Niin mikä pluskoko???

Mä ymmärrän kyllä, että plussamallistojen mallit eivät varmasti koskaan tule olemaan itseni kokoisia ja näköisiä ja joudun näin ollen käyttämään kohtuullisesti mielikuvista katsellessani nettikauppojen kuvia ja yrittäessäni miettiä voisiko jokin vaate toimia kaltaisellani tissevällä omenalla. Niinhän se menee niin kutsuttujen normikokojenkin kanssa, että vaatteita esittelee hurjan hoikat mallit, joihin sitten perus-Pirjot kokoa 38 koittaa samaistua. Mut Mangon Violeta -malliston kuvia katsellessa mulle tuli kyllä ihan uskon puute ja totaalinen torjuntareaktio. Siis, että tässä nyt esitellään heidän ns. "curve sizes" -mallistoa kuten he itse tätä pluskokoskaalaansa nimittävät.

Jos kerran kohderyhmänä on me plussakokoiset pylleröt, niin ois kiva, jos edes helvetisti mielikuvitusta käyttämällä voisin saada sellaisen fiiliksen, että n Mangon Violeta -mallisto voisi tarjota jotakin itsellenikin sopivaa, mutta voin sanoa, että en nyt kyllä ihan sitä tunnetta tavoita.

Violetan koko-oppaan mukaan heidän kokonsa S vastaa about koko UK14, joka kääntyy eurooppalaiseen numerokokoon 42. En pysty arvioimaan noiden heidän malliensa vaatekokoa, mutta ihan noin yleisellä tasolla kuvista ei välity millään tasolla sellainen mielikuva, että niissä esiteltäisiin "curve sizes" -malliston vaatteita. Joidenkin kuvien kohdalla tulee fiilis, että vaatteet ovat yksinkertaisesti mallille liian suuria ja näyttävät siksi huonosti istuvilta. Kaltaiseni pyllerö ei löydä tästä nyt minkäänlaista samaistumispintaa. Kokotaulukon mukaan, mulle voisi Violetan koko XL olla jotakuinkin sopiva ja heidän alessa olisi vaikka mitä itseä kiinnostavia vaatteita, mutta epäilykseni on näiden mallivalintojen vuoksi melko suuri.

Selasin sitten muutamien muiden merkkien plusmallistoja ja kyttäsin minkämoisia malleja kuvista oikein löytyy ja täytyy sanoa, että kyllä löytyi melkoisesti Mangoa uskottavampia plusmallivalintoja. Kokosin muutamat esimerkkikollaasit, joten voitte tekin tehdä vertailua.

Asos Curve

HM+

Igigi

Junarose

Torrid

Omakohtaisesti löysin eniten samaistumispintaa jenkkimerkkien Torridin ja Igigin malleista johtuen ehkä siitä, että tissiosastoa löytyi muiden merkkien malleja enemmän. Ylipäätään mulla itsellä on fiilis, että nettikauppoja selatessa vastaan tulee enempi päärynämallisia plusvartaloita, joten ilahduttaa jostain löytää malleja joiden vartalon malli vastaa enemmän opmaani. Tuo Torridin kollaasin uikkarikuvan malli on vartaloltaan kaikista tänään vastaan tulleista eniten omani kaltainen ja siksi itselleni myyvä. Voin tuota kuvaa katsoessani kuvitella, että näyttäisin kyseisessä uikkarissa edes puoliksi yhtä upealta kuin tuo ylväs malli.

Ja jottei nyt kukaan ymmärtäisi asiaa mitenkään väärin, niin korostetaan nyt vielä, että mä en tippaakaan arvostele tässä yhdenkään mallin vartaloa tai sano, että mikään vaatekoko tai vartalonmalli olisi toista parempi tai huonompi. Itse näkisin mielelläni kaiken kokoisia ja muotoisia malleja. Ihmettelen kuitenkin mitä esimerkiksi Mango haluaa sanoa mallivalinnoillaan.  Ehkäpä Mango ei edelleenkään halua myydä vaatteitaan isokokoisille vaikka nimellisesti heille mallistoa tekevätkin. Mallivalinnallaan he kuitenkin nyt maalaavat kuvaa oikeasti aika hoikista naisista plussakokoisina enkä ymmärrä, että miksi.

Mutta mieltä mieltä te olette? Koetteko te myyvempänä kuvat, joissa vaatteet on esitelty itseänne huomattavasti pienikokoisemman mallin päällä vai toivoisitteko mieluummin selkeämpää samaistumispintaa? Haluatko siis ostaa "haavekuvaa" (kaikkien naisten oletetaan aina haluavan olla laihempia kuin ovat) vai realismia?


No Comments
 • Tiina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Noita Mangon kuvia katsellessa tuli hassu tunne, kun mallien vartaloita(sen mitä niistä näki niiden liian suurien vaatteiden alta) katsellessa tuli mieleen, että kun joskus saisi samanlaisen kropan, vaikka en itsekään ole niin iso, että käyttäisin plussamallistojen isompia kokoja, vaan olen ns. normimallistojen ja plussamallistojen väliinputoaja.
  Tuo ylempi alkoi kuulostaa omissa korvissa vähän oudolta selitykseltä, mutta toivottavasti ajatuksesta saa kiinni. Pointtini oli sanoa, että Mangon plussamallit eivät mielestäni ole plussaa nähneetkään, ihan ”normaalikokoisia” mielestäni.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä taas en edes osaa haaveilla noin hoikasta vartalosta, kun se on omasta olemuskesta niin kaukana. Ihailen just ennemminkin noita oikeasti plussakokoisia, jotka on kauniin mallisia vartaloltaan.

   • Tiina
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mulla vaikuttaa tähän asiaan varmasti se, että mun ei ole hyvä eikä kiva olla tässä nykyisessä koossa, ei fyysisesti eikä psyykkisesti ja sen vuoksi haluaisinkin pienentyä ja teen sen eteen töitä parhaani mukaan.
    En kuitenkaan missään nimessä tarkoittanut antaa ymmärtää, etten pitäisi plussakokoisia kauniina, päin vastoin. Oikean kokoinen ja ja mallinen vaate näyttää tyrmäävän hyvältä koossa kuin koossa.

    • Veera
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     jep, noin mäkin sen näen, että kun vaatteet on omalle vartalolle sopivia ja kantaa ne ylpeästi, niin se upealta näyttäminen ei ole koosta kiinni.

 • pauliina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No huh huh mitä ”plussa”-malleja Mangolla! Hoikkiahan nuo naisia ovat! Itse olen myös aika hoikka mutta niin paljon ärsyttää joissakin lehdissä esim. uikkarikuvat missä mallit ovat tosi tosi laihoja. Ei niistä kuvista saa pienintäkään vinkkiä miltä ne uikkarit näyttäisi vaikkapa tälläisen naisen päällä, joka sattuu omistamaan myös rinnat. Joskus lehdissä ja vaikkapa nettikauppojen sivuilla näkee niin pieniä malleja, että s-kokoiset vaatteetkin roikkuu rumasti heidän päällään. Mielestäni se ei ainakaan myyntiä voi edistää.
  Asiakasta palvelisi parhaiten jos firmat käyttäisivät erikokoisia malleja ja myös mainittaisiin mikä koko mallilla päällä ja vähän mallin mittojakin. Näinhän esim Espritin sivuilla on. Ei siis erikokoisia malleja mutta se malli-info löytyy edes,

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä olen kans just sitä mieltä, että haluaisin nähdä enemmän eri kokoja niin lehdissä kuin nettikaupoissakin. Olis niitä tosi hoikkia ja pluskokoisia ja kaikeka siltä väliltä. Että vähän jokaiselle jotakin. Kaikki sais tunnea itsensä normaaliksi. Muakin tässä Mangon kohdalla ärsyttää just tuo, että vaatteet ei istu hyvin, kun ovat monessa kohtaa selvästi mallille liian isoja ja se ei tosiaan anna vaatteista myyvää kuvaa.

 • Satu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mun on paljon helpompi valita itselleni jokin noista vaatteista, joita esittelee rehellisesti plus-kokoinen nainen kuin sellainen, joka on puettu max 40-kokoisen naisen päälle. Eihän sen kokoisella naisella ole niitä ulottuvuuksia kuin itselläni, niin että vaate roikkuu ihan eri tavalla. Muutenkin se, että esitetään hoikkavartaloinen nainen PLUS-kokoisena antaa ihmisille täysin väärän signaalin siitä, mikä on isoa ja mikä ei, terveydestä puhumattakaan.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no sama! Ja kun niitä kerta myydään 42 koosta ylöspäin oleville ihmisille, niin saattais olla ihan nappi juttu myös markkinoida niitä sen kokoisilla malleilla kuin on kohderyhmäkin.
   Ja tosiaan vielä toi ulottuvuus, että jos nyt joku noiden mangon mallinen kokoinen sit alkaa pitää itseään jonain plussakokoisena, niin voi nyt hitto..

 • al
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kyllä noita plussamallejakin on photoshopattu ja siloiteltu….ei sellut hylly ja makkarakerrokset roiku. Ja puhun nyt noista alimpien kuvien plusmalleista…usealla näyttää olevan vyötärökin. Plussapuolellekin valitaan malliksi siloiteltu ja kaunisteltu ”versio” isosta koosta, ihan samalla tavalla kuin muissakin kokoluokissa, kuka hoikistakaan on mallivartaloinen kilometrikoipi…onhan ne melkoinen vitsi ne doven taviksetkin… Mainonta nyt vaan ei ole niin realistista, siinä myydään mielikuvaa, näin kaunis sinäkin voit olla, kun ostat tämän, ..Mitä aiemmin sen itse kukin tiedostaa, sen parempi.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no enköhän mäkin sen etenkin ammattivalokuvaajana kyllä ymmärrä, että photoshop noissa kuvissa tietenkin aina viuhuu. Mutta tässä oli nyt kyse ihan vaan puhtaasti noiden mallien koosta, ei siitä onko niillä sellua tai onko niiden ihoja siloiteltu.
   ”Mainonta nyt vaan ei ole niin realistista, siinä myydään mielikuvaa, näin kaunis sinäkin voit olla”
   No näinpä, mutta onko käynyt mielessä, että kaikki ei haaveile olevansa kokoa 32 tai edes 38, vaan kaltaiseni plussakokoiset haluaa ostaa mielikuvaa johon olis edes aavistuksen verran helpompi samaistua.

   • al
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    No en kyllä ole siinä luulossa, että kaikki haavelisivat olevansa 32 tai 38 -kokoisia, mistä tuokin nyt tuli ?? Minun pointtini oli siis se, ettei millekään koolle ole realistista mainontaa, sen enemmän niillle laihoille kuin lihavillekaan. Enkä toisaalta näe edes tarvetta sille, aika harvoin siellä nyt kuitenkin juuri se oman vartalon kaltainen malli on. Samalla logiikalla kauneustuotemainontakin on epärealistista. Enemmän kaipaisin tarkempia mittoja niistä vaatteista. Että voisi päätellä, mahtuuko ne omat makkarat ja sellut sinne kolttuun vai ei. Ja nykyään ei tarvitse todellakaan olla edes ammattivalokuvaaja tajutakseen, että photoshopin käyttö on ihan yleistä, joskus jopa ihan suotavaakin. Aika moni bloggaajakin taitaa nykyään siloitella lookiaan photarilla.

 • ugh
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  vaikka on tottunut siihen että plussamallistojen mallit on plussakokojen pienintä kokoa tai vielä vähän sitäkin pienempiä niin yleensä kuitenkin ovat edes niitä perusmalleja vähän isompia. nuo mangon malli näyttää siltä että on ihan tyypillistä mallikokoa! aika hölmön hommaa. miksi ei haluta palkata plussakokoista mallia? luulisi tuon malliston leikkausten tulevan paremmin esiin plussakokoisen päällä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no kun tätä minäkin just ajattelen, että mun mielestä se olis noille vaatteille myyvempää, jos niitä esittelis mallit jotka olis kooltaan sen malliston kokoskaalan vaikka keskivaiheilta.

 • Lennu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi kyllä. Kyllä haluaisin nähdä mieluummin lähemmäs itseni kokoisia malleja kuin Mangon mallien näköisiä. Minulle kyllä riittää se, etten esimerkiksi löydä kivoja housuja edes aina plus-osastolta, joten olisi sitä k6va edes haaveilla voivansa näyttää hyvältä. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   niinpä.. tällaisista ”plus”-malleista tulee tosiaan olo, että ei meille isommille edes haluta mitään myydäkään. 🙁

 • LtotheH
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Allekirjoitan tekstin sanoman. Itselläni alkoi hullusti kiinnostamaan tuo Mangon curvy, koska olen kanssa hieman väliinputoaja normaalipainoisen kroppani kanssa, jossa kuitenkin on kurveja. Eli s-koko tuosta mallistosta voisi pukea ainakin osassa vaatteita minua. Täytyy puntaroida valikoimaa 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   nyt siellä oli ihan hyvässä alennuksessa kampetta, joten itsekin mietin, et voisi muutaman vaatteen tilata ihan mielenkiinnosta testiin. Sun kaltaiselle ns. väliinputoajalle luulis just olevan passeleita, mutta oma kohtalo hieman mietityttää. Mut ajattelin ainakin jotain perus t-paitoja sun muita tilata, kun oli hyviä matskuja tarjolla (esim pellavaa)

 • Ansku
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kieltämättä aika erikoinen valinta Mangolta. Olisi mukava kuulta heiltä vastaus ja perustelu tälle.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu, itseä kans kiinnostais kyllä mitä Mangolta tästä sanotaan. Että onko nää nyt ihan oikeasti heidän mielestä sitä curvyä ja plussaa???

 • Witch
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Huhhuh, itse olen kokoa 34 (enkä mikään erityisen lyhytkään) ja nuo Mangon mallit näyttävät enemmän itseltäni kuin normimallistojen nälässä pidetyt. Luultavasti ovat aika raskaalla kädellä photoshopattuja jos oikeasti käyttävät vähintään 42-kokoisia vaatteita.

  Ihanteellista olisi, jos nettikaupoissa yleistyisi käytäntö jossa kaikki vaatekappaleet näkyvät useamman eri kokoisen ja muotoisen mallin päällä. Eipä näytä todellisuudessa asiakkaan shoppailukokemuksen helpottaminen vaatekauppiaita kiinnostavan 🙁

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   toi olis aivan ihanne, että olisi esitelty vaatteet vaikka edes parin eri kokoisen tyypin päällä. Mutta se tuo kustannuksia, joten asiasta haaveilu on varmaan turhaa.. :/

 • Vihree
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Henkkamaukalla oli joskus vaatekaappi/sovituskoppi-sovellus, jossa oli tyyppi, jolle sai syöttää omat mittansa ja sitten kone pyöristi (siis omassa tapauksessani) daamin ”kokoisekseni”. Mittoja ei ihan joka kohdasta annettu, mutta esim. kroppani kannalta tärkeä, valtava reidenympärys sinne annettiin. Sitten vaan verkkokaupan vaatteet tyypille päälle ja todellisempi näkymä, miltä vaatteissa näyttää.
  Vaatteita ei ollut kauheasti mallattavana, ja ehkä se ei sitten myynyt oikeaa mielikuvaa, kun ei sitä kai enää ole, mutta minä olin tyytyväinen, kun vähän näin, mitä tuleman pitää.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo mä muistan kans ton sovelluksen! Kyllä se vähän osviittaa kuitenkin tarjosi. Taisi kuitenkin olla liian työläs toteuttaa, kun tuotteet vaihtuu niin tiuhaan.

 • Pirjo
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen huomannut myös, että pluskoon mallit ovat usein vartalomallia A, eli ”päärynä”. Silloin rintamusta on vähemmän ja sarjavaatteiden yläosat istuvat helpommin mallin päällä. Usein valmisvaatteisiin jätetään liian vähän väljyyttä rinnoille, jopa minulla on usein vaikeuksia löytää hyvin istuvia yläosia, vaikken kovin rintava olekaan. Puhumattakkaan sitten oikeasti rintavista naisista, jotka sitten joutuvat pukeutumaan muodottomiin telttoihin, jotta vaatteet eivät kirraisi rintojen kohdalta. Olen kyllä pistänyt merkille, että sinä onnistut paremmin hyvin istuvien vaatteiden löytämisessä kuin monet kanssasisaresi 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu… aika tuttu ongelma tosiaan tuo yläosien löytämisen vaikeus. :/ Aika harvat plusmerkit vaivautuu tekemään yläosia joissa olisi kunnon muotolaskokset sun muut, on helpompi eli halvempi tehdä a-mallia ja nehän tietty näyttää sitten tällaisen tissevän päällä kamalalta. Kiva kuulla, että näyttää kuin olisin onnistunut sen asian suhteen, sillä ne telttahommat on asia jotka todellakin yritän kiertää kaukaa. 😀

 • Tuyaa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minäkin olen jotain normi- ja plussakoon väliltä, esim. H&M:n plus-koon ja Junarosen vaatteista minulle sopivat useimmat alaosat (Junarosen farkut ovat luottofarkkuni), sen sijaan yläosat ja mekot ovat aina liian leveitä, vaikka rintamusta minultakin löytyy (”ongelma” on kai se, että on myös vyötärö). Mangon ja monen muunkin normaalimallisto sen sijaan on minulle totaalisen liian pieni. Tuo Mangon uusi mallisto näyttikin omiin silmiini lupaavalta, ehkäpä se olisi juuri sopiva minulle ja ”minunlaisilleni”, mutta varsinaiseksi plussamallistoksi en sitä kyllä minäkään noiden mallien ja kuvien perusteella määrittelisi. Ehkä sen pitäisi paremminkin olla ”normaalikokoinen” mallisto, aiemmat normaalimallistot olisivat sitten ”pienikokoinen” mallisto. 😉

 • Päivi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mangon mallisto näyttää mielestäni siltä, että se on lähtökohtaisesti suunniteltu todella huonosti (jos ollenkaan), vaikuttaa siltä kuin nomimallistosta olisi vain päätetty tehty isompia kokoja. Ja tästä syystä johtuen mallistoa markkinoidessakin on pakko käyttää malleja jotka edustavat kokoa 40-42.

  Olen itse ollut aikuisiälläni 20 kiloa nykyistä kevyempi mutta myös 10 kiloa painavampi eikä ainakaan omaan kroppaani paino kerry tasaisesti niin että lantiolle, vyötärölle ja rinnanympärykseen tulisi senttejä lisää samassa suhteessa. Riippumatta siitä että onko rintava vaiko persevä niin väittäisin että hyvin monelle varsinaiseksi ongelmakohdaksi muodostuu keskivartalo. Varmasti on heitäkin onnekkaita jotka säilyttävät ampiaisvyötärönsä mutta hyvin usein painon kertyessä vyötärö hiljalleen häviää. Ja tässä mielessä Mangon mallisto ei kyllä houkuttele, enemmänkin nuo esimerkkikuvat korostavat keskivartalon tanakoitumista kuin häivyttävät sitä. Muiden merkkien mallistot sen sijaan näyttävät siltä että ne on alunperin suunniteltukin pluskokoisille.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu, toi on kyllä totta, että näyttää tosiaan siltä kuin olis vaan tehty perusmalliston vaatteet pikkuisen isompina.
   Ja keskivartalo se on mullakin ongelmakohta, mutta niin on kyllä puskuritkin! 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itse olen n.kokoa 44-46 riippuen vaatteesta. Mielelläni katselisin noita oikeesti plussamallin kokoisia. Eihän noi Mangon mallit ole plussaa nähneetkään. Mun mielestä vaatteet eivät tule kauniisti heidän päällään esiin (siis plussakokoiset vaatteet) ja jotenkin sitä vaatteen mallia on vaikea nähdä. Höh. Olisivat palkanneet paremmin noihin vaatteisiin sopivia malleja!

  Kiitos kun esittelet meille tisseville (voiks noin sanoa 🙂 ?) vaatemerkkejä! On vaikea löytää ihan tavallisesta keskikokoisesta suomalaisesta kaupungista kunnollisia vaatteita. Meillä ei esim. ole kuin ZIZZI, joka myy isompia vaatteita ja niissä usein yläosat on telttamaisia. Itse tarttisin just ryhdikkään ja istuvat vaatteen ylävartaloon kun on tota rintaa :D.

Post A Comment