Siksak-turbaani

Siitä huolimatta, että ne on näköjään nuo kauneusihanteisiin, ulkonäköpaineisiin ja ylipainoon liittyvät sanaoksennukseni ovat blogissani niitä harvoja, jotka keräävät oikeasti lukijoita (edellinen postaus saanut tuhansia lukijoita fb-jakamisen kautta), niin palaan jälleen tuttuihin kepeisiin rättiaiheisiin. Lukija nimeltä Kati nimittäin linkkasi minulle niin järjettömän inspiroivan blogin, että piti heti viime yönä siellä käytyäni opetella jotakin uutta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain tosiaan kommenttiboksissa vinkin Wrapunzel-nimisestä blogista, jonka slogan kuuluu, että Your source for everything hair wrapping! Ja voi mikä turbaanien ja muiden huiviviritelmien rakastajan aarreaitta sieltä avautuikaan. Ai noinkin voi tehdä! Kaksi huivia yhdessä! Miten tuo on mahdollista! Ihana, pakko kokeilla!

Innostuin sitten heti siinä keskellä yötä opettelemaan yhden uuden hienon tavan koota huonon tukkapäivän pelastava turbaani. Kahdella pitkällä huivilla tehtävä Zig-Zag Criss-Cross -nimellä esitelty väkerrys on mielestäni huikaisevan upea ja näyttävä, eikä epäilyksistäni huolimatta lainkaan hankala toteuttaa. Wrapunzelin kirjoittaja Andrea on tehnyt monista blogissaan näkyvistä huivivirityksistä video-tutoriaalin ja niin tästä siksakistakin. Se löytyy TÄÄLTÄ. Katsoin videon kerran ja ryhdyin sen jälkeen toimeen kahdella erivärisellä leopardihuivilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja ai vitsit miten kamee siitä tuli! Kävin kommenttiboksissa kiittelemässä Andreaa mahtavasta blogistaan ja tutoriaaleistaan ja linkkasin Instagram-kuvan tästä ensimmäisestä omasta Criss-Cross -virityksestäni ja oli kuulema opettajan mielestä varsin onnistunut ensiyritys. Jeii!

Hieman itseäni aluksi epäilytti, että miten tuollainen melko muhkea takaraivolle nouseva turbaani itseläni onnistuu ja pysyy, kun ei ole mitään nutturaa päälaella jonka ympärille huiveja kiertää, kuten tutoriaalin tekijällä, mutta hienosti sain huivit asettumaan omalle takaraivollenikin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin, että arvatkaa vaan mitä mä nyt sitten teen kaikki joulunpyhät? Tuijottelen huivitutoriaaleja ja opettelen uusia tapoja sitoa rättejä päähäni! 😀 Siinä samalla voisi sitten tehdä jonkun videon omista suosikkiviritelmistänikin tänne blogiin. Minun käyttämäni huivien sidonnat ovat sillä tavalla hyvin erilaisia kuin tuolla Wrapunzelissa nähtävät, että omat viritelmäni painottuvat lähes aina eteen ja ylös, kuten vaikkapa jokin aika sitten nähty ”dallaspulla” solmu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uskaltaisin sanoa, että tämä oppimani uusi taito jää varmasti käyttöön, etenkin kun sen myötä monta laatikoiden pohjalle käyttämättömänä jäänyttä huivia saa ihan uuden elämän.

Miltäs näyttää teidän silmään?


13 Comments
 • viivi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ei ehkä ihan mun juttu, mutta sopii kyllä sulle 🙂 ja miks en vois kesällä ehkä jopa ite uskaltautua kokeilemaan jotain ton tyylistä härpäkettä

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jos ei muuten niin ainakin rannalla maatessa passaa hyvin pään suojaamisen auringolta. 🙂

 • ikki
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan loistava! Ja taidanpa ottaa vinkkiä omaan kuontaloon, mitä lyhykäisyydessään ei saa mihinkään kuosiin aina…

  Ihailen myös loistavia asuvalintojasi – ja sitä, että olet sinä, ei mallimittainen upea nainen!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä olen niin laiska tukanlaittaja, että en tosiaan tulis toimeen ilman huiveja. Suosittelen siis kokeilemaan!

 • Äni
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  U-P-E-A !

 • jenny
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  sopii ihan älyttömän hyvin sulle! ja minä leo-asioiden vihaaja en edes tajunnu, että hei semmosiahan noi huivit on ;o joten oikein onnistunut viritelmä sanoisin ;P

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hahaa! Hyvin maastoutui siis kissakuviot, jos aluksi hämäsivät leo-vihaajaa. ;D

 • Sanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana! Ja kiitti linkkivinkistä, menee heti käyttöön. Huivejä on kertynyt luvattoman paljon ja tykkään pitää hattuja, mutta turbaaniviritystä voisi pitää myös sisällä ja hattua ei viiti oikein pitää kun teinien kanssa työskentelee ku nekään saa sisällä olla hattu päässä 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   haha, joo olis se vähän epäreilua, jos sulla sais olla hattu. 😀

   Mutta hiveilla voi tosiaan kyllä tehdä vaikka minkälaisia kivoja päähineitä, joten ei muuta kuin kokeilemaan!

 • Kati (taas)
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiva, että linkki oli mieleinen. Upeita viritelmiä! Täytyy sanoa, että sinun päässäsi näyttävät paremmilta kuin minun. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   tää oli paras linkkivinkki aikoihin!

 • Hemppis
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Andrean fani olin jo ennen kuin hän perusti nykyisen, pelkästään huiveihin keskittyneen bloginsa. Itsehän vakaumuksesta naimisissa olevana peitän hiukseni modox-tyyliin. Se vinkki täytyy antaa ja se selvinnee myös Wrapunzelin sivuilta, että ne ”nutturat” eivät yleensä ole (pelkästään) hiusta 🙂

  Ja jos ihmettelette, miten iso ja painavan näköinen huiviviritys pysyy päässä valumatta ja erityisesti suomalaisessa lasimaisen liukkaassa hiuksessakin, niin apuna käytetään samettipantoja. Ne eivät paina, kuluta hiusta eivätkä näy päällepäin, mutta painavinkaan turbaani ei valu. En ole itse löytänyt Suomesta enkä edes Euroopasta myyjää niille. Jenkkilän postikulut ovat valtavan kalliit, mutta Etsy pelastaa, jos ei käy lomailemassa Israelissa. Löytyy esimerkiksi hakusanalla comfort grip band. Aina voi myös ommella itse 🙂 Ja se nuttura, se on täytettä! En halua mainostaa, joten ohjaan oman suosikkiliikkeeni sijaan katsomaan malleja googlen kuvahausta esimerkiksi hakusanalla underscarf hump tai tichel volumizer.

  Olipa ilahduttavaa nähdä ko. huivityyli toisenkin suomalaisen päässä! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mun piti oikein hartaudella googleyyaa ennen kuin mulle selvisi mitä tuo modox-tarkoittaa. Mutta selvisi se! 😀

   Kiitos noista vinkeistä. Mä selailin noita tichel volumizereita ja comfort grippejä. Eipä tullut itsellä mieleen, että siellä olisi tuollaisia salaisuuksia huivien alla. Mutta tuo samettipanta vaikuttaa kyllä vehkeeltä josta vois olla itselläkin apua.

Post A Comment