Kurvit kohdilleen

Olen usein maininnut käyttäväni erilaisia kevyesti muokkaavia alusvaatteita ja paljon tuleekin kyselyitä, että mitä minä käytän vaikkapa vartalonmyötäisten mekkojen alla. Niinpä ajattelin vihdoin koota yhteen postaukseen muutaman oman suosikkituotteeni noista vararenkaiden vihollisista.

Tykkään itse käyttää jonkinmoista napakkaa alustoppia oikeastan ihan kaiken alla. Kyseessä ei tarvitse olla mikään nimenomaan ”läskin kuristus” -vaatteeksi tarkoitettu pukine, vaan mulla on esimerkiksi iso läjä Italiasta ostamiani ja mamman tuomia saumattomia mikrokuitutoppeja, jotka ovat materiaaliltaan sopivan napakoita pitelemään vatsamakkarani ojennuksessa.

Hyvän alustopin kanssa t-paidat, neuleet, paitapuserot ym. ensinnäkin laskeutuvat päälle paremmin ja samalla housunkauluksen tai hameen vyötärökaitaleen aikaansaamat ”vekit” hieman siloittuvat. Itselläni on vaan kaikin puolin jotenkin parempi, varmempi ja ryhdikkäämpi olo kun kaikkien löysempienkin vaatteiden alla on hyvä aluspaita.

Italiasta ostettujen lempparitoppien lisäksi minulla on akäytössä mm. tuossa allaolevassa kuvassakin näkyvä Maidenformin Firm Control -toppi, joka on kestänyt aktiivikäytössä jo pari vuotta menettämättä lainkaan napakkuuttaan tai muutenkaan kärsimättä jatkuvasta pesemisestä huolimatta. Topissa on tuplakerros vatsan kohdalla, joten litistää tehokkaasti pientä pömppöä. Maidenformia myyvät ainakin Stockmann ja Sokos ja hyvinvarusteituista alusvaateliikkeistä kannattaa toki kysyä myös.

veera_suosittelee

Hyvin samankaltainen spagettiolkaiminen pömppövatsan siloittajatoppi löytyy myös Triumphin valikoimista ja sellainenkin on itselläni käytössä. Mitään suurta eroa ei Triumphin ja Maidenformin topeissa ole, mutta omalla kokemuksellani väittäisin Maidenformin toppia hieman napakammaksi.

Lähes jokapäiväisessä käytössä olevien alustoppien lisäksi multa löytyy tietenkin myös pari alusmekkoa käytettäväksi kolttujen alla. Ehdoton suosikkini on viime vuoden lopulla Changesta hankkimani Control Shape -mekko, joka nimensä mukaisesti pitää kyllä kurvit kontrollissa.

Suosittelen alusmekoissa ehdottomasti tuollaista ”wear your own bra” -mallia, sillä A) on hankala löytää mekkoja juuri oikealla kuppikoolla ja B) tuo mahdollistaa liivien valitsemisen sen mukaan millaiset mikäkin asu alleen tarvitsee.

Mekon päällekiskominen oli ensimmäisillä kerroilla varsin hupaisaa puuhaa. Muistan sen nauruntyrskeen määrän siellä sovituskopissa, kun ähisin ja puhkuin survoessani makkaroita koltun sisään. Hankaluuksia meinasi aiheuttaa mekon alla olevan bodyn haaraosa, sillä en millään meinannut saada sitä kiinni.

Käytössä mekko toki hieman antaa periksi ja pukeminen helpottuu ja voi käydä myös niin, että tajuat puoli vuotta mekon omistettuasi, että siihen kolttuunhan voi hypätä niin, että ne bodyn haaralipareet on jo valmiiksi kiinni!!! Vähentää huomattavasti sitä pyllistelyn ja tuskailun määrää. (pikku skumppatuiskeessa vessassakäynti voi sitten olla taas ihan eri asia…)

Kolmas mainittava vaate on vielä kesäsisin mekkojen alla käyttämäni lahkeelliset törkeän korkeat mummoalkkarit! 

Sisäreisiläskit säästyy hankaukselta ja vyötärölle ei muodostu ylimääräistä muhkuraa, kun alushousut yltää rintaliiveihin saakka. En osaisi kesällä enää elää ilman kyseisiä seksintappajia. MIetinkin, että pitäsiköhän käydä hamstraamassa parit lisää, kun ovat nyt Anttilassa tarjouksessa 7 eurolla.. Myös saman merkin alustoppi on todella hyväksi ja toimivaksi havaittu (ainoa miinus onnettoman ohuista olkaimista) ja sekin irtoaa tällä hetkellä samalla seitsemän euron hinnalla. Ei paha.

Siinäpä muutamia suosikkejani muhkuroiden muokkaukseen. Löytyikö hyödyllisiä vinkkejä? Entä onko sinulla jotain omia suosikkeja?

 


Tags:
6 Comments
 • MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En koskaan, siis KOSKAAN unohda, kun puit sen bodyn yllesi ja taistelit niiden nepparien kanssa! 😀

 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näähän puetaan niin, että alushame nurinpäin ja ylösalaisin, asetetaan helma oikealle korkeudelle (olkaimet roikkuu maassa) otetaan kiinni kädentien reunoista ja nostetaan alushame paikoilleen näin se tulee oikeinpäin – makkarat nousee ylös ja asettuu paremmin vatsaonteloon kuin toisin päin puettaessa.

  • Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos tästä!

 • Pellavasydämen Mervi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kun edellisen kerran esittelit tämäntyyppisiä varusteita, päätin itsekin kokeilla ja olin tosi tyytyväinen. Harmi vaan, kun otin laput liian äkkiä pois ja nyt en tiedä, mikä ensimmäinen housuostokseni oli. Kyllä ne vaan hoikentaa ja niinkuin kirjoitit, antaa itselle varmemman olon! Kiitos siis vinkistä.

  Ainut miinus tulee juuri hankalasta pukemisesta. Nyt olen ostanut yhden koko korsetin, mutta unohtui kaappiin, joten en ole vielä kokeillut. Ostin siis sian säkissä – suuri mahdollisuus, ettei olekaan hyvä.

  Alennusmyynnistä, kokeilematta, ostin myös ”liian isot” rintaliivit, jotka kuitenkin osoittautuivat parhaimmiksi ikinä. Kyllä sillä vaan on iso merkitys, että on mukavat, sopivat ja tarkoituksenmukaiset alusvaatteet!

 • Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Noissa lahkeellisissa mummiksissa, eiks sulla jää sellasta muhkuraa siihen lahkeen suuhun (eli johonkin suunnilleen puoleen reiteen)? Siis silleen, että kun ne puristaa niitä läskejä, niin reiden löysät pullottaa siitä lahkeen suulta? Vai johtuukohan siitä, että kun ostan ne pöksyt suhteessa kapeemman vyötärön mukaan, niin paksummat reidet on liian isot niihin…? Hmmm…:D

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ei jää mitään reisimuhkuraa eikä ne muutenkaan mitenkään purista. Mulle on se käyttämäni koko L/XL muutenkin aikalailla sellainen, ettei se purista mitenkään mistään kohtaa. Eivät siis ole mitenkään erityisen muokkaavat.

Post A Comment