Rättisirkuksen hinta

Ääh, onks tää ihan puuduttavaa, kun tulee asupostaus toisensa jälkeen? Vai oliko tää ihan hölmö kysymys? Kun blogin nimikin on Tyyliä metsästämässä, niin rättejähän se toki tietää. Ja nyt on kyllä lähiaikoina tuntunut pukeutuminen jotenkin harvinaisen kivalta.

Paitsi että.. ei se kyllä oikeesti tuntunut hyvältä viime keskiviikkoaamuna, kun tein lähtöä Helsinkiin päiväksi. Mulle kävi kuulkaa niin perinteisen nolo akkamainen juttu, että myöhästyin bussista, koska EI OLLU MITÄÄN PÄÄLLE PANTAVAA!!!

keinonahkalegginssit-HM Mama/t-paita-Asprit/takki-Even&Odd, Zalando/tennarit-Converse/aurinkolasit-Police (saatu)/laukku-COS, 2nd hand/korvikset-H&M

Jep. Olin illalla ostanut netistä lipun klo kuuden linja-autoon, koska sen sai halvemmalla kuin muille vuoroille. Nousin vähän yli viisi ja aikaa oli suihkun jälkeen ihan riittävästi, että normaalilla tuulella olisin ehtinyt bussiasemalle vaikka kontaten. Mutta kun ei. Ei vaan lähtenyt sujumaan.

Maksimekko? No ei, kun sen kans haluis laittaa sandaalit ja sielä on kuitenkin ehkä vähän turhan kylmä paljaille varpaille. Lyhyt mekko, maiharit tai nilkkurit ja nahkarotsi? No ei, kun tää helma on ihan tyhmä eikä nää mitkään kengätkään näytä nyt yhtään kivalta. Sää vaikutti epävakaalta ja ei tiennyt, että olisko luvassa viilee vai aurinkoinen päivä. Samaan aikaan olemassa oli riski pukeutua liian heppoisesti taikka sitten raskaasti. Voi helvetti tätä Suomen kesää.

Kiskoin kuteita päälleni, näytin kieltä peilikuvalle, heitin vaatteet sohvalle ja sama alusta. Missään ei vaan tullut hyvä fiilis. Mut vihreet korvikset halusin laittaa vaikka väkisin. Seisoin välillä peilin edessä päälläni vain alusvaatteet ja nuo tärkeäksi kokemani korvikset. En hitto muista koska olis viimeksi ollut pukeutuminen niin vaikeeta. Siinä sitten hiki päässä säntäiltyäni mä tajusin, et nyt ois viimeinen hetki painua ovesta ulos, jos haluaisin ehtiä sotkemaan pyörällä asemalle. Mutta ku päällä oli silloin jotain ihan nounouta. Ei vaan tuntunut yhtään hyvältä.

Ja niin mä jouduin myöntämään itselleni myöhästyväni bussista rättisirkuksen takia! Ai saasta, että nolotti. Ei muuta kuin Iinalle viesti, että "treffit siirtyi tunnilla, en ehtinyt bussiin" (en vielä tässä kohtaa tunnustanut syytä) ja hetkeksi sohvalle vetämään henkeä. Ei ollu enää kiire.

Ja näihin mustavalkoisiin kamppeisiin mä sitten päädyin. Ei ehkä kellekään tulis mieleen, että näiden päälle päätymiseksi on ensin sovitettu kymmenen muuta asua ja myöhästytty keinonahkaleggarit-t-paita -tennarit -kombon kokoamisen vuoksi julkisista. Kyllä vähän meinas naurattaa, kun vihdoin olin peilikuvaan tyytyväinen. Kun tää kaikki lähti siitä, että en halunnut lähteä farkuissa ja t-paidassa, koska pukeudun niin joka päivä töissä. Halusin vapaapäivän kunniaksi jotain vaihtelua. No mut onhan tässä. En ikinä menis töihin valkoisilla tennareilla. 😀

Että se siitä etukäteen hankitusta halvemmasta bussilipusta. Kankkulan kaivoon ja silleen.

Sanokaa nyt, etten oo ainoo jolle näin on käynyt!

Ja paljonko oli tän rättisirkuksen hinta? Seitsemältä lähteneen bussin lipunhinnan verran, eli 25 €. Ihan vaan koska "ei mitään päälle pantavaa".


Tags:
12 Comments
 • Jopsu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei! Mulle ei ole käynyt koskaan noin. Lähellä on ollut. Jos mulla on bussi klo 6 tai muuten ihan pakko lähteä ovesta ulos joskus aikaisin ilman mitään joustoa, niin pakotan itseni illalla miettimään asun, ja otan sen pois kaapista valmiiksi. Katson säätiedotuksen ja sen mukaan.
  Toisaalta pakkaan matkalaukunkin myös sovittelemalla kaikki asukokonaisuudet etukäteen.
  Välillä ei vaan aamuisin lähde.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   minäkin joskus toisinaan onnistun tsekkaamaan vaatteet jo edellisenä iltana tai ajatus tulee päähän vaikka nukkumaan mennessä ja osaan suoraan sitten vaan kävellä kaapille ja kaivaa mielikuvani vaatteet. Mutta nyt oli kyllä joku poikkeustapaus, kun meni näin vaikeeksi. 😀

 • Kerttu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ennakointiin kykenevä mutta haluton, fiilispohjainen ja pohdiskeleva pukeutuja ilmoittautuu. Pitkänmatkan julkisesta en ole roimasti myöhästynyt (paikallisista kylläkin ja…taksi!), mutta sen sijaan olen huomannut aamutuiman bussissa että kas, takin alla on pelkät rintaliivit. Päämääränhän saavutin toki ajoissa mutta tunti ekstraa meni siihen, että oli odotettava kauppojen avautumista ja ostettava paita. Onneksi ei ole niin vakavaa!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Tää oli mullakin eka kerta myöhässä pitkänmatkan kulkupelistä. Paikallisbussista on kyllä tullut myöhästyttyä joskus rättisirkuksen vuoksi, mutta onneks on taksitolppa vieressä! 😀
   Mut ai kauhee toi sun takki ja rintsikat -juttu!!! Miten on mahdollista?? 😀 😀 😀 Onneks löytyi rättikauppa.

 • Siilikissa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ai että kun kuulostaa tutulta! Tosin en varmaan oikeesti pystyis myöhästymään, vaan kiskosin jotain randomia päälleni ja tuntisin lopun päivää itseni ihan uunoksi. Oon siksi ehkä enemmän erikoistunut tähän päivän asuvalinta pielessä -> käynpä tauolla ostamassa jonkin uuden rätin ja vaihdan sen heti päälle -toimintoon. 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   haha, no onhan se vaihtoehto tuokin. 😀 Mut on mullekin kyllä tainnut joskus niin käydä, että on pitänyt hakee joku rätti kaupasta kesken reissun esimerkiksi siksi, että kylmällä kelillä unohtunut kokonaan neuletakki tms. pitkähihainen matkasta tai, että päälle on osunut pusero jonka rinnuksilla ilveilevän soositahran on huomannut vasta kun on liian myöhäistä.

 • Anna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiva kun postaat ahkerasti asuja, silmä lepää kuvissa. Ja kun mausteena on elämänmakuista läppää, aina parempi. 🙂 Mulle ei vois käydä näin koska olen niitä naisia jotkas saattaa vasta pihalla katsoa että mitäs tänään tulikaan päälle, mutta voin kuvitella että et ole (tässä mielessä) ainutkertainen.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no mulle käy tolleen suurinpirtein joka päivä töihin lähtiessä. Kiskon ihan mitä sattuu rönttökamppeita ylleni, mutta se on työpäivinä oikein jees, eikä ahdista. Mutta toista se on päivinä, kun tahtoo pukeutua kivasti! 😀

 • Elina Tuominen -Blogi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Naisten elämä on välillä hankalaa. Mutta sitä sattuu, joskus ei vaan tunnu löytyvän mitään ”kivaa”. Hyvän asun sait kuitenkin koottua ja asupostaukset on erittäin toivottuja, eli vastauksena kysymykseen – Ei peräkkäiset asupostaukset haittaa ollenkaan 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no hyvä juttu, ettei asut puuduta. Toisaalta niihin tulee kyllä aina luonnollisesti taukoa sitten kun on intensiivisempi työputki, ei näitä lököttäviä farkkuja ja vaihtuvia t-paitoja oikein viitsi blogiin kuvata. Asukuvaputkista kyllä huomaa aina koska mulla on vapaata. 😀

 • Curiousnoora
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Veeeraaaa! Blogistani löytyy sulle viikonlopputekemistä! ;D

 • anki
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi kyllä, tiedän tunteen! 

  Pitkän matkan julkisista en sentään ole myöhästynyt, mutta töistä kyllä. Koska pyöräilen, ei tarvitse tähdätä tiettyyn bussiin, jolloin on liian helppoa venyttää lähtöä vaivihkaa kunnes on myöhässä. Monena aamuna on kaikki valmiina paitsi reppuun pakattavat työvaatteet, eikä kaapissa ole mitään kivaa. Osittain on ihan todellinen puute hyvistä perusvaatteista, mutta voisihan sitä miettiä joskus paremmalla ajalla. Lähes joka aamu päätänkin sitten illalla testailla eri vaatteiden yhteensopivuuksia yms, mutta niinpä se unohtuu ja seuraavana aamuna on yhtä tukalaa taas. Myös pakkaaminen on mulle tuskaa, siis vaikka ei olisi kiire. 

Post A Comment