Tyrniä ja Tyrskyjä

Kirjoittelin reilu viikko sitten Reposaaressa sijaitsevasta The Merry Monk -gastro pubista ja nyt olisi melkein heti perään vielä toisenkin Räpsöö -vinkin vuoro. Vietimme viime torstaina Tommin kanssa pitkästä aikaa yhteistä vapaapäivää ja meillä oli kerrankin autokin käytössä, joten pörräiltiin vähän ympäri Poria. Yhdeksi vierailukohteeksi otettiin murun edellisviikolla facebookin avulla bongaama Pop Up -kahvila nimeltä Tyrniä ja Tyrskyjä, joka palvelee kakun ja kahvin himoisia Reposaaren ytimessä heinäkuun ajan.

Reposaaren päiväkodilta vuokratuissa tiloissa tunnelmallista pikku kahvilaa pyörittää reposaarelainen Sari Kalliomäki, joka pitää Tyrniä ja tyrskyjä nimellä myös ruokablogia maku.fi -sivustolla. Kahvilassa on siis tietenkin tarjolla Sarin omissa käsissä syntyviä herkkuja jotka vaihtelevat päivittäin. Kahvilan fb-sivuilla luvataan joka päivä olevan tarjolla vähintään kahta eri kakkua. Minun ja Tommin tilaamat herkut jäi kuvaamatta, niin nopeasti ne katosivat suihimme ja siitä voittekin päätellä että sekä mansikkakakku että raparperi-valkosuklaapiirakka olivat varsin herkullisia. Tarjolla olisi meidän vierailumme aikaan ollut vielä ainakin muhkean näköistä suklaakakkua ja pohdinkin hartaasti sen ja lopulta voiton vieneen mansikkakakun välillä. Hinnatkin tässä kesäkahvilassa olivat hyvin ilahduttavia. Kakkupala, piirakkapala, latte ja cola tekivät kaikki muistaakseni 12 €.

 

Tykkään itse todella paljon vanhoista tavaroista ja huonekaluista joten paikan sisustus ja tunnelma olivat kovasti mieleeni. Kyllä silläkin vaan on kovasti merkitystä millaisesta lasista tai kupista sen limsansa tai kahvinsa nauttii. Täällä juomat tarjoiltiin kristallilaseissa jotka kannettiin pöytään kauniilla metallitarjottimella. Sisätiloissa seiniä koristi vanhojen sanomalehtien sivut ja hyllyillä ihastusta herättivät vanhat purkit, purnukat ja pakkaukset. Jokunen sievä käsilaukkukin oli päässyt esille ja pöydistä löytyi vielä tuoreita luonnonkukkia. Paikasta selvästi näki, että kauniit tavarat ja pienet yksityiskohdat ovat kahviloitsijan mieleen.

Seiniä peittävät vanhat sanomalehdet (kuva alla) tarjosivat hyvää viihdettä. Ei ole tuonkaan lehden ilmestymisen aikaan kyllä töistä pulaa, siihen malliin oli lehti piukassa ilmoituksia joissa haettiin vaikka sun minkä alan osaajia. Luotettavalle kotiapulaiselle tarjolla oma viihtyisä huone ja oikein radiokin! Kesät vietetään tuomariperheen kanssa huvilalla.

Kesähuvilasta puheen ollen, juttelin tuolla kahvilassa Sarinkin kanssa omasta Reposaari-haavestani. Minusta olisi niin ihanaa päästä joskus vaikka edes muutamaksi päiväksi tuonne saareen johonkin ihanaan vanhaan taloon kesää viettämään. Mahtavintahan olisi toki, jos voisi hankkia itselleen ihan omaksi jonkun idyllisen kesäasunnon tuolta "Porin Hamptonsista" kuten itse Räpsöötä nimitin. Leppoisa pieni paikka, joka herää kesällä eloon houkutellen kaupunkilaiset ja turistit nauttimaan merestä. Pakko tehdä lotto tällä viikolla. Jos sattuisi useampi nolla kohdalle, voisin kentie toteuttaa kesähuvila-unelmani.

 

   Nyt tulevana lauantaina on muutes erinomainen päivä suunnata Reposaareen, sillä silloin vietetään Avaa oves, Räpsöö -tapahtumaa. Luvassa mm. pihakirppiksiä, erilaisia näyttelyitä ja muuta ohjelmaa. Hyvä tilaisuus siis päästä kurkkimaan pihoja lähemmin. Täältä löydät kartan, josta näkee päivän kaikki kohteet.


No Comments

Post A Comment