Saisiko olla valokuvausvinkkejä?

-Yhteistyössä Olympus

Onko sinulla mielikuva millaisia valokuvia haluaisit ottaa, mutta et oikein tiedä mitä tulisi tehdä päästäksesi toivomaasi lopputulokseen? Tykkäätkö kuvata, mutta pysyttelet kerta toisensa jälkeen automaattiasetusten tuomalla tylsällä mukavuusalueella, koska pelkäät ettet muuten saisi onnistuneita kuvia? Tai onko sinulla jokin tietty olosuhde tai tilanne, minkä kuvaamiseen kaipaisit vinkkejä?

olympua

Nyt olisi tilaisuus esittää toiveita siitä millaisia mihin kuvaustilanteisiin kaipaisit opastusta! Homma on nimittäin sellainen, että tämän postauksen ilmestyessä minä ja kolme muuta Re:fa-tyttöä olemme jo Lapissa Olympuksen uudet OM-D E-M10 -mikrojärkkärit mukanamme. Viivymme tiistaihin saakka ja noiden neljän päivän aikana tehtävänämme on haastaa tuo aivan uunituore kamera mitä erilaisemmissa kuvaustilanteissa. Luvassa on ainakin kuvanvakaime ja nopean tarkennuksenn testausta Husky-safarilla, taidesuotimien kokeilua kauniissa tunturimaisemissa ja asukuvien kuvailua uudella 25 mm 1.8 -objektiivilla. Kuvauspuuhista ja vinkeistä toteuteaan sitten sarja videoita, jotka julkaistaan blogeissamme maaliskuun aikana.

Näiden jo suunniteltujen kuvausaiheiden lisäksi kuvaisimme mielellämme myös joitakin teidän toiveidemme mukaisia juttuja. Kerro siis askarruttaako mieltäsi kenties ruokakuvaus, eläinten kuvaaminen tai muotokuvaus vai haluaisitko oppia kelmeän keltaisilta tai häiritsevän sinisiltä kuvilta.

 Me lueskellaan teidän toiveita ainakin sunnuntai-iltaan saakka ja valitaan sitten mahdollisimman monia hyödyttäviä aiheita käsittelyymme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse olen tässä uutukaisessa erityisen innoissani mobiiliaplikaatiosta jonka avulla voi monia kameran asetuksia säätää puhelimen kautta ja käyttää luuria kaukolaukaisijana. Myös kuvien jako vaikkapa eri Somekanaviin nopeutuu aplikaation avulla hurjasti.

Myös tämä eilen ensimmäistä kertaa käsiini saama 25 mm  (kinovastavuus n 50 mm) objektiivi on saanut osakseen aivan varauksettoman ihailuni. Aivan järjettömän hyvä lasi niin asukuviin kuin vaikkapa juhlatunnelmien taltioimiseen. Jos pitäisi valita vain yksi kiinteä linssi omille Olympus-kameroilleni, niin se saattaisi olla juurikin tämä.

Ihan vielä ei ole nämä uutuudet ehtineet kauppoihin saakka, mutta seuraamalla Olympuksen FB-sivua, pysyy kärryllä uusimmista käänteistä.

Mutta nyt siis, laittakaa kommenttiboksiin toiveita kuvausvinkkien suhteen! Jos ei välttämättä kaikkia saada Ylläksellä toteutettua, niin laitan loput korvan taakse ja palaan niihin kenties omassa blogissani.

Meitä on reissussa minä, Iina, Jonna ja Noora. Jos haluat seurailla seikkaluamme tunturissa reaaliaikaisesti, niin me Instagrammaillaan sieltä tägillä #refashionlapissa. Ja minut löydät nimellä @vieruska


8 Comments
 • Mervi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En millään onnistu saamaan kuvaa ikkunan läpi. Onko se edes mahdollista millään konstilla? Esim. kuva näyteikkunasta.

 • Sari
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hieno juttu! Haluaisin kuvata Lapissa mökillä lomafiiliksiä, mutta siellä on pimeää ja kuvat näyttävät aina järkyttäviltä..! Miten kuvataan takkatulen loimussa tai saunalyhdyn hämärissä?

 • saya
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mua kiinnostais lähikuvaus, millä saa kunnon kuvia vaikka huurteisista ikkunoista, kukista jne. Painan vaan aina makronappia, mutta siihen se sitten jääkin, eli millä voi lisätä ”taiteellisuutta” kuviin tms 😀

 • Manna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mua kiinnostaisi kuvien rajaaminen ja kohteen asettelu. Ettei aina vaan nosta kameraa ja räpsäise vaan saisi jotenkin sen oleellisen fokukseen ilman että oikeastaan ottaa varsinaista lähikuva. Virtaavan veden kuvaaminen sellaisena utuisena on toinen kiinnostava juttu, mutta virtaako siellä Lapissa vielä mikään muu kuin hanavesi?

 • tietämätön
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oliskos mahdollista saada opetusta kuvalla/videolla siitä, miten jos ottaa itestään kuvaa sillä ajastuksella, niin saa tarkennuksen oikeeseen kohtaan eikä jonnekin väärään? Ja muutenkin itselaukaisu kiinnostaa!

 • hämärähommia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moikka! Hämäräkuvaus on ainakin itselle kokemattomana valokuvaajana haasteellista. Miten saada hyviä kuvia hämärässä, niin että kuvassa on tunnelmaa, mutta että ihmiset eivät ole punaisia tai keltaisia?

 • Dohan diiva
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Valon käyttö kuvauksessa. Meillä täällä Qatarissa on tuo luonnonvalo voimakas ja maasto vaaleaa aavikkohiekkaa joten kuvista tulee jotenkin suttuisia… Miten siis pitäisi kuvata päivällä ilman ettei kuvista tule ikäänkuin liian valoisia?

 • Santtu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Miten kuvataan esim valkoisessa vaatteissa oleva henkilö kun taustana on puhdas, kirkas valkoinen lumi??

Post A Comment