Nahkareppu ja kirppiskatumus

Ekan kuvan reput Asos 69 €  / Asos 76 €

Onko teillä jäänyt vuosien varrelta mieleen jotakin vaatteita tai asusteita jotka olette aikoinaan nakanneet kiertoon ja vuosia myöhemmin niiden muisto on palannut kummittelemaan mieliinne ja eroon hankkiutuminen on kirvelevästi kaduttanut? 99% kiertoon kärrätyistä kamppeista on itsellä unohtunut jo siinä vaiheessa, kun kirpparikassi on kuukausitolkulla odotellut vaatehuoneen nurkassa eteen päin pääsyään, mutta muutama viiltävä poikkeuskin mukaan mahtuu. Lähivuosina olen kaiholla muistellut mm. kaksia yläasteaikaisia Vagabondin kenkiä, jotka olisivat nyt 2010-luvulla todellinen hitti. Esimerkiksi ysäriltä tuttua ja jälleen pinnalla olevaa tolppakorkomuotia voisi testailla hyvin niillä vuoden -96 mustilla Vagabondeilla, jotka näyttävät hyvin pitkälti näiltä nilkkureilta, elleivät ne olisi lentäneet ulos kenkäkaapista siinä 2000-luvun alun terävien kärkien ja ohuiden korkojen huumassa.

Parikymppisenä sitä ei vielä ollut ehtinyt ymmärtää kuinka nopeaa muodin kierto loppujen lopuksi onkaan, vaan kuvitteli naivisti, että omat teini-ajan jutut eivät missään nimessä enää koskaan voisi olla ajankohtaisia. Ja ei, en todellakaan kaipaile mitään 90% angel -napapaitoja tai muitakaan vaatteita, mutta laadukkaiden nahkakenkien ja laukkujen kohdalla olen nykyään sitä mieltä, että voivat hyvinkin levätä vuosia kaapissa odottamassa uudelleen tulemistaan.

Laukuista puheen ollen, yksi niistä hukatuista teiniajan kamoista joita olen myöhemmin ikävöinyt, on Ranskassa asuvalta tädiltäni joskus 90-luvun alussa saamani reppu, jollaista nyt himoitsen. Se oli aika tasan tämän Asoksen repun mallinen (ilman sivutaskuja), mutta musta. En ihan tarkkaan muista oliko tuo yläasteella käyttämäni laukku nahkaa vai keinonahkaa, mutta vaikka tällä hetkellä haaveilenkin aitonahkaisesta mustasta repusta, niin kyllä iloitsisin suuresti vanhasta repustani keinonahkaisenakin, jos se vaan jostain ilmestyisi. Mutta mulla on kyllä aika vahva muistikuva, että kyseinen ysäriveska on laitettu kiertoon jo joskus 15 vuotta sitten ymmärtämättä ollenkaan, että sen muotoilu tulisi nousemaan kuolleista jälleen 2015.

Whistles, Zalando / Kiomi, Zalando

Nyt mä sitten vaan tuijottelen mustia nahkareppuja kaupoissa ja internetissä ja mietin, että en mä nyt kuitenkaan montaa satasta sellaiseen raskisi laittaa. Kokosin tähän muutamia eri hintaluokkien edustajia ostopaikkoineen. Oma nahkareppuinnostukseni sai alkusysäyksensä tuosta allaolevan kollaasin Michael Kors -repusta nähdessäni sen Stockalla joskus loppukeväästä. Mutta ei, mä en yksinkertaisesti ole nainen, joka osaisi laittaa laukkuun monia satoja (puhumattakaan tuhansista) euroja. (Tästäkin aiheesta ollut mielessä ihan oma postauksensa. Siis merkkilaukut, hintakipuraja ym.)

Nyt enemmän malleja vertailtuani tykkäisin ulkonäöltään eniten ehkä yltä löytyvästä Whistlesin repusta, mutta se on kooltaan turhan pieni. Minireppuhommaan en nyt sentään lämpeä sen aikakauden jo kerran kokeneena! Ja sitä paitsi reppu on mielestäni juurikin sellainen väline johon pitää mahtua suht paljon tavaraa. En nyt mitään naparetkeilijän megarinkkaa tässä nahkareppukuumotuksessani kaipaile, mutta sellainen keskikokoinen veska, joka vetäisi sisäänsä pakollisten lompakon, puhelimen ym. lisäksi myös vaikkapa meikkipussin, villapuseron, lounaseväät ja iPadin.

Saattaa kuitenkin olla, että tämä reppuhomma jää pelkän haaveilun tasolle, kuten jäivät kesän alussa himottelemani hopeanväriset terveyssandaalitkin. Kun sandaaleita vihdoin olisi löytynyt melko sopuhintaan alesta, alkoi kesä olla jo selkeästi ohi ja mietin, että ensi kesänä on varmasti jo jotkut uudet tuulet ja uudet "pakko saada" -sandaalit, joten sitä aikaa odottamaan ei enää tämän kesän hittejä kannattaisi hankkia. Eli katsellaan tätä reppuhommaakin sitten seuraavien alennusmyyntien aikaan, että vieläkö herättää tunteita.

Lämmittääkö nahkareput kenenkään muun mieltä?

Ted Baker, Zalando / Michael Kors, Zalando / Rebecca Minkoff, Zalando


11 Comments
 • Curiousnoora
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä olen nyt kuolannut yhtä Korsin reppua ihan liian pitkään. Monen sadan euron hintalappu tosin hillitsee innostusta hyvin tehokkaasti! 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   juu.. sama, en oo ihan heti maksamassa yli kolmee sataa repusta.. 😛
   Tosta ois aika ihana sellanenkin malli jossa on kauhee kasa kullanvärisiä niittejä.

 • marja8486
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Varsinaisena kirppis- ja kierrätyshaukkana olen tosiaan joskus muistanut jälkikäteen jonkin myymäni vaatteen tai tavaran, jonka nyt tahtoisin takaisin. Ihan kuten totesit n.99% päätyy unholaan, mutta sitten on jotain jonka huomaa tehneen paluun ja muistaa, että on omistanut jo kyseisen asian. Itse muistelen kaiholla eräitä mummoni keltaisia retrovalaisimia, jotka myin kirpparilla aikoinaan. Nyt ne olisivat niin makeat keltaisten pinnatuolieni parina. En tajunnut silloin, että voisin vielä joskus olla ihan hulluna retrojuttuihin. Muutaman vaatteen kanssa ihan sama juttu. Varsinkin kun teinivuosieni ysärilook teki paluun. Onneksi kuitenkin tätä ei tapahdu ihan jatkuvalla syötöllä. Muuten ei uskaltaisi laittaa mitään kiertoon ja kaapit pursuaisi tavaraa. Parempi kuitenkin laittaa kiertoon ja löytää sitten uudestaan kirppikseltä, kun tulee taas ajankohtaiseksi. Tätäkin tapahtuu kyllä!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jep, parempi se on kuitenkin laittaa sitä kamaa kiertoon, kuin alkaa kaikkea säilömään siltä varalta, että joskus taas tulee muotiin tai oma maku muuttuu.

 • pauliina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  ihana toi minkoffin reppu! en kyllä raaskisi maksaa yli 300 euroa varsinkin kun repulle ei varsinaisesti ole tarvetta. mutta hieno on!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no en tosiaan raskisi itsekään maksaa 300 € minkäänmoisesta laukusta. Aina välillä tuijotelen jotain itseä kiinnostavaa kallista merkkilaukkua ja pohdin, että olenko mä ihminen joka pystyy pistämään monia satoja yhteen veskaan ja aina se vastaus on ollut ei. Kipuraja on tainnut kulkea 250 € kohdalla.

 • Petra
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihanaa, et sulla on laukkujen suhteen ”kipuraja” 🙂 Nykyään tuntuu et niin harvoilla muotibloggaajilla (anteeks, nyt vähän kategorisoin) on mitään henkistä rajaa sen suhteen, miten kalliita tavaroita antaa ittensä ostaa… Se nimittäin hämärtää kummasti omaakin todellisuuden tajua, kun seuraa vuodesta toiseen yhä kalliimpia laukkuostoksia… Se viisi vuotta sitten ostettu ”ikuiseksi tarkotettu” LV Speedy tai muu vastaava on jo pistetty pari vuotta sitte kiertoon, Pradan ”klassikko” keikkuu olalla ja Celinen uusin hittilaukku ostetaan uudeksi kameralaukuksi… Kärjistän, mut siltä se vaikuttaa herkästi ruudun toiselle puolelle! Kiitos siis Veera, että oot tollainen kuin oot 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   on kipuraja laukkujen ja kaiken muunkin suhteen. Mä usein mietin hintoja vaikka silleen, että ”tää on puolet meidän yhden kuun vuokrasta!” ja se onkin aika tehokas argumentti miksi ei pitäisi ostaa vaikka 350 € kenkiä.
   Ja olen kyllä itsekin pistänyt merkille miten useissa blogeissa satojen ja jopa tuhansien eurojen veskat tuntuu olevan ihan pikkuostoksia joita hankitaan useampia vuodessa. Joku parin tonnin Celine on esimerkiksi ihan perus ”tuliainen” Pariisin reissulta. Itselle sellainen on ihan utopiaa.

 • Anna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kyllä kuumottaa nahkareput! Omaani metsästin tosi kauan, kunnes reissussa silloinen matkareppu hajosi ja oli pakko lampsia lähimpään reppukauppaan. Mukaan lähti vaaleanharmaa nahkareppu enkä oo ostosta hetkeäkään katunut. Menee niin bleiserin kuin hupparin seurana, ei pienestä sateesta oo moksiskaan ja tavaraa mahtuu sisään vaikka ja kuinka. Vakavasti suosittelen! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   äh.. ei saa nyt kannustaa! Kohta on joku tilausvahvistus sähköpostissa. 😀

 • Leea
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itseäni kuumottaa mustan sijasta tämmöinen ruskea Liberty, naisten reppu

  Koitan juuri etsiä kestävää nahkareppua päivittäiskäyttöön, mutta onkohan kellään kokemusta tuosta merkistä? Itselle kun on aivan uusi tuttavuus.

Post A Comment