Siedettävät joulubiisit

Kulkuset, kulkuset, riemuin helkkäilee, voi yöks. Mä olen melkoinen jouluangstailija enkä jotenkin syty millekään sille hössötykselle. Ehkä hirveintä mitä tiedän, on joku joulunalus-lauantai ihmisiä täynnä olevassa ostoskeskuksessa, kun taustalla soi nissepolkkaa, kulkusia ja Petteri Punakuonoa karmeana kakofoniana. Olenkin vältellyt kaiken tuon tänä vuonna todella tehokkaasti. Lahjoja annan vain läheisimmille ja rakkaimmille ja nekin olen onnistunut hankkimaan ja kokoamaan jotenkin vaivattomasti joutumatta yhteenkään jouluruuhkaan. Yksi kirja pitänee huomenna kipaista hakemassa, mutta tiedän jo mistä se löytyy, joten teen täsmäiskun ja juoksen äkkiä takaisin kotiini missä ei ole esillä mitään joulusta muistuttavaa.

Tänä vuonna jätän Tommin Poriin ja suuntaan itse rentoilemaan vanhempien luokse. Tiedän, että siellä ei tarvitse joulusta suurempia hössöttää ja voin keskittyä pyhien ajan hyviin kirjoihin ja isin ja äidin kanssa höpöttelyyn. Tykkään joulussa rauhallisesta kynttilöiden valaisemasta tunnelmasta, en aikataulutetusta sukulaiselta toisen luokse ryntäilystä tai lahjakasoista. Oma unelmajouluni sisältääkin mahdollisimman vähän ihmisiä kerrallaan ja rauhassaoloa.

Rauhalliseen jouluun kuuluu toki myös musiikki. Äitini tykkää joulun aikaan soittaa mm. Andrea Bocellia ja Eros Ramazzottia, jotka usein säestävätkin aattoaamun puurohetkeä. Itselleni uppoavat parhaiten kauniit ja seesteiset perinteiset jouluveisut kuten Jouluyö, Juhlayö ja Heinillä harkien kaukalon. Kaikista upeimmin ne kulkeutuvat korvakäytäviini jylhä-äänisten rokkikukkojen veisaamana.

Ajattelin, että tarvitsen jotain rauhoittavaa sunnuntaina koittavalle Pori-Kajaani junamatkalle (joka paikkavarauskokemukseni perusteella on ihan täyteen tupattu), joten kokosin rääkyvien mukuloiden keskellä verenpainetta toivottavasti laskevan joulusoittolistan. Luurit korville ja pitkätukat laulamaan sulosäveliä korvaani, niin jospa Kajaanissa junasta kuoriutuisi joulutunnelmaan virittäytynyt Veera.

Tämän Siedettävät joulubiisit -nimisen soittolistan myötä rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa kaikille!


2 Comments
 • Päivi Kinnunen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos Veera! Joulun parhaat kokosit!

 • Nonna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hyvää joulua ja tervetuloa Kaenuuseen! 😀

  ps. Tulkoon Joulu tuona raskaana versiona on ehkä parhain joululaulu ikinä.

Post A Comment