Kalkkunan uusi kolttu

”Näytänkö mä yhdessäkään kuvassa ihmiseltä?”, kysyin Tommilta äsken asukuvia napsiessamme. ”Joo, tai mitä nyt ehkä vähän kalkkunalta”, vastasi rakkaani. Jep, jep.. ei oo oikein ehtinyt saamaan väriä pintaan tänä kesänä. Ja mikäs sitä paremmin korostaisikaan A4-arkin sävyistä ihoani kuin musta mekko, ja sellaisessa olenkin taas vaihteeksi viihtynyt.

Uusi kotimainen merkki KUDE lähetti minulle tutustuttavaksi muutaman vaatteen heidän mallistostaan. Yksi saamistani vaatteista oli miellyttävästä viskoositrikoosta valmistettu PERHO-mekko, joka on liehunut päälläni mm. tänään ja viime viikonloppuna Tukholmassa.

KUDE Designin ideana on valmistaa vaatekaapin tärkeitä luottovaatteita laadukkaasti ja eettisesti. Tuotteita suunnitellaan kuuntelemalla asiakkaita ja heidän tarpeitaan tuoteryhmä kerrallaan. Ensimmäiseksi valikoimiin tulivat t-paidat ja perustopit, jotka todellakin ovat yksi jokaisen vaatekaapin kulmakivistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mekko-KUDE (saatu)/kengät-Crocs (saatu)/laukku-NYPD/aurinkolasit-Le Specs (saatu)

Sittemmin esimerkiksi tämä PERHO-mekko syntyi juurikin asiakkaiden toiveiden pohjalta. Väljälinjainen ja liehuvahelmainen mekko on yksinkertaisuudessaan ja mukavuudessaan moneen taipuva ja kuten ehkä olette huomanneet, niin juurikin monikäyttöiset mustat mekot ovat suosikkivaatteitani. Pakkaan aina reissuihin mukaani jonkin yksinkertaisen mustan mekon, joka muuttaa ilmettään asusteiden mukana. Talvisin perusmekosta on yleensä käytössä neuleversio, mutta näin kesällä viihdyn paremmin keveässä trikoossa.

Oma Perhoni on kokoa XL, mutta tarjolla on vielä yksi isompikin koko, eli XXL, joten tässä on toimiva perusmekko meille muhkeammillekin mimmeille. Yksi PERHO-mekon lähtökohtia onkin kuulema ollut ottaa mitoituksessa huomioon rehevämmät muodot kuin mitä useimmissa ns. perusmitoituksissa.

Vielä tätä mekkoa enemmän on käytössä ollut samaan PERHO-mallinen t-paita, jonka nimitin välittömästi päälle vedettyäni vaatekaappini ykkös teeppariksi. Niin mukava ja imarteleva se oli. Nyt se himskutti vaan sattuu makaamaan pyykkikorissa ja tajusin, että en taida ehtiä saamaan sitä mukaan huomena starttaavalle Helsingin reissulle. Harmi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mekko-KUDE/kengät-Crocs (saatu)/laukku-Vagabond/aurinkolasit-Dolce & Gabbana (saatu)/huivi ja kaulakoru -2nd hand

 Tätä alempaa kuvaa Södermalmin jollain pikkukujalla viime sunnuntaina otettaessa ohi kulki ryhmä ihmisiä ja kuten aina asukuvissa pönötellessä, niin taas alkoi vähän homma nolostuttamaan, etenkin, kun tyypit tuntuivat kovasti silmäilevän meitä kohti. No, sieltähän sitten huikattiinkin, että ”Ooksä Veera? Mä tykkään sun blogista!”. Että ainakin tajusivat miksi tää ämmä typerännäköisenä keikisteli kameran edessä. 😀 Terkkuja vaan ohitse kulkeneelle lukijalle, jos tämän näet! 🙂

Kuten jo tuossa edellä mainitsin, niin huomenna olisi taas lähtö Helsinkiin muutamaksi päiväksi ja se tarkoittaa sitä, että edessä on jälleen se ikävä asia nimeltä pakkaaminen. Vaatteitahan nyt ei juuri muutaman päivän reissulle tarvitse, kun säidenkin on lupailtu olevan lämpimiä, mutta kun pitäis kuskata mukana mm. 5 kameraa, kaikki mun objektiivit, satunnaista muuta kuvauskamaa, yksi kassillinen lahjoja (ei niistä vielä sen enempää kun niiden saaja lukee blogia) ja läppäri. Ja jotain vaihtovaatetta ja kosmetiikkaa sitä nyt väkisinkin neljän päivän ajaksi tarvitsee. Huhhuh, saa taas nähdä miten mä selviydyn.

Nyt kun noita mun lemppari-Crocseja vilahteli kuvissa oikein kaksin kappalein, niin vinkkaampa jo ennakolta, että ensi viikolla olisi luvassa Crocs-arvonta!

EDIT: Huomasin juuri, että KUDE Designin FB-sivulla on menossa äänestys PERHO-mekon seuraavasta väristä. Äänestämällä suosikkiväriään ehdotuksista, voi voittaa mekon syksyllä myyntiin tulevassa uudessa värissä! Itselleni passaisi mekko ehdottomasti parhaiten syvän burgundyn värisenä. 🙂


6 Comments
 • Päivitäti
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos vinkistä! On ihan huippu mekko!

 • n
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kivaa, että tulee eettisiä perusvaatteita. Yleensä on ollut eettisyys ja ekologisuus pienten firmojen juttu ja haluavat sitten myös panostaa suunnitteluun – mutta jos retroprintit tai muotokieli muuten ei miellytä, niin hankalaa on.

 • Auli Haapala
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei! Miten malliston koot? Nansosta käytän L, vastaako tässä samaa ?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hmm.. no, mulla on Nansosta sekä L että XL kokoisia vaatteita vähän mallista riippuen joten en mä osaa tarkkaan sanoa kuinka tää vertautuu. Ja tämä PERHO mekko on siis mulla XL ja käytän numerokokoja 46-48

 • Patsy
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  hei, minullakin kiinnostaa tuo kokomitoitus, esim. Nansoon verrattuna. Onko muuten pysynyt nypyttömänä? Ihana perusmekko, menisi vuosia 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pestä en ole vielä ehtinyt, joten en tiedä miten materiaali pesussa käyttäytyy, mutta vaikuttaa kyllä sen oloiselta trikoolta, että en usko ihan hetkessä nyppyyntyvän.

Post A Comment