Matkalaukun sisältö

Mulla olis niin hirveä läjä Rooma-kuvia jotka tekisi mieli julkaista, että pakko hetken aikaa niitä katsella, karsia ja lajitella ennen tänne postaamista, jotta ette ihan tukehdu kuvatulvaan. Reissukuvien siis vielä hieman muhiessa koneella voinkin tässä välissä avata hieman matkalaukkuni sisältöä kuten ennen matkaa jo lupailin.

Muistin ottaa nämä kuvat pikaisesti torstai-iltana hotellihuoneessa pakatessani kamppeita paluuta varten, joten visuaalisuuden aste ei ole nyt tässä postauksessa kovin korkea, mutta  ajanee asiansa.

Olin siis reissussa sunnuntaista perjantaihin ja sääennusteet olivat luvanneet tuolle ajalle Roomaan hieman epävakaista säätä lämpötilan heiluessa n. 10-14 asteen tienoilla. En suunnitelmistani huolimatta saanut aikaiseksi pakata hyvissä ajoin, vaan itselleni tuttuun tapaan tyhjensin matkalaukusta edellisen reissun kamoja vasta muutama tunti ennen lähtöäni. Pakkaamisen suunnitelmallisuus ei siis ollut tälläkään kertaa kovin suurta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvassa jotakuinkin kaikki matkalla käyttämäni vaatteet takkia ja kotimaan pakkasista lähtiessä tarvittua neulehuivia ja oikeaa alushousu- ja sukkamäärää lukuunottamatta. Kuvasta puuttuu myös käyttämättä jääneet, eli turhaksi osoittautuneet vaattet, mutta luettelen nekin listan lopussa.

 1. Trikoohame
 2. Leopardilegginssit
 3. Keinonahkalegginssipöksyt
 4. Sateenvarjo
 5. Muutama pari sukkia
 6. Sukkahousut
 7. Mustavalkoraidallinen pusero
 8. Ohut leopardineule
 9. Muutamat alushousut
 10. Yhdet rintsikat päällä olleiden lisäksi
 11. Vihreä pellavapaita
 12. Muutama huivi
 13. Pari alustoppia. (näitä tiesin ostavani lisää Roomasta)
 14. Vansin tennarit (saatu)
 15. Kashmirneuletakki (oli päällä matkustaessa)
 16. Espritin mukavuusfarkut (saatu) (päällä matkustaessa)
 17. Ten Pontsin maiharit (jalassa matkustaessa)

Näiden lisäksi sitten raahasin laukussani turhaan yhden mustan pellava-t-paidan, Espritin mustan neulemekon ja yhden paitapuseron joita ei siis tullut matkan aikana päälle vedettyä. Mutta kaiken kaikkiaan aika sopivasti onnistuin tällä kertaa mielestäni pakkaamaan. Lentolaukku painoi mennessä vajaat 8 kg ja sen lisäksi minulla oli kannettavana reppu, jossa kuskasin esim. kamerakamat.

rooma_pakkaus2

Vaatteiden lisäksi mukana oli tietenkin kaikkea muuta tarpeellista kuten kuvasta näkyy. Marimekon punainen pussukka kätki sisäänsä lääkkeet ja muutaman korun. Käsilaukuksi otin mukaan Tiger of Swedenin olkalaukun, joka on loistavan kokonsa ja pitkän hihnansa ansiosta mun vakkari reissuveska. Leopardikangaskassin pakkasin mukaan ihan vaan varmuuden vuoksi mikäli kamat olisivat Roomassa eksponentiaalisesti lisääntyneet.

Tekniikkaa joutuu nykyään aina kantamaan matkoilla useamman vehkeen verran ja tällä kertaa mukaan pääsi iPad, kuulokkeet (saatu), mun vanhempi Olympus PEN (saatu) ja siihen kolme objektiivia, laturi, vara-akku, salama ja muistikortinlukija.

rooma_pakkaus3

Kosmetiikassakin yritin päästä mahdollisimman vähällä. Minun lyhyt tukkani kestäämuutaman päivän niitä vaihtelevan tasoisia hotellishampoita enkä muutenkaan kantanut mukanani hammasharjaa ja tahnaa kummempia pesuvehkeitä. Naamarasvaa ja meikinpuhdistusvehkeitä lainasin röyhkeästi isommalla laukulla matkustaneelta mammaltani. Meikkipussin sisältö näkyy tuossa yllä.

BB-voide, puuteri, aurinkopuuteri, poskipuna, yksi luomiväri, silmänrajauskynä, ripsiväri, huultenrajauskynä, pari huulikynää, yksi huulipuna, huulirasva, Decubalin voide, kolme meikkisivellintä ja hiuspuuteri. Näillä yritin itsestäni aamuisin ihmisen tehdä. (sivletimiä ja Diorin silmänrajauskynää lukuunottamatta kaikki tuotteet saatuja)

Kauhean tylsä tällainen listamainen postaus, mutta tulipa nyt sitten ainakin kerran setvittyä, että minkälaisella tavarakasalla mä oikein matkustan. Olen viime vuosien aikana oppinut matkustamaan vähemmillä kamoilla kuin nuorempana. Aiemmin sitä mietti enemmän ulkoisin perustein, että mitä vaatteita sitä nyt tekis mieli minäkin päivänä reissussa käyttää, mutta nykyään mietin lähinnä mukavuutta.

Tuollaiset kaupunkireissut sisältävät usein paljon kävelyä ja pitkiä päiviä, joten mua kiinnostaa enimmäkseen se, että vaatteet on sellaisia ettei tule kuuma eikä kylmä, eikä mikään hinkkaa tai purista. Ja siinä missä joskus nuorempana halusi joka päiväksi eri vaatteet mukaan, käytän nykyään sujuvasti samoja kamppeita monta päivää, jotta välttyisin suurilta kantamuksilta.

Minkälaisia pakkaajapersoonia teistä lukijoista löytyy? Aina liikaa kamaa ja painorajat paukkuu? Vai oletko minimalistinen matkaaja?


14 Comments
 • Johanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pakkaaminen on vähän työläs ruljanssi, joka pitää tehdä heti kun sattuu inspiraatio. Usein ei koko inspiraatiota tule, mutta joskus se on jo monta päivää ennen, jolloin saatan turhaan turhaan itseäni.

  Pakkaan siten, että sovitan kaikki vaatteet ja yhdistelmät. Kaikki vaatekappaleet pitäisi mielellään voidan käyttää muutamankin päivänä ja eri yhdistelmin. Sitten muutamat korut, yleensä rihkamaa ja yleensä sovitan ne myös asun kanssa.

  En ole minimalisti, koska matkalla osa rentoutumista on se, että on kivoja vaatteita tai työreisulla on jotakuinkin edustava. En myöskään pakkaa övereitä, koska pieni ja kevyt laukku on helpompi kuin raskas. Jos on lyhyt matka en välttämättä ota matkalaukkua sillä kassia on helpompi kantaa kuin vetää matkalaukkua perässä ulko-olosuhteissa. Matkallakin on kiva hyötyliikkua, varsinkin työmatkalla. Pitkille taipaleille lenkkarit, ja paremmat kengät vasta kohteessa jalkaan (how very New Yorker ;))

  Matkalla on mukavaa, kun kaikki sopii yhteen ja päälle 🙂 ja laukku on toimiva ja kevyt.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Apua, en ikinä jaksaisi tehdä jotain sovittelurumbaa. Siksi pakkaankin mukaan aina sellaisia vaatteita joita olen lähiaikoina muutenkin pitänyt paljon, joten tiedän mikä sopii minkäkin kanssa.

   Matkoille pakkaan yleensä pääasiassa mustaa niin senkin puolesta tietää kaiken passaavan yhteen. 😀

 • siiri
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  pakkaan aina (mielestäni) sopivasti enkä ole ylipainomaksuja joutunut maksamaan (menomatkalla, tuliaisten ja mä-niin-tartten-tän ostosten kanssa paluumatkalla on vähän eri juttu…) Pakkaan yleensä viikon reissulle yhden trikoohameen, ja parit housut sekä yhdet sortsit. yläosia en myöskään pakkaa hirveästi, pari mustaa puuvillapaitaa sekä muutaman neulejakun, mustan bleiserin ja jonkun hienomman paidan jos mennään joku ilta kaupungille ulos syömään. Valitsen usein semmoisia kamppeita jotka menee monen kanssa ja että kaikkia voi yhdistellä keskenään. korut on matkalla yleensä rihkamaa ; pari isoa statement korua jolla saa vähän semmosta tunnetta että on ajatellut mitä pistää päälle eikä että on napannut laukusta vaan päällimmäiset vaatteet, joku sormus sekä kasa rannekoruja.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla sama juttu, että yleensä muutama koru mukana ihan just sen takia, että saa vähän pukeutuneemman fiiliksen. Mutta tällä reissulla nekään eivät nyt olleet tarpeen.

 • MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Veera ja pakkaaminen – parasta viihdettä ikinä! 😀 <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   en ymmärrä mihin viittaat. 😀

 • Susu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei, pieni sivuhuomautus vain, mutta tuliko perille minilaukku?

  S

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo tuli! Mä en vaan reissutohinoissani ehtinyt vielä laittaa sulle meiliä, että kiitos! Se oli ihana! Pääsi heti mun avainnipun koristeeksi. 🙂

   • Susu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Onpa hyvä juttu että tuli perille 😀

    Se oli kuin sulle tehty 😀

 • Anumaaria
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olin yksi niistä, joka tätä postausta pyyteli. KIITOS. 🙂 Luulenpa, että tästä on vielä keväällä apua. Yritän itse aina keplotella vajaa viikon reissut ilman ruumaan menevää laukkua. Se on nykyään mennyt siihen, että joitain poikkeuksia huolimatta reissuni eivät ole ostos- vaan pikemminkin elämysmatkoja.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä en edes omista isompaa matkalaukkua kuin käsimatkatavaraksi sopivan lentolaukkuni. Jos tarvitsen enemmän kamaa, niin silloin vaan laukku menee ruumaan ja on sitten joku iso kassi käsimatkatavaroissa. Mutta pidemmätkin reissut siis mennään lentolaukulla.

 • Haituva
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Reissupakkaaminen – asia, jossa on niin monta koulukuntaa 🙂

  Ihan kohtuullinen ja kätevä vaatemäärä tuollaiselle reissulle. Itselläni vaatekappaleita lähtisi mukaan pari enemmän. Olen niitä ihmisiä, joilla on oltava joka päivälle alusvaatteet ja toppi. Alle viikon reissuilla en yleensä jaksa, viitsi, tai halua pyykkäillä pikkupyykkiä iltaisin. Pään sisällä vielä nakuttaa menneisyyden haamu, joka ei salli täysin samaa asua joka päiväksi. Lyhyillä reissuilla käsimatkatavara riittää, mutta pidemmille reissuille nesteiden takia laittaa suosiolla laukun ruumaan.

  Ennen pakkaaminen oli päänvaiva. Sitten … ystäväni excel tuli mukaan leikkiin ja teen jokaisesta reissusta pakkauslistan. Nykyisin mietin mikä oli sääolosuhteiltaan lähellä oleva reissukohde ja katson mitä siellä oli mukana ja oliko jotain turhaa (kyllä, merkkaan mikä oli tarpeetonta). Optimoin sitten mukaani 2-3 alaosaa, päivien mukaan yläosia ja alusvaatteita, parit kengät ja tarvittaessa takin. Mekko pääsee mukaan vain, jos on tiedossa sille käyttötilanne, koska koen mukavammaksi olla päivän housuilla. Perusvarustus kattaa myös sateensuojan, sopivan käsilaukun ja kameran. Lisäksi jokunen huivi ja koru asusteiksi. Monesti mukaan tulee myös läppäri. Reissumeikkinä yleensä vain ripsari, luomiväri ja huulipuna. Lopputuloksena yleensä 5-6kg olkalaukku/ reppu + käsilaukku. Kohteet ovat yleensä kaupunkikohteita, joten kenkien on oltava kunnolla sisäänajetut ja vaatteiden näytettävä kivoilta.

  Monesti tavaramäärääni kummastellaan, mutta koen tämän minulle sopivaksi tavaksi matkustaa. On tuo tavaramäärä onnistuttu pakkaamaan perus reppuunkin siten, että vain puhelin ja passi olivat repun ulkopuolella 🙂 Se mahdollisti shoppailunkin, kun siirsi paluumatkalle käsilaukkuun kameran ja muutaman muun pienemmän esineen.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo siis on minullakin mukana joka päivälle aina alusvaatteet ja juurikin alustoppi. Nimenomaan noiden aluspaitojen käytön ansiosta voikin sitten huoletta pitää samaa päällyspaitaa helposti toisenkin päivän putkeen. Mutta tällä kertaa siis oli tietona, että ostan niitä reissusta lisää, joten siksi niitä tuli pakattua mukaan vähemmän.

   Itseäni ei haittaa sama asu monena päivänä, sillä ihan yhtälailla saataan kotonakin olla monta päivää samoissa lempivaatteissa. Ei minua matkoilla kukaan tunne, joten pukeutumiseni kiinnostaa vain itseäni. 😀

   • Haituva
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ok, my bad – muisti petti osittain. Mulla tohon pakkoon vaihtaa asua nakuttaa juurikin se menneisyyden mörkö. Kotosalla voi notkuilla samoissa, mutta julkisesti ei. Kun koko peruskoulun ajan sai piikittelyä monesta asiasta, myös siitä ”sulla on aina samat vaatteet, eikö sulla ole muita” -aiheesta. Siitä jäi jokunen asia takaraivoon melkoisen pysyvästi.

    Useimmissa kohteissa on aikomus minullakin ostaa jotain kivaa vaatetta. En kuitenkaan uskalla laskea sen varaan. Isokokoiselle ne vaatetarjonta ei ole aina se laajin (tuttu juttu varmaan sinullekin) ja ongelmaa tuo etenkin se, että iso mitta on keskittynyt rintoihin 😀 Kun DD oli kiva kuppikoko joskus silloin teininä ja siitä on menty jo reilusti ohi. Liiviostoksille jaksaa ulkomailla siis harvoin, kun se on kotimaassakin haastavaa. Onneksi välillä tärppää niin ylä- kuin alaosienkin kanssa. Koruja ja laukkuja tarttuu matkaan varmimmin.

Post A Comment