Paljasta meille kesän paras reseptisi ja voita matkalahjakortti!

”Tulee mieleen joku hajuvesi.” ”Voiko mausta sanoa, että se on kylmä?” ”Tämä maistuu kielen keskiosassa, kun taas edellinen viini levitti makunsa kielen sivuille.” ”Kyllä tämä vaan maistuu niin paljon talvelle, etten osaisi juoda tätä kesällä!” 

Mm. edellä mainitun kaltaisia luonnehdintoja lenteli ilmassa, kun me viikolla maistelimme Emilianan luomuviinejä Ravintola Lasipalatsissa yli viidentoista naisen voimin. Jälleen kerran saatiin muistutus siitä, ettei makuasioista kannata kiistellä. Se mikä maistui toisen suussa hapokkaalta saikin toisen toteamaan, että ”ihanan pehmeää!” eikä maun kuvailulle ole olemassa yksiä oikeita termejä.

emiliana_ruoka1

 

Toki monista asioista oltiin yksimielisiäkin, kuten siitä, että maistelemamme neljä Emiliana-viiniä olivat kaikki todella laadukkaita ja jokainen löysi niiden joukosta helposti suosikkinsa. Itselleni viininmaistelu on tähän saakka ollut aikalailla lajia ’lasista suoraan suuhun ja sitten arvio haluanko lisää samaa lajia vaiko en’, mutta asiantiuntijoiden opastuksella alkoi aueta paremmin mm. viinin pyörittely lasissa (viini saa ilmaa ja tuoksut ja maut ”heräävät”) ja klyyvarin tunkeminen kunnolla viinilasiin. Ehkäpä pienellä harjoittelulla sieltä alkaisi löytyä vähän eksaktimpia tuoksuja kuin ”hedelmäinen”.

Vaikka maistelemissamme viineissä olikin nyt mukana yksi itselleni uusi tuttavuus, jota en ollut ehtinyt vielä parin viikon takaisella viinipiknikillämme maistaa, niin pysyi suosikkini Emilianan viineistä silti samana. Niinpä suuntasin juhannuksen alla Alkoon ja nappasin mukaani pullon Emilianan Adobe-valkoviiniä tarkoituksenani kokeilla kuinka se passaisi kesäisten grilliherkkujen kaveriksi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Muutama viikko sitten Satakunnan Kansassa töissä ollessani osui sopivasti kohdalle ruokajutun kuvaukset joita ainakin itse teen hirmuisen mielelläni, sillä se tarkoittaa yleensä sitä, että kyseisenä duunipäivänä saa nauttia kunnon lounaan. Ihastuin toimittajan juhannusruokajuttua varten valmistamiin herkkuihin siinä määrin, että osa meni heti omalle jussiruokalistalle.

Tommin väsäillessä pekoniin käärittyjä, kaneliviskillä maustettuja lihapullia valmistin minä  grillattuja munakoisorullia SK:ssa olleen ohjeen mukaan.

 

emiliana_ruoka

Grillatut munakoisorullat

2 munakoisoa

suolaa, sokeria, oliiviöljyä

Täyte

3 tomaattia

pätkä kesäkurpitsaa

1 punasipuli

1/2 dl persiljaa silppuna

1/2 dl minttua silppuna

1/2 dl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

 • Leikkaa munakoisot pystysuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja mausta ne oliiviölyllä, suolalla ja sokerilla ja jätä maustumaan noin puoleksi tunniksi
 • Pilko täytteen ainekset pieneksi ja sekoita ne öljyn, yrttien ja mausteiden kanssa ja anna maustua hetki
 • Avaa viinipullo ja kaada itsellesi lasillinen
 • Kuivaa munakoisoviipaleet ja grillaa niitä hetki molemminpuolin
 • Levitä täytettä viipaleille ja kääri ne rullalle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä herkullisiksi koko pöytäseurueemme voimin todetut munakoisorullat sopivat tilanteesta riippuen joko pääruoaksi tai sitten lihan lisukkeeksi. Meillä löytyi lauantaina lautaselta salaattia, näitä munakoisorullia ja sitten tommin megalihapullia. (Tai oikeastaan lihapulla, sillä olivat niin isoja, että yksi riitti oikein hyvin. 😀 ) Oma veikkaukseni oli, että Emilianan Adobe Gewürztraminer -viini voisi passata hyvin tällaisen kasvisruoan kuten näiden munakoisorullien kaveriksi ja olin aivan oikeassa. Oikein kesäisen raikas makupari!

Uskallan väittää, että tästä kevyesti mausteisesta Adobe-valkkarista taisi nyt tulla mun kesän luottoviini, siinä määrin siihen tykästyin. Himpun alta kymmen euron hintakin on  eettisesti tuotetusta luomuviinistä varsin passeli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein munakoisorullille myös makoisan fetatahnan, mutta se väsättiin tarjolla olleista aineksista eikä suoraan lehdessä olleen ohjeen mukaan. Oma fetasoosini oli seuraavanlainen. Tuoreita yrttejä voi toki nakella mausteeksi ihan oman maun mukaan.

Fetatahna

2 dl turkkilaista jugurttia

2 dl fetaa murusina

hieman sitruunamehua

mustapippuria

ruohosipulia

persiljaa

sitruunamelissaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jos te mietitte, että miksi kaltaiseni useimmiten miehen kokkauksia syövän keittiötumpelon blogissa on oikein reseptejä tällä kertaa tarjolla, niin kyse on siitä, että haluamme  kannustaa teitä lukijoita osallistumaan Re:fasionin ja Emilianan reseptikilpailuun, jossa yksi onnekas voittaa 500 € matkalahjakortin!

Kilpailussa etsitään kesäisiä reseptejä, jotka sopivat yhteen Emilianan maukkaiden luomuviinien kanssa. Nyt kannattaakin siis napata kuva omasta kesäherkkubravuuristasi,  naputella sen resepti Emiliana-kampanjasivullemme ja laittaa sitä jakoon somessa, sillä eniten FB-tykkäyksiä kerännyt resepti tuo laatijalleen matkalahjakortin!


5 Comments
 • hanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi härregyyd, oma naamahan se siellä! Luvat on kunnossa, muttei sitä koskaan usko kenenkään blogiin pärställään päätyvänsä 😀 Ja mitä tilaisuuteen tulee, oli todella mahtavaa päästä maistelemaan viinejä ja oppimaan niistä lisää. En koskaan ole ollut punaviinien ystävä, mutta Adoben punkku vei kyllä kielen mennessään! Sun reseptit nähtyäni ei taida olla järkeä itse osallistua kisaan, voitto menee varmasti parempiin suihin! Vaan eipä sitä koskaan tiedä 😉

  hanna

  http://www.hannamariav.com

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo, se punkku oli kyllä kans loistavaa! Pitää muistaa se sitten, kun viinipäiväntasaus kääntää ajan punaviineihin. 😀

 • pula
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana resepti, jossa on omatkin lempparini: munakoiso ja feta mukana. Mutta yksi kysymys: täytteen kesäkurpitsa popsitaan siis raakana? En ole ihan varma sopiiko se omalle vatsalleni ja maistuu ehkä hiukan kitkerältä. Ehkä tuo marinadi pehmentää kuitenkin. Kiitos!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu, tuossa oli kesäkurpitsa raakana hyvin pieninä paloina. Mun makuun ei kyllä ollut lainkaan kitkerää. Mutta kukas sitä estää kypsentämästäkään!

 • Minna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nam! Herkulliselta näyttää, munakoisorullat menevät varmasti kokeiluun! Ja miks ei viinikin?!

Post A Comment