Ruokaa Roomassa

Tässä olisi ensimmäinen kuvasetti Roomasta. Jotta julkaisuissa olisi jonkinlainen punainen lanka, kokosin tähän postaukseen ruokaan liittyviä kuvia.

Torilla käynti on Italiassa aina todellinen elämys. Värejä, tuoksuja, paikallisia ihmisiä ja paljon paljon katseltavaa. Oman hotellimme lähes nurkan takaa löytyi Campo dè Fiorin tori jossa oli etenkin ruokatarvikkeet loistavasti edustettuina.

blogiin_ruoka

blogiin_ruoka1

Oli hienoa miten kauniisti vihannesmyyjätkin olivat tuotteensa esille asetelleet. Ja miten hillittömän paljon ihania hedelmiä ja kasviksia siellä olikaan tarjolla tähän aikaan vuodesta! Suomalaisen K-kaupan hevi-osastolla asioiva ei voi kuin kadehtia.

blogiin_ruoka4

Roomassa ei nälän yllättäessä tarvitse pitkään hortoilla, vaan ravintoloita ja kahviloita on ihan joka kulmalla ja yleensä useampikin. Keskeisimpien turistinähtävyyksien lähimaastoa en kuitenkaan ruokailuun suosittele, vaan parempia ja myös paikallisten suosiossa olevia ravintoloita löytää astumalla hieman sivummalle ja uskaltautumalla pienille kujille. Edellisellä reissulla sorruttiin supernälässä kerran yhteen pizzeriaan Vatikaanin lähistöllä ja se oli kammottava virhe!

Ravintoloita ei kannata arvioida tuomitsevasti pelkän ulkonäön perusteella, monesti juuri ne pienet ja hieman rähjäiset trattoriat, joiden ruokalistan sivuilla on viiniroiskeita, tarjoavatkin juuri ne matkan parhaat ateriat. Itse muistelen lämmöllä esimerkiksi Trasteverestä löytyvää pikkuista ravintola Da Enzoa, jossa illastimme aiemmalla reissullamme. Pöytää oli tuohon  rumasti sisutettuun ravintolaan odotettava ulkona lähes tunnin ajan, mutta ruoka olikin sitten erinomaista!

blogiin_ruoka3

Tällä reissulla ravintoloista jäi mieleen ainakin aivan LArgo di Torre Argentinan lähimaastossa pienellä kujalla sijaitseva Ristorante S’Anna, jonka löysimme hotellin vastaanottovirkailijan suosittelemana. Vetelin siellä kitusiini todella maittavan risoton ja yllä olevassa kollaasissa näkyvän omenastruudelin. Hintataso todella kohtuullinen.

blogiin_ruoka2

Yllättäen toisen todella mieleenpainuvan aterian tarjosikin sitten ketjupaikka. Tapasimme äidin paikallisen neulojaystävän keskusasemalla ja suuntasimme yhdessä syömään. Lounaalla oli ihan pastafiilis, joten hän johdatti meidät Via Giobertille ravintolaan nimeltä Pastarito. Söin siellä sitten ehkäpä elämäni tähän mennessä parhaan pastan! Valitsin soosiksi Amtricianan ja pastaksi Bucatinin. Täydellistä. Annos oli ihan hervottoman iso, mutta se oli niin iso, että oli pakko kiskoa se kaikki halkeamisen uhallakin. Illallispaikaksi turhan pikaruokalamainen, mutta  loistopaikka lounaalle shoppailun lomassa.

blogiin_ruoka5

Omankin kokemukseni mukaan Trasteveren alueelta löytyy paljon kivoja ja tunnelmallisia ravintoloita ja samaa sanovat myös paikalliset. Useampikin jolta kysyttiin, että mihin kannattaisi suunnatat syömään, kehotti suuntaamaan joen yli Trastevereen. Onneksi olimme tälläkin kertaa vain parin ratikkapysäkin päässä edellisen reissun hotelliltamme ja sen jo hieman tutusta ympäristöstä, joten siellä käytiin muutamat lounaat tälläkin reissulla nauttimassa.

Ah, mä rakastan noita kuvia tuolta torilta ja noita kinkkukuvan kanssa samassa kollaasissa lounastavien tyyppien kuvia. Taksikuskin eväsleipä ja pörröpää katukiveyksellä syömässä. Mä saan ihan hurjia kiksejä matkoilla tällaisesta katukuvaamisesta. Minulla on koko reissusta ehkä kaksi kuvaa itsestäni, mamma esiintyy muutamassa kuvassa ja muuten olen tykittänyt satoja ruutuja paikallisia ihmisiä. Ne palauttavat paikan tunnelmat muistiin niin elävästi.


4 Comments
 • hannamaria
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Okei, näiden kuvien perusteella mun on pakko päästä käymään Roomassa. Italia on muutenkin matkakohteiden listalla ykkösenä heti Espanjan jälkeen – kunhan sinnekin ensin riittäisi lomia. 🙂 Pitää varmaan vaan ottaa kevään aikana äkkilähtö ja antaa mennä! 🙂

  hanna

  http://www.hannamariav.com

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   äkkilähtö alle ja menoksi! Meilläkin toi oli ihan sikahalpa Kahdelta hengeltä elnnot + 4 yötä yhteensä 600 €

 • Marjukka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihania kuvia, näistä niin välittyy Rooman tunnelma. Ja miten roomalaiset, niin miehet kuin naisetkin, aina onnistuvat olemaan täydellisen tyylikkäitä – vaikka tyyli vaihtelisikin.

  Pakko jakaa yksi ruokamuisto Roomasta: Olen käynyt Roomassa kymmenkunta kertaa, viimeksi reilu vuosi sitten. Olimme 4 naisen voimin palaamassa Galleria Borghesesta, kun etsimme lounaspaikkaa Trinità de Montin etelä-, tai oikeastaan vissiin kaakkoispuolen kaduilta. Menimme ihan summamutikassa yhteen ravintolaan, jonka tarjoilija todella osasi lukea mitä näille rouville kannattaa tarjota. Hän itse ehdotti, että voisi koota meille kokoelman erilaisia alkupaloja, ihan normaaleilla lounashinnoilla, ja pöytään saapui lajitelma, jossa oli erilaisia kasviksia eri tavoin valmistettuna, myös jotain pieniä liha- ja kalajuttuja ym., vähän siis kreikkalaiseen meze-tyyliin. Alkupalapöydän jälkeen saimme samaan tyyliin pastapöydän, eri pasta-annoksia keskelle pöytää, kukin sai ottaa niistä ja maistella. Kun siinä sitten lopettelimme viiniämme, tarjoilija ilmestyi taas, sanoi että hän tietää ettemme jaksa mitään isoa jälkiruokaa, mutta josko jotain pientä ja raikasta. Saimme kuohuviinilaseissa limoncello-vaahtoa, joka todella kruunasi aterian, se oli juuri sopivan kokoinen, pieni, makea, mutta kuitenkin raikas.

  Se oli ihan uskomattoman hyvä lounas, tarjoilijan ammattitaidolla toteutettu, ei mitään liikaa, vaan juuri sopivasti erilaisia elementtejä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   oi, olipa loistava palvelu! Usien just tekisikin mieli syödä noin, että sais maistella ihan kaikkea kun ei millään osaa päättää mitä ottaisi. 😀

Post A Comment