Kaupungin parhaat burgerit

On perjantai-ilta, kello on puoli kymmenen ja meininki on sellainen, että mä makaan sohvalla vatsa piukeena ja katson youtubesta kissanpentuvideoita. Ruokailusta on jo reilu pari tuntia, mut oon edelleen niin ähkyssä, että mitään kummempaa aktiviteettia ei jaksa edes miettiä. Ja että mikäkö oli sellainen ruoka, joka kaatoi neidin kumoon vatsansa viereen? No se oli kuulkaa kaupungin paras burgeri!

Suosikkipaikkani Café Elban väki avasi heinäkuun alussa hampurilaispaikan ihan lähestulkoon meidän nurkan taakse ja vakuuttavat kyllä tälläkin mestallaan. Blind Burger tarjoaa ”raikkaita ja astetta parempia hampurilaisia tuoreista raaka-aineista valmistettuna” ja mikä parasta, raaka-aineet tulevat kaikki läheltä. Esimerkiksi pihveissä käytettävä Hereford naudan jauheliha tulee 15 km pästä Kuuminaisten tilalta. Ja kyllä ne tosiaan on astetta parempia purilaisia, se on nyt parin kokeilukerran jälkeen myönnettävä.

Tommi kiskoi kitaansa mm. sinihomejuustoa ja marinoitua punasipulia sisältäneen Hereford -hampparin ja minä puolestaan ahmin herkullisen Brooklynin jonka sisältä löytyi mehevän medium-pihvin ja peruslisukkeiden lisäksi avokadoa ja pekonia. Toimii. Pihvi todellakin maistui lihalta, pekoni toi mukaan sopivasti suolaisuutta ja avokado ja salaatin ym. rehujen runsaus piti huolen, että kokonaisuus maistuu silti freesiltä. Saattaa kuitenkin olla, että ensimmäisellä Blind Burger -visiitilläni makunystyröitäni hellinyt mozzarellalla ja basilikalla kruunattu Fresh-hamppari oli vielä tätäkin parempi.

Lista sisältää tällä hetkellä seitsemän eri hampurilaista, mutta kaikki burgerit voi valita halutessaan myös joko kikherne-pihvillä tai kanapihvillä, joten vaihtoehtoja siis löytyy rutkasti. Pitää kyllä itsekin ehdottomasti testata joskus jokin purilainen vegeversiona. Esimerkiksi avokadoa, halloumia ja tzatzikia sisältävä NYC voisi olla herkku kasvispihvillä.

Mikäli hampurilaisen kylkeen tekee mieli ranskanperunoita, niin voi olla fiksua jakaa yksi annos kaverin kanssa, sillä jo pelkässä hampurilaisessa riittää todella paljon syötävää. Ei nimittäin todellakaan ole kyse mistään pikaruokaketjuista tutuista höttöhamppareista jollaisen syötyään nälkä yllättää jo pian uudestaan. Nämä sämpylät kätkevät sisäänsä ihan tuhtia tavaraa.

Suosittelen lämpimästi kaikille Porin seudulla liikkuville nälkäisille! Blind Burgerin löydät ihan keskustasta, Itäpuiston päästä. Virallinen osoite Isolinnankatu 20 A.


No Comments

Post A Comment