Koulutuksia Olympus-kameroiden omistajille!

-yhteistyössä Olympus

Nyt kuulolle kaikki Olympus-kameroiden omistajat (PEN tai O-MD)!! Tuntuuko, että kaipaisit hieman ohjausta päästäksesi paremmin sinuiksi kamerasi ominaisuuksien ja säätöjen kanssa? Tuottavatko hämärät olosuhteet hankaluuksia? Näyttävätkö kuvat toisinaan väärän värisiltä? Vilistävätkö lapset ja eläimet liian nopeasti saadaksesi niistä onnistuneita kuvia? Mietitkö millainen objektiivi olisi paras hankinta sinun kuvaustarpeisiisi?

Nyt olisi tarjolla oiva tilaisuus päästä kartuttamaan omia kuvaustaitoja ja kyselemään omaa mieltä askarruttavia kysymyksiä!

Suunnittelemme Olympuksen kanssa eri paikkakunnilla järjestettäviä yhden illan mittaisia koulutuksia/workshoppeja PEN ja O-MD -kuvaajille ja pääsyä noihin pienellä ryhmällä toteutettaviin koulutusiltoihin tarjotaan nyt ensin teille minun blogini lukijoille.

olympusesimerkki2

Ensimmäisenä olisi mielessä sellaiset kaupungit kuin Helsinki, Pori ja Seinäjoki! Ja nyt kyselenkin löytyisikö näistä paikoista kiinnostuneita osallistumaan tällaiseen rentoon kuvaus-työpajaan? Ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta ensimmäiset koulutukset olisi tarkoitus pitää jo parin viikon sisällä.

Osallistujat saavat jo ennen koulutusta kertoa toiveitaan millaisiin kuvaustilanteisiin kaipaisivat apua ja vinkkejä. Ennalta ei tarvitse ymmärtää valokuvaustermejä tai omata juurikaan valokuvauskokemusta, pelkkä innostus ja itseltä löytyvä Olympus-kamera (PEN tai O-MD) riittävät!

olympus_esimerkki1

Illan aikana tutustutaan paremmin omaan kameraan, testaillaan erilaisia objektiiveja ja lisävarusteita, tehdään kuvausharjoituksia (henkilökuvia, esineitä, maisemia..) ja jutellaan valokuvauksesta rennolla fiiliksellä ja sopivan pienellä porukalla, jotta jokaisen kysymyksiin ehditään vastata. Tämän on tarkoitus olla sellainen tilaisuus, jossa uskaltaa esittää mitä tahansa kysymyksiä, sillä työpajan vetäjänä toimin minä ja minähän en tunnetusti ole ainakaan pelottava. 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos siis haluaisit oppia käyttämään paremmin Olympus-kameraasi ja valokuvauksen perusteet kiinnostavat, niin huudapas kommenttiboksissa Hep! Ensimmäisenä olisi tosiaan mielessä kaupungit Helsinki, Pori ja Seinäjoki, mutta hihkaiskaa toki muualtakin päin olijat jos mielestänne teidänkin lähistöllenne pitäisi tällainen työpaja-ilta järjestää.

Nämä Helsingin, Porin ja Seinäjoen koulutusillat haluttaisiin tosiaan järjestää aika pian ja jokaiseen iltaan mahtuu mukaan n. 10-12 henkilöä. Kerro kommenttiboksissa missä kaupungissa olsiit halukas koulutukseen osallistumaan ja täytä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, niin laitan mahdollisille osallistujille tarkempaa infoa asiasta meilillä heti, kun ajankohta varmistuu, eli toivottavasti muutaman päivän sisällä.

Voit halutessasi kertoa kommentissasi myös millaisiin kuvaustilanteisiin sinä kaipaisit opastusta ja vinkkejä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tags:
36 Comments
 • sannukka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep Pori!

 • Tiia Asikainen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep Helsingille tai pääkaupunkiseudulle, jos sellaisia tulee myöhemminkin. Tällaista olen kaivannut, mutta palaan Suomeen vasta kolmen viikon päästä. Ja vaikka en pääsisikään mukaan niin kommentoinpa muuten vaan, että mielettömän kiva idea! 🙂

 • Allu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep! Helsinki! Henkilökuvaus! 🙂

 • Karoliina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep ja Helsinki 🙂

  Olisi kiva oppia ottamaan PENillä kuvia muutenkin kuin automaattiasetuksilla, menee kameran kaikki ominaisuudet aivan hukkaan.

 • susse
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  HEP HEP! Poriin 🙂

 • Leena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tule Jyväskylään! Minulla on ollut nyt puolisen vuotta Olympus PEN-kamera ja kaipaisin kovasti opastusta sen käytössä. Itseoppineenakin pärjäilen, Barcelonan matkaltakin sain kelvollisia kuvia ja oon todennut, että mitä enemmän kuvia ottaa sitä enemmän kehittyy. Olisi kuitenkin enemmän kuin kiva, jos saisi kaltaiseltasi ammattilaiselta (ja suosikkibloggaajaltani) oppeja kameran käyttöön! 🙂 Sitä paitsi kesäinen Jyväskylä on pulloollaan mahtavia valokuvauskohteita.

 • elaine
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep Helsinkiin!

  Ostin kameran reilu kuukaus sitten, mutta oon ihan onneton sen kanssa! Apua siis tarvitsisin! 😀

 • Jonna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Toivotan sinut koko sydämestäni tervetulleeksi Tampereelle! 🙂 mulla on koira, joka vaikeissa valotusolosuhteilla suhahtaa kuviin blurrina tai niin, että häntä on skarppi ja nenä blurri. Eli nopeaa/urheilukuvaukseen vinkkejä ja myös noihin objektiiveihin. Mikäli Tampere ei sovi, voisin yrittää tunkea itseäni sinne Seinäjoelle tai Poriin. Tai miksei sitten jopa Helsinkiinkin, mutta sinne varmasti on muutenkin jo tulossa paljon tyyppejä niin voisin miehittää jotain toista paikkaa.

  Tämä on niin toivottu juttu, että et uskokaan! 🙂

  • teehoo
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Tampereelle joo!

   Olen ihan suviuuno kuvaamisessa, mutta hauskaa se on tuolla olympuksen Penillä. Tuu tänne opettamaan! 🙂

 • VSL
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  HEP! Mulla on ollut Olympys PEN nyt jo muutaman vuoden ajan (hankin sen kun koira söi entisen kameran) ja edelleen räpsin automaattiasetuksilla kuvia (kun tuleehan silläkin niin pirun hyvää settiä). Olen sentään hankkinut 45mm kiinteän linssin. Mutta siis, asun ulkomailla ja tulen kesälomalle Suomeen. Osallistuisin mielelläni kurssille, jos Jyväskylässä haluat sellaisen järjestää heinäkuussa niin minäminäminä haluan mukaan!

 • PiiA
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  HEP!!

  Seinäjoki juu, vaikka sinne matkaa se satakunta kilometriä kertyykin. Mukaan tulisi yksi OM-D5 ja yksi sisko kera PEN E-PL5:den. Kaikki oppi otetaan riemulla vastaan. 🙂

 • Jonna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  hep helsinki!

 • Johanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Seinäjoki! Valtavan hienoa, jos tämä toteutuu. Uusi kamera makaa käyttämättä, koska ei ole vielä ollut aikaa tutustua kaikkeen ja helpompi käyttää vanhaa.. Tämä kurssi varmasti potkaisisi homman liikkeelle. Kaikki opit otetaan ilolla vastaan.

 • Jonna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tervetuloa myös Ouluun! Olisi huippu tuollainen koulutus 🙂

  • hohde
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Täällä toivottas myös kurssia Ouluun! Olisi aivan mahtavaa tutustua lähemmin uuteen PENiini!

 • käyttäjä-9295
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep, Helsinki 🙂

 • Maukka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep Pori! Kamerana on OM-D. Kamera on ollut taloudessa jo kohta pari vuotta ja silti en osaa juuri sen käyttöä. Lapsista olisi mukava saada muutama onnistunutkin otos.

 • Sini
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep Helsinki! Osaan käyttää vain automaattiasetusta. Kamerani on vanhimmasta päästä.

 • Minja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep Helsinki! Täällä kans yks uusavuton, joka ei vahingossakaan kuvaa muulla kuin automaattiasetuksilla… Kaipaisin apua suunnilleen kaikkeen 😀

 • Elina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep Poriin! Mutta olisi kiva tietää tarkemmin aikataulusta, onko kyseessä arkipäivä ja millainen kellonaika, kun asun Raumalla ja joka arkipäivä töissä. Mutta kiinnostusta olisi! Infoa olisi kiva saada varsinkin liikkuvan kohteen kuvaamisesta ja hämäristä olosuhteista (kuulostaapa huvittavalta :D). Hämärässä ei oikein tule otettua kuvia, kun niistä tulee ihan tärähtäneitä 🙁

 • Anna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jyväskylä kiinnostaisi. 🙂 Meiltä saattais olla minun lisäkseni myös valokuvauksesta kiinnostunut teinitytär olla tulossa. Ja OMD-M5. 🙂

 • Pipa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tampereelle!! Kamerana E-P5.

 • Sandy
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Helsinki! Ehdottomasti haluaisin päästä mukaan! Minulla on E-PL5 ja haluisin oppia kuvaamaan esim. liikkuvia kohteita 🙂

 • PipSa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pori! E-PM1 kamerana ja kiinnostaa muotokuvaus sekä liikkuvan eläimen kuvaus. Myös salaman oikeaoppinen käyttö ois kiva oppia. 🙂

 • Tuya
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep Helsinki! Mahtava idea, haluaisin ehdottomasti mukaan 🙂 Kamerani on E-PL3, ja kuvaan kyllä jonkin verran käsisäädöillä, mutta mitenkään ”selkäytimessä” ja nopeasti toteutettavissa tuo säätäminen ei minulla ole.

 • Anna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Juuri Olympus PENin hyppysiinsä saanut huutelee Helsingistä HEP!

 • Merve
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tampereelle! Ehdottomasti jos pääsisit tännekin, kaipailen kovasti apua tuon oman kameraseni kanssa.. 🙂

 • ainosofia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  HEP HEP HEP >>>>>> Ouluun – ja meitä näkyy olevan useampiakin täällä.

  Itselläni on OLYMPUS OM-D5 ja tykkään siitä valtavasti!

 • jR
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hep Helsinki! Kaikki tieto otettaisiin ilolla vastaan, mutta hämäräkuvaaminen erityisen suuri mysteeri.

 • Pinja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Helsinkiin tämmöinen koulutus, kiitos!! 🙂 Vinkkejä tarvitaan ihan kaikenlaiseen kuvaamiseen, mutta erityisesti hämärässä kuvaukseen ja valotuksen säätämiseen

 • miffa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  HEPHEP Helsinki!! Iiks nyt vasta huomasin tän postauksen, mutta olisin ihan superkiinnostunut! Noin puolvuotta vanha PEN E-PL5 löytyy täältä ja oon vielä aivan surkea mm. värien kanssa, kun tuntuu että ainakin punanen väri meinaa välillä ottaa vähän turhan suuren roolin kuvissa 🙂

 • Paula
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Seinäjoki noista vaihtoehdoista (Vaasa olisi napakymppi 🙂 ). Sain Pennin joululahjaksi ja hakusessa on kovasti kaikki.. 🙂

  • Sari
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   HepHepHep! Vaasa olisi todellakin napakymppi, mutta Seinäjokikin käy 😉

 • Helen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tampere! Tampere! Kamerakurssi olis tosi kiva!

 • Johanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  MOikka, googlailin tässä olympus-koulutuksia…. vieläkö olet tällaisia järkkäämässä Turkuun tai Poriin?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   porissa oli jokin aika sitten, mutta Turkuun voisin koittaa sorvata nyt alkuvuodesta! Jos haluat, niin laita mulle meiliä, niin mulle jää sun meiliosoite ja voin laittaa infoa, jos/kun toteutuu. (veera@refashion.fi)

Post A Comment