Luomuviinien lumoissa

Nyt on kesä virallisesti korkattu! Minun suosikki kesäaktiviteettini on ehdottomasti aurinkoiset piknikit hyvässä seurassa. On ihanaa pakata reppu täyteen evästä ja suunnata puistoon, rannalle tai muuhun sopivaan miljööseen ystävien kanssa viettämään kiiretöntä aikaa lämmöstä ja herkuista nauttien.

Täällä Porissa piknikpaikkojen ykkönen on kaunis Kirjurinluoto, josta löytää piknikviltille hautessaa joko hiljaisen ja yksityisyyttä tarjoavan tontin tai sitten voi sijoittaa leirinsä keskelle vilkasta aluetta, missä voi päivän mittaan kuunnella viereisistä piknikseuruesita kuuluvaa musisointia ja parhaassa tapauksessa löytää naapurivilteiltä uusia kavereitakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minä avasin kesän ja piknikkauden eilen illalla korkkaamalla Re:fashionin ja Emiliana-viinien yhtestyökamppiksen myötä maisteltavaksi saamani luomuviinit yhdessä parin rakkaan kanssa. Pistin FB:ssa kutsua ihan yleisesti, että Kirjurissa olisi viini- ja juustotarjoilu, mutta joko minulla on todella vähän ystäviä tai sitten he kaikki vaan ovat nykyään ”väärillä” paikkakunnilla, sillä viinisieppoja saapui itseni lisäksi paikalle vain kaksi. Mutta eihän ystävissä merkkaakaan määrä, vaan laatu, nämä kanssani viininjuontiin uhrautuneet ihmiset, kun ovat juuri ne kaksi tärkeintä ihmistä tästä kaupungista.

Oman murun ja ystäväni Annin kanssa sitten vietettiin useampi aurinkoinen tunti piknikeväistä ja toistemme seurasta nauttien. Päivällä nähdyt sadepilvet poistuivat taivaalta juuri sopivasti ja luonto tarjosi meille parasta mahdollista säätä kesäiltaan.

emiliana

Me olemme ystäväni Annin kanssa molemmat suuria viininystäviä suosituksia jaellaan usein puolin ja toisin ja Porilainen viinibaari Elba onkin saanut keskuudessamme jo uuden nimen ”toimisto”, sen verran usein siellä tulee viinilasien äärellä ”palaveerattua”. Viimeksi tavatessamme Anni esitteli minullekin hänellä jo jonkin aikaa käytössä olleen Delectable-nimisen viiniappsin, jota voisi kuvailla viini-instagramiksi. Sinne raportoitiin innolla myös eilen juomamme Emiliana-luomuviinit. Meidän testauksessamme olivat Gamma-punaviini sekä valkoviinit Adobe ja Natura, joista erityisesti valokuvaajalle sopivalla nimellä paiskattu Adobe oli meidän mieleemme. Kaikenkaikkiaan Emiliana-viinejä löytyy Alkon valikoimista seitsemän erilaista.

Emilianan viiniviljelmät sijaitsevat Chilessä Andien ja Tyynen valtameren syleilyssä ja ne ovat sataprosenttisesti luonnonmukaisesti viljeltyjä. Hyönteimyrkyille ja keinotekoisille lannotteille on sanottu tiukka ei heti siitä asti, kun veljekset José ja Rafael Guilisasti hankkivat perinteisen Chileläisen viinitilan reilut kymmenen vuotta sitten. Emilianan viidellä eri tilalla kanat syövät tuholaiset pensaista ja viiniköynnökset saavat luonnollista buustia alpakoiden lannasta hevosten ja hanhien pistellessä poskeensa rikkaruohoja. Emilianan viljelmät täyttävätkin kaikki viralliset luomustandardit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka en itse onnistukaan olemaan kuluttajana täydellinen luomun ja reilun kaupan -tuotteiden suosija, niin viiniostoksilla olen kyllä huomannut usein kallistuvani luomuun, mikäli sellainen on sen hetkisiin tarpeisiini sopivana tarjolla. Onkin kiva, että luomutuotteet on ainakin Alkon hyllyssä todella selkeästi merkitty. Luomusertifikaatin lisäksi Emiliana on viinituotannossa edelläkävijä myös eettisien arvojen vaalijana mikä tarkoittaa mm. työntekijöille tarjottavia koulutusohjelmia, reilua palkkausta ja työntekijöiden oman yrittäjyyden tukemista. Työntekijät nimittäin saavat käytää Emilianan tilojen maita sivutuotteiden viljelyyn joita myymällä työntekijöillä on mahdollista hankkia lisätienestejä.

emiliana1

Meidän eiliselle piknikporukallemme Emilianan tuotteet maistuivat loistavasti ja totesimme etenkin Gewürztraminer rypäleestä valmistettu Adobe-valkoviini osoittautui oikein passeliksi piknikjuomaksi ja esimerkiksi valkohomejuuston kaveriksi. Anni, jolle Adobe oli jo ennestään tuttu, vinkkasi viinin sopivan loistavasti myös esimerkiksi aasialaisen ruoan kaveriksi. Pitääkin joskus testata!

Olisitko sinäkin kiinnostunut kokeilemaan erilaisia makupareja ja saamaan vinkkejä miten yhdistää ruokia juomia? Jos vastasit kyllä, niin jatka lukemista! Emiliana ja Re:fashion järjestävät tiistaina 17.6. (17.30-19) Helsingissä ravintola Lasipalatsissa illan, jossa 15 blogiemme lukijaa pääsee yhdessä meidän bloggaajien kanssa tutustumaan Emilianan ekoogisten viinien tuotantoon ja maistelemaan Ravintola Lasipaltsin kesäisiä herkkuja.

Jos siis olet täysi-ikäinen ja ruoka ja juoma kiinnostavat, niin klikkaa itsesi Re:fashionin Emiliana-sivulle ja täytä sieltä löytyvä kaavake! Mukaan valituille henkilöille ilmoitetaan asiasta maanantaina 16.6.

Jos Helsinki ja sinne sijoittuva tapahtuma ovat ulottumattomissasi, niin kannattaa silti seurailla  Emiliana-kamppistamme, sillä myöhemmin kesäkuussa starttaa kiva kaikille avoin reseptikilpailu, jossa palkintona on 500 € matkalahjakortti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


1 Comment
  • hannamaria
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ihmiset varmasti katsoivat hiukan kieroon kun naurahdin suhteellisen lujaa Adobe-viinille kun siitä kuvan Instagramissa julkaisit 😀 Nyt tekee mieli maistaa kyseistä viiniä, tulisi jo viikonloppu…!

    hanna

    http://www.hannamariav.com

Post A Comment