Ihottumaa sukkiksista?

Mä tykkäsin noista mun edellisen postauksen vähäpukeisista kuvista kovasti, mutta taidan silti jatkaa taas ihan vaatteet päällä. Tällä kertaa kuvissa asua lauantai päivältä, kun kävin kaupungilla haahuilemassa Porin Päivän humuissa. Perinteisiin kuului seurata pärekorin heitto -kisoja ja syödä tietenkin aito porilainen. Törmättyäni ystävääni Anniin jatkoimme kaupunkimme juhlistamista 2 € skumpalla ja metrilakuilla. Kiva ja aurinkoinen päivä, mutta kovin tuulinen, joutui pitämään likaista tukkaa piilotelleesta hatusta tiukasti kiinni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

neulemekko-Esprit/nahkarotsi-Junarose (saatu)/hattu-Brixton (saatu)/kengät-Zara/laukku-2nd hand

Just tänään kaverille rättikaupassa nauroin, että mä kerta toisensa jälkeen isken silmäni myymälöissä mustiin neulemekkoihin ja nahkarotseihin. Niitä molempia mä aina ihastuneena silittelen, vaikka kotoa löytyy kumpaakin lajia useampia. Mietinkin, että pitäisköhän julistaa tän blogin missio päättyneeksi ja lopettaa koko homma, kun tuntuu ne omat jutut löytyneen. 😀

Sellaista muuten kyselisin, että onko kellään koskaan sukkahousut aiheuttanut ihottumaa? Tää voi olla ihan hakuammuntaa, mutta lauantai-iltana mä huomasin nilkassa ja jalkapäydässäni pieniä punaisia pilkkuja, osa jopa hieman koholla kuin rakkulat. Kutinaa ei kuitenkaan esiintynyt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Seuraavana päivänä satuin katselemaan kinttujani vähän tarkemmin, niin huomasin ihottumapilkkuja lähes koko jalassa säärestä ylös sisäreiteen saakka. Toinen jalka oli selkeästi pahempi, mutta toisessakin pilkkuja oli hieman. Jostain syystä mulle tuli heti mieleen sukkahousut, koska niiden kanssa mun kinttuni oli koko lauantain ajan kosketuksissa. Ei kyllä ollut mitkään uudet sukkikset, vaan ovat ehtineet olla usein pesussa, mutta olivat jalassa ekaa kertaa tänä syksynä. En ainakaan keksinyt, että olisin syönyt mitään sopimatonta, myöskään mitkään pesuaineet tai kosmetiikkatuotteet eivät ole lähiaikoina vaihtuneet, ainoa ikään kuin erilainen asia oli sukkikset.

Nyt kolme päivää myöhemmin ihottuma näkyy edelleen, mutta on mielestäni häviämään päin. Kutinaa ei ole ollut missään vaiheessa. Todella outoa. Kellään ehdotuksia mitä voisi olla? Kaikki rokot ja monet ihottuma-asiat kävin netistä läpi, mutta ei oikein sovi minkään kanssa yhteen. 😛


Tags:
16 Comments
 • emmien
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla ihan kylmä ilma aiheuttaa käsivarsien ja jalkojen ihoon ihottumaa! Kyseessä ei ole pelkästään ihon kuivuminen vaan juurikin pienen pienten rakkuloiden ilmestyminen iholle. Ne eivät kutise, mutta jos erehdyt niitä raapimaan, niin sitten kyllä kutisee ja paljon. Kummallista! Mitään muuta syytä kuin kylmä ilma, en ole tähän löytänyt. Ja kesällä onkin sitten vuorossa aurinkoihottuma. ”Jei.”

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   hmm… tällainen ei ole tullut mieleenikään… Pitänee tarkkailla ihoa ja säiden muutoksia..

 • Laura
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mullakin tulee sään kylmenemisen myötä ihottumaa,joka ei kutise. Joten saattaa olla se,tai toinen idea on juurikin tuo pesuaine,joka joskus tuottaa mullekkin ongelmia ihoon 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ok, ei tällainen kylmän ilman aiheuttama ihottuma käynyt mielessäkään, mutta pitänee seurata tilannetta syksyn mittaan

 • Satu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sukkahousut tai niissä olevat pesuainejäämät? Itsellä tulee monesta pesuaineesta sama reaktio, toki puseroista ja alusvaatteista myös jos on väärällä aiheella pesty. Kylmä tietenkin kanssa, kuten on ehdotettu jo yllä näitä molempia.

  Ihastelin kokonaisuutta kanssa, hattu on ihan loistava kruunaa kyllä kokonaisuuden juuri hyvin 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pitänee pestä sukkikset ja katsoa tilannetta uudelleen, sillä en muista kyllä mikä aine ollut keväällä käytössä kun viimeksi sukkikset olleet pesussa. Kun kesänhän ne makasi tietenkin vaan pesun jäljiltä kaapissa..

 • Sanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vitsi sulla on sirot nilkat! Ja sääret muutenkin 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   pitäähän mussakin sentään jotain siroa olla! 😀

 • Annika
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Meijän äiti just sai kauheet ihottumat sukkahousuista (oletettavasti)! Ja pahin oli siitä reiden yläosassa olevasta saumasta ylöspäin, näytti siltä että ois kirkkaanpunaset minishortsit jalassa 😀 oli sitä koko jalassa, mutta yläosassa pahin! Nekään ei ollu mitkään uudet, ei keksitty että mistä johtu 😮 mulla tosin itellä on niin herkkä iho että tututkin tuotteet saattaa yhtäkkiä alkaakin allergisoimaan! Nimimerkki käytin vuoden ajan samaa aurinkopuuteria ja aloin sitten saamaan ihottumaa siitä…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ohhoh, kuulostaa aika pahalta., mutta naurattaa samaan aikaan. Ihottumashortsit. 😀 😀

   Mut joo, itselläkin kyllä käynyt noita, että pitkässä juoksussa herkistynyt esim jollekin kosmetiikkatuotteelle. Näin kävi aikoinaan esim YSL:n valokynän kanssa.

 • Anne
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Se mustien sukkahousujen väriaine vois olla syyllinen, mä olen saanut joskus , kun vielä käytin sukkiksia…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   niin, ehkäpä sillekin voi herkistyä pikkuhiljaa.. Kun siis aiemmin ei oo samat sukkikset aiheuttaneet mitään.

 • Tiina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Uusi huuhteluaine? Itsellä ainakin jotkut huuhtelu- ja pesuaineet aiheuttaa ihottumaa, siksi me ei juuri uusia pesuaineita testaillakaan ja harvemmin käytetään huuhteluainetta lainkaan.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä en sukkiksia ja muita paljon elastaania sisältäviä vaatteita pestessä käytä huuhteluainetta, joten se ei voi nyt tässä olla syyllinen.

 • Saija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Enterorokko? On paljon liikkeellä. Rakkuloita ja erimuotoisia ihottumia käsiin ja jalkoihin. Ei juurikaan kutita. Kurkkukipua.

 • Lina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Edelleen ihailen noita sun sääriä, olisipa mullakin samanlaiset. Syksyssä on yksi hyvä puoli, voi alkaa käyttämään paksumpia sukkiksia. 🙂 Mutta hyvin voi olla sukkikset tai niiden pesuaine syynä tuohon.

Post A Comment