Pankilla vai luotolla?

Mua on viime aikoina vaivannut yksi asia, nimittäin se, että en oikein tiedä mistä haaveilisin ja unelmoisin. Pitkään mä toivoin, että elämä ois vähemmän kiireistä eikä työ nielisi musta kaikkea energiaa ja nykyäänhän asiat on just niin ihanasti. Just nyt on jotenkin niin rauhallista ja leppoisaa, että haluan nyt vaan nauttia tästä vaiheesta enkä ole toistaiseksi oikein keksinyt mitään isompia tavoitteita ja unelmia itselleni. En haaveile isommasta kodista, en lapsista, en megahäistä, en maailmanympärimatkasta enkä just nyt työnkään suhteen mistään sen kummemmasta kuin että sitä rittäis jatkossakin niin et ittensä just elättää. Mutta jos ei mitään isoa pilvilinnaa ole mielessä, niin ehkä sitten jotakin pienempää?

Yksi hieman pienemmän mittakaavan materialististen haaveiden kohde mulla on kyllä ollut päähänpinttymänä jo useamman vuoden. Ja se on asia nimeltä kashmirneulepöksyt!

Mun mammalla on yhdet vuosia vanhat kashmirkotipöksyt ja voi jessus, kun ne on pehmoiset ja ihanat ja turvalliset ja ihan kuin olis lämpimässä pesässä. Ei voi viluinen ihminen vetoisessa kämpässä mitään ihanampaa kuvitella jalkaan kiskovansa kuin kashmir”verkkarit”.

Mutta kun.. niin ihanaa kuin oliskin hiippailla ympäriinsä lempimateriaalinsa verhoutuneena, niin en vielä useammankaan vuoden himottelun aikana ole saanut itseäni sille kannalle, että olisin valmis maksamaan housuista niin perkeleesti, mitä niiden hintalaput tuppaa kuiskimaan. Joo, ne on mun haave, mutta näin vajaat pari tonttua kuussa käteen tienaavalle ihmiselle 300 € ei vaan ole housujen hinta. Ei vaan ole. Ei vaikka säästäisin ne rahat, niin silti tuntuisi ihan kaamealta maksaa kolme satalappusta neulehousuista. Voisko maksaa 2 satalappusta? En tiiä.

neulepöksytJ.Crew kashmirpöksyt – H&M sekapantsit

 

Henkkamaukalta saisi neuleverkkarit huokealla 25 € hinnalla. Mutta, en minä tahdo villaa, polyesteriä, viskoosia ja polyamidia. Tuo sekasotku ei ikinä onnistuisi syysflunssan kourissa kieriskellessä lohduttamaan niin kuin kashmir, joka tuo aina mieleen äidin.

Miksi, oi miksi on neulemakuni niin ”elitistinen”? Miksi en iloisesti voi vetää ylleni pakkasella sähköisenä rätisevää akryyliä tai herkkää hipiääni turkaisesti kutittavaa lampaanvillaa? Miksi en piristy polyesteristä ja villiinny viskoosista? Ei tarttis neulepöksyistäkään vain haaveilla, sen kun marssis kauppaan ja pistäis 25 € pöytään. Mutta toisaalta, sittenhän mulla ei olis enää mitään mistä haaveilla. Nyt unelmieni pilvilinnoissa siintää sentään unelmanpehmeät neuleverkkarit.

 


16 Comments
  • käyttäjä-12140
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kääk! Nyt kyllä tartutit kashmirpöksykuumeen muhunkin! Pysyvästi ovat verkkokalvoille piirtyneet… Hinnan lisäksi ostolakko vähän hankaloittaa hommaa, mutta ehkäpä ensi syyskuussa sitten 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      sori! Mut ei tää nyt pahin mahdollinen kuume onneksi ole. 😀

  • Eeppi
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oot Veera just tän takia niin ihana! Olet bloggaajaksi fiksu ja älytöntä kulutushysteriaa vastaan. Joskus blogeja lukiessa mietin et miksi en itse saa rahojani riittämään kaikkeen haluamaani, et onko mun taloudenpidossa jotain mätää. Kun blogeissa vaan ostellaan ja laukut on sijoituksia ja sitä rataa. Ettei ne bloggaajat muka edes mieti mihin rahaa käyttää. Mut sä palautit mun uskon bloggaajiin. 😀 Mä voisin kuitenkin suositella, et osta pöksyt. Nehän säilyy monta vuotta sulla ja hankkii hintansa takaisin.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      no kiva kuulla, että täältä välittyy tollanen fiilis. Kyllähän mä itsekin toisinaan ostelen vaatteita ja kenkiä vähän turhan innokkaasti, mutta mulla on kyllä melko tiukat kipurajat hintojen puolesta ja on tuo shoppailu järkevöitynyt iän myötä. Että nyt mä mietin mietin jotain 300 € kashmirhousuja ja jos joskus tulen siihen tulokseen että sellaiset hankin, niin sitten niitä kyllä rakastetaan hamaan loppuun ja viimeiseen langanpätkään saakka. Nuorempana olis herkemmin ostellut niitä ns. kertakäyttövaatteita.

  • Marjukka
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Voisko noista kirjoittaa joulupukille?

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      oonkohan mä ollu ihan noin kiltti?

  • hanko
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kashmir on kyllä materiaaleista yks ihanimpia lämmittäjiä, mut se turkasen kallis hinta on täälläkin ollut esteenä. Ja kolme sataa on todellakin liikaa verkkapöksyistä, vaikka olis kuin ihanat ja käytössä vuosia. :/ Mut, miten merinovilla sitten? Se lämmittää eikä kutita ihoa ja on huomattavasti edullisempaakin kuin kashmir. Pehmeydessään ei ole kyllä kashmirin veroinen, mut kompromissiratkaisuksi ei välttis huonompi idea?

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Hmm.. vois kyllä vähän katsella oisko vastaavia merinovillaisina.. Ei se tosiaan kashmirin veroista ihanuutta ole, mutta sopii kyllä omalle iholleni ja neulepuseroita ha neuletakkeja mulla on paljon merinovillasta.

  • Omppunen
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kivat on pökät.

    Tuosta elämäänsä tyytyväisyydestä… olen itse aina vastustanut sitä ajatusta, että pitäisi olla jatkuvasti jotain päämääriä ja unelmia, ja olisi jotenkin ”väärin” olla tyytyväinen juuri siihen hetkeen mitä on.

    Minä ainakin olen ihan tyytyväisesti tyytyväinen, enkä keksimällä ala keksiä unelmia tai tavoitteita.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      joo, kyllä mullakin on just nyt sellanen olo, et ihana vaan nauttia tästä hetkestä. Mut jotenkin siellä takaraivossa naputtaa sellanen ajatus että ”pitäis olla jotain tavoitteita..”. Mut pitää vaan yrittää ignoorata se ja iloita siitä, että nyt on kaikki hyvin.

  • karo
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Voi Veera… Oon kauan ettinyt täydellisiä kotipöksyjä ja nyt lätkäsit tämmösen pöytään. Ei oo reilua ei. Toisaalta, yhtiä kotipöksyjä en kehdannut ostaa kun maksoi yli 30 euroa, joten ehkä nyt kun tietää että onhan ne halvemmat kuin 300 euron unelmapöksyt.. 😀

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      no mut täähän on mahtava tilanne, nyt ne 30 euron pöksyt tuntuu ihan ilmaisilta. 😀

  • Pöperö
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kiitos tästä! Just nappi lahja pukinpussiin kummitytölle <3 En olisi tajunnutkaan, että pöksyjä löytyy – paita ostettiin hetki sitten ja ollut kovassa käytössä.

  • Erika
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Marks & Spenceriltä löytyy kashmirpöksyjä inhimilliseen hintaan ja toimittavat Suomeen.

    http://www.marksandspencer.com/rosie-for-autograph-luxurious-pure-cashme

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      ooo! No nyt ei oo enää paha! Kiitos tuhannesti vinkistä! 🙂

  • pauliina
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    cosiltakin löytyy jos merinovilla kelpaisi.

    http://www.cosstores.com/fi/Shop/Women/Trousers/Relaxed_knitted_trousers

Post A Comment