Mukavuus edellä

Käytin nyt lauantain iltavuorossa pienen hetken napatakseni taas vaihteeksi työvaatteista kuvia, kun päälle oli päätynyt parikin tämän syksyn suosikkiasiaa. Kirjoittelin rentouteen ja mukavuuteen pohjaavasta työpukeutumisestani edellisen kerran n. kuukausi sitten eikä asiaan toki ole tyylillisesti mitään muutosta tullut, mutta syksyn edetessä on pitänyt hieman pistää lämpimämpää päälle.

Työkaverini oli aamulla huolehtivainen ja soitti minulle ennen kuin ehdin lähteä töihin kertoakseen mistä käyttämäni freekuvaajan kamerakamat löytyisivät ja infotakseen, että minulla olisi edessä keikka jäähallille ja kehotti pukeutumaan riittävän lämpimästi. Tuli hyvä mieli tuollaisesta ajattelevaisuudesta. 🙂 Kaivelinkin sitten suosiolla kaapista toisen tämän syksyn suosikkineuleistani ja heitin laukkuun varulta vielä hupparin, kun en tiennyt kauanko hallikeikalla menisi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeisen reilun kuukauden ajan päälläni on erityisen hyvin viihtynyt kaksi Elloksen alesta hankkimaani kasmirneuletta. Alen alessa olleista neuleista piti ottaa ne värit mitä sattui olemaan jäljellä, mutta onneksi molemmat sopivat loistavasti omaan värikarttaani. Näissä kuvissa neuleista toinen, vain 24 € loppupeleissä kustantanut viininpunainen versio, jonka harmaa sisarus on aiemmin nähty asukuvissa mm. TÄÄLLÄ. Harmaasta versiosta taisin pulittaa jopa melkein neljäkymppiä, mutta sanoisin, että kaksi unelmanpehmoista kashmirneuletta n. kuudellakympillä on silkkaa mahtavuutta!

Samaa neulemallia löytyy Ellokselta myös tämän syksyn uutuuksista viidessä eri värissä ja neuleen normaalihinta on satasen. Itselläni on ollut noita Elloksen kashmirneuleita jo useamman vuoden ajan ja ovat ohuesta (ja kashmiriksi edullisesta) materiaalistaan huolimatta kestäneet ilahduttavan hyvin. Kainalon tienoot toki nukkaavat aika helposti, mutta sitähän ne tuppaa tekemään korkeampilaatuisissakin yksilöissä. Kokonaisuutena olen joka tapauksessa ollut sitä mieltä, että nämä Elloksen edulliset kashmirtuotteet tarjoavat hyvää vastinetta hinnoilleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

farkut-H&M Mama/neule-Ellos e-Basics/huivi-Boss Orange/pipo-Pieces/kengät-Merrel (saatu)

Toinen kuluvan syksyn pukeutumissuosikkeihin kuuluva asia on nuo Merrellin Gore Tex-vaelluskengät, jotka passaavat väriensä puolesta loistavasti neuleeni pariksi. Jalkani on sopivasti mallikappalekokoa, joten sain nuo kengät itselleni pr-toimistovierailun yhteydessä. Grassbow Sport -nimeä kantava malli on kepeä vaelluskenkä kenkä, joka hylkii vettä ja likaa. Pohjien iskuja vaimentavien tyynyjen ansiosta jalkineet tuntuivat törkeän mukavilta heti ensi sovituksella. Vaikka en lähtökohtaisesti mikään vaelluskenkäihminen olekaan, niin arvasin kyllä välittömästi, että nämä osoittautuisivat syksyn parhaiksi työkengiksi ja oikeassa olin. Pitävillä pohjilla uskaltaa kiipeillä ja kömpiä erilaisissa maastoissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukavuudestaan huolimatta mä en ihan helposti tämän tyyppisiä kenkiä jalkaani kiskoisi elleivät miellyttäisi myös silmääni. Nuo harmaat pohjat nyt on tuollaista perus ulkoilukenkäosastoa eivätkä mitenkään nätit, mutta kenkien pirtsakka väritys tekee niistä kelpoiset omaan vaativaan makuuni. Sama kenkä toisissa väreissään ei pääsisi jalkaani. Nämä pinkit kuitenkin menevät hienosti tämän hetkiseen lenkkari- ja sporttikenkämuotiin ja olen ilolla kipitellyt Merrelleissäni sekä töissä, että sporttiasujen kanssa. Veera & vaelluskengät.. didn’t see that coming!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Loppuun vielä pari kuvaa mun duunipäivän ulkoiluhabituksesta. Takki on viimekeväinen ns. pakko-ostos/alelöytö. Tarvitsin maaliskuussa Ylläkselle lähtiessä jonkun ulkoiluun sopivan takin, jonka alle mahtuisi myös jotain lämmintä, joten kiertelin kaikki lähistön kaupat paniikissa lähtöä edellisenä päivänä ja Anttilasta hanskaan tarttui tuo kolmekymppiä maksanut plussamallisto Double Beautyn kevyt parka. Takki on sittemmin osoittautunut varsin hyväksi ostokseksi, sillä se on palvellut hienosti kaikenlaisissa ulkokuvauksissa. Taas yksi osoitus siitä, että toisinaan hyviä löytöjä voi tehdä niistäkin kaupoista joihin ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen vaateostoksille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ulos siirtyessä lisäsin vielä lämmikettä kaulaan kashmirkaulaliinan muodossa. Tämäkin unelmanpehmeä neuleasia on hurjan hyvä alelöytö, sillä tilattiin noita äidin kanssa yhteensä neljä kappaletta keväällä Shopbopin loppualeista ja maksoivat yhteensä postikuluineen n. satasen. Kashmiria isoilla alepronsenteilla, enpä montaa ihanampaa asiaa näin syksyn viimassa keksi.

Varsinainen tyylibloggaaja tässä siis moi! Kaikki asun osat valittu puhtaasti mukavuus ja käytännöllisyys mielessä visuaalisuutta sen enempiä miettimättä. Mutta tällainen se totuus on useimpina päivinä.


Tags:
,
5 Comments
  • Sande
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mullakin on yksi kasmirneule, jonka viime talvena ostin. Paljon en ole sitä vielä käyttänytkään, mutta mites noita pitäis oikea oppisesti hoitaa ja pestä, osaatko kertoa? Uskaltaako laittaa koneeseen vai käsipesuksiko menee? Ja voi nuo Shopbopin huivit jäi harmittamaan… Silloin sun vinkistä niitä katoin kerran ja toisenkin ja klikkailin jo ostoskoriinkin, mutten uskaltanutkaan tilata. Postausvinkkinä voisit joskus tälläisille kaltaisilleni arkajaloille tehdä ohjeet miten ulkomaisista nettikaupoista tilataan ja mitä pitää huomioida ja milloin niitä tulleja joutuu maksamaan ja kuin paljon.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Hellävarainen käsinpesu. Eli ei mitään hinkkaamista vaan kevyttä puristelua haaleassa vedessä. Pesuaineena joko villalle tai silkille tarkoitettu pesuaine. Itse olen sitten puristellut enimmät vedet käärimällä neuleen pyyhkeeseen. Sen jälkeen kuivattanut neuleen tasossa.

      Mutta tällaista varsinaista pesua nuo neuleet vaativat harvoin. Itse pesen 1-2 krt vuodessa, mutten vain tuuletan usein.

      Pistetään tuo nettikauppapostaus mieleen!

  • Susanna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mukavuus edellä ja mukavalta näyttää 🙂

  • Eva
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Sä olet mun tyyli- ja kenkäidolini – mahtaisitko osata auttaa? Siis että jos kuitenkin haluaa pukeutua joskus ei-mukavasti 😉 niin miten ihmeessä kuuluis fiksusti käyttää korkkareita talvella? Mulla on siis kivoja avokkaita koroilla, ihan sellasia suht tukevapohjaisiakin, mutta jos on housut …sukat näyttää typeriltä, ilman sukkia tuntuu typerältä (noh, syväjäädytetyltä). Apua!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      no perusjuttuhan on tietysti talsia ulkona säähän sopivilla kengillä ja kuskata korkkarit kenkäpussiss mukana ja vaihtaa vasta sisätiloissa jalkaan. Näin keskellä kaupunkisa asuvana olen kyllä lyhkäisiä matkoja esim baariin hipsinyt pikkukorkkareissa ihan talvellakin. Hieman voi hytistä kivan kenkävalinnan takia. 😀

      Että eipä siihen oikein muita vinkkejä ole kuin, että sen mukaan valitaan kengät miten tarkenee ja sisätiloihin voi sitten vaihtaa jalkaan mitkä vaan. Joskus käytän ohuita ns. sukkahoususukkia, mutta niiden oltava todella ohuet etteivät näytä tyhmiltä. Ja eipä ne paljoa lämmitä.

Post A Comment