Astiavuorikiipeilyä ja ainainen joulu

Mä en oikein tiedä, että suhtaudunko mä some- ja blogimaailmassa näkyviin harmonisiin sisutstus- ja kotikuviin ihaillen, ihmetellen vai ahdistuen. Toisaalta kuvat joissa jokin kodin nurkka on täydellisessä järjestyksessä, sisustuskirjat söpösti pöydällä pinossa ja ajankohtaisten sisustustrendien mukaiset koriste-esineet tarkoin asetellussa harmoniassa, saavat minut haaveilemaan avarasta ja valoisasta asunnosta, missä kaikelle olisi oma paikkansa. Mutta sitten taas toisaalta ne saa miettimään, että mä en vaan ole niin kiinnostunut kodin sisustuksesta enkä ikinä pystyisi pitämään yllä sellaista somekelpoista siisteystasoa. Toki ymmärrän, että monessa kohtaa kyse on vain tarkoin harkituista rajauksista ja täydellisen päivälliskattauskuvan ulkopuolella voi hyvinkin olla levällään lasten lelut, viikaamattomat pyykit ja viikon tiskivuori. Tai niin mä ainakin haluan uskoa. Mä nimittäin en halua uskoa olevani maailman ainoa ihminen, jonka himatodellisuus näyttää tältä kuin postauksen kuvat nyt kertovat.

Aloitetaanpas kierros kotonamme, tervetuloa! On se kyllä hyvä, ettei ole otettu ovesta pois tuota viime jouluksi torilta ostamaamme kranssia, sillä jouluunhan on aikaa enää kolme kuukautta! Eteisessä lipaston alta vastaan kaivautuu ​rapaiset kumpparit (Nokian Hai Low, saatu), jotka ovat odottaneet puhdistusta aina Porispere-festareista saakka ja kyseisestä tapahtumasta ei toki olevasta kuin… odottakaas kun tsekkaan kalenterista… seitsemän viikkoa! Sain itse asiassa kimmokkeen koko tähän postaukseen juurikin noista kumppareista, jotka sitten vihdoin tänään raahasin pesulle.

Jatketaas matkaa keittiöön.

Ruokapöydän tuolien selkänojat ovat varsin oiva paikka kuivattaa tyynyliinoja, kun tila pyykkitelineistä loppuu. Mitä siitä, että kyseinenkin tyynyliina on ollut kuiva jo päiväkaupalla.

Kuukausi sitten Cittarissa ostoksilla iski Sulo Vilen -kohtaus ja vessa- ja talouspaperia tuli hamstrattua isot säkit, kun kerran halvalla sai. "Toi talouspaperisäkki pitää sit viedä ullakkovarastoon, kun ei se muualle oikein mahdu." Juu, juu, niin oli suunnitelma. 

Jääkaappimagneetit on kuulema ihan junttia eikä kunnon sisustusihmisten kodeissa sellaisia kamaluuksia nähdä. Toisin on meillä. Jääkaapin ovea kaunistaa myös tuo ah, niin kaunis graafinen julkaisu, Hesburger-kupongit!

Jos oli ulko-ovella joulu, niin keittiössä meillä puolestaan vietetään päättymätöntä pääsisäistä ja ainaista pitkäperjantaita. Lampusta nimittäin roikkuvat edelleen viime pääsiäiseksi kynsilakoilla koristelemani munat. Tulee se uusi pääsiäinenkin sieltä!

Seinällä ruokapöydän päädyssä komeilee kirpputorilta löytämäni liitutaulu. Siinä luki Hyvää Joulua vielä hetki ennen heinäkuisia Pori Jazzeja, mutta ennen Jazz-vieraan saapumista pyyhin kyseisen tervehdyksen pois. Sittemminkään tauluun ei ole raapusteltu mitään positiivisia tsemppilauseita, vaan joskus siihen suunniteltu kauppalistaa. Korppujauhot on taulun mukaan ollut ostoslistalla jo viimeisen kuukauden. Tarttis varmaan pyyhkiä teksti pois, sillä juuri äsken kun tarkastin, oli kaapissa melkoisesti korppujauhoja.

Ja sitten vielä näkymä olohuoneestamme vieras-/työhuoneeseen, missä keskellä lattiaa rojottaa sohva, joka on nyt pari viikkoa odotellut, että saataisiin kuskattua se pois. Saa nähdä minkä pakon edessä tämä operaatio saadan vihdoin suoritettua. Ehkä sitten kun tarvitaan vierashuonetta jonkun majoittamiseksi. Mutta hei, se on kyllä kätevää, että nyt on lisää tollaista sohvatilaa mihin voi nakella vaatteita ja kaikkea muuta kamaa! Ja oviaukossa tietenkin roikkuu hieman pyykkiä kuivumassa. Kivasti tuo tunnelmaa olkkariin miehen Disco Ensemble -huppari.

Tiskivuortamme en voinut kuvata, sillä kiipesin tuolle Kilimanjarolle juuri tänään ja selätin sen. Astiavuorikiipeilyn (iina, uus yhdyssanaurheilulaji!!!) lisäksi meillä treenataan usein myös vauhditonta pituushyppyä. Treenipaikka on eteisessä, missä loikkaamme kotiin tullessa ja sieltä poistuessa melkoisen mainos- ja ilmeisjakelulehtispinon yli. Eilen kuitenkin mies tuhosi treenipaikkamme. 

Itse onnistuin tänään siivoamaan koko keittön siihen malliin, että piti heti syöksyä ostamaan pari kukkasta siistiä ja kerrankin tyhjää ruokapöytää koristamaan. Jotain valonpilkahdustakin siis kaiken kaaoksen keskellä!

Lohduttakaa mua pliis ja sanokaa, etten mä ole ainoa, jonka hima näyttää arkisin tältä. 😀


22 Comments
 • Marjukka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana postaus:)
  Meillä oli kerran himmeli unohtunut joulun jälkeen katosta roikkumaan. Sitten veimme sen marraskuussa varastoon, jotta se olisi kivempi ottaa taas jouluksi esille. Ja kuinka ollakaan… se unohtui. Niinpä meillä oli himmeli katossa vuoden, mutta juuri jouluna ei…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   😀 No mut himmelihän on ihan tyylikäs mihin vuodenaikaan vaan!

 • Lotta
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi apua, meillä näyttää myös just tältä!! 😀 Aina ei vaan jaksa kiinnostaa kun omaan silmään ei ärsytä ja jos ärsyttää niin sitten ei oo just silloin aikaa tai jaksamista tehdä asialle jotain ja sitten se unohtuu… 😀 Pyykit tuppaa kuivua telineessä yleensä niin kauan kuin teline on taas tyhjä (lue: kun on seuraavan pyykkäyskerran vuoro). Toki jos porukkaa tulee kylään viettämään iltaa niin kaikki tämmöiset korjaan pois, mutta arki on just tämmöistä 😀 En usko, että mun lähimmät ystävätkään tietää kuinka hujan hajan meillä kaikki tavarat yleensä on. Jotenkin se kynnys pyytää joku kylään kun vastassa on kaaos on melkoisen korkea, kun kaikkien muiden kodit on aina niin tiptop kun menee kylään. Mutta toivon kovasti, että nekin on aina viettäneet koko päivän kuuraten joka paikkaa ennen kuin päästävät ketään sisälle…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ah, kiitos tästä! Just toi pyykkihomma, meillä on aika iso olohuone johon jää sellainen hölmö tyhjä tila sohvan taa. Siellä sitten pyykkitelineet rojottaa täynnä pyykkiä melkein koko ajan. Sen kerra kun siivoo sen telineen pois näkyviltä, niin seuraavana päivänä se pitää jo kantaa takas. Viihdyn muuten loistavasti kerrostaloasunnossa, mut kodinhoitohuone olis kyllä mahtava juttu ton pyykkishown takia.

 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Se on geeneissä ?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   tää on vähän paha yhdistelmä, että geeneissä on tullut sekä rättihulluus, että taipumus kaaokseen. 😀

 • Aino Salminen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulla on rankasti taipumusta samaan. Sunnuntai-iltaisin siivoan pahimmat nurkkiin kerääntyneet kasat pois, joskus järjestän ne, joskus piilotan kaappiin. Mun siivooja ei varmaan tykkäisi treenata hyppyjä! Olkipukki on jo vuosikaudet ollut koristamassa olohuonetta, eikä sitä näillä Luxemburgin leveysasteilla kukaan ole ihmetellyt. Yksi ruotsalaisvieras kerran tosin pärähti räkänauruun 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mä en jaksa siivoilla kasoja ese joka viikko, sykli on ennemminkin 2-3 viikkoa ja siinä ajassa ehtii kertyä melkoset kasat esim vaatteita sohvalle. 😀

 • Heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan ihanaa, että avasit oven ja päästit katsomaan! Mua aina hävettää omat vaate- ja tiskikasat, mulla tahtoo jäädä kaikki käsistä just sinne missä niitä käytän ja lattiapinta-ala täyttyy erinäisistä pinoista. Vihaan pyykinpesua, kun se kuivattaminen yksiössä tarkoittaa sitä, että pyykkiteline seisoo keskellä ”olohuonetta”, ja siinähän se kanssa sitten seisoo. Täysiaikainen opiskelu ja osa-aikainen työ vie niin paljon aikaa, ettei jaksais kauheesti siivoilla muuta kuin pakollisia, ja siihen kun lisää äärettömän inhon tiskausta kohtaan, niin a vot! Ei mulla likaista oo, tykkään siivota ja puunata, mutta sellanen tasainen sotkuisuus kun tavarat jää minne saattuu. Pitäis varmaan olla isompi asunto ja paljon kaappitilaa niin jäis sotkut edes piiloon. Mutta siis: ainut et ole!:D

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ”mulla tahtoo jäädä kaikki käsistä just sinne missä niitä käytän” Ihan sama juttu itsellä. 😀

   Ja voin sanoo, ei auta isompi asuntokaan. Meillä on joku 75 neliöö ja ihan täynnä.

 • Satu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No todellakin on kaaos. Paitsi eteisessä tällä hetkellä, mutta sen raivasin eilen 😀 Tiskivuori on loputon ja vaatteet kuivuu telineessä just niin kauan kunnes sinne tarttee laittaa seuraavat. Vaan aina on härdelli saada kaikki pois kun tulee vieraita… Työhuone on hyvä paikka jemmata ja ovi kiinni, vielä kun muistaisi tuoda sieltä pois 😀

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   job toi työhuone on kyllä vähän paha mesta, kun sinne on niin helppo kantaa kamaa ns. piiloon ja ovi kii. 😛

 • Heidi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onpa virkistävä blogi sinulla. Ehdottomasti aion seurata

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jee, tervetuloa mukaan! 🙂

 • Haituva
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kodissani on tilaa niin, ettei pyykkiteline ole joutunut esille olohuoneeseen. Joten se on sitten aina auki ja käytettävissä. Tämä vaan on johtanut siihen, että ko. tilasta tuli pukeutumishuone. Napsin sujuvasti siitä narulta aamulla niin sukat kuin pikkaritkin, joskus jonkun topinkin. Vain hengarissa roikkuvat paidat ja mekot pääsevät tangolleen odottamaan pukemista. Vaikka noille muillekin vaatteille olisi kaapissa paikkansa. Jotenkin tämä on vain laiskalle minulle kätevää.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jotenkin minulle laiskalle on kätevää myös esimerkiksi riisua vaatteet illalla lattialle sängyn viereen ja pujahtaa seuraavana aamuna niihin samoihin suoraan siitä lattialta. 😀

 • pauliina2
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  😀 tuli mieleen tämä postaus,kun vahingossa katse osui kirjahyllyn päällä tönöttäviin kahteen joulutontun muotoiseen (rumaan) kynttilään. on ollut tarkoitus poltella ne pois jo monena jouluna mutta tuollahan näkyvät edelleen olevan. ovat tosin olleet yleensä kaapissa joulun jälkeisen ajan mutta kas kun viime joululta ovat unohtuneet hyllyn päälle. ja nythän jouluun tosiaan ei ole kuin muutama kuukausi että eihän niitä nyt enää kannata pois siivota.
  muistan myös yhden vappusiivouksen parvekkeella. silloin parvekkeen tuoleilla istui pari joulutonttua ja saivat lähdön kellariin. ajattelin kyllä, että voisihan ne olla kotitonttujakin.  🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no, nythän alkaa syksyn tullen illat pimenemään, niin josko ne tontut vihdoin roihahtais liekkeihin ja kohtais tiensä pään. 😀

 • Tiltu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihanaa, tällaista meilläkin on! Pyykit töröttää kuivaustelineessä, kunnes on pakko pestä taas koneellinen (eli kun kalsarit tai sukat loppuu),, keittiön pöytä on täynnä meikkejä sulassa sovussa vanhojen mainosten, laskujen ym kanssa, sohvat ja tuolit on käteviä puolipitoisten vaatteiden säilytyspaikkoja – on mulla ihan siihen tarkoitukseen hankittu vaatetelinekin mutta sekin on niitä puolitoisia vaatteita täynnä. Tunnistin itseni myös vaatteiden riisumisesta lattialle sängyn viereen. 
  Joskus toivoisin jopa, että meillä olisi pienempi kämppä. Vajaat sata neliötä kahdelle hengelle = liika tilaa sekasorrolle.
  Erään kerran ystäväni synttärilahjaksi siivosi meidän kämpän. Hän teki sen virheen, että keräsi yhteen koriin kaikki epämääräiset irtotavarat, joille ei ollut selkeää paikkaa. Siinä se kori on vieläkin kolmen vuoden päästä, kätevää kun voi sinne vaan pikasiivouksen yhteydessä heivata irtoroinat. Koskaanhan sitä koria ei tule selvittyä.

  Mulla on välillä sellaisia järjestyksenkaipuupuuskia ja hankin kaikkia käteviä säilytysmenetelmiä erinäisille tavaroille. Meikeille on kokeiltu neljää eri säilytysmetodia. Viimeisin on ihan pieni pyörällinen lipasto keittiön nurkassa, sinnehän on sitten helppo laittaa käytetyt putilot samantien piiloon. Meikit on edelleen siellä keittiönpöydällä. Laskuille ym tärkeille papereillekin on oma seinälokeronsa. Siellä ne paperit on kaikki samassa paikassa hienosti tallessa. Sekaisin.

  Isäntä sai hillittömän naurukohtauksen kun tulin Ikeasta kotiin uusien työpöytien kanssa ”kun näissä on tämä laatikko johon saan kaikki käsirasvat ja muut ja sit tää alahylly, johon laittaa luetut lehdet ja kirjat lattian sijasta”. Se laatikko oli pitkään tyhjillään kunnes keksin laittaa sinne harvemmin käyttämiäni kantiskortteja ym. Käsirasva -se on edelleen pöydällä.

  Joskus ahdistaa oma suuripiirteisyyteni ja sätin itseäni laiskuudesta. Ensi kerralla muistelen tätä kirjoitusta ja muistelen, etten ole ainoa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos. Kiitos! Ihania tunnustuksia! Ja sama tuon kanssa että kokeiltu on sen seittemät järjestyssysteemit, mutta kun A) tavaraa on liikaa ja B) ei oo itsekuria pitää kamoja paikoillaan, niin eipä ne auta. 😀

 • saya
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Asun viel kotona, ja mun huone on sellanen sotkun saareke missä on juurikin joulukoriste seinällä, kaikki yo-kirjotuksiin vaadittavat kirjat lattialla sängyn edessä (mistä ne on nopsa poimia ku lukuinto iskee…) ja sohva täynnä kerran käytettyjä vaatteita, joita ei vielä kannata laittaa pyykkiin mutta ei niitä voi millään vaatekaappiinkaa laittaa 😀 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   just ne puolipitoiset vaatteet on kyllä kauhee ongelma! Meillä on olohuoneessa kaksi sohvaa ja toinen on aina täynnä vaatteita jotka ei vielä kuulu pyykkiin mut ei sinne kaappinkaan. 😛

Post A Comment