Sairaalareissu ja muut viikon kuulumiset

Työputken mittainen blogitauko on kiva taas katkaista pienellä katsauksella menneeseen viikkoon. Instagramissa (@vieruska) meikäläistä seuraaville nämä kuvat ja tunnelmat saattavatkin jo olla tuttuja.

Vaikka duuniputkesta puhuinkin, niin viime sunnuntaina sentään pakotin itseni olemaan ihan vapaalla, vaikka kuvankäsittelyhommia olikin to do -listalla melkoisesti. Maattiin koko iltapäivä murun ja kavereiden kanssa Kirjurinluodossa auringosta nauttien. Minä pääsin myös tyydyttämään koilanpentusilittelyvimmaani, kun saman puun alle varjoon istahti mies muutaman kuukauden ikäisen Akita Inu -pentunsa kanssa. Ihana, ihana pehmoinen karvakasa! (siis se pentu, ei se mies 😀 )

Löhöilyn lomassa tuli myös vähän näperreltyä, kun kasasin muutaman kymmentä paria korviksia lähetettäväksi myytäväksi äidin kesäkauppaan. Jos siis satut pyörimään Sotkamossa päin, niin piipahda mun mamman Yllärikellarissa torilla ja voit hankkia vaikkapa jotkut kuvassa näkyvistä korviksista!

Nimetön kansio8

Kuluva viikko on ollut Porissa melkoista hulinaa, kun yhtä aikaa meneillään ovat olleet sekä Suomi Areena, että Pori Jazz. Töiden puolesta olen minäkin saanut heilua kyseisiä tapahtumia kuvaamassa. Suomi Areenan Saako Suomessa menestyä -otsikolla käydyssä paneelikeskustelussa lavalla olivat mm. Lenita Airisto ja Minna Parikka ja kenkäfriikkinä ikuistin tietenkin heidän kenkänsä. Parikkaa molemmilla.

Parikasta puheenollen.. tuli eilen meiliä, että himoitsemani pupukengät olisivat nyt saapuneet liikkeeseen. Harmikseni vaan minulle ai kyllä taida olla niihin ihanuuksiin varaa, siksipä toivonkin, että totean ne sovittaessa itselleni huonon mallisiksi, jottei harmittaisi. 😀

Perjantain lyhyeksi jääneen työpäivän aikana ehdin kuvaamaan sentään yhden karavaanarijutun kuvat ja lehdestä löytyi lauantaina mm. tuo ylläoleva kuva söpöstä Tuuve-hauvasta.

Torstaina intoilin hikisenä Kirjurinluoto Areenalla kuvaamassa Jazz-meininkejä. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja onnistuin rasvaamisesta huolimatta käryttämään hieman niskaani. Omiin hommiini kuului lähinnä toimittajien mukana kiertely ja Jazz-kävijöiden kuvaaminen, mutta yhden Lokki-lavalla esiintyneen artistin ehdin ikuistaa.  Saksofonisti-pappa Pharoah Sanders oli kovin hurmaava!

Nimetön kansio9

Jazz-kuvausurakan piti jatkua vielä pe ja la, mutta perjantaina mun työpäivä päättyikin sitten jo iltapäivällä sairaalan päivystykseen, kun minua usein aiemminkin vaivannut vatsakipukohtaus yllätti kesken kaiken eikä tällä kertaa mennytkään ohi siinä ajassa kuin normaalisti. Heijattuani itseäni lähes tunnin täristen sikiöasennossa ja  kauttaaltan kylmähien peitossa pressialueen puun alla katsoivat SPR:n tyypit parhaaksi soittaa mulle ambulanssin ja mut heivattiin sairaalaan.

Suoraan sanottuna vitutti kuin pientä oravaa. Miksi hemmetissä sen kohtauksen piti iskeä just kesken töiden??? Yleensä olen onneksi ollut noiden saatanallisten kipukohtausten aikaan kotona ja olen voinut ”rauhassa” itkeskellä itsekseni kylppärin lattialla, mutta nyt sitten päätti mahan möröt alkaa mellastaa just sellaisella hetkellä, kun ei tosiaankaan olis sopinut.

Eipä siellä päivystyksessä mitään sen kummempaa selvinnyt. Lääkäri veikkaili, että sappivaivoja voisi olla, mutta eivät päivystyksessä ultraa, joten ottivat vaan labrat + sydänfilmin, totesivat niiden olevan ok ja tuikkasivat parit kipupiikit perseeseen ja päästivät sitten himaan kera kehotuksen pyrkiä terveyskeskuksen kautta sapen ultraäänitutkimukseen.

Siihen siis stoppas mun työhommat tältä viikonlopulta ja olenkin nyt lauantain lepäillyt vaan kotona. Harmittaa ihan sikana, olisin niin mielelläni ollut tänään töissä taltioimassa Jazz-meininkejä! Mutta onpa ainakin kiva huomata, että mä vissiin ihan tosissaan tykkään tosta mun lehtikuvausduunista, kun kerran tällainen käänne ottaa ihan tosissaan pattiin.

Nyt onkin edessä sitten reilun parin viikon vapaat. Yksi hääkeikka on hoideltavana ensi viikonloppuna, mutta muuten näyttäis kalenteri tyhjää elokuun alkupuolelle asti. Mitenkähän sitä oikein lomailisi? Kotona ainakin ajattelin lähteä käymään, mutta muuten suunnitelmat ihan auki.


19 Comments
 • Minna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi ei! Toivottavasti vatsakivun syy selviää pian, kuulostaa pelottavalta!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla vaan tuntuu olevan sellainen karma, että mun vaivoille ei koskaan löydetä syytä. been there.. liian monta kertaa. 😛

 • tiu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jeps,kuulostaa ihan sappikivikohtaukselta 🙁 Itellä leikattiin sappirakko pari vuotta sitten kun koko kevään kärsin noista kohtauksista. Tulee yleensä hetki sen jäkeen kun on syönyt jotain rasvaista/mausteista ruokaa, tuoretta pullaa,leipää tms. tai toisilla ihan vaikka tuoreesta kurkusta. Kannattaa hakeutua pian tutkituttaan se, mä en vikoina viikkoina ennen leikkausta voinut syödä enää muuta kuin kaurapuuroa ja kuivahtanutta paahtoleipää, kun kaikesta muusta tuli se kohtaus. Ne kun tuppaa paheneen ajan kanssa. Itse leikkas tähystyksenähän on ihan piece of cake. Tsemppiä ja toivottavasti saat varmuuden sekä hoidon tohon vaivaan!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä olen pitänyt ruoka/kipupäiväkirjaa, mutta mitään yhdistävää tekijää ei tunnu löytyvän. Voi siis tulla ihan minkä tahansa tuoan jälkeen tai olla tulematta. 🙁

 • Riikka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Toivottavasti kipujen syy selviää ja pääset siitä pian eroon! Tsemppiä! p.s. Ihania noi korvikset, sähän voisit ruveta myymään niitä suoraankin! Tykkään!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kun vaan aikaiseksi saisin, niin tarkoitus olisi avata pikkuinen nettiputiikki korviksille. 🙂

   • Riikka
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Jes! Huippua! Sitä odotellessa 🙂

 • Kati
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sappi kivut on kyllä ikäviä. Multa leikkattiin sappirakko reilu vuosi sitten. Mulla vaivat alkoivat muutama päivä lapsen syntymän jälkeen. Omasta mielestäni sappikipu tuntui pahemmalta kuin synnytys. Mulla sappikohtaukset rupesivat olemaan jokapäiväisiä joten leikkaus oli paras vaihtoehto. Sain Litalgini lääkityksen kipuihin. Leikkaus sujui hyvin ja kivut ovat poissa. Toivottavasti syy kipuihisi selviää. Harmi kun jäivät työt kesken.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   eniten tosiaan harmittaa, et jäi duunit kesken. Näihin kipuihin sitä on jotenkin jo tottunut, mutta yleensä ovat osuneet vapaa-ajalle ja kotiin. Litalginia sain nyt itsekin sekä sairaalassa että reseptillä kotiin, saa nähdä onko napeista apua kn seuraavan kerran kipu iskee.

 • Maija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Postaukseen liittymätön kommentti. Seuraan blogiasi Bloglovinin kautta ja ongelmana on se, että kun klikkaa blogin osoitetta, se ei ohjaannu tänne (niin kuin pitäisi) vaan herjaa 404 page not found. Kun klikkaa jonkin postauksen otsikkoa, pääsee kuitenkin tänne perille ihan normisti. Muiden seuraamieni blogien kanssa en ole törmännyt tähän. Onko muilla tätä ongelmaa?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hmm.. totta tosiaan… niinpäs näyttää tekevän. Osoitteen edestä puuttuu http://www ja mä en itse pääse sitä korjaamaan. Minäpä laitan blogloviniin meiliä, että korjaisko ne asian. Kiitos ilmoituksesta!

 • SV
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moikka.

  Mulla ei ole sappivaivoista kokemusta, joten en sen enempää kommentoi siihen asiaan. En myöskään ole lääkäri, enkä väitä tietäväni mistään mitään, mutta… Jos ilmenee, ettei ole sappivaivaa ja syy jää hämärän peittoon, niin liputan vehnättömyyden puolesta. Itselläni oli ihan vastaavanlaisia vaivoja, kunnes jätin vehnän kokonaan pois ruokavaliostani. Vehnän lopettamisen myötä loppuivat vatsakivut sekä kaikenlaiset muut kiusalliset vatsavaivat, migreeni, selittämättömät ihottumat, jatkuva väsymys ym. ym. Kävin jo mouhoamassa tästä Rapakunnossa-blogissakin, pahoittelut propagandasta, mut oikeesti, jos ei ala helpottaa, niin kokeile. 🙂

  <3 SV

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo, mietin kyllä itsekin, että pitäisköhän tuota vehnättömyyttä kokeilla.. Niin moni tuntuu saaneen siitä apua useampaankin vaivaan. Itsellänihän onjuurikin tuota kauheata väsymystä ja migreeniäkin näiden vatsavaivojen lisäksi. 😛

 • Helen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aih sairaalareissulle! Mikä ihmeen päivystys se sellainen on, jossa ei ultrata potentiaalista sappipotilasta?!? Kiva joutua srlaan, jossa sitten vaan levitellään käsiä tyyliin ”ei meillä tällaista tehdä”. Potilas parka joutuu juoksemaan monessa eri paikassa, kun kerralla voisi tehdä homman kunnolla. Aargh tätä Suomen terveydenhuoltoa! Sapettaa (ha).

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kai mä en sit ollut heidän mielestä niin akuutti tapaus, että mua ois kannattanut vaivautua siellä tutkimaan. Katsotaan nyt, että miten mahtaa edetä asia tk-lääkärin kautta..

 • Laura
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pakko kehasta 🙂 IHanan positiivnen blogi! Pisti miettimään et vois omaakin elämää elää hieman ilosemmalla asenteella 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no kiva kuulla, että vaikuttaa positiiviselta, kun ihan joka päivä ei kyllä siltä itsestä tunnu! 😀 Mutta toisaalta, kyllä tässä on viime aikoina aika paljon oppinut aiempaa positiivisemmaksi elämän suhteen. 🙂

 • Monsku
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tänään kävin kuvassa näkyvät kallokorvikset itselleni ostamassa. <3

 • Anu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi apua! Mulla on kans ihan penskasta asti ollu merkillisiä mahakipuja, menee tosiaan ohi sikiöasennossa heijatessa, mut kyllä vääntää ja kovaa. Lääkäriin en oo kehannu mennä, kun en oo keksiny mitään, mikä ne laukaisee enkä osaa ees kuvailla että miten ja mihin sattuu. Mut huomasin et kun olin viljattomalla dieetillä, ei mahakipuja ilmaantunut niin usein. Pitäis taas ottaa itteään niskasta kiinni ja laittaa ruokavalio remonttiin.

Post A Comment