Farkut joka vartalolle

Kun Levi's viitisen vuotta sitten lanseerasi naisille Curve ID -mallistonsa, luokittelivat he farkkumallinsa sen mukaan oliko käyttäjällä millainen lantion ja vyötärön suhde. Pikkusen kurvia vai sittenkin melkoisesti enemmän. Itse en koskaan ole Curve ID:n farkkuja omistanut, mutta muistan kyllä yhden blogikekkereiden jälkeisen krapulasunnuntain kun farkkuasiantuntija WTD-Nata raahasi minut huonovointisena Carlingsiin sovittelemaan farmareita. Olin kitissyt, että perinteisiltä farkkumerkeiltä ei löydy kokoiselleni mahtuvia pöksyjä, vaan joudun aina hankkimaan farkkuni ketjuliikkeiden läskiosastoilta. Nata halusi osoittaa luuloni vääräksi ja kannusti sovarin verhon raosta, että "käyt kyykyssä välillä, kyllä ne mahtuu, kuulukin kiristää!!". Ja jos oikein muistan, niin kyllä se tosiaan taisi saada puristettua mut joihinkin Leviksiin ja kurvi-luokittelussa taisin pudota lokeroon demi curve.

711 Skinny

Tänä vuonna Levi's kuitenkin päätti pistää naisten mallistonsa jälleen uusiksi ja Curve ID -ajattelu unohdettiin. Uudessa mallistossa luotetaan vain yhteen takataskumalliin ja takaosa on suunniteltu imartelemaan mahdollisimman monenlaista persausta. Kunkin omat mieltymykset ja kropan malli otetaan kuitenkin huomioon tarjoamalla kaksi eri vyötärönkorkeutta ja useampi eri puntin leveys. Mallinumerosta pystyy heti lukemaan millainen malli on kyseessä: ensimmäinen numero on tässä 700-sarjassa tietenkin 7, toinen numero kertoo vyötärön korkeuden (1=normaali, 2=korkea) ja viimeinen numero lahkeiden leveyden asteikolla 1-5 (1 super skinny, 2 skinny, 3 slim, 4 straght ja 5 bootcut).

Itse tutustuin malliston ekana julkaistuun malliin 710 jo alkuvuodesta ja rakastuin.  Ja kuten mallinumero 710 kertoo, niin kyseessä on normaalivyötäröiset super skinnyt. Vaikka vyötärön korkeus onkin ns normaali, niin se on kerrankin riittävän korkea kaltaiselleni omenapyllerölle. Itseäni aina huvittaa, kun kaltaisiani reiteviä naisia kehotetaan kaikissa pukeutumisoppaissa valitsemaan suorat tai hieman levenevät lahkeet, koska ne kuulema "tasapainottavat jalkoja". Pillilahkeita puolestaan kehotetaan välttämään. Itse olen haistattanut ohjeelle paskat jo vuosikausia ja hillunut onnellisesti pilleissä syistä että A) näkyypähän edes mun huiput sääret ja B) näkyy kengät. 😀

721 High Rise

Kapean lahkeen ja korkean vyötärön ystävänä kiinnitin Leviksen mallistoesittelyssä huomioni tuohon yllä olevaan 721-malliin. Aion ehdottomasti sovittaa tätä korkeavyötäröistä mallia heti, kun tulee jossain vastaan. Pikkuisen tahtoo vaan olla monessa farkkukaupassa sellainen ongelma, että vaikka valmistajalta kokoja löytyisikin, niin tarjolle ei oteta kuin tuumakokoon 31' tai 32' saakka. Pöh. Tuosta aiemmin mainitsemastani 710-mallista mahtui kyllä joustavuutensa ansiosta kuin ihmeen kaupalla koko 32', joten en nyt heti heitä kirvestä kaivoon ennen kuin tsekkaan muutamat denimvermeitä myyvät putiikit.

Itseä kiinnostaisi ehkä sovitella myös tämä ns. mutsifarkku eli 712 Slim. Vaikuttavat siltä, että olisivat just kivannäköiset, kun kääris vähän lahjetta.

714 Straight

715 Bootcut

Ah, 2000-luvun alkuvuodet tuli heiluttua tiukasti bootcuteissa ja lahkeiden alta pilkotti tietysti lähes Leningrad Cowboys -tasoiset terävät kengän kärjet. Oma lemppari farkkumerkkini oli noihin aikoihin Miss Sixty ja suosikkifarkut vaaleat ja liituraidalliset. Ai että. Tuumakoko tais olla 27 ja sitten jossain vaiheessa laihduttuani vielä vähän lisää, lainailin kämppikseltä samoja pöksyjä koossa 26. Kovasti on ajat ja vartalomalli siitä muuttunut, mutta niin vaan se röyhkeästi tuuppaa takaisin tuo bootcut. Itse en ole vielä kauheasti leveälle lahkeelle lämmennyt, ehkä pitkälti siitä syystä, että kengät menee niiden kanssa ns. hukkaan, mutta olen jo alkanut opetella. Vaikka itsellä ei vielä ahkeraan käyttöön pääsekään, niin täytyy sanoa, että kyllähän noikin 715-mallin byysat tuossa kuvassa näyttää mallilla oikein hyvältä!

Minkä mallisiin farkkuihin sä pukeudut mieluiten?

 

 


8 Comments
 • Tiltu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Muistan yläasteajat kun boot cut oli muotia ja sellaiset oli oltava…ja lahkeet oli koko ajan rikki ja kuraiset ja märät yök! Kapea lahje on nykyään käytännöllisin, saa tarvittaessa sullottua vaikka saappaisiin.
  Oon kovin reitevä ja persevä, joten mallin kanssa pitää olla vaan tarkka, ettei mene vallan porkkanaksi ja nuole kurveja liikaa korostaen säärten ja reisien kokoeroa.  Käytän farkkuja äärimmäisen harvoin, tulee kalliiksi ostella uusia kun reisien sisäosa hinkkautuu rikki niin äkkiä.
   

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Itsellä on kyllä kans toi reisien sisäosan hiutumisen ongelma. Käytänkin pääosin jotain edullisia 40 € henkkamaukka-farkkuja esim töissä. Työkäytössä kestää sisäreisistä farkut maks vuoden. 

 • Mami
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pillejä vaikka vartalonmalli on mikä lie omppu. Bootcut ei vielä oikein iske, mutta onhan sitä mallia aikaisemminkin pidetty joten ……

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Se on kyllä jännä miten se maku muuttuu, mutta itsellä ainakin hitaasti. Aikoinaan kun pillit tuli oli ihan, että ”ei ikinä” ja sitten taas mietti bootcutista että ”ei ikinä enää”. Niin sitä sit vaan ollaan vähän muodin orjia. 😀

 • Aino Salminen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olin vuosikaudet bootcutien vankkumaton kannattaja, kunnes tulivat ne ajat, ettei sellaisia kaupoista enää löytynyt. Siirryin suoraan malliin, ja nykyisin minulla on jopa yhdet skinnyt. Olen ollut aika kaavoihin kangistunut farkkujen suhteen, enkä alkuun osannut edes ajatella lahkeen laittamista saapikkaisiin. Vieläkään en osaa pitää skinnyjeanseja korkokenkien kanssa, vain ballerinat tai tossut toimivat itselläni. Bootcuteissa kengät kyllä jäävät piiloon, kuten sanot, mutta etuna on, että jo vähän kuluneempiakin suosikkikenkiä voi pitää, kun kantapään kaasujalkakulumat jäävät piiloon!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mä taas en osaa ajatella kenkien peittämistä lahkeilla! 😀 Siksi juuri aina pillit, että ne voi tunkea vaikka maihareiden varsiin.

   • Katjuska
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Itsehän olen suorien ja bootcut mallin kannattaja 🙂 Olen yrittänyt noita pillejäkin, mutta ne vaan on jääneet kaappiin, sillä kun ne on jalassa tuntuu, että mun 40 numeron jalat vaan korostuu ja kengät näyttää lähinnä Hermannin tossuilta 😀 Samoin se tunne, että ne nuolee tiukasti pintaa on vaan yksinkertaisesti minulle liikaa. Bootcut mallissa en tykkää reiluista lepakkolahkeista vaan niistä maltillisemmista leveyden suhteen. 

 • Maisa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En käytä enää yhtään minkäänlaisia farkkuja. 🙁 Collegehousut tai väljät trikoot all the way… Ruho alkaa olemaan sellaisissa mitoissa, että mitkään farkut eivät tunnu päällä mukavilta. Aiemmin mulla oli vain iso perse ja reidet, nyt lisäksi mahallakin alkaa olla ulottuvuutta sen verran että olen melkein luopunut toivosta. Ja kuten sanoit, ketjuliikkeistä niitä isoja tuumakokoja on aika vaikea (lue: mahdoton) löytää, jos ei halua maksaa itseään konkurssiin.

  …olipas kohtelias veto tulla valittamaan toisen blogiin, sori 😀 Sun postaukset vaan herättävät aina niin monenlaisia ajatuksia, mikä on ehdottomasti aivan huippujuttu.

Post A Comment