Portfolioportfolioportfolioperkele

Ääää… Mä niin vihaan tätä!!! Nimittäin portfolion kasaamista. Se on joka ikinen kerta yhtä raivostuttavaa ja tuskastuttavaa ja kamalaa.

Näyttö on viikon päästä maanantaina ja pitää vielä ehtiä teettää printitkin, joten laitoin itselleni deadlineksi tiistain. Silloin on vapaapäivä, joten paketoin tän paskakasan silloin printtauskuntoon. Muotokuvista on kokonaisuus aikalailla valmiina, mutta lehtikuvien valinnassa on vielä hieman tekemistä ja samoin niiden taitossa kuvateksteineen.

Joku teistä lukijoista kommentoi mulle alkuvuodesta, kun tuskailin keskeneräisiä asioita, että "miksi et vaan mene ja tee sitä viimeistä näyttöä" ja tuon kommentin luettuani sitten soitin kouluun ja otin selvää näyttöpäivästä. Että kiitos vaan perseelle potkimisesta kuka ikinä olitkin! Nyt tää roikkumaan jäänyt homma hoidetaan alta pois ja haetaan se hemmetin tutkintopaperi.

Onneksi on osaavia ja ihania koulu- ja työkavereita, joilta saa hyviä kommentteja ja neuvoja tähän hommaan. Itse tulee niin sokeaksi omille kuvilleen, kun kattelee niitä tunnista ja päivästä toiseen, että lakkaa ajatus juoksemasta. Tänäänkin tätä projektia pakertaessani olen saanut vinkkejä kollegoilta niin kuvankäsittelyyn kuin taittoonkin. Lisäksi yks Nöppis-vauva äiteineenkin lähetti tsemppausvideon, joten en oo ainakaan yksin tän homman kans jäänyt. Ilman kaikkia noita ois saattanut olla tää puuha vieläkin tahmeampaa.

Tiistaina siis lehtikuvasetti kuntoon, keskiviikkona rojut Rajalaan printattavaksi. Loppuviikon aikana ehtii sitten tehdä pikkuviilaukset kuten koota koululle jäävän arkisto cd:n ja tehdä muut viime hetken jutut. Yksi lehti, johon kuvaamani kuvat toimivat näytön asiakastehtävänä, ei ole vielä ilmestynyt, mutta mulle on luvattu, että ainakin pdf-muodossa ehdin julkaisun saada käsiini ennen näyttöä. Hyvä olis, sillä haluaisin ehdottomasti esittää nuo kuvat jurylle nimenomaan lopputuotteen (edes lähes tulkoon) muodossa, en vain irrallisina kuvina.

Ihan siis voiton puolelle jo! Reilun viikon päästä oon toivon mukaan ihan ammattitutkintonimikkeeltänikin Valokuvaaja.

Kuvissa hieman otteita portfolion mahdollisesta sisällöstä!


4 Comments
 • hanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tiedän miten syvältä tuo portfolion kasaaminen on ja ei voi kuin todeta että I feel you bro 😀 Pitäis itekin kasata niin valokuvauksen, taiton, grafiikoiden kuin tekstienkin osalta nettiin jonkinlainen sivusto, God help me. Toisaalta etenkin nettiin kun sen kerran tekee niin päivittely onkin sit suht. helppoa. Luojan kiitos 😀

  Tsemppiä sinne!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   yääh, kuulostaa just kamalalta. Itteltä se on nyt onneks ohi. Toivottavasti ei hetkeen tarvii tehdä seuraavaa.

 • nasu86
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  tsemppiä loppu rutistukseen 🙂

 • katariina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hyvältä näyttää, tsemppiä loppurutistukseen 🙂

Post A Comment