Kengillä on väliä

Työkaveri kysyi muutama viikko sitten juttukeikalle ajellessamme, että ”tuollaisen kenkäfriikkinä ymmärätkö sä ollenkaan tällaisia ihmisiä kuin vaikka minä, joka ei omista kuin ehkä viisi paria kenkiä?” Suoraan kysymykseen suora vastaus kuului, että ”no täytyy myöntää, että en mä kyllä ymmärrä!”

Tai no, tarkennetaan hieman. Jos ihmisellä on hyvin pitkälti samanlaisena toistuva pukeutumistyyli päivästä toiseen, niin kyllähän siinä vaikka niillä yksillä vuodenaikaan passelelilla kengillä pärjää,  kun ne on siihen oman luottoasun variaatioihin valittu.  Mutta toisinaan huomaan ihmetteleväni jonkun ihmisen jalkineita tilanteessa, jossa muutoin on kiinnitetty selkeästi todella paljon huomiota tyyliin ja laittautumiseen (esimerkiksi baarissa) ja kaikki passaa hienosti yhteen aina siihen saakka kunnes katse tavoittaa jalat. Selkeästi harkittuun bileasun kanssa on sitten pistetty jalkaan esimerkiksi ne yhdet ja samat arkiset talvikengät joita kuluneisuudesta päätelleen käytetään päivittäin. En mä niitä kenkiä tuijottele siinä tilanteessa paheksuvasti, vaan kenkäfriikin suurella ihmetyksellä. Että ”häh, eikö kaikkia kiinnostakaan kengät?!?!?” 😀 Vastavuoroisesti saan todennäköisesti itse samanlaisia ihmetteleviä katseita vaikkapa ihmisiltä joille on todella tärkeää, että hiukset on aina tiptop. Sellaiselle voi minun viisipiikkisellä harottu reuhkani olla todellinen ihmetyksen aihe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eli juu, meillä on kaikilla omat kiinnostuksen kohteemme ja mulle ne sattuu olemaan kengät. Jollekin toiselle kengät ovat vaan käytännöllisyyden kannalta välttämätön asia, joille ei uhrata ajatusta muuta kuin sen verran, että osuvat eteisessä jalkaan. Itselleni taas kengät ovat useimmiten se juju, joka ns. tekee asun. Kenkiä vaihtamalla voi määritellä koko  asun fiiliksen uusiksi.

Muistanette eilen postaamani releet, tikatut collegepöksyt ja harmaan neuletakin, joiden kanssa jalassani oli arkista rentoutta henkivät pirteän pinkit tennarit. Samoilla vaatteilla suuntasin tänään Helsinkiin kiertämään muutaman pr-toimiston pressipäivät, mutta halusin vaikuttaa hieman edellispäivää skarpimmalta. Se tarkoitti uutta kenkävalintaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

housut-H&M/neuletakkiH&M/kengät-RAS/kaulakoru-Dotti (saatu)

Kimaltelevat paljettiherrainkengät toivat edellisen päivän hieman sporttisesta vapaa-ajanasusta esiin uuden edustavamman puolen. No, lisäsin minä vielä kaulakorunkin kokonaisuutta asustamaan, mutta suurimman vaikutuksen yleisilmeen muutoksessa tekee mielestäni kengät.

Miltäs teidän silmään näyttää? Onko siinä mielestänne edelleen ihan sama asu kuin eilen, vai näettekö saman eron kuin minäkin. Omasta mielestänihän ero on valtava. 😀 Koetteko kengät tärkeäksi vai onko oman huomionne kohteena jokin muu asia pukeutumisessa?

Kuvista kiitos Jennille!


Tags:
13 Comments
 • Kati
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kyllähän ne kengät voi muuttaa saman asun ihan täysin. Eli kyllä kengillä on tärkeä rooli pukeutumisessa. Itse ainakin mietin suurin piirtein, mitkä kengät sopivat minkäkin asun kanssa. Ja tärkeäähän on myös pitää kengistä huolta, eli huoltaa sopivin väliajoin ja säilyttää hyvin (ei missään kasassa).

  Tosin mulla kenkiä ei ole kovin paljoa. Haluaisin omistaa enemmän kivoja kenkiä, mutta mä en yksinkertaisesti löydä niitä! Erityisesti kevyitä kevät- ja kesäkenkiä on todella ongelmallista ostaa… Joko ne eivät näytä hyviltä, niissä on liikaa korkoa, ne ovat tekonahkaisia, ne eivät ole mukavat jalassa jne.

  Ihmettelenkin aina, mistä ihmeestä kenkähullut (sinä mukaan lukien 😉 ) löytävät kenkänsä! Olenko mä turhan kranttu vai mistä on kyse, kun kenkiä ei meinaa löytyä?! Uusia laukkuja ja huiveja löytäisin taas vaikka joka päivä 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ihmettelen välillä itsekin että mistä mun kaikki ihanat kengät oikein on löytynyt, mutta onhan tässä nyt ollu jo vuosikausia aikaa varastoa kerryttää. Niitä on tarttunut matkaan ihan joka puolelta ja asiaa on varmaan auttanut, että olen ollut melkoisen ahkera nettikauppojen selaaja ja kenkakaupoissa asioija. 😀

 • heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kengillä ON iso merkitys munkin mielestä! En mä nyt varsinaisesti ihmettele jos jollain on vain pari kenkäparia, mutta kyllä joka tilaisuuteen täytyisi olla kengät niin, ettei sitten käy noin niin kuin sä kuvailit. Kenkäfriikiksi en kyllä itseäni miellä, ja tennarit yhdistän melkein asuun kuin asuun, mutta silti aina niin, että yhdistelmä on aina kuitenkin mietitty. Jos ei tennarit sovi niin sitten en niitä laita. Mulla hankaluuksia löytää kivoja kenkiä tuo 41:n leveä jalka. Ehkä mä päästän itseni tennareden kanssa liian helpolla?

  Mutta sitä mä en ymmärrä, että kenkiin ei kiinnitetä ollenkaan huomiota! Saattaa kuullostaa pinnalliselta, ehkä onkin, mutta jotenkin mä luon ihmisistä mielikuvia kenkien perusteella. Siis että jos kengät on risat ja nuhjuiset, enkä nyt tarkoita esim. tennareita jos kuuluu tyyliin, vaikka muu asu onkin siisti, niin kyllä mulle nuhjuinen fiilis siitä ihmisestäkin tulee.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mäkin päästän itseni usein ns. helpolla tennareiden kanssa, mutta olen vaan pitänyt huolen, että tennarikokoelmassani on mielenkiintoisia värejä ja kuoseja. Tykkään siis mukavuudesta, mutta kaipaan tennareiltanikin usein näyttävyyttä.

   Ja juu, kyllä mäkin saan ihmisistä jonkinmoista ensivaikutelmaa katselemalla kenkiä, se kun sattuu olemaan itseä kiinnostava asia. Mutta kyllä se kenkien antama ensivaikutelma pyyhkiytyy pois, kun ihminen avaa suunsa. Eli ei niistä kengistä, oli ne hyvät tai huonot, kauhean pitkää analyysiä muodosta. 😀

 • Mia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itsehän aloitan pukeutumisen siitä, että mitkäs kengät tänään laittais. Ai niin, ja muut vaatteet.

  • Omppunen
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Sama! Mulla päivä asun koostaminen lähtee myös aina liikkeelle kengistä 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   toisinaan käy näin kyllä itsellekin. Etenkin jos on jotkut uudet ihanuudet kaapissa ja haluaa päästä niitä ulkoiluttamaan.

 • tartsa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Luojan lykky,että luen blogiasi 😀

  Oon ettinyt ns siistimpiä verkkareita ja nyt löytyi,H&M …

  Koirien ulkoilutus ryntteet kun on kirjaimellisesti ryntteitä,hävettää peiliinkiin kattoa,eikä Suomalaisten kansallispuku Made By Erätukku kiinnosta yhtään…noihin kun yhdistää maiharit niin se on siinä ….

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jee, kiva kun on vinkeistä hyötyä. Ja tosiaan, maihareiden kans noi menee loistavasti! Aion itsekin testailla punaisten martensien kanssa.

 • LtotheH
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vaikka koenkin itseni ihmiseksi joka huolehtii tyylistään ja ulkonäöstään (saan myös positiivisia palautteita sekä miehiltä ja naisilta tyylistäni), omistan ihmisten ilmoille laitettavia kenkiä tasan viisi paria. Ja jos kulutan vaikka maiharit käyttökelvottomaksi (kuten loistavasti seitsemän vuotta palvelleet edelliset, edellisenä talvena) ostan vain uudet samanhenkiset tilalle.

  Koen tyylini yhtenäisenä ”kaikki käy kaikkkien kanssa” tyyppisenä ratkaisuna, kuitenkin arki ja juhla erikseen 🙂 Käytän usein vaatteita jotka ovat palvelleet jopa kahdeksan vuotta, ostan 3-6 uutta tai käytettyä vaatekappaletta vuodessa. Laatu ja materiaali merkitsee ja kestävyys näin monin kertaistuu.

  Loppukaneettina koen tyylini minuna ja vatteeni ovat sulava osa jotain päälläni, tulen esiin ennen kaikkea hymynä ja persoonana. Hieman vaikea selittää 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   tätä mä just tossa tarkoitinkin, että sellainen ihminen, jolla on selkeä ja yhtenäinen tyyli, pärjää helpommin vähillä kenkäpareilla kuin itseni kaltainen tyyppi jonka vaatekaappi sisältää kaikkea paljettihameista saksan armeijan camotakkiin. Oman vaatekaappini sekalaisuuden vuoksi olisi todella vaikea kuvitella että viidestä kenkäparista löytyisi sopivat kaikkiin vaatteisiini. Toisaalta taas koen, että kengillä on helppo luoda vaihtelua vaikkapa joihinkin omiin lempivaatteisiin joita käyttää paljon.

 • Susanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kylläpä vain ilme muuttui kummasti kenkiä vaihtamalla! Kovasti tykkään noista housuista *peukku*

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   nää housut on ollut nyt ihan ihmeen tykätyt! Livenäkin tullut kauheesti kehuja. 😀

Post A Comment