Zombien kilppariongelmat, silmäpussit ja päivän asu

Jostain oon jaksanut vielä eilen kaivaa hymyn asukuviin, mut tänään oon kyllä ollut jo niin zombie, että ei ois irronnut oikein ees irvistystäkään. Seitsemän päivän iltavuoroputken jälkeen koitti vielä tänään aamuvuoro ja kun hyppäsin aamulla auton rattiin, niin oikeesti vähän pelotti, kun olin niin töttöröö. Juttelin tuossa yhden kaltaiseni kilppariongelmaisen kanssa näistä mun lähes ylitsepääsemättömistä aamuvaikeuksista ja tuli sitten puhetta thyroxinin ottamisen ajasta ja mietittiin, että kannattaisko mun kokeilla sitä, että ottaisin osan annoksestani illalla. Voisko se parantaa mun aamuja? Kellään kilpparityypillä tästä kokemuksia?

Asukuvat on tosiaan eiliseltä työpäivältä, kun ohjelmassa oli vaalivalojaisten väijymistä kamera kourassa. Kaivoin pitkästä aikaa päähän tuon yhden mun lemppari turbaanihuivin. Se on väritykseltään jotenkin niin kesä, että se siksi lepää talvikaudet laatikon pohjalla. Mutta nyt oli jälleen aika valjastaa eläinkuosit käyttöön ja huivi passasikin kivasti yhteen noiden vaaleiden kirppissaappaiden kanssa.

Läjästä naamalähiksiä löytyi tasan tää yksi, jossa pystyin katsomaan silmänalusiani irvistelemättä. Aivan kaameet ruttuiset ja kuivat pussit ilmestyivät naamalle joka kerta, kun yritin hymyillä. Niin se vaan alkaa ikä ja väsymys näkymään naamassa. Ehkäpä tää silmäpussiahdistus ansaitsee ihan oman postauksensa, joten säästän ne havainnekuvat siihen. Osviittaa asiaan saa alla olevia kuvaa tihrustamalla.

legginssit-H&M Mama/pusero-Taillissime, Ellos/kengät ja huivi-kirppislöytöjä

Kun kerrankin päällä on jotain mitä vielä kaupoista löytyy, niin linkataanpa tuo Elloksen kepeä viskoosipusero, jota löytyy mustan lisäksi myös esimerkiksi fuksian värisenä. En tajunnut ottaa takaosasta kuvia, mutta siellä kulkee kiva napitus ylhäältä lähes alas saakka. Kokoja on 42:sta 58 saakka. (ja epäluuloisille tiedoksi: ei oo mikään mainoslinkki, kun ihan muuten vaan aattelin, että jotakutasaattaa kiinnostaa.)

Nyt kaivaudun murun kainaloon ja keskityn elokuvaan Ja huomenna nukun ainakin kahteentoista. Vannon sen.


Tags:
,
13 Comments
  • Noora
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Heippa.
    Mä otan thyroxinini iltaisin. 0,5 viitenä päivänä viikossa ja 0,75 kahtena päivänä viikossa. Toimii. Ehtii aamuks paremmin vaikuttaan. Ainakin mä ajattelen niin. Kokeile ihmeessä!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      juu, mä ajattelin testata niin, että otan 2/3 annoksesta aamulla ja 1/3 illalla. Kyllä sen sit olossa varmaan huomaa onko asiasta hyötyä tai haittaa. Ja ainahan saa siirryttyä takaisin pelkkään aamuottoon.

  • Anne
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    En ole tullut ajatelleeksikaan, että Thyroxinin voisi ottaa illalla, täytyypä kokeilla itsekin. Terv. nim. Zombie

    Ps. Kiitos mukavasta blogista. Olen seurannut sitä jo vuosia, mutta erityisen tiiviisti nyt kun muutit omillesi. Muutos teki vain hyvää jo ennestääkin kivalle blogillesi.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      no siis perus ohjeistushan on, että aamulla tyhjään vatsaan, mutta aika paljon lukenut ja kuullut että joillakin kilpparipotilailla toiminut tuo annoksen jakaminen aamuun ja iltaan. Mutta pitänee jutella asiasta vielä lääkärin kanssa kun sellaisen luo taas joskus pääsen.

  • Annika
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mä oon jo pitkään ottanut Thyroxinin illalla. Siirsin suosiolla iltaan kun oli vaikeuksia aamulla muistaa. En oo kyllä eroa huomannut. Pari viikkoa sitten lopetin kahvin ja nyt olen ihan tosissaan zombie. Välillä oikein pitää miettiä olenko hereillä vai unessa. 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      mä kyllä muistan aamulla, kun silloin on muutkin lääkkeet, mutta tuntuu, et kone käynnisty sit vasta 3-5 tuntia lääkkeen ottamisen jälkeen ja se on vähän turhan myöhään. 😛

  • Katja
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kilpparilääkkeet pitäis ottaa tyhjään mahaan, niin se on ihan siinä lääkeselosteessakin. Ja se pitäisi ottaa puoli tuntia ennen kun syö tai juo muuta (ku vettä sen lääkkeen kanssa). Maitotuotteita pitäisi välttää se 4 tuntia lääkkeiden ottamisen jälkeen, ja kaikki muut mahdolliset vitamiinit (ehdottomasti rauta!) pitää ottaa sitten vasta iltapäivällä/illalla.

    Tossa vielä linkki; http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=1193

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      juu, kyllä mä tiedän tuon lääkeselosteen tyhjään mahaan -ohjeistuksen. Mutta toisaalta olen lukenut, että joidenkin tutkimuksien mukaan illalla otettuna tyroksiinilla on enempi aikaa imeytyä elimistöön eikä tätä ilta vaihtoehtoa ole tietääkseni lääkäritkään tiukasti torpanneet. Siksipä tässä nyt kyselenkin, että millaisia kokemuksia tästä ihmisillä on.

      • Katja
        Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

        Niin kai, jos illalla siellä vatsassa ei tosiaan ole niitä tuotteita (kuten kalsium tai rauta) jotka haittaa selvästi sen tyroksiinin imeytymistä.

        Hyvä että olet tietoinen, mutta usein kuulee kilpparipotilaiden ottavan sen aamulääkeeen, kyllä _tyhjään mahaan_ mutta 5 minuuttia sen jälkeen syövät aamupalan isolla maitokahvilla. Sitten on ihmettelyä kun arvot on mitä on.

        Itse olen ottanut vain aamulla, ja olen tosi tarkka siitä että teen homman ns. oikein. Mutta mulla onkin tosi helposti zombie oloja, ja arvot pitää olla aivan helkkarin hyvät että olo on normaali. Itse asiassa tämän ”kroonisen” väsymyksen takia olen nyt siirtynyt T3 valmisteen syöntiin, sillä saattaa olla parempi vaikutus. Alle viikko tällä menty niin vaikea vielä sanoa, plus että tässä on heinänuhakin päällä 😛

        Lopuksi pitää vielä sanoa että kannattaa kuunnella sitä omaa kehoaan kyllä, kaikille ei toimi kaikki. Ehkä sulle sopii paremmin sen osan illalla otto, kokeilemallahan se selviää.

  • Sande
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kilppareista en tiedä mitään, mutta aika kivat kengät 🙂 Ite en osaa ja uskalla kirppiksiltä kenkiä ostaa, kun tiedä kenen hikivarpaat niissä on muhineet ;D Mutta kerropas teetkö sä kirppiskengille mitään ennen käyttöön ottoa siis jonkinmoista puhdistusta sisältä käsin vai voiko kengille tehdä? Sori jos olen kysynyt tätä aiemminkin, joltain kysyin joskus, ehkä Nelliinalta muistaakseni, mutta ei tainnut vastausta tulla.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      en mä aina välttämättä tee mitään, mutta saatan toki esimerkiksi laittaa kenkiin uudet pohjalliset. Itseäni ei ahdista ajatus jonkun hikivarpaista, koska kyllä mä nyt aina tutkin kirppiskengät ennen ostoa, että millaiset ovat sisältä. Jos on ahdistavan huonokuntoiset ja pinttyneet sisältä, niin ostamatta jää.

  • Rakkaudella, Hannele
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Voi nainen miten ihana ulkoasu sulla on! Ja plussaa iloisista asukuvista, kiva nähdä vähän hymyjäkin välillä :).

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      kiitti, tykkään kyllä itsekin tästä blogin ulkonäöstä. 🙂

Post A Comment