Kotimaista designia myös plussapylleröille!

Blogiyhteistyö, Ivana Helsinki

Niin paljon kuin mua kiinnostaisikin monen suomalaisen suunnittelijan vaatteet, niin totuus on se, että aika harvalla merkillä riittää kokoja kaltaiselleni plussapallolle. Kun Ivana Helsinki ehdotti blogiyhteistyötä, oli ensimmäinen ajatukseni, että "no mahtaakohan niiltä edes mikään mahtua mulle". Näin kyllä nettikaupasta, että suuresta osasta vaatteita on kokoja 46 asti, mutta olin silti epäileväienn. Halusin ottaa asiasta selvää, joten suuntasin viime pääkaupunkireissulla Uudenmaankadulla sijaitsevaan Ivana Helsingin liikkeeseen tutkimaan ja sovittelemaan vaatteita.

Arvatkaa vaan yllätyinkö iloisesti, kun ihan jokaisesta vaatteesta jota halusin sovittaa, löytyi itselleni mahtuva yksilö. Monet vaatteet ovat tyyliltään aika kaukana omasta pukeutumisestani, mutta sovittelin ihan innoissani kaikenlaista ihan vaan näyttääkseni muille kokoisilleni, että tässä on kotimaista designia myös meille pylleröille! 

Ihastuin kovasti tuohon alla olevan kollaasin kirjavaan sydän-printtiin, mutta harmikseni siitä tehdyt mekot eivät olleet malliltaan meikäläiselle sopivia. Esimerkiksi A-linjaiset mekot eivät oikein ole parhaita kavereita, kun etumuksessa töröttää hirmuhinkit.

Kuoseillaan hurmasi myöskin Moomin by Ivana Helsinki -mallisto. Olin ihan myyty tuolle paljettiselle Muumi-mekolle siitä huolimatta, että mekon väreinä on sinistä ja turkoosia. En voi keksiä mitään siistimpää kuin paljettikuorrutteinen mekko, jossa on muumeja! Ja tuostakin mä olin ihan satavarma, et "ei varmaan mahdu se teidän 46 mulle", mut niin vaan kuulkaa sujahti päälle.

Muumi-mallisto on kuulema villiinnyttänyt erityisesti liikkeessä asioineet japanilaiset turistit ja osa on jopa ostanut samaa vaatetta monella eri printillä, kun ei ole osannut päättää mikä olisi ihanin. Ymmärrettävä ongelma, kun on nämä suloiset valkoiset pylleröhahmot kavereineen kyseessä. 

Mitä tuohon kokopoliitiikkaan vielä tulee, niin huomasin vaatteita sovitellessani, että monet Ivanan vaatteista, esim. mekoista ja neuleista, on malliltaan oversize-kamaa joiden kanssa ei kokolapun numerolla todellakaan ole juurikaan väliä. Esimerkiksi ylisuureksi tarkoitettu trikootunika toimikin itselläni kivasti 40 kokoisena, kun koossa 46 siinä ylisuuressa mallissaan koin vaatteen itselleni epäimartelevaksi. Myyjä sanoikin, että heillä ei kannata liikaa tuijottaa kokolappuja, vaan sovittaa rohkeasti niitäkin "ei omia kokoja". Siinä missä ylisuuret ja löysät mekot ja yläosat toimivat hienosti toisilla, voi sama vaate ollakin eri mallisella ihmisellä toimivampi istuvampana versiona, eli ns. liian pienenä.

Yllä olevassa kuvassa päälläni on neuleviitta koossa 38, isommat koot tuntuivat päälläni aivan liioittelulta. Joten todellakin sanoisin, että Ivanalta löytyy kampetta meille pikkuisen isompaakin lainapeitettä tarvitseville! Itse palaan liikkeeseen ensi torstaina, sillä saan valita itselleni kaksi vaatetta. Toinen on jo lukittu, mutta pari mekkoa vaatii vielä sovituksen, jotta osaan tehdä lopullisen päätöksen. Kuvaan valitsemani releet sitten mahd. pian myös tänne.

Kannattaa muuten klikkailla itsensä seuraamaan mua Instagramissa (@vieruska), sillä maanantaina polkaistaan siellä puolella käyntiin Ivana Helsinki aiheinen arvonta!


10 Comments
  • Maddaleena
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ooh, minulle paljettimuumimekko ?

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Ois aika hitti!

  • saya
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mietin tässä juuri muutama päivä sitten, että olisikohan tuo muumipaljettimekko korrekti ylioppilasmekoksi 😀 tosin hinta ei kyl oo lainkaan sopiva rahatilanteeseen nähden…

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Tuo kuvissa näkyvä oli kyllä malliltaan sen verta lyhyt, et en tiedä olisko yo-juhlamekoksi siitä, jotenkin tosi minin oloinen. Toinen malli, sellainen A-linjausempi saattoi olla hitusen pidempi.

  • Pomfrey
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mä niin haluisin tuon muumicollegen! En oo vaan uskaltanut tilata, kun tosiaan kokopolitiikka on mysteeri. Junarosen colleget mulla L:ää, osaatko veikata mahtuuko 46 mulle 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mä en valitettavasti sovittanut lainkaan Muumi-collegea enkä edes tarkastellut sen lähemmin joten en osaa yhtään sanoa. Mutta voin kyllä ens torstaina sovittaa että millaista kokoa on ja laittaa sit tänne kommentiboksii lisää tietoa!

  • Satu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Sitten on meitä, joille koko 46 on pieni. Löytyykö meillekin vaatteita?

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Onhan noita plussamerkkejä maailma pullollaan. Ja täälläkin blogissa näkynyt paljon vaatteita joista on kokoja omaa kokoani isompiinkin saakka. Ja noista Ivanan kamppeista monet olivat itselleni reiluja, joten mahtuvat siis kokoa 46-48 isommallekin. Mutta mä nyt pääasiassa tarkastelen asiaa oman kokoni kautta täällä blogissa.

  • Sarii
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Minusta tuo a-linjainen mekko, jossa on frilla, sopii sinulle oikein hyvin. Se kuvastaa jotenkin sinusta löytyvää Peppipitkätossumaisuutta eivätkä rintasi ainakaan tuon kuvan perusteella korostu mitenkään erityisesti.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mäkin tykkään siitä muuten, mutta olisitpa nähnyt sivuprofiilin. 😀

Post A Comment