Istuvat farkut mittatilauksena?

”Otamme Sinusta tarkat mitat 3D-vartaloskannerillamme. Jokainen farkkupari tehdään yksilöllisesti mittojen mukaan. Farkut valmistetaan käsityönä mittojesi mukaan ja toimitetaan 5-7 viikossa. NOMO farkuilla on tyytyväisyystakuu. ervetuloa tuunaamaan ja tilaamaan täydelliset mittatilausfarkut!”

Olin ollut kiinnostunut Nomo-farkuista jo pidemmän aikaa, mutta 169 € hinta ei oikein houkutellut. Heinäkuussa kuitenkin bongasin Helsingissä käydessäni tarjouksen -50% kausiväreistä. Noin 85 € alkoi jo tuntua paremmin omaan budjettiin sopivalta ja hankintapäätöksen sinetöi Iinalta saamani 20 € lahjakortti, jonka hän sai hyvityksenä omien Nomojensa toimituksen viivästyttyä.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesän kausiväreissä oli valittavana mm. turkoosia, vadelmanpunaista, jotka eivät juurikaan olleet mua varten, mutta joukosta löytyi kuitenkin yksi väri, joka iski täysillä omaan makuuni.   Minun oli saatava upean oranssit pillit!

Nomossa homma siis menee niin, että asiakas pistetään alusvaatteisillaan skannerikoppiin ja toimii siellä sitten nauhoitteelta tulevien ohjeiden mukaan. Jalat niille osoitetuille paikoille, kahvoista kiinni, ryhti suoraksi jne ja sitten skanneri välkyttelee valojaan kuin avaruusalus konsanaan ja tsekkailee strategiset mittasi.

Omalla kohdalla eka skannaus meni metsään koska sisäreiteni ottivat kiinni toisiinsa eikä vehje siis saanut mitattua megareisieni ympäryksiä. Melko haralleen saa meikäläinen kinttunsa levittää, ettei reisipallurat hinkkaa toisiinsa. 😀

nomokollaasi2

Mittailujen jälkeen sitten valitaan farkkujen malli, väri, tikkausten väri, taskujen malli ja kaikki tärkeät yksityiskohdat. Itse valitsin malliksi Skinny Minnien, pyysin korkean vyötärön ja sitten vielä hieman ekstrakorkeutta. Yksityiskohtavalintojani olivat mm. tuplatikkauukset lahkeiden ulkosaumoissa, napit vetoketjun sijaan, liskokuosinen Nomolappu, kapeat käänteet lahkeiden suussa ja farkkujen väriin sointuva tikkilanka.

Toimitusajaksi luvattiin tosiaan sellainen 5-7 viikkoa, mutta pitkäksihän se meni. Sähköpostiin tippui kaksikin kertaa viesti jossa pahoiteltiin, että eivät voineet pitää lupaamansa toimitusaikaa. Ei siis pitänyt ensimmäinen eikä vielä toinenkaan aika-arvio. Oliskohan se ollut 9 viikkoa, kun vihdoin oli housut valmiina.

nomokollaasi

Kerralla ei homma kuitenkaan mennyt putkeen. Olisi ehdottomasti pitänyt älytä vetää skannauksen aikana vetää vatsaa sisään niin paljon kuin vain pystyy, jotta olisi tullut mahdollisimman pieni mittaustulos vyötäröä varten. Porkkanapöksyt olivat kerralla hyvät lahkeiden pituuden ja pohkeiden osalta, mutta vyötäröltä ja muutenkin etuosasta överisti liian isot ja todettiin myyjän kanssa, että pepun altakin saisi ottaa ylimääräistä pois.

Eli parin viikon mittainen korjauskierros sitten vielä päälle ennen kuin vihdoin sain farkut. Vyötäröltä oli ylimääräiset sentit saatu kurottua hienosti pois, mutta etuosaan jäi kyllä edelleen hieman ”munapussi”. Puolen päivän käytön jälkeen farkut tuintuivat myös pepun alla taas jo melko löysiltä.

Nomo tarjoaa tyytyväisyystakuun, eli mä voisin edelleen kiikuttaa pöksyt liikkeeseen ja pyytää vielä lisäkorjauksia. Mutta kun en hitto enää jaksa. Skannailua, korjailua, kuukausien odotusta… Mä saan helpommin ja huomattavasti lyhyemmässä ajassa istuvat farkut, kun käyn kiertämässä muutaman kaupan ja sovittamassa läjän eri vaihtoehtoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oranssit farkut ovat siis ihan kivat. Eli kyllä niitä käytettyä tulee ja on mulla huonompiakin farkkuja ollut. Mutta en mä nyt tuosta Nomo Jeansin konseptista oikein vakuuttunut. Toki sieltä osa ihmisistä onnistuu saamaan loistavasti istuvat farkut, mutta itselle tosiaan tuli se tunne, että kyllä ihan farkkukauppa jossa on laaja valikoima ja asiantunteva myyjä, on luultavasti varmempi tapa saada itselle passelit denimit. Ja jos nyt ei jaksa ravata montaa putiikkia yhden päivän aikana, niin kyllä sitä silti nopeammin kuin kahdessa kuukaudessa ne hyvät farkut löytyy.

Eli meikäläistä ei nyt tämä yhtälö ’normihinta 169 € + parin kuukauden toimitusaika + korjauskierros + ei vieläkään mega hyvä lopputulos’ ihan kauheasti vakuuttanut. Ei riitä kärsivällisyys moneen korjailukierrokseen tällaisen tuotteen kohdalla jota löytyy kaupoista muutenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Summa summarum.. Sain sellaiset ”no ihan ok, kyllä näitä nyt pidettyä tulee” farkut reilulla kuudellakympillä ja aloin arvostamaan monia kaapistani löytyviä ketjuliikkeiden farkkuja ihan uudella tavalla. Normaalihintaa en olisi Nomoista valmis tämän kokemuksen perusteella maksamaan, sillä luottamukseni siihen tulisiko housut ikinä korjauskierroksiltakaan kovin täydellisinä, ei ole kovin korkea. Ja tosiaan sillä vajaalla parillasadalla on kyllä kaupoissa melkoinen farkkuvalikoima mistä onneaan etsiä, että helpompi mennä sovariin heti kättelyssä toteamaan onko jo olemassaolevat farkut hyvät vai nou.

Olen tämän vuoden aikana lukenut useammankin Nomo-arvion niin lehdistä, facebookista kuin keskustelupalstoiltakin eikä niidenkään perusteella mun luotto heidän onnistumisprosenttiin ole mitenkään huipussaan. Tuli siis kokeiltua, mutta en mä sinne lisää rahaani pistäisi.

Tämä oli nyt siis ihan puhtaasti omat fiilikseni asiasta. Esimerkiksi Iina puolestaan oli oikein tyytyväinen omiin Nomoihinsa ja olen minä toki pettymysten lisäksi lukenut myös tyytyväisten Nomojen hankkijoiden kokemuksia. Mutta en nyt vaan itse kokenut minkäänlaista vau-fiilistä tai tuntenut saaneeni mitään niin erityislaatuista, että olisin siitä valmis tuotteen oikeaa hintaa maksamaan.

Onko teistä kenelläkään kokemuksia Nomon farkuista? Olisi kiva kuulla menestystarinoitakin! 🙂


17 Comments
 • MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla ainut valitus tulee myös toimitusajan venymisestä. Muuten iso peukku. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä luulen, et niiden onnistumisprosentti voi olla vähän suurempi jonkun muunlaisen vartalomallin kuin oman omenapötsini kohdalla.

 • GoneWithTheNails/Mirka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No mä kattelin heti kun laitoit kuvaa noista ekan kerran, että häiritsevä ”munapussihan” se siellä on. Muuten farkut näyttää ihanilta ja väri on todella herkku.

  Mulle on Seppälän Women merkkiset farkut sopinut jo monta vuotta ( ei kaikki riippuu mallista ja pesusta) . Jos ehdottaa saa niin poikkea Sokoksella ja kokeile soyaconcept merkin ihanan pehmeitä farkkuja. Itse ostin tummanharmaat ja eikös se sinuakin värinä nyt houkutellut 😉 Niissä on mukavan korkea vyötärö johon saan oman mahani piiloon 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä olen löytänyt kivoja farkkuja sekä Lindexistä että H&M:stä. Istuvia ja melko edullisia! Eli täysin muuta kuin nämä mittojen mukaan tehdyt…

 • Elsa/ oimutsimutsi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aaapua, mulle on tulossa housut ja enmä mitenkään hulluna vetäny mahaa sisään 🙁 Nyt pelottaa, koska malli vaikuttaa aika samalta kun sunkin, pilli (mulla toisiksi kapein), korkee vyötärö. No mutta en tuomitse ennenkuin näen. Ensivaikutelma itsellä oli nomosta että hell yeah, mut toi sun farkkujen etuosa ylhäältä ei ihan näytä siltä miltä pitäisi..

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo ei näytä ei. Kai mäkin olisin voinut saada paremmat housut kun olisin vaan jaksanut lähettää ne taas uudelle korjauskierrokselle. Mutta kun mun usko siihen, että toi munapussi tuosta kummiakaan korjaantuisi on hyvin vähäinen, niin en vaan jaksanut. Sun on siellä asuvana ehkä helpompi ravata sitten sovittelemassa jos joutuu tekemään udeita korjauksia. Toivotaan et sulle osuis onni kohdalle!

 • Merja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onneksi et joutunut maksamaan tuota alkuperäistä hintaa.

  Mulla ei onneksi ole mahdollisuuksia tuollaisia housuja edes hommata, mun housujen hintaan nimittäin tulisi lisäksi vielä matkat Oulusta Helsinkiin ja takaisin ja ilmeisesti siellä pitäisi käydä sitten useammankin kerran farkut saadakseen itselle. Mieluummin nekin rahat käytän siihen, että kierrän Oulussa kaikki kaupat läpi ja etsin itselle istuvat farkut.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Nomolla on myös se vaihtoehto, että farkut postitetaan kotiin. Mutta tuntuu, että sitten niiden korjausmittojen ottaminen vasta epävarmaksi menisikin jos niitä itse alkaa kotona sohimaan ja lähettelee housut korjaukseen postitse sen sijaan, että myyjä niitä päällä näkisi. Mun tuomio nyt vaan on, että tää konsepti ei ehkä oo ihan maailman toimivin..

 • janikahaha
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mie luulin että Nomo on nyt löytänyt niin makean markkinaraon että oksat pois ja sieltä saa IHAN KUKA VAAN täydellisesti sopivat farkut. Mutta ei… en siis enää haaveilekkaan ko. firman farkuista. Tyydyn ”markettikamaan”.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No ideahan on toki hyvä, mutta mikä sitten lienee heidän ns. onnistumisprosenttinsa todellisuudessa.. sitä en osaa sanoa. Ongelmia tuntuu firmalla olleen, kun tuotantoa on siirrelty edes takas aasiaan ja takas suomeen ja viroon ja toimitusajat ovat venyneet jne… Ainakin nopeammin saat farkkusi marketista! 😀

 • susu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näin vaatetusteknikkona on pakko todeta, että farkut eivät ihan ole hintansa väärtit 🙁

  Nuo eivät todellakaan näytä istuvilta, saati siltä että olisivat mittojen mukaan tehdyt. Eikä niitä olisi pelastanut edes vatsan sisään vetäminen.

  Jatkossa suosittelen vaikka teettämään farkut ja muutkin istuvat vaatteet hyvällä ompelijalla! Heitä tästä maasta löytyy, ja yksilöllisillä kaavoilla, muutamalla sovituksella ja tarvittavilla muutoksilla saa varmasti samalla rahalla ja nopeammalla aikataululla priimaa! Ja samalla tukee suomalaista työtä 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No eipä oikeastaan tätä kokeilua enempää tulisi mieleen teettää farkkuja ompelijalla, niitä kun tosiaan löytää loistavia ihan valmiinakin. Mutta esim. juhlamekkoja on tullut itsellä teetettyä useinkin. Niihin kun usein kaipaa jotain uniikkia ja mielessä on jotain sellaista mitä ei kaupasta löydy.

 • laura
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olisiko tuo konsepti sitten kuitenkin toimiva vain tietyille vartalomalleille, vaikka mainos lupaa muuta?

  Kysyisin niistä Elloksen housuista, jotka innostuin itsekin ostamaan. 🙂 Kuinka paljon siis venyvät? Minä otin kaksi eri kokoa ja vielä kahdessa eri värissä ja se suurempikin on todella nafti, vaikka yleensä koko 38 on minulle iso! Mietin siis viitsinkö pitää noita, kun en jaksaisi tilata vielä kerran suurempaa kokoa, kun joka tapauksessa toiset kappaleet pitää palauttaa ja meillä lähin Siwa ei sijaitse ihan naapurissa… Onko sinulla noissa normaalikoko mitä useimmiten käytät?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   tarkoitatko niitä mun kukkahousuja? Joo mulla on niistä koko 46 jota useimmiten housuista käytän (toisinaan myös kokoa 48) ja itse mietin, että mulle olis voinut mennä näistä jopa koko 44, kun olis hetken aikaa venytellyt. Eli kyllä ne venahtaa. Mutta tarkemmin en osaa kokoasiassa auttaa, jos susta ne tuntuu normaalia pienemmiltä ne koot.

   Mitä Nomoon tulee, niin mustakin tuntuu, et se homma taitaa toimia joillakin vartalotyypeillä ja toisilla ei. 😛

 • JonnaH.
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos tästä! Ihanan väriset farkut, mutta kiva, että avasit myös ongelmia kyseisen kaupan kanssa. 🙂 Itselläni ei ikinä hermot riittäisi odottamaan mitään viikkotolkulla. Liikaa kaikki-heti-mulle-nyt -ihminen. 😀

 • Anni
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä oon epäillyt että noi Nomot toimii paremmin vähän timmimmeillä mimmeillä ja nyt oon varma siitä. En siis rahtaa jatkossakaan koon 44/46 ahteriani Nomolle.

 • Jenny
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  höh, harmittaa sun puolesta, kun jouduit odottamaan ”täydellisiä” farkkujasi niin kauan :/

  Hyvittivätkö he mitenkään tuota todella pitkää toimitusaikaa?

Post A Comment