Olympuksella kamera-ale!

-Kaupallinen yhteistyö, Olympus-

Nyt olis sen verran hyviä alehommia tarjolla, että jos tippaakaan on mielessä, että uusi kamera olis kiva, niin pysypä hetki ruudun ääressä! Blogini lukijat nimittäin saavat 25% alennuksen kaikista Olympuksen tuotteista lokakuun ajan heidän omassa verkkokaupassaan, käyttämällä koodia "vieruska". Ja sehän tarkoittaa satasien säästöä. 

Mikäli omistat jo Olympus-kameran ja uudet linssit kiinnostaa, niin tämän -25% alennuksen voi yhdistää meneillään olevaan cashback-kampanjaan, jolloin säästää vielä pikkuisen lisää. Tästäkin aiheesta lisää tässä postauksesa.

EDIT: TARJOUKSET PÄÄTTYNEET

Jos et jo heti syöksynyt ostoksille, niin mä voisin vielä vinkata tarkemmin yhdestä loistavasta kamerasta. Minulta kysellään usein, että "mikä on kaikista paras kamera?" ja kerta toisensa jälkeen vastaan, että mitään yksiselitteistä totuutta asiaan ei ole, vaan parhaus riippuu myös kuvaajan tarpeista. Itselleni esimerkiksi paras kamera mun työhommiin on eri kuin paras kamera vapaa-ajalle ja ajattelinkin, että esittelen sen jälkimmäisen. 

Kyseessä on Olympuksen PEN E-PL7, jolla mä kuvaan nykyään suurimman osan kaikesta blogiin tulevasta materiaalista. Omistan läjän kameroita, mutta syitä miksi juuri E-PL7 valikoituu mukaan ennemmin kuin muut on mm seuraavat: todellä näppärä koko, selfiekuvaamiseen täydellisesti kääntyvä näyttö, nopea käytettävyys, langaton laukaisumahdollisuus ja tietenkin se, että pienuudestaan huolimatta E-PL7 on täyspainoinen järjestelmäkamera ja tarjoaa näin ollen rajattomat mahdollisuudet valokuvailmaisuun.

Minä siis kuvaan 90% blogini asukuvista itse käyttäen jalustaa ja Olympuksen puhelimessa toimivaa Image Share Appsia. Aivan täydellinen työkalu etenkin meille bloggaajille, mutta on näppärä myös esimerkiksi jos haluaa kuvata itseään vaikkapa matkoilla. Itselle monipuolisesta kauko-ohjausmahdollisuudesta on ollut hyötyä esimerkiksi jokin aika sitten mummini 95v-synttäreillä, missä saimme napattua muistoksi ryhmäkuvan johon pääsivät ihan kaikki kuvaajaa myöden. Aplikaation avulla voi säätää kaikkia kameran perustoimintoja ja kaukolaukaista kameran joko yksi ruutu kerrallaan tai jopa 10 kuvan sarjatulena. 

Kaukolaukaisutoiminnon lisäksi aplikaation avulla voi näppärästi siirtää kuvia silmänräpäyksessä puhelimeen tai vaikka padille. Itse käytän tätäkin ominaisuutta ihan toistuvasti. Matkoilta on kiva tuupata välittömästi someen oikealla kameralla otettuja kuvia kännykkäräpsyjen sijaan ja asukuvasessioiden "parhaat" (eli kaameimmat) ruudut päätyvät usein samointein eetteriin instaseuraajien huvitukseksi.

Asukuvien lisäksi kuvaan E-PL7:lla näppärästi myös bändien keikoilla, blogitilaisuuksissa, turistina pyöriessä ja joskus myös työhommissa. PEN on siitäkin kiva kamera, että sen voi antaa käteen kokemattomallekin kuvaajalle pistämällä koko homman täysautomaattiasetuksille. Kuitenkin taitojen ja innon kasvaessa voi kamerasta pikku hiljaa ottaa käyttöön lisää säätöjä sitä mukaa, kun ehtii opetella.

Moni kokee, että järkkärillä kuvaaminen on hankalaa ja sitähän se perinteisellä peilikameralla voi ollakin, kun säätöjen vaikutuksesta kuvaan ei ole välttämättä mitään hajua ennen kuin näkee jo otetun kuvan. Peilittömällä järjestelmäkameralla, kuten PENillä kuvatessa kuitenkin näkee jo kuvaa sommitellessa näytöltä kuinka vaikkapa valotuksen korjaus tai valkotasapainoasetuksen muutos vaikuttaa tulevaan kuvaan. Sanoisin siis, että tällä kameralla niitä järkkärin ominaisuuksia on helppo ottaa haltuun!

PEN E-PL7:n normihinta 14-42 zoom-linssin kanssa on 619 €, mutta nyt 25% avittamana hintaa jää n. 464 €. Ihan kiva säästö. Värejä kamerasta löytyy tuo itselläni oleva musta sekä hopeinen ja valkoinen. Valkoinen on kuitenkin niin kysytty, että sen värin toimitusajat ovoivat tällä hetkellä valitettavasti venyä 3-4 viikkoon, kun muut tuotteet tulevat muutamassa päivässä. 

Tuo kitti-paketissa tuleva 14-42 mm. pieni pannukakku zoomi on pienenkokonsa varsin näppärä yleisobjektiivi vaikkapa reissuille ja se sopii niin maisemien ikuistamiseen kuin henkilökuvaukseenkin. Usein kuitenkin hetken aikaa pikkuzoomilla kuvattuaan huomaa, että olisi hienoa saada lisää valovoimaa ja siihen kohtaan mulla on kaksi linssisuositusta; kiinteäpolttoväliset 25mm ja 45 mm objektiivit.

Oma ikisuosikkini on 45 mm linssi, joka on täydellinen valinta esimerkiksi muotokuvia varten. Samalla lasilla on tullut kuvattua myös hirmuinen määrä keikkakuvia. Jos kuitenkin päädyn lähtemään johonkin reissuun vain yksi ainoa linssi mukanani, niin silloin valitsen 25 mm lasin, joka sopii kuvakulmnsa puolesta paremmin myös sisätiloissa kuvaamiseen. Alla esimerkkikuvat 25 millisellä ja 45 millisellä, niin että kameran ja minun etäisyys on ollut aivan sama. Kaksvitosella siis helpompi kuvata ns. yleiskuvaa ilman, että tarvitsee peruttaa seinästä läpi, kun taas neljävitosella saa kohteen irrotettua vielä kauniimmin taustastaan. Ja näiden lasien valovoima on siis huikeasti kittizoomia parempi, joten kuvaamisen onnistuu helpommin hämärämmissäkin olosuhteissa. 

Noista linsseistä on nyt menossa aika huikee hyvityskampanja, jossa 45 mm -lasin ostaja saa rahaa takaisin 50€ ja 25 mm-lasin hankkija 75 €. Ja kuten jo alussa sanoin, niin nämä hyvitykset saa yhdistää tähän 25% alekoodiin. Näin siis esimerkiksi normaalisti 319 € maksavan neljävitosen hinnaksi jää loppujen lopuksi enää 189,25 € ja kaksvitosen hinta tippuu 449 eurosta summaan 261,75! Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää nämä, jos uudet linssit kiinnostelee. Kaikki cashback-tarjoukset toimintaohjeineen näet TÄÄLTÄ.

Mä voisin kertoa tosta kamerasta ja linsseistä ihan vaikka mitä ja näyttää satoja niillä ottamiani kuvia, mutta tästä tulis ihan kilometripostaus. Siispä tehdäänkin niin, että jos haluat tietää jotain spesifiä, niin hihkaise ihmeessä kommenttiboksissa, mä vastaan mielelläni. Ja kuvareferenssejä näkee selailemalla blogia. 

Kertauksena siis, että te blogin lukijat saatte -25% alennuksen koko Olympuksen verkkokaupan valikoimasta lokakuun ajan käyttämällä koodia "vieruska". Kauppaan pääset TÄSTÄ.

 

-Kaupallinen yhteistyö-


17 Comments
 • Salla / HappyHeels
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä liputan myös PEN-mallin puolesta, tosin itselläni on vitonen eikä siinä ole tuota wifiä. Olisikohan ihan hullua vaihtaa femma tuohon seiskaan…

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No jos se wifi tuntuis ominaisuudelta, jolla olis itselle käyttöö, niin silloin tietty suosittelen päivittämään uudempaan. Mutta muutenhan niissä ei suuria eroja ole, kun E-PL5:ssakin on toi kokonaan kääntyvä näyttö. Pieniä päivityksiä toki esimerkiksi jokunen uusi taidesuodin (vintage-filtteri on tosi jees) ja kuvanvakaajan luvataan korjaavan pikkuisen enempi kuin vitosessa.

 • Elisa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos, kiitos, KIITOS tästä alekoodista! Nyt on aika päivittää pen-kolmonen seiskaan, vihdoinkin <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mahtavaa, jos tuli tarpeeseen. 🙂

 • Mikko - Private Blend
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Jes, kiitos – 25mm päivitys on ollut pitkään listalla, tilattu.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jee! Hyvä valinta!

 • kaisa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Haluaisin päivittää yli 10 vuotiaan Nikonin järkkärin uudempaan. Kuvaan mm. lapsia, omakuvia ja askartelublogia varten. Haluaisin helpomman ja kevyemmän kameran. Mites tuo pen verrattuna OM-D E-M10:iin?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Suurimmat ja näkyvimmät erot on että O-MD sarjan kameroissa on etsin, mitä ei PENeissä ole. O-md 10:n näyttö ei käänny yhtä paljoa kuin e-pl7:n. Sisälmykset (kenno, prossu, kuvanvakain, nopeus) on käytännössä ihan samat. Mutta jos kaipaa hieman enemmän tarttumapintaa ja etsimen niin sit kannattaa unohtaa PEN ja ottaa O-MD, siihen saatavilla myös lisävarusteena pieni pystykahva.

   E-M10:stä tullut nyt myös uusi MKII versio jossa edeltäjäänsä parempi kuvanvakain ja hieman enempi nopeutta sarjakuvauksessa.

   Eli enempi siis siitä kiinni että kumpi ulkoisesti miellyttää enempi ja sopii paremmin käteen, PEN vai O-MD, mutta ominaisuuksiltaan molemmat just sopivia kuvailemiisi tarpeisiiin.

   • kaisa
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Penissä epäilyttää eniten ehkä juuri tuon etsimen puuttuminen. Mutta pitänee käydä tosiaan kaupassa kokeilemassa miten sopivat käteen.

    Toinen kysymys. Peniin esittelitkin jo muutaman putken. Mutta jos päädyn tuohon omd 10:iin ja siihen uusimpaan versioon, niin voisitko suositella vielä sopivan putken? Mies on yleisesti sitä mieltä että kiteissä on aina huonot putket mukana..

    • kaisa
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     Niin ja sitten ois vielä tuo om-d sarjan e-m5 Mark II.. sormi menee suuhun näiden kaikkien kanssa.

    • Veera
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     Noita ihan samoja postauksessa esiteltyjä linssejä mä suosittelen O-MDnkin kanssa, ite tykkään kuvata kiinteillä. Mutta jos kaipaa jonkun ns. Peruszoomin, niin sitten 12-40 2.8. Se on mulla itsellä sellaisena yleislasina O-MD runkojen kanssa. (Pääasiassa käytän sitä E-M1:sen kanssa). 

 • Karoline
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei,

  Olen suunnitellut hankkivani tuon Olympuksen pen e-pl7, mutta järjestelmäkameran käytöstä ei ole oikein ollenkaan kokemusta. Siispä ihan tiedustelisin kumpi kamera kannattaa hankkia: pannukakku -zoom kit vai 1442 kit. Mitä niissä siis on eroa? Ja kuvauskohteena on pääasiassa lapset, matkustus ja elämän perustilanteet 🙂

  Olet myös pitänyt joskus jotain olympus käyttökursseja, oletkohan järjestämäsäs niitä vielä :)?

  Kiitos!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Toi pannukakku linssi on uudempi versio 14-42 lasista. Se on pienempi kokoinen ja kaikin puolin hieman laadukkaampi kuin vanhempi 14-42 zoom. Eli suosittelisin pannukakkua. Polttoväliltään ja valovoimaltaa ovat kyllä samanmoiset. 

   14-42 on ihan hyvä eka linssi opeteluun just tollasiin perus kuvauskohteisiin. Sitten myöhemmin kun tietää tarkemmin mitä haluaa, voi hankkia vaikka jonkin valovoimaisemman kiinteän objektiivin.

   On varmasti kursseja tulossa vielä lisää jahka mun duuniaikataulut hieman selkiytyy. Kursseista tulee kyllä ilmoitusta tänne!

 • JOulu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Onneksi huomasin tämän blogin vielä lokakuun aikana. On ollu melkoinen kuume saada tuo 8mm fisheye ja nytpä laitoin sen tilaukseen. Kiitoksia erittäin paljon alennuskoodista.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Se 8mm on tosi kiva! Itse tykkään kuvata sillä esim bileissä salaman kanssa!

 • Piuku
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Heippa,

  oon pyöritellyt mielessä pen e-pl7:n hankkimista. Tähän asti olen kuvannut vain vähän pokkarilla ja pääasiassa sitten kännykällä. Tuossa e-pl7:ssa ei ole salamaa lainkaan? Pitääkö siihen sellainen erikseen ostaa vai kuvataanko hämärissä olosuhteissa eri linssillä? Oon ihan tietämätön näissä asioissa…:D

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   E-PL7:ssa tulee pieni salama mukana, mutta se on siis erillinen eikä kiinteänä rungossa. 

   Itse käytän salamaa todella vähän ja kuvaan mieluummin valovoimaisilla objektiiveilla. Mutta toki on paljon tilanteita joissa tuo kameran täytesalama on avuksi. 

Post A Comment