Mun tisseillä on pehmoiset pesät

-yhteistyössä Make Bra-

Nonni, nyt mä vihdoin sunnuntaipäivän ratoksi kuvailin itseäni tuossa Make Bran minulle mittatilauksena tekemässä kukkakedoksi nimittämässäni alusvaatesetissä. Ne henkilöt, jotka ei kestä nähdä ylipainoisia naisia vähissä vaatteissa, voivat samontein surffata jonnekin toiselle sivustolle, ettei tuu paha mieli. Kesäisten bikinikuvien julkaisu ainakin tuntui ottavan joitakin kovasti henkeen eräällä paskanjauhantapalstalla, mutta heitä on nyt varoitettu.

Kirjoittelin Make Brasta yhden postauksen verran jo käytyäni kesäkuussa ensimmäisessä sovituksessa. Liivit olisivat olleet valmiit toiseen sovitukseen jo melko pian tuon ensimmäisen tapaamisen jälkeen, mutta kesän työkiireiden vuoksi en ehtinyt Tampereelle toiselle sovituskerralle ennen kuin elokuun lopulla, joten tämä valmiista liiveistä kirjoittaminen on siis viivästynyt ihan minun aikataulujeni takia eikä suinkaan siksi, että tekoprosessi olisi ollut aikaa vievä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla oli alunperin ajatuksena, että liiveissä olisi käytetty väreina mustaa ja punaista, mutta Annelen lähetettyä minulle kuvia kankaista ja mukana oli tämä kukallinen ’villi kortti’ olinkin ihan myyty. Ajattelin, että värikäs kukkakuosi olisi jotakin mitä en ehkä koskaan löytäisi kaupasta tai ainakaan tulisi ostaneeksi, joten nyt minun olisi mahdollisuus saada kokoelmiini yhdet rehellisen kirjavat ja värikkäät liivit.

Ja lopputulos on kyllä vähintään niin ihana kuin kuvittelin ja ehkäpä vielä enemmänkin. Mittojen mukaan valmistetut , pehmeää ”vaahtomuovia” sisäänsä kätkevät liivit eivät ole ainoastaan kauniit, vaan myös aivan uskomattoman mukavat. Kun sain liivit sovituksessa päälleni, tuntui kuin rintani olisivat päässeet pehmoisiin pesiin!

Jo pelkkien sähköpostilla lähetettyjen mittojen ja minun kuvieni mukaan tehdyt sovitusliivit, olivat istuvammat ja sopivammat kuin monet lähtökohtaisesti oikean kokoiset sovittamani valmisliivit. Ensimmäisen sovituksen perusteella liiveihin tehtiin vielä pieniä muutoksia mm. kaarituen pituuteen ja olkaimien lähtöpaikkaan. Tuloksena oli kaksi kuppia ultimaattista mukavuutta ja tukevuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisella sovituskerralla liivit olivatkin sitten jo muuten valmiit, mutta silloin katsottiin vielä ympärysmitta kohdalleen ja riittävän napakaksi. Valmiit liivit saapuivat sitten postitse kera samoista kankaista toiveideni mukaan valmistettujen alushousujen. Halusin  tapojeni mukaan tuollaiset melko korkeat mummopöksyt ja koko setti on mallinsa ja kuosinsa puolesta minusta jotenkin ihanasti hieman vintage- ja pin up -henkinen.

Tästä alla olevasta, ei niin esteettisestä kuvasta näkyy hyvin kuinka korkealle kupit yltävät myös sivuilta mahduttaen koko rinnan sisäänsä eikä jäljelle jää mitään kainalotissejä. Myös nuo sivujen ”luut” laitettiin mahdollisimman korkeiksi maksimaalisen tuen takaamiseksi.

Liivit ovat todellakin niin mukavat ja tukevat, että jos pidän leukani ylhäällä ja olen vilkuilematta alas, voin lähes unohtaa rintojeni olemassaolon. Ja se jos mikä on kaltaiselleni hinkkilissulle ihana tunne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Make Bran varsinainen tuote ei näistä ompeluksista huolimatta ole valmiit alusvaatteet, vaan he keskittyvät myymään kaavoja ja tarvikkeita, jotta jokainen voisi tehdä itselleen täydelliset rintaliivit. Malleja on tarjolla useita ja koot vaihtelevat mallista riippuen välillä 65A-100F. (joillakin ympärysmitoilla kuppeja aina K:n saakka) Kun kerran muokkaa kaavat juuri itselleen täydelliseksi, voi samoilla sitten tehdä ihania liivejä kerta toisensa jälkeen.

Make Bran suunnittelija Annele vakuutti, että valmistaakseen Make Bra -liivit ei tarvitse olla huippuompelija. Kanttinauhojen ja pienten osien kanssa työskentely voi toki vaatia hieman harjoittelua ensikertalaiselta, mutta kun oikeat ompelutekniikat kerran oppii, ja kaavat itselleen muokkaa, on liivien ompelu muutaman tunnin homma.

Mikäli liivien ompelu kiinnostaa, mutta omat taidot hieman arveluttavat, niin Make Bra järjestää myös kursseja! Tänä syksynä on tarjolla vielä yksi viikonloppukurssi 18.-19.10. Pälkäneellä ja seuraava on nettisivujen mukaan tammikuussa 29.-30. tammikuuta.

Kurssi sopii niin aloittelevalle ompelijalle kuin kokeneemallekin tikkaajalle. Kahden päivän aikana opetellaan valmistamaan vuoritetut kaarituelliset liivit. Kaksipäiväisellä kurssilla tarkistetaan omat mitat, valitaan sopivat kaavat ja valmistetaan sovitusversio (jollainen näkyi minun aiemmassa Make Bra -postauksessa) Kun kaavoihin on tehty tarvittavat sovitusmuutokset, valmistetaan lopulliset liivit ja ehtiessä vielä alushousutkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

rintaliivit ja alushousut-Make Bra (saatu)/aamutakki-H&M/kukkaketoon täydellisesti mätsäävä huulipuna-Yves Rocher Grand Rouge, sävy 13 Rose Somptueux (saatu)

Itseäni kiinnostaisi tuo kurssi ihan hirmuisesti vaikka en paljoa olekaan ommellut. On vaan niin kutkuttava ajatus, että voisi tulevaisuudessa tehdä itse tällaisia täydellisyyksiä ihan sen näköisinä kuin milloinkin huvittaa. Nyt lokakuussa en taida töiltäni kurssille ehtiä, mutta tammikuu pitää ehdottomasti laittaa harkintaan.

Omien mittojen mukaan tehdyissä liiveissä ei tarvitse tyytyä kompromisseihin, vaan kaavojen yksityskohtia muokkaamalla saadaan kaikille joka kohdasta oikein istuvat tissikannattimet. Mun tisseillä on nyt ihanan pehmoiset kukkapesät.

Happy boobs, happy woman!

Lisätietoa Make Bra -menetelmästä löydät heidän nettisivuiltaan! Lisää esimerkkejä liiveistä ja uusimmat uutiset löytyy puolestaan Make Bran fb-sivulta.

EDIT: Lisäinfona vielä, että noiden minun liivieni malli on TÄMÄ


35 Comments
 • Larre
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sairaan ihanat! U look great 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kiitti! 🙂

 • Siilikissa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Malttaako tuommoisten päälle laittaa vielä jonkun päällipaidan? Minä en välttämättä malttais. 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kuten kuvasta näkyy, niin ei malttanut!

   No, jouduin mä sit kotoo lähtiessä taipumaan. 😀

 • -B-
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onpa hyvän näköinen setti!

 • -B-
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jahas, loput viestistä jäi pois….

  Siis, näkee että istuu hyvin! Osaisinpa minäkin, jos ei olis neljä peukaloa keskellä kämmentä! Ompelisin yhdet rintsikat joka ilta! : D

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   niinpä, mieti miten ihana olis kuin vois tehdä aina just sen värisiä tissiliivejä kuin mieli tekee!

 • marja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihanan onnellisen näköinen oot näissä kuvissa! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pakko hymyillä kuin hullu, kun se on ainoo miten oon valokuvan kestävä! 😀

 • Riikka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vau! Upeat liivit ja housut ja upea oot!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Annele teki kyllä loistavaa työtä!

 • whea
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sulla on kyl esteettisesti miellyttävä vartalonmalli, jotenki hyvät mittasuhteet. Mua ei haittais yhtään olla vähän pullava, jos se ”ylimääränen” asettuis sopivasti vartaloon. Nyt jotenki oma kroppa tuntuu vaan… Ällöltä. Mutta ehkä itseään ei ikinä näe kuitenkaan samoin silmin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu, mulla on kyllä jakautunut kilot ihan kiitettävän tasaisesti ja olen aina kokenut olevani jotenkin sopusuhtainen olipa paino mikä hyvänsä. Toki tuota keskivartalon rasvaa olisi hyvä saada sulateltua, mutta ei tuo pötsi saa mua kuitenkaan itseäni mitenkään vihaamaan. Ei kannata itseään ällönä pitää!

 • Elsa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tosi hyvän näköiset tuli! Jos vain olisi aikaa, tuo kurssi olisi enemmän kuin tarpeeseen.

  Oon ite menossa perjantaina alusasukuvauksiin 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mun kuvaukset oli kamera jalustalla ahtaassa makkarissa ja valona auringonvalo ikkunasta. 😀

 • HEARTS/NOTHING
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vitsi et näytät upeelta !!

 • Katri K
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onpa kyllä hyvin istuvan näköiset ja kauniit liivit! Juuri passeleiden ja päällä mukavien liivien löytäminen on siinä määrin lottovoitto, että saa hymyilyttääkin 😀

 • unikuu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  niin mageet!!

 • nelly
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näyttää niiiiin mukavilta! Täällä oli@ toinen isotissi joka kaipaa kipeästi mukavia rintsikoita… pitää siis tutkia kyseistä firmaa tarkemmin. Aivan ihania kuvia oot myös itestäs räpsiny. Näytät upeelta! 🙂

 • Piipa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Todella kaunis setti! Minäkin rakastan kukkaketokankaita 🙂

 • nasu86
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  upeat niin liivit kuin sinäkin 🙂

 • HeliJ
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upea Veera! Näytät TODELLA kauniilta näissä kuvissa. Kauniit alusasut myös 😉

 • Kati
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onpas muuten hyvännäköinen setti, ja kun ovat vielä mukavat päällä, niin mikäs sen parempaa! Pari lisähuomiota: Ihanat hiukset ja huulipuna. Ihanan pirteä olemus 🙂

 • Suvi-Kukkas
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Uu WAU!!! Onpas hyvän näköiset!!

 • Satu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oi kun kauniit ja sanomattakin selvää, hyvin istuvat. Sellaiset liivit kyllä kun kerran löytää niin samassa pysyy aika kauan 🙂

 • Jey
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vautsit, että olet kaunis! Kateeksi käy tuo heittäytymisen rohkeus, jota näiden kuvien perusteella sinulla on. Niin ja kauniit on liivitkin. Ja alkkarit. Mikä setti 😉

 • Ence BOO
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihanat kuvat Veeruli-murmeli! Olin tulossa meuhkaamaan, että menisin kurssille jos olisi jossain lähempänä, mutta sitten googletin Pälkäneen (ei hajuakaan missä) ja eihän se edes ole kauhean kaukana. Sitten menin nettisivuille ja huomasin tammikuun kurssin olevan Tampereella. Very muchos interesting nääs!

 • Riikka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oli pakko kommentoida kun just rintsikkapostauksen johdattelemana sunkin blogiin päädyin pari vuotta sitten ja siitä asti on mukana roikuttu. Mut siis asiaan 😉 oli pakko kysyä, ootko koskaan kokeillu panachen liivejä? Ite ostin ensimmäisen parini joskus vuosi sitten ja oon kyllä tykänny! Mua henk.kohtasesti häirittee jos tissit törröttää liikaa sivuille ja niitten liivimallit on rakennettu jotenkin niin että tissitkin suuntautuu eteenpäin. Kun vedin sellaset ekan kerran päälle tuntu kuin olis samantien laihtunu 5kg, niin paljon se muutti omaa profiilia. 🙂 ite oon tykänny parhaaksi ostopaikaksi lumingerie nimisen nettikaupan. Joo, rintsikoiden ostaminen netistä on aina alkuun vähä epäilyttävää, mut tossa helppouden tekee supernopea toimitus ja helppo palautus. Ja nettikaupan chat toimii hyvin, liikeen omistaja vastailee nopsasti ja tosiaan tietää paljon myymistään liiveistä. Sivuilla on muutenkin liivikohtaisesti mainittu jos liivit on pienehköä tai reiluhkoa koko mikä helpottaa oikean koon löytymistä.

  Tää kuulostaa nyt ihan maksetulta puheenvuorolta, mutta oli pakko kommentoida, koska kiitos tän puljun on munkin alusvaatelaatikkoon löytänyt tiensä värikkäät ja nuorekkaat alusvaatteet tylsien mummomallisten rintsikoiden lisäksi. 😉

 • Jenni
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tosi kivat ja hyvin istuvat liivit ja kiitos vinkistä! Asun itse Tampereella ja olen kouluttautunut ompelijaksi, täytyy varmaan lähteä kurssille!

  T. 70H 😀

 • Elina-Maria Paulio
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oot tyrmäävän upee mimmi !!!! 😉 Ja asenne kohillaan.

 • Sari
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Wau, upeet! Tahtoo tommoset kans! 🙂

 • Helen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  You go girl, näytät kerrassaan upealta!

 • tannttu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oot niin onnellisen näköinen nainen! ja kaunis! 🙂

  Mahtavaa viikonloppua!

 • Miims
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan mahtavaa! Mikä nainen! You go girl!

  Olen pitkään tuskaillut kaupassa miten tylsät värivaihtoehdot vähänkään isommissa alusvaatteissa (jo isoimmissa ”normikossa” ei ainoastaan plus-mallistossa) nyt sitä näköjään sais just sellasta ku ite haluais jos ryhtyis vaan surauttamaan 🙂

 • myttyrällä SJ
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi vietävä miten kaunis nainen ja kaunis setti! Sovitte yhteen hienosti! Olisimpa yhtä rohkea esittelemään omani…. huuiiiih! En uskalla 🙂 Ihana blogikin joten parkkeeraan pyrstöni tänne… minun liivejä voit käydä katsastamassa täällä: http://myttyra.blogspot.fi/2014/11/voiko-liivit-todella-tehda-itse.html

Post A Comment