Tavanomaisia hetkiä

tuoksuostoksilla tax-freessä

Olen tänäänkin uppoutunut taas lempireissupuuhaani eli satunnaisten ohikulkijoiden ja ohikiitävien hetkien taltioimiseen. Jostain syystä tuollaisia random-otoksia ei tule koskaan kuvattua missään omilla kotikulmilla, vaan siellä kamera pysyy lähinnä työkäytössä. Matkoilla, olivatpa ne sitten lähelle tai kauas, onkin sitten mukavaa vain tarkkailla ihmisiä ja pysäyttää tällaisia täysin tavanomaisia hetkiä kuten tänään laivalla.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katseemme kohtasivat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toiveissa voitto

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katse horisonttiin

Käytössä on tänään koko päivän ollut sama fisulinssi (runkona PEN E-PL7), jolla kuvasin nämä viime viikkoiset asukuvat. Sopii hienosti tällaiseen puolihuolimattomaan ohikulkijakuvaukseen. Varsinaista tarkennusta ei ole, vain kolme eri nappulan asentoa: lähelle, vähän kauemmas ja äärettömiin, joten tarkennus osuus joskus paremmin ja joskus huonommin. Se tuo kuviin mukavan retroa fiilistä.

Tänään olen lähinnä nauttinut hotellihuoneen rauhasta, lukenut, kylpenyt ja lätrännyt naamioilla ja muilla kosmetiikkatuotteilla. Huomenna ajattelin astella vanhan kaupungin katuja ja kuvata, ja vielä vähän kuvata. Sitten voisi hieman syödä. Ja taas kuvata ja sitten syödä vielä vähän kakkua. Siinäpä ne huomisen lomapäivän tavoitteet. Mä olen selkeästi suurten tavoitteiden nainen.


Tags:
9 Comments
 • Annina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihania pienen hetken tunnelmia.

 • Salla
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vau, nää oli kaikki tosi hienoja! Hymähdin erityisesti tuolle ”toiveissa voitto”-otokselle. Hitsi kun sitä on itse vielä niin arka kaivamaan kameraa esille väkijoukossa ollessaan. Upeasti olet tavainnut hetkessä vallinneen tunnelman!

 • Anonyymi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mites noi immeiset? Saako kuvia noin vain julkaista ilman lupaa?

  Tai mistäs minä tiedän, vaikka olisit luvan pyytänytkin 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kuvien julkaisussa menee raja siinä, että loukkaako kuva jotenkin siinä olevan henkilön yksityisyyttä. Eli esimerkiksi henkilö sammuneena tuolla laivan baarissa tunnistettavana olisi kuva, jota en tietenkään julkaisisi. Tällaiset mitään sen kummempaa kertomattomat kuvat eivät loukkaa näiden henkilöiden yksityisyyttä. Olen tietenkin kuvien julkaisusta vastuussa mikäli joku päättäisi vetää herneen nenään ja valmis ottamaan vastaan seuraamukset, jotka tällaisissa tapauksissa olisi korkeintaan kuvan poistaminen.

 • Jenni
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Julkisella paikalla saa kuvata. Pätee lehdistöön & kaikkiin muihinkin. Oletan, että risteilyalus tulkitaan ilman muuta julkiseksi tilaksi.

  • joo
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Saa kuvata, mutta saako julkaista, kaksi eri asiaa, sitäpaitsi lehdistöllä taitaa olla eri säännöt kun tavan tallaajilla….itse en ilman lupaa julkaisisi kenestäkään kuvaa, vaikka olisi otettukin julkisella paikalla. Varsinkin, jos henkilö on tunnistettavissa. Kohteliasta ainakin on kysyä, mutta mehän ei nyt tiedetä, onko kysytty vai ei : )

   • Veera
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    jep jep, kuvata tosiaan saa ja julkaisussa menee lain mukaan raja siinä, että onko kyseessä kohdetta jotenkin loukkaava materiaali. Kävely julkisella paikalla tai hajuvesien nuuhkiminen ei kerro kenestäkään mitään loukkaavaa. Mutta kuten jo edellisellekin kyselijälle kommentoin, niin tiedostan kyllä oman vastuuni aina tällaisia kuvia julkaistessa ja teen tämän tietoisesti, en siten etten tietäisi mitä saa tehdä mitä ei.

 • Larre
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vitsit! Määki haluan olla tommonen ihminen, joka osaa olla yksin ja nauttia siitä!! Joitain juttuja tykkään tehä itekseni, kuten shoppailla, hengailla kotona jne. Mutta pidemmät ajat ja etenki reissaaminen itekseen ahistaa jo ajatuksen tasollakin. Ja respectit vielä siitä, että sulla on myös pokkaa kuvailla randomeja, sillä nää kuvat on niin kivoja!! Vaikutat (ja varmasti oot!) blogin perusteella huippu tyypiltä, ihan lemppariblogi, onni, että löysin sut aikanaan Iinan blogin kautta 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mua taas nimenomaan ahdistaa jo ajatuksen tasolla ajatus siitä, että pitäis pitkiä aikoja hengailla ja matkustaa toisten kanssa. 😀

Post A Comment