Vienna day 1

Muutaman Wien-kuvan heitinkin jo eetteriin heti reissusta palattuani, mutta nyt olisi luvassa lisää. Reissussa oli siis kyse Olympuksen valokuvaus-work shopista jouluisessa Wienissä ja paikalle oli kutsuttu bloggaajia ympäri Eurooppaa. Tarkoituksena oli tutustua uusimman PEN-mallin E-PL7:n kuvausominaisuuksiin. Huolimatta siitä, että olin ehtinyt kuvata tuolla kameralla jo lähes pari kuukautta, niin kyllä opin itsekin reissussa muutaman uuden jutun ja innostuin kamerasta jälleen hieman lisää.

PC030062

Saavuimme Wieniin keskiviikkona (3.12.) iltapäivällä ja nakattuamme kamat hotellille ja suoritettuamme nopean freesauksen ja vaatteiden vaihdon suuntasimme Olympus Playgroundin kautta kaupungin keskustaan joulutorille suorittamaan meille annettuja kuvaustehtäviä. Christmas lights, selfie ja favourite street style, siinä muutamia kuvaustehtävän osia. Saimme jokainen myös 30 € rahaa ostaaksemme rekvisiittaa jouluista asetelmakuvaa varten. Todella kiva tehtävä siis! Oli niin mukava kuljeskella jouuvalojen loisteessa kuvaillen ihmisiä ja ihastellen myyntikojujen tarjontaa.

PC030038

PC030040

PC030048

Omaan kuvasarjaani kuulunut selfie syntyi käyttäen 9mm fisheye-linssiä, pitkää valotusaikaa ja kameran omaa salamaa. Taustan upeat värit tarjosi kirkon sienustalla palaneet värivalot.

 

PC030080

PC030144

PC030151

Kuvasimme toisiamme kuvaamassa toisiamme. Perusmeininki. 😀

PC030107

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi kuvaustehtävä oli käyttää kameran Photostory-toimintoa. Olin kyllä tätä kollaasitoimintoa jonkin verran kokeillut, mutta uutta infoa minullekin oli se, että E-PL7:ssa kollaasia ei tarvitse kuvata kerralla, vaan sen voi tallentaa keskeneräisenä ja palata siihen myöhemmin. Itse kuvasin Photostoryyni perinteisen joulutarinan; herran enkeli kertomassa ilosanomaa, taivaalla loistava ”tähti” johdattaa paikalle ja sitten syntyi bebe. 😀

PC030180

PC030082

PC030100_1

PC030152

 

Kun tehtävät oli suoritettu, palautimme muistikorttimme järjestäjille jotka nappasivat sieltä kuvaustehtävämme tuotokset, ja lähdimme piipahtamaan hotellilla ennen iltatilaisuuden alkua. Playgroundilla ohjelmassa oli näyttelyyn tutustumista, syömistä, juomista, pikkujoululahjoja ja kuvaustehtävissä parhaiten suoritutuneiden palkitsemista. Olisi kyllä ollut siistiä, jos olisi voitto osunut kohdalle, sillä tehtävän voittaja pääsee suunnittelemaan jonkin kameravarusteen/-asusteen yhdessä Olympuksen kanssa. Ei tullut voittoa, mutta ilo löytyi kyllä ihan jo osallistumisestakin.

PC030100

PC030193

Playground näyttelu oli itselleni toinen järjestyksessään, ensimmäisen näin ja koin puolitoista vuotta sitten Berliinissä. Pari drinksua tuli heitettyä naamaan ja heiluttiin aikamme näyttelyn istallaatioita ihmettelemässä ja kuvaamassa, mutta päivän aiemmat matkakilometrit painoivat meitä kaikkia siinä määrin, että kömmittiin jo hyvissä ajoin hotelille nauttimaan kylpyammeista ja leveistä sängyistä.

PC030135

PC030143

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

flat

 

Viimeisenä kuvana vielä kuvaustehtäväni ns. Flat lay. Mozartin kuulat ehdin syödä jo Wienissä ja kukkakaupasta ostamani kultaiset oksat päätyivät kuvan jälkeen mappi ööhön, mutta kameran päällä vanhanaikasta salamaa merkkaava minikokoinen lumipallo, Stephandom-kirkko sisällään jäi minulle söpöksi matkamuistoksi reissusta.

Toivottavasti jaksatte näitä kuvaoksennuksia, olis nimittäin vielä päivä 2 tulossa!

-matkan tarjosi Olympus-


No Comments

Post A Comment