asukuvan blogiin. Voi pistää vaan kosketusnäytön päälle ja käskeä painamaan naaman kohdalta. Helpommaksi ei vois enää mennä. 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisaalta taas ominaisuudet ovat niin moninaiset, että kokeneemmaltakaan kuvaajalta ei lopu säätömahdollisuudet kesken. Itsehän olen käyttänyt tätä E-P5:sta myös työkeikoilla. Juuri viime viikolla kuvasin yhden yrityksen kuvituskuvat sillä ja parin viikon sisällä ollaan oltu myös hääkeikalla.

Jottei ihan pelkäksi hehkuttamiseksi kuitenkaan menisi, niin aiempiin malleihin verrattuna kaksi muutosta ottaa hieman päähän. Näyttö ei tässä mallissa käänny asentoon, joka mahdollistaisi itserakkaan oman pärstän kuvaamisen toisin kuin E-PL5-mallissa ja yksi valintakiekko oli muutettu sileäksi aiemman lovitetun sijaan joten siitä ei mun mielestä saa yhtä hyvvä otetta. Mutta jos ongelmat tosiaan on tuota luokkaa, niin ehkä mä kestän. 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin bloggaajan näkökulmasta tämä E-P5 onnistui tuomaan mukanaan uusia käteviä ominaisuuksia jotka tekee vaikkapa reissussa bloggaamisen tai kuvien someen jakamisen todella nopeaksi ja helpoksi.

Toinen on Photostory-kollaasitoiminto, josta yksi esimerkki tuossa yläpuolella. Kamerassa on siis erilaisia valmiita useamman kuvan kollaasipohjia joihin voi kuvata suoraan. Jos siis haluaisin vaikka heittää blogiin pikaisen asukuvan yksityiskohtineen jostain reissunpäältä, voisin kuvata tuollaisen näppärän photostory-kollaasin sen sijaan, että joutuisin latailemaan useita kuvia pikapostaukseeni.

Ja sitten vielä se viimeinen nerokkuus, jonka ansiosta sen kuvan saa jaettua salaman nopeasti mihin ikinä tahtookin ilman, että tarttis olla mukana piuhoja, muistikortinlukijoita tms.. Langaton kuvien siirto puhelimeen tai tablettiin! Tämä jos mikä ominaisuus sai mut hyppimään riemusta.

OIS kopioi

Eilen illalla Instagramiani vilkaisseet ehkä näkivätkin tuon söpön sorsan. Kuvasin sen Kirjurinluodossa PENilläni, pistin kamerasta Wi-Fin päälle, liityin siihen puhelimellani, nappasin kuvan Olympus Image Share Appsillä puhelimeeni ja nakkasin Instaan. Kaikki n. 15 sekunnissa. Uutta puhelinta valitessani mun tärkein kriteeri oli, että se osaa jutella mun kameran kanssa. 😀 Eli Lumia ei käynyt, vaan valitsin Androidien ja iPhonen välillä ja päädyin iLuuriin. Ja asukuvienkin ottaminen onnistuu tästä lähtien vaikkei kuvaajaa löytyisikään, sillä langattoman yhteyden ansiosta puhelimeni toimii myös kameran kaukolaukaisimena!

Yks postaus ei oo riittävästi tästä aiheesta, voisin jatkaa selittämistä loputtomiin, mutta armahdan teitä. Pori Jazzeillakin tuli useampikin valokuvausta harrastava setä kyselemään kädessäni olevasta kamerasta, kun oli kuulema niin hyvän näköinen ja saivatkin sitten raukat vartin luennon aiheesta jokainen kyselijä. 😀

Tähän loppuun vielä kuva missä näkyy tuo itse intoilemani kamera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etualalla siis E-P5 kera 17 mm linssin ja taka-alalla vanha Olympus F filmikamera, jolta E-P5 on saanut vaikutteita kauniisen retrohenkiseen ulkomuotoonsa. Me like!

Kannattaa muuten vierailla tuolla Photostory-sivustolla, sinne nimittäin päivittyy tässä viikon aikana muidenkin bloggaajien kuvia noista haasteen aiheista (onni on.., minun kaupunkini, kauneinta kotonani ja ihana valo). Ja parin viikon päästä sivustolla alkaa myös äänestys johon osallistumalla voi voittaa itselleen PEN-kameran. Infoan kyllä sitten vielä erikseen, kun äänestys on auki.


Tags:
4 Comments
 • Helen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tämäpä oli kiva postaus! Olen etsinyt kuumeisesti tietoa PEN E-PM2:a ja E-PL5:a, jotka kuuluvat siihen Olympuksella käynnissä olevaan kampanjaan, jossa saa tietyn linssin kaupan päälle. Jompi kumpi kiinnostaisi kyllä kovasti. Osaatko sanoa, mitä eroja noissa oikein on? Tai osaatko kertoa sen himoitsemani tiedon, että saako noilla kuvattua esim. asukuvatilanteen siten, että tausta blurrautuu? Makrokuvissa varmaankin blurraus onnistuu, mut miten tuollainen? Kiitokset kovasti jo etukäteen 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   eroa noissa on lähinnä käyttöliittymässä, eli siinä että mistä mikäkin asia tapahtuu. E-PM2:ssa kuvaustilat ym valitaan näytön kautta, E-PL5:ssa moni asia toimii suraan nappuloista. E-PM:n näyttö ei myöskään ole kääntyvää sorttia kuten E-PL5ssa. Siinä suurimmat erot. Sisälmykset, eli prosessori ja kenno sun muut on ihan samat.

   Taustan blurrautuminen on sitten asia joka saadaan aikaan käyttämällä objektiivia, jossa voi käyttää mahdollisimman isoa aukkoa. Hyvä linssi esim asukuviin on 45 mm 1.8 kiinteä objektiivi, jolla hintaa n. 300 €.

 • Eräs Äiti
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Haa, inspiroiduin ja sen saa perheen kuvausasiantuntija nyt tuntea nahoissaan 🙂 Kyllä munkin pitää saada kunnon kamera…

  http://erasperhe.wordpress.com/2013/09/15/kuvasaldoa-saaristosta-ja-kame

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ääh, ei se Canon ole onnen tae vaikka sitä merkkiä olisi vuodet käyttänytkin. Itse olin 15 vuotta Canonisti, mutta näiden PENien myötä päässyt siihen tilanteeseen, että olen myymässä mun duunissa käyttämiä Canonin vehkeitä pois ja siirryn kokonaan Olympus leiriin. Canon ei ole mikrojärkkäreissään vielä läheskään yhtä pitkällä kuin Olympus. 😉

Post A Comment