Hurmaava Suomenlinna

Mä olen ihan hirveän iloinen siitä, että eräs hyvä ystäväni asuu Suomenlinnassa. Olin vuosien myötä kuullut ja lukenut paljon Suokin upeudesta, mutta ensimmäistä kertaa istahdin sinne vievän lautan kyytiin vasta matkatessamme muutama vuosi sitten ystäväni häihin. Sittemmin tämä ystäväni A asettui perheineen asumaan saarelle C ja nyt olenkin vieraillut noissa ihanissa maisemissa jo muutaman kerran.

Paljoa en ole kuitenkaan vielä ehtinyt vierailujeni pikaisuuden vuoksi nähdä, mutta pieniä tunnelmallisia palasia kuitenkin. Piipahdin saarella viimeksi eilen ja ehdimme lounastamisen lisäksi tehdä pikkuisen lenkin, jonka ajan viihdyin tietenkin kamera käsissäni.

suomenlinna-14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

suomenlinna-12

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

suomenlinna-09

Edellä olevat kuvat on kaikki otettu muutama viikko sitten Olympukselta saamallani pikkuruisella fisulinssillä. Jotakuinkin runkotulpan kokoinen 9mm obiska on lähiaikojen testaamisella osoittautunut varsin oivaksi kapistukseksi mm. biletunnelmien ja tällaisten vinksahtaneiden maisemakuvien ikuistamiseen. En itse ole reissuilla mitenkään innokas maisemakuvailija, sillä ne tuntuvat jälkeenpäin katseltuna aina jotenkin tylsiltä ja turhilta. Vinkeällä kalansilmäobjektiivin ja asteen verran dramaattisuutta lisäävän taidesuotimen avulla minäkin kuitenkin huomaan hieman innostuvani maisemakuvien nappailusta.

(Tästä eteenpäin löytyvät kuvat on postauksen viimeistä kuvaa lukuunottamatta puolestaan kuvattu 45 mm linssillä.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

suomenlinna-06

Suomenlinnan eli Viaporin telakalla oli monta söpöä purtiloa talviteloilla. Tuo Purha-niminen paattikin näyttää jotenkin niin kovin sympaattiselta ja ihan selkeästi jo odottaa kevättä ja vesille pääsyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

suomenlinna-07

suomenlinna-02

suomenlinna-01

Olen joka kerta tuolla Suokissa ihan haltioitunut paikan tunnelmasta ja läsnäolevasta historian havinasta. Ihastelen huokaillen rakennuksia ja kuvittelen millaista saaressa olisi hirmuisen syysmyrskyn aikaan. Esitän ystävälleni joka vierailulla ison liudan kysymyksiä saaressa asumisesta, koska se tuntuu itsestäni jotenkin niin ihanalta ja eksoottiselta. ”Onko joskus käynyt niin, että sään vuoksi lautta ei olekaan kulkenut?” ”Paljonko saarella on asukkaita?” ”Häiritsevätkö kesäisin pihalla hortoilevat turistit?” Ja paljon paljon muita kysymyksiä. Tällä vierailulla opin saaren historiasta mm. sen, että sisällissodan aikaan sinne perustettiin vankileiri punaisille vangeille ja, että siviilihallintoon Suomenlinna siirtyi vasta 70-luvulla.

suomenlinna-08

Odotan seuraavaa Suomenlinna-vierailuani jo innolla. On aina ihanaa nähdä A:ta, joka on ollut ystäväni jo ala-asteelta saakka ja samalla on upeaa vierailla noin mielenkiintoisessa ja uniikissa paikassa kuin Suomenlinna. Aion ehdottomasti pyhittää jonkun kauniin kesäpäivän saarten tarkemmalle koluamiselle. Jos et ole koskaan Suokissa käynyt, niin suosittelen korjaamaan tilanteen. Paikkaan on todella helppo ihastua.


11 Comments
  • ansqu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Suomenlinna on kyl tosi kiva paikka! 🙂 Yks kivoimmista rentoutumispaikoista Helsingissä Seurasaaren ohella. Viime kesänä/keväällä oltiin tosi monta kertaa piknikillä ja kävelyllä siellä, takaa nimittäin loistavat puitteet noihin. Se lauttamatkakin tuntuu tosi kivalta. 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      mäkin kävin viime kesänä Seurasaaressa. Veneiltiin sinne Suomenlinnasta. Jäi mieleen aivan ihanana kesäpäivänä. 🙂

  • Lissu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oi, muistan vanhan Suomenlinnan takaa vuosien…

    Ihana paikka vietin siellä koko lapsuuteni, aivan mahtava paikka asua.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      oo! minäkin just mietin miten ihanaa, että mun kaverin tytär saa elää lapsuuttaan niin upeassa paikassa. 🙂

  • Anna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Voi että miten ihania kuvia!! Olen kateellinen tällaisesta taidosta, koska en itse osaa valokuvata YHTÄÄN. Kuvista tulee kertakaikkisen amatöörimäisiä ja omituisia.

    Tyttäreni kuvaa matkoillamme kaiken, muuten ei esim. Pariisista olisi

    minkäänlaisia kuvia, joita kehtaisi muille näyttää. : )

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      mutta onneksi valokuvausta voi aina harjoitella! Mitä enemmän kuvaa, sitä paremmaksi tulee. 🙂

  • Allu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tervetuloa! 🙂 Tässähän kasvaa paineet päntätä saaren historiaa ensi kertaa varten! Ja on kyllä hienoja kuvia!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      ei muuta kuin historiankirjat räpylään! mulla on paljon kysymyksiä varastossa. ;D

  • Emmi
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Suomenlinna on kyllä kaunis paikka, sinne suuntaan aina vieraillessa Suomessa 🙂 Tässä lyhyt postaus viimeisimmältä Italian reissultani kuvien muodossa http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Nättejä kuvia! Italia on kyllä ihana paikka. 🙂

  • Kulttuuriretki
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Hei! John Nurmisen Säätiö on julkistanut tälle kesälle Suomenlinnan kulttuurikohteita esittelevän Kulttuuriretki-palvelun. Palvelun osoite on http://www.kulttuuriretki.fi. Käykäähän tsekkaamassa!

    Palvelun FB-sivun osoite on https://www.facebook.com/kulttuuriretki. Liketykset ovat tervetulleita!

    Sivustolta löytyy myös Suomenlinna-aiheinen Instagram-kuvakisa, jossa on hyvät palkinnot! Osallistua voi hashtagilla #kulttuuriretki!

Post A Comment