Löysä vaate lihottaa

Voihan nyt sanonko mikä.. Tykästyin keskiviikkona Ratsulassa käydessäni Masain siksak-kuvioiseen mekkoon sen voimakkaan graafisuuden ja miellyttävän viskoosimateriaalin vuoksi. Mekon löysä over size -malli mietitytti kuitenkin jo heti aluksi ja sovittelinkin normaalin Masai-kokoni XL:n lisäksi myös koot L ja jopa M, sillä toisinaan over size vaatteet saakin toimimaan eri näköisenä kuin on alunperin tarkoitettu ottamalla selkeästi normaalia pienemmän koon. Julkaisin heti sovarista yhden kuvan instassa kysellen mielipiteitä ja nappasin koltun mukaani kotisovitukseen voidakseni testailla sitä eri kenkien ja asusteiden kanssa sekä ottaakseni kuvia.

Ja onneksi otin kuvia… Niin kauan kun katselen mekkoa päälläni edestä päin olen siihen aivan vallan rakastunut. Profiili on vartalonmyötäisiin mekkoihin tottuneena itselleni hieman uusi, mutta toisaalta olisi kiva omistaa yksi tällainen vähän löysempikin mekko, jonka alla vatsa saa rauhassa pullistella vaikkapa syömisen jälkeen. 😀

Näytän mekossa jotenkin hirveän erilaiselta kuin ennen, mutta vaihtelu virkistää ja tykkään asun tuomasta hieman aikuisemmasta olemuksesta. Vahva kuosi tuo kaikinpuolin jotenkin voimakkaan fiiliksen joka yhdistyy kivasti mekon mallin tuomaan rentouteen. Paljon plussia siis ja olen välillä ihan täysin varma, että mekko kuuluu minulle.

Mutta sitten toinen totuus iskee suoraan sivuprofiilista. Rintava isokokoinen muija ja over size mallinen löysä kolttu = takuuvarma telttaefekti! Ai luoja mikä makkaroitaan piilotteleva matami sieltä paljastuukaan heti, kun kääntää kylkensä. Mekkojen sisässä on ihan sama nainen, mutta verratkaapa vaikka allaolevaa kuvaa tilanteeseen jossa päälläni on jokaista kumpua nuoleva mekko. Melkoisesti tuo löysä mekko visuaalisesti lisämassaa. Tämä on mitä oivallisin esimerkki siitä, että löysät vaatteet lihottaa.

Mä haluaisin saada tän mekon toimimaan tavalla tai toisella, mutta en tiedä onko se mahdollista. Tämän tyylinen telttailu on nimittäin pahin viholliseni pukeutumisessa. Ja kuitenkin siitä huolimatta ihan hirveän moni asia siksak-leningissä vetoaa minuun. En muista koska olisin viimeksi näin vahvasti yhtä aikaa rakastanut ja vihannut jotakin vaatetta. 😀

mekko-Masai Clothig/kengät-Bianco, 2nd hand/laukku-H&M/korvikset-Lindex/rannekoru-Via Minnet

Taustallahan tässä kriisissä on ne perinteiset kunkin vartalomallin mukaiset pukeutumisohjeet. Niiden mukaan ison tulisi aina pukeutumisella pyrkiä siihen, että näyttäisi hoikemmalta ja lyhyen siihen, että näyttäisi pidemmältä. Ohjeiden ja suositusten perustana on sopusuhtainen, hoikka ja pitkä ihminen, jolla on juuri sopivassa suhteessa niin tissiä, peppua kuin vyötäröäkin. Mutta voisko joskus pukeutua muutenkin kuin tämän päihimme iskostetun ”korosta parhaita puoliasi” mantran mukaan? Mä osaan korostaa hyviä puoliani ja pukeutua suurimman osan ajasta vartaloani ”imarrellen”, niin voisiko välillä ollakin vaihtelua pistää päälle mekko joka saa näyttämään ison tytön vieläkin isommalta? Onko se väärin? Pystyisinkö mä kohtaamaan itseni peilistä tän teltan kanssa muualtakin kuin edestä päin? Tällaisia tämä mekko sai mut pohtimaan, mutta en ole tullut hullua hurskaammaksi.

Edelleen rakastan ja vihaan mekkoa yhtä aikaa. Mutta satasen mekkoa pitäisi varmaan kuitenkin vain rakastaa. Taitaa siis mennä huomenna palautukseen. Mutta nyt minulla on pakkomielle siksak-kuovioisesta mekosta.


27 Comments
 • Mervi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos tästä! Heti facebookissa näitä kahta kuvaa vilkaistessani tajusin sen. Pikkuhiljaa olen omassa pukeutumisessani siirtymässä myötäileviin asuihin. Tämä vahvisti tavoitteen. Kauan kesti – monta vuotta – tajuta, että kantsii ottaa sivusaumoista reilusti pois.

  Tuossa ”teltassa” on se vika, että se tarvitsisi rintamuotolaskokset. Ne auttaisivat asiaa paljon, etuhelma ei nousisi ylös.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jep, rintalaskokset se tosiaan kaipaisi. Kaltaiseni hinkkilissu kaipaisi sellaiset ihan joka ikiseen yläosaan. 😛

 • Kristiina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moikka! Olen kanssasi samaa mieltä ylisuurten vaatteiden sopimisesta isolle ihmiselle, ne on ihan kauheita 🙁
  Käy katsomassa Eurokankaassa onko siellä siksak-kangasta ja teetä ittelles mekko joka on sopiva 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Juu niin mä aattelin, että vois tsekata löytyiskö sopivaa kangasta! 🙂

 • Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  HopiHopi, nuttu takaisin kauppaan.
  T. Kohtalotoveri

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu huomenna menee takas!

 • Tättärää
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vie kauppaan takas. Kuosi on mahtava ja näyttävä mut joteski toi malli nyt ei toimi.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo, joku eri mallinen ihminen saa tuosta ihanan mekon.

 • pauliina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  juu ei. vaikka ei pyrkisikään pukeutumisellaan näyttämään mahdollisimman pitkältä ja hoikalta, niin toi mekko ei nyt vaan sovi. hyvä, että olet itse samaa mieltä. enemmän kuin harmitus periaatteessa kivan mekon palauttamisesta, harmittaisi kaapissa nähdä kyseinen vaate ja muistaa että ai niin toikin telttamekko tuli ostettua. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   niinpä. Ja toisaalta ehkä mua odottaa jossain saman tyylinen oikean mallinen mekko!

 • lukija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Takasin kauppaan mars. Ei tee hyvää itsellesi eikä katsojalle… miksi pitäisit sen?
  Olet upea nainen & uskallat sen näyttää, tällä mekolla piiloutuu kaikki upeus.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   takaisin se menee. Mutta hieman nyt kyseenalaistan tuota kommenttiasi, että ei tee hyvää katsojalle.. mitä sillä olis väliä jos itse päättäisinkin tykätä mekosta?

   • lukija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Huomasin vasta nyt että olit vastannut kommenttiini. Katsojan mainitsin tietysti vain siksi, että pyysit katsojilta. Jos mekko miellytti sinua ja siinä oli hyvä olla olisit tosiaankin sen ostanut ja pitänyt ja viis veisannut siitä, miltä se näyttää kenelkekäänmuulle.
    Silti kysyit.
    Ja silti se vaikutti päätökseesi.
    Olet huippuihana! Ihailen sitä että olet ronskisti oma itsesi. Anna mennä vaan! Kuitenkin joskus ( paino sanalla joskus )
    on paikallaan kysellä miltä näyttää ulospäin.
    Kivaa loppukesää sinulle!

    • lukija
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     Pyysit mielipidettä katsojilta
     Piti lukea tuossa ylhäällä

 • ..
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Höh, mä taas tykkäsin! Ei sitä aina tarvitse niin timmiltä näyttää. 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no tän kokonen ihminen nyt ei varsinaisesti timmiltä näytä olipa päällä mitä hyvänsä. 😀

 • Hanko
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Toimisiko paremmin, jos käyttäisi tuon kanssa jotain ohutta mustaa vyötä? Mekko on kaunis, mutta jos epäilyttää, niin ehkä se on parempi palauttaa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ei siitä hyvä tulisi vyölläkään. 😛

 • Haituva
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mua häiritsee mekossa ehkä eniten sen mitoitus pienirintaiselle ja siitä johtuva etureunan nousu suhteessa takareunaan. Kun mekkoa ei mitä ilmeisimmin ole tarkoitettu olemaan takaa selvästi pidempi ja kuvio vielä korostaa sitä väärin istumista. Muutoin mekko antaa kivan rennon vaikutelman. Mutta istuu sun vartalolla hyvin epäimartelevalla tavalla. Vaatisi edes pienet rintalaskokset ja muutoinkin rintojen huomioimisen etuosan mitoituksessa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   joo, tissit tosiaan vie melkoisesti mittaa etuosasta. Mikään muu kohta mun vartalossa ei aiheuta pukeutumisessa oikeastaan ongelmia, mutta 98% maailman vaatteista on vääränlaisia näille pirun hinkeille. 😛

 • Omppunen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ongelma tunnistettu!

  Tykkään ihan hirveästi juuri tuosta ”telttamallista” (kuten monet Marimekot ovat myös). Pidän alla kaikkein tiukimmin litistäviä urheiluliivejä, ne vähän auttavat. Mutta raskausmaha-/superläski-fibat siitä vähän tulee silti, kun tuijottaa sivuprofiiliaan. Edestähän näky on ihan jees ja fressi.

  Pidän niitä silti, koska tykkään. Sitä paitsi aika harvoin olen seisoskelemassa ihan paikallaan ja tuskinpa kovin moni juuri minun sivuprofiiliani jää tuijottamaan.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Hyvä toi liivi-idea, mut itse en oo vielä yksikään urheilu- tai muitakaan liivejä löytänyt jotka omaa puskuriani mitenkään merkittävästi litistäisivät. 😛
   Ja juu tottahan se on, että liikkeessäähän sitä yleensä ollaan, eikä kukaan tuijota mua vaan jostain yhdestä suunnasta, mutta kyllä toi mekko nyt oli mun makuun liian suurentava, joten takaisin meni!

 • Anonyymi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ehdottomasti hyvä valinta! Syksyllä näyttäis varmasti hyvältä mustien sukkisten ja korkonilkkureiden kanssa 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   niin näyttäis, jos malli olis parempi. Takaisin meni!

 • Vihree
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itse hamustelin alkukesästä Nanson siksak-paitaa, mutta sitä ei ollut paikallisessa marketissa S-kokoa suurempana, joten sinne jäi. Siksak jäi kuitenkin mieleeni ja sitä googlaillessani törmäsin tällaiseen: http://www.h9.fi/category/2/naiset. Mekot näyttävät kivoilta, mutta oikeasti en tiedä niistä mitään, en koosta enkä laadusta 🙂 Ehkä tilaan, jos vielä olen innostunut siksakista, kun pursuvasta kaapista vapautuu tilaa…

 • MariN
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ostin tänä kesänä ekaa kertaa myöskin graafisesti kuvioidun ns. laatikkomekon, vaikka olen aina ollut istuvien vaatteiden ystävä. Siinä mekossa on kuitenkin kauttaaltaan vähän kapeampi linja kuin tuossa (kuosiltaan kieltämättä ihanassa!) siksak-mekossa, sekä pitkät, melko istuvat hihat, jotka alkavat jo olkapäiltä. Hartialinja ole siis noin alhaalla, vaan tuo enemmän ryhtiä yläosaan. Niin ja tietenkin muotolaskokset rintojen kohdalla, jolloin helma on yhtä pitkä edestä ja takaa.
  Harmi, ettei minulla ole vaatteesta kuvaa, eikä näistä kuvailuista ehkä ole apua, mutta uskoisin, että vastaavilla muutoksilla tuollainen löysempi vaate pukisi myös sinua. Ainakin tästä isorintaisesta ja melko samankokoisesta naisesta tuli se päällä, korkkareiden kanssa aika hottis!

 • mivi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itsekin povekkaana olen huomannut, että väljemmän malliset mekot näyttävät kivemmalta jos hihat ovat löysien sijaan istuvat, se auttaa häivyttämään telttaefektiä.

Post A Comment