Huh, miten kuuma ukko!

Suunnatessamme lauantaina Kirjurinluodon konserttiin ei mulla ollut oikein minkäänmoisia odotuksia illan esiintyjiä koskien. Lähinnä odotin pääseväni heiluttamaan peppua Kool & The Gangin discoklassikoiden tahtiin. Tommi oli liikkellä puhtaasti Robert Plantin vuoksi ja oli keikasta ihan innoissaan, mutta itse en tuolta Led Zeppelin -legendaltakaan osannut odottaa yhtään mitään. Led Zeppelin on itselleni niitä bändejä joilta toki osaa nimetä muutaman klassikobiisin jotka edelleen kuluttavat radioiden soittolistoja. Stairway to heaven, Whole lotta love, Kashmir, Black dog ja Immigrant song. Siinäpä se oikeastaan oli oma tietouteni tuosta 70-luvun rockmammutista ja herra Plantin omista puuhista tiesin vielä vähemmän. Mutta tulinpahan sitten ainakin positiivisesti yllätetyksi. Robert ja bändinsä The Sensational Space Shifters nimittäin pyyhkäisivät aika lailla jalat altani areenalle taikomallaan intensiivisellä tunnelmalla ja matalalta murisseilla sävelillään.

Herra Plant, tai Golden God, kuten häntä nimitetään, ei ollut ehtinyt olla lavalla varmaan yhtä biisiä enempää, kun jo julistin, että "ei jumalauta miten kuuma ukko!". Plant oli taas yksi todiste siitä, että sex appeal ei todellakaan ole iästä kiinni. 66-vuotiaan kiharapään ei tarvinnut riehua eikä tehdä sirkustemppuja naulitakseen ihmisten keskittymisen itseensä, vaan karisma ja rock'n roll ihan pursuivat miehestä aina takariviin saakka vähäeleiselläkin esiintymisellä. Bluesia, folkia, voodoofiilistä ja tietenkin rock-säveliä, bändi tarjoili kaikkea tuota sulassa sovussa ja kietoi ihmiset maagiseen musiikkikuplaan Porin pimenevässä illassa.

Eli kyllä kolisi ja lujaa. Tänään olenkin sitten sivistänyt itseäni kuuntelemalla lisää Led Zeppeliniä ja Robert Plantin soolotuotantoa. Nytkin taustalla soi yksi Plantin livekonsertti youtubesta. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä tutustua bändiin tai artistiin. Vaikka yhtye olisi kuopattu jo vuosikymmeniä sitten, on musiikki edelleen olemassa ja etenkin nyt internet aikakaudella helposti saatavilla.

Tämä pariskunta siis ainakin oli oikein onnellinen lauantai-iltana ja niin tuntui kommenteista päätellen olleen hyvin moni muukin. Ja eilen illalla taloudessamme katsottiin televisiosta mitäs muutakaan kuin Led Zeppelin Celebration Day -konserttia vuodelta 2007, jossa bändi kookontui ensimmäistä kertaa soittamaan yhdessä sitten vuoden 1980 ja rumpalinsa John Bonhamin kuoleman.

Moniko teistä oli paikalla? Ainakin yksi oli. Terkkuja lukijalle joka nappasi pikaisesti hihasta eturivissä!


1 Comment
  • PauMau
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Robert Plant ja Led Zeppelin vaan on <3 Harmitti ettei päässyt tuonne äijää tsekkaamaan, ei näitä vanhan liiton bändejä ja artisteja kovinkaan montaa vuotta enää ole mahdollista livenä nähdä.

Post A Comment