Räkäporu ja uusi ”aamutakki”

Se on jotenkin mielenkiintoista miten yksi ja sama väri sopii niin ilon kuin suruun. Lähipäivinä on tullut pukeuduttua mustaan niin hautajaisetiketin vuoksi kuin myös ihan muuten vaan. Eilisissä hautajaisissa joissa olin paikalla kuvaajan ominaisuudessa (vaikkakin vainaja oli myöskin työyhteisöstä tuttu henkilö) opin yhden asian kantapään kautta: NENÄLIINA AINA MUKAAN HAUTAJAISIIN! Siitäkin huolimatta, että aiempien työkeikkojen perusteella kuvittelisit jälleen selviytyväsi kuivin silmin, koska ”olen siellä töissä”. 

Tällä kertaa nimittäin kävi niin, että vaikka kuinka etäännytin itseäni tunnelmasta ja tilanteesta kameran taakse, niin Maa on niin kaunis -virsi iski suoraan sielun sopukoihin ja sysäsi liikkeelle järjettömän räkäporun. Siellä minä sitten päädyin jossain nurkassa niistämään valtoimenaan vuotaneen nenäni pitsimekkoni kaula-aukon sisäpuolelle ja pyyhkimään märän naamani koltun hihaan. Tyylikästä. Eräs nainen tuli sitten siunaustilaisuuden päätyttä sanomaan, että ”minä olisin niin halunnut sinulle nenäliinan ojentaa, mutta mukana oli vain yksi. Mutta hienosti sinä itsesi keräsit.” Eli lisäopetuksena vielä sekin, että tällaisiin tilanteisiin kannattaa varautua niin, että niitä nessuja on mistä jakaa muillekin.

Itkunpyrskäyksestä huolimatta selvitin kuitenkin hommani kunnialla loppuun tyrehdyttämällä parkuni liitämällä ajatuksissani jonnekin kauas tuosta koskettavasta tilanteesta. Tilaisuuden jälkeen räkäepisodi jaksoi jo vähän naurattaa. Oli kuitenkin hyvä huomata, että viime aikojen epäilyksistäni huolimatta minulla on edelleen tallella kyky liikuttua ja itkeä. En siis ole tunteeton robotti, kuten olen alkanut itkemättömyyteni vuoksi epäillä.

En eilistä nenäliinaani ikuistanut, mutta päälle siis päätyi pitsimekko, josta kyselinkin mielipiteitä torstai-iltana blogin fb:ssa. Perjantain muuten vaan musta asu sen sijaan vangittiin muutamaan ruutuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

housut-Esprit Denim/toppi-Weekday/sifonkihuitula-Masai (saatu)/kengät-Tiger of Sweden/kaulakoru-Zara

Perjantai oli ihan vallan normipäivä. Tapasin terapeuttiani ja vietin sitten iltapäivän kahvilassa toimistoa pitäen ja töitä tehden. Normaali tennarilinjan sijaan päädyin kuitenkin jostakin mielenviirauksesta kiskomaan jalkaani korkkarit. Kovin harvoin kuitenkaan kipittelen koroilla muut kuin erilaisissa kekkeröintitilanteissa.

Päivän asuvalinta lähti tällä kertaa liikkeelle tuosta edellisenä päivänä saapuneesta Masain aamutakkimaisesta sifonkihurpulasta. Olin aiemmin syksyllä saanut Masain tilaisuudessa valita itselleni jonkin vaatteen mallikappalerekistä ja tuo keveä ja läpikuultava kaapu tuntui just hyvältä parilta nahkahousuille ja oikeassa olin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaran värikäs monikerroksinen kaulakoru on osoittautunut todelliseksi kehumagneetiksi. Perjantainakin sitä ihasteli ja sen alkuperää kyseli ainakin viisi tai kuusi naista. Mutta suunnattoman ihana se on kyllä omasta mielestänikin. Pitkään sen ostoa harkitsin, mutta olen iloinen, että hankin. Se on just loistava piristys tähän usein niin monotoniseen värimaailmaani.

Onko ajatus vain omassa päässäni, vai näytänkö mä näissä kuvissa jotenkin lyhyeltä? Johtuneeko fiilis vain siitä, että mulla on aika harvoin mitään tuon ”aamutakin” mittaista päälläni ja mittasuhteet näyttävät nyt sen kanssa vain jotenkin erilaiselta mihin olen tottunut. Mutta tämä voi toki olla ihan vain oman mielikuvitukseni tuotetta. Mutta hyvä siis, että tuli valittua korkokengät!

Nyt sunnuntai-illan ohjelmassa treenit ja punajuurifalafelit!


Tags:
,
19 Comments
 • Susanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Lyhyydestä en tiedä, mutta upealta näytät 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kiitos! 🙂

 • MouMou
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Uuh, ihana koru kyllä! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   voisin kuvitella sen sinunkin kaulaan!

 • pimmiainen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Lyhyydestä en tiedä, mut sun jalat näyttää kuvassa pitkiltä

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no itse asiassa nyt kun sanoit, niin joo, noi housut on kyllä aika imartelevat kintuille!

 • Marianna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ei, et näytä ollenkaan lyhyeltä. Päinvastoin, jalkasi näyttävät tosi pitkiltä ja kapeilta! Muutenkin osaat pukeutua aina niin kauniisti ja hyviin väreihin, jotka sopivat sinulle!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo, nää housut näyttäis olevan kyllä suht imartelevat! Pitänee käyttää useammin. 😀

 • käyttäjä-9470
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oli pakko tulla kommentoimaan, että olin samoihiin hautajaisiin Helsingistä tullut ja näin sut siellä vähän väliä, muttei ihan ollut sopiva ympäristö tulla juttelemaan. Mutta en ihmettele että liikutuit, oli niin rankat hautajaiset!:/

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu, oli kyllä todellakin sellainen tunnelma, että hankala siellä olisi ollut olla silmä kuivana. :/

 • m
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mitäs tämän blogin fontille on tapahtunut…? Pikkupiiperrystä, jota ei valitettavasti jaksa lukea. Vai onko oma näköni kokenut radikaalin muutoksen viikossa…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mun mielestä se on kyllä ollut samaa pikkupiperrystä ihan aina. Mut pitänee tarkistaa tekniseltä ylläpidolta onko ne räpeltäneet jotain… itse en ainakaan mitään muutoksia ole tehnyt.

 • Kaisu / Mekkokaappi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Maa on niin kaunis- virsi saa minulle joka kerta palan nousemaan kurkkuun. Toisaalta liikutun tavattoman helposti muutenkin esim. viime lauantaina käytiin Vaasan kaunpunginteatterissa katsomassa Muumien Taikatalvi ja mina… no minä tukahdutin kyyneleitä siinä kohtaa kun musiikki alkoi ja lavasteiden taustaseinälle alkoi muodostua teksti: Tove Jansson Taikatalvi. Että sillee =)

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   minä taas en ole mikään kauhean herkästi liikuttuva, mutta Maa on niin kaunis -kirkossa kuultuna taitaa kyllä aina avata hanat.

 • Sande
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oi, ihana koru, tahtoo kans! Osaiskohan sitä noin isoa pitää… Itekin monesti mustaan pukeudun ja antais kyllä kivasti sitä jotain.

  • Kaitsu
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Siis oikeesti, kyllä nyt vähän harmittaa, kun laukkuhaaste tuntuu jäävän vaiheeseen. Pliis, mainitse edes ohimennen, jos laukut loppui…haastekumppanisikin tuolla omassa blogissaan kyseli perään.

   • Kaitsu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Sori, ei ollut vastaus Sandelle 😉 Mutta muutoin tarkoitin, mitä kirjoitin….

 • Annis
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Veera,

  Voiko sua jotakin kautta tilata/palkata kuvaamaan? Siis ihan tällanen tavallinen pulliainen 😀

Post A Comment