Joskus riittää, että rinstikat on nätit

Mä olen usein ihastellut Marlies Dekkersin liivejä, mutta joutunut harmikseni toteamaan jo pitkän aikaa sitten, että kokoskaala ei itselleni riitä. Siksi innostuinkin välittömästi, kun törmäsin Lumingeriella tähän puolalaisen alusvaatemerkki Gorsenian Evita-malliin, joissa kulkee MD liivien henkiset nauhat rintojen päällä. Halusin melko yksitoikkoiseen rintaliivikokoelmaani hieman sellaista vaihtelua, joka saisi rauhassa vilkkua kaula-aukostakin ja Evitat vaikuttivat siihen tarkoitukseen oikein lupaavilta.

Koska Gorsenia oli itselleni merkkinä aivan tuntematon, mietitytti liivien tilaaminen verkkokaupasta ja olin varma, että metsäöän menee koon kanssa kuitenkin. Pohtiessani kokoasiaa Lumingerien fb-sivulla kehottivat he laittamaan asiakaspalveluun sähköpostia, jossa kertoisin pari esimerkkiä siitä minkä merkkisiä, mallisia ja kokoisia liivejä käytän. Kerroin käyttäväni Prima Donnasta kokoa 85H, Panachen Cleosta 80H ja omistavani yhdet Curvy Katen 80G kokoiset liivit jotka ovat aaviastuksen naftit. Kertomieni tietojen perusteella Lumingerielta suositeltiin minulle Gorsenian liiveistä koko 80J-K, joiden sanottiin vastaavan Cleon ja Curvy Katen 80GG-H. Tästä haluamastani Evita-mallista ei ollut edes tarjolla sitä kuppia K, joten tilasin koon 80J ja kuin ihmeen kaupalla se oli passeli!

Jos siis tekisi mieli tilata rintsikoita Lumingerielta, mutta kokohommat arveluttaa vieraiden merkkien vuoksi, niin rohkeasti vaan meiliä asiakaspalveluun, siellä on tietoa ja taitoa eri merkkien kokovertailuun.

Toimitus Lumingerielta oli äärimmäisen nopea. Tein tilauksen iltapäivällä 27. päivä ja postiluukku kolisi 29. päivä. En oikein tiennyt mitä liiveiltä odottaa, kun kerran itselle uusi merkki kyseessä ja liivien hintakin oli omaan rintsikkahistoriaani verrattaen todella edullinen. Nyt ensivaikutelman perusteella sanoisin saaneeni vastinetta juurikin niille maksamilleni 39 eurolle. Liivit ovat kauniit, sopivat ja mukavat päällä, mutta eivät missään nimessä vedä vertoja esimerkiksi luottomerkkini Prima Donnan yli puolta kalliimmille liiveille. Kupit ovat yksinkertaista kangasta, ympärys todella venyvän tuntuista kuten olkaimetkin. Jos menisivät päivittäisen aktiivikäyttöön, niin en ehkä veikkaisi liiveille ihan hirveän pitkää ikää tuon "purkkamaisuuden" vuoksi.

Esittelin liivejä illalla Tommille ja hänen kommenttinsa oli, että "muuten hyvät, mutta rinnat leviää vähän liikaa sivuille, näyttäisi, että niissä ei ole sivuilla riittävästi tukea". Kuinka hyvin onkaan tuo mies minun eniten käyttämäni liivit näköjään tutkaillut, kun meni diagnoosi niin nappiin. Kaikissa parhaissa liiveissäni on tosiaan sivuilla erilliset kaistaleet tuomassa tukea eikä tissit siksi leviäkään niissä tuonne alas sivulle, vaan työntävät rintoja enemmän keskelle päin. Näissä Gorsenian liiveissä kuppi koostuu vähemmistä palasista kuin vaikkapa supertukevissa suosikeissani, Prima Donnan Marcie-liiveissä ja eron siis kyllä huomaa.

Hakusessa ei tässä kohtaa kuitenkaan ollut jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetut työjuhdat, vaan liivit joilla saisi toisinaan pientä vaihtelua pukeutumiseen, joten olen ostokseeni näistä arvioistani huolimatta tyytyväinen. Ne supertukevat ja kestävät arkiliivit ovat erikseen ja maksavat omalla kohdallani sen lähemmäs satasen, mutta on kiva, että harvempaan käyttöön löytyy vaihtelua edullisemminkin. Olen vuosien saatossa saanut kyllä huomata sen, että omassa koossani rintaliivien kohdalla hinta usein kertoo myös laadusta. Toki ilahduttavia yllätyksiä ja poikkeuksiakin on joskus kohdalle sattunut, mutta pääasiassa alle seitsemän-kahdeksan kympin en ole kovimpia kriteerejäni täyttäviä liivejä koskaan löytänyt, muuta kuin alennusmyynneistä.

Mutta kaikkien kaapista löytyvien liivien ei tosiaan tarvitse kaikkia laatukriteerejä täyttää, vaan joskus riittää kun vaan on nätit. Vähän niin kuin kengissäkin, työssä ja muutenkin arjen tiimellyksessä mukavuus ja kestävyys ovat ykkössijalla, mutta kyllä sitä aina silloin tällöin voi kemuissa kärvistellä huikeissa koroissa jotka saavat päkiät huutamaan armoa. Nämä Evitat ovat ensivaikutelmalta vähän kuin muutaman kympin keinonahkaiset bilekorkkarit, hiton nätit, mutta en odota niiltä vuosia kestävää kumppanuutta.

PS. Se on muuten tällaisissa alusvaatekuvissa pikantti yksityiskohta tollanen festariranneke. 😀


7 Comments
 • Heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onkos noi kupit kokonaan pehmeät? Ja kun se levittää kainaloon päin rintaa, niin tuleeko siitä profiilista vähän sellanen matalampi sivusta päin? Kun sellaisia mä just kaipaan, löysän paidan kanssa ”pienentävät” liivit on ihan parhaita, ja noi naruset olis kivat ison villapaidan kauluksessa! Pitäisköhän kokeilla, ihan jo tolla hinnalla. Mullakin menee tohon isoimpaan kuppiin, toivottavasti riittäisi…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu, ihan kokonaan pehmoiset, yksinkertaista kangasta kuten kirjoitin. Ja ei liivit varsinaisesti levitä rintaa kainaloon päin eikä näin ollen siis madalla profiilia, mutta verrattuna sellaisiin liiveihin jotka tukee sivusta, niin itsellä kyllä pyrkii tissi vähän tonne kainaloon päin.

 • Eeva
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla on juurikin samat liivit ja samaa kokoa! Ja luottomerkkini on ollut Prima Donna jo vuosia! Olen tilannut muitakin merkkejä postitse ja tullut harhalaukauksiakin mutta kaikki Gorsenian liivit ovat olleet huippuhyviä! Ja kyllä, ovat joustavampia ja hiukka löperömpiä kuin Prima Donnat mutta jos hinta on 39e/109e niin ovat ajaneet asiansa. ☺Suosittelen tutustumista muihinkin Gorsenian liiveihin!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jos nää nyt ei osoittaudu ihan susiksi käytössä, niin pitänee katsella muitakin malleja sillä silmällä. Mutta ihan näin päivän kokemuksen perusteella, en näitä joka päivän liiveiksi kyllä valitsisi, sen verran purkkaa tuntuu matskut olevan. Mielelläni maksan sen satasen liiveistä jotka kestää jopa useamman vuoden, kuten itselläni Prima Donnat ovat tehneet.

 • Marie
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nätit liivit!

 • Tiltu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hinta kyllä kertoo laadusta liivien kohdalla. Mulla on edelleen käytössä vuonna 2011 ostamani Marliesit, tosin toisista Marlieseistani, jotka ostin samalla kertaa katkesi kaarituki parin vuoden aktiivikäytön jälkeen. Primadonna ja Freya ovat myös luottomerkkejäni. Ostan max kahdet liivit vuodessa, joten saavat mun puolesta maksaakin vaikka yli satasen 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mulla on kans useamman vuoden vanhoja Prima Donnan liivejä edelleen käytössä. On kannattanut maksaa se 80-90 €.

Post A Comment