Jouluiloa

Lähdin eilen jouluostoksille, suuntasin askeleeni Sokoksella sijaitsevan Joulupuun luokse ja valitsin mukaani kaksi lappua; ”tyttö 14 vuotta” ja ”poika 13 vuotta”. Noita lappuja kädessäni puristaen kierstelin hartaasti kauppoja ja mietin mistä tuon ikäiset pitäisivät, mikä heitä ilahduttaisi. Pitkän tuumailun jälkeen uskoin vihdoin löytäneeni kivat lahjat ja toin ostokset kotiin paketoitavaksi.

Tänään tuli olo, että voisin ihan hyvin hankkia vielä yhden lahjan ja koska halusin ostoksille lelukauppaan, kävin nappaamassa Joulupuusta lapun ”tyttö 3 vuotta”. Toivottavasti valitsemani lelu nostattaa jouluaattona hymyn pakettia avaavan lapsen huulille.

Jokaisen lapsen ja nuoren toivoisi jouluna saavan lahjan avaamisen riemun. Kaikille ei oma perhe kuitenkaan pysty sellaista hankkimaan. Joulu on mitä parasta aikaa auttamiseen ja antamiseen, joten kaikki me joilla on siihen mahdollisuus, voisimme kantaa kortemme kekoon  lahjan kuusen alle ja jakaa jouluiloa muillekin kuin sille omalle lähipiirille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulupuu-keräykseen osallistuminen alkaa olla itselleni jo perinne ja toivoisin mahdollisimman monen muunkin kynnelle kykenevän siihen tutustuvan. Niinpä haastaisinkin teidät rakkaat lukijani mukaan keräykseen. Yksi pieni paketti voi olla iso ilo, niin antajalle kuin saajallekin.

Oman lähiseudun keräyspaikat ja -ajat näkee tältä sivulta. Ainakin täällä Porissa keräysaikaa on 14.12. saakka. Keräyksen järjestäjät sitten koordinoi lahjat eteenpäin jaettavaksi avustettaviin perheisiin jouluna.

Kaikilla paikkakunnilla ei Joulupuu-keräystä ole, mutta muita samanmoisia kyllä monessakin paikassa. Jos teillä on vinkkejä keräyksistä, niin huikatkaa vaikka kommenttiboksissa!

Mikäli lahjan ostaminen tuntuu hankalalta, niin vinkkejä eri ikäisten lasten lahjoihin voi lukea TÄÄLTÄ. Hyvä idea on myös vaikka kysellä lähipiirissä olevilta lapsilta mitä he haluaisivat lahjaksi. Moni on kertonut lähtevänsä Joulupuu-lahja -ostoksille yhdessä lastensa kanssa ja he saavat valita lahjat saman ikäisille lahjansaajille.

Mites olis, jaetaanko yhdessä jouluiloa lapsille?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tags:
14 Comments
  • Satu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kannattaa myös käydä lukemassa kaupunki kohtaiset ohjeistukset. Meillä Lahessa esim. lahjojen pitää olla paketoimattomia koska kaikkien lahjojen turvallisuus tarkastetaan ennen eteenpäin luovutusta. Käsittääkseni kaikissa kaupungeissa ei näin ole vaan lahjan pitää olla nimenomaan paketoitu. Mä oon ekaa kertaa mukana ja halusin hommata jotain teini-ikäisille tytölle ja pojalle koska yleensä heille on vähiten lahjoja tarjolla. Menin vähän helpoimman kautta ja hommasin lahjakortit. Mulla oli ainakin tosi vaikee ajatella mitä ventovieraalle kannattaisi ostaa. Hirvee pelko iski että mitäs jos saaja ei tykkääkään lahjoista. Ei pitäis vissiin miettii niin paljo. Tuli kyllä itelle näistä lahjoista parempi mieli kuin kenellekään muille hommaamista lahjoista.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      hyvä että mainitsit noista kaupunkikohtaisista ohjeistuksista! Voi tosiaan olla eroja. Täällä on aina lahjat laitettu paketoituna ja päälle sitten vaan kirjoitettu sisältö.

      Itse halusin kans laittaa lahjat teini-ikäisille koska heitä on nimenomaan paljon esim. lastensuojelun asiakkaina, joten lahjan tarvitsijoita riittää.

  • Sande
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mekin osallistuttiin tänä vuonna ekaa kertaa Joulupuu-keräykseen ja koko perheen voimin etsittiin lahjaa juurikin poikieni ikäiselle pojalle. Kyllä tuli itsellekin hyvä mieli pienestä teosta ja ehdottomasti tehdään tuosta perinne 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mä luulen, että tämä on niille omille lapsillekin hieno juttu, kun pääsee miettimään lahjaa toiselle lapselle. Ja siinä samalla sitten ehkä tulee sitä ymmärrystä, että kaikilla ei olekaan ihan yhtä hyvin asiat kuin itsellä.

  • Äni
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mä osallistuin tänä vuonna toista kertaa. Lähimmässä Joulupuun keräyspaikassa oli vainnpari lappua enää jäljellä ja niistä valitsin lahjan poikavauvalle. Vaikka vauva itse ei vielä lahjojen päälle ymmärräkään, haluan ajatella lahjan tuoneen iloa vanhemmilleen. Laitoin mukaan sekä käytännöllistä ja hyödyllistä että pelkkää huvitusta. Täällä keräys päättyi jo 1.12.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Käytännöllistä, hyödyllista ja huvistusta kuulostaa just hyvältä setiltä! 🙂

  • saya
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Itsekin juuri eilen vein kolme pakettia joulukuusen alle 🙂 Asun pienellä paikkakunnalla, ja harmillisen vähän oli mainostettu asiaa, etsin netistäkin mutta myöhemmin vasta löysin pienen ilmoituksen paikallislehdestä… Todellakin tuli hyvä mieli, ja laitoin myös kiertoon itselle tarpeettomia uusia tavaroita joita olen saanut lahjaksi tai arvonnassa, esim. muoveissa olevan palapelin ja muutaman avaamattoman kynsilakan 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Minäkin laitoin teinitytön pakettiin bonuksena vielä kaikkea kivaakosmetiikkaa kynsilakasta suihkugeeliin tuolta avaamattomien meikkien aarrearkustani. Sitä kun etenkin näin bloggaajalla riittää. 😀

  • Jenni
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Myös yksinäisiä vanhuksia olisi hyvä muistaa Joulun alla… Tässä ainakin pääkaupunkiseudulla ja Tampereella toimiva joulukka-kampanja: http://www.homeinstead.fi/uutisia/2014/lehdist%C3%B6tiedotteet/yksin%C3%

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Hyvä muistutus! Kiva idea myös tuo joulukukka-keräys. Ja niitä joulukukkia voisi käydä ihan spontaanisti viemässä vaikka sille oman rapun yksinäiselle vanhuksellekin. Tästä se ajatus sitten lähti ja niinpä taidan tänä jouluna tehdäkin. 🙂

  • PlusMimmi
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Minä oon osallistunut kolmena vuonna viemällä aina kerralla pari lahjaa Kauppakeskus Forumissa Joulupuu-keräykseen. Pitääpä käydä taas alkuviikosta viemässä pari pakettia kuusen alle! 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Helsingissä näkyikin keräys jatkuvan hieman pidempään kuin täällä Porissa, jossa loppuu jo nyt viikonloppuna. Itse lupasin vielä viikonloppuun mennessä käydä anopin puolesta hankkimassa yhden lahjan kuusen alle.

  • Nipsu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Omalla paikkakunnallani pakettien pitää olla nimenomaan paketoimattomia. Luulin myös että vähiten lahjoja tulisi juurikin teini-ikäisille, mutta yllättäen 8-10-vuotiaille ei tullut niin paljon lahjoja kun voisi kuvitella. Työntekijät kertoivat myös että 0-1-vuotiaille pojille ei ollut tullut lahjoja juuri yhtään!

    Kannattanee myös siis kysyä työntekijöiltä tai lahjojen jättöpisteestä että mikä ryhmä on saanut muita vähiten lahjoja, olisi mukavaa että kaikki saisivat jotain 🙂

  • Iida
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Minä olen siitä etuoikeutetussa asemassa, että saan työssäni olla näkemässä, kun pienet lastensuojelun asiakkaat avaavat juurikin noita kyseisiä paketteja. Meidän paikkakunnalla saamme lahjat tänne lastensuojelulaitokseen paketoimattomina ja me ohjaajat valitsemme ja paketoimme niistä asiakaslapsille mieleiset paketit. Meidän laitoksessa vietetään yhteistä joulua yleensä jo reilu viikko ennen jouluaattoa, jolloin joulupukki tuo jokaiselle lapselle muutaman paketin. Loput lahjoista paketoidaan aatoksi, jolloin lapsi saa avata vielä muutaman paketin lisää siellä, missä joulua viettääkään (kotona, sukulaisten luona tai laitoksessa). On suorastaan valloittavaa seurata lasten riemua paketteja aukoessa, vaikka toki korostammekin, että jouluun liittyy paljon muutakin kuin lahjat. Joulupuu-keräyksen kautta tulleet lahjat ovat poikkeuksetta todella kivoja ja lapsen ikä on osattu huomioida hyvin.

Post A Comment