Kettuja metsästämään?

Tämä blogi sai aikoinaan vuonna 2007 alkunsa siitä, että halusin tehdä sähköisessä muodossa samaa rätti- ja kenkähaaveilua, jota olin harrastanut jo teini-iästä saakka leikkelemällä lehdistä kuvia ja liimaamalla niitä vihkoon. Niinpä ei pidäkään unohtaa tätä Tyyliä metsästämässä -blogin alkuperäistä tarkoitusta, joten kirjaanpa nyt heti ylös tämän uusimman himotuksen.

Minua käveli aamulla töihin mennessä vastaan keski-ikäinen rouva söpö pieni piski mukanaan. Normaalisti tuijottelisin silmät sydämen muotoisena sitä narun päässä olevaa karvakasaa, mutta tällä kertaa katseeni nauliutui rouvan takkiin. Ohitustilanne oli nopea, mutta jo tuo muutama sekunti oli riittävä impulssi ja minun oli heti työpaikan koneelle päästyäni syöksyttävä selamaan Barbourin vahakangastakkeja. 

Olen aiemmin mieltänyt Barbourin takit jus keski-ikäisten mammojen ja kuivakoiden kettuja metsästävien britti-ukkojen jutuksi, mutta nyt mä totean haluavani ja tarvitsevani sellaisen itse. En ajatellut lähteä Englannin nummille metsästämään kettuja, mutta näyttäishän noi rotsit nyt yksinkertaisuudessaan ihan sairaan hyvältä kaltaiselleni kaupunkieläjällekin ja passaisivat loistavasti myös huolittelemattomaan lehtikuvaajahabitukseeni. 

Kollaasissa ylempi takki on nimeltään Utility Waxed Jacket ja alempi William Morris Ruskin Waxed Utility Jacket. Linkit vievät Harrodsin sivuille mistä nuo suosikkini bongasin. Vaikka jostain kotimaasta nuo rotsit löytäisinkin, niin en vaan tiedä tuleeko minun ja takkihaaveen väliin ruhoni ulottuvuudet, sillä näyttäisi tosta mun suosikistakin (ylempi takki) suurin koko olevan UK18. Ei mitään käryä onko nuo millaista mitoitusta. Huonolla tuurilla ei ryntäät mahdu tuohonkaan kokoon 18. 

Pitänee kipaista ensi viikolla Stockalla, siellä ainakin myydään Barbouria. Onko kellään antaa muita vinkkejä mistä etsiskellä tuota keski-ikäisen ketunmetsästäjän loimea täällä kotimaassa?

 

 

 


Tags:
13 Comments
 • Leenaslii
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Barbouria myy ainakin Kapteenska.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jee! pitänee rynnätä sinne kun menen Helsinkiin!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  joo komppaan edellistä ja suosittelen käymään kaptenskassa, jollen ihan väärin muista niin heidän kautta saa jopa tilattua muita malleja joita ei suomessa myydä. Ihan parasta palvela saa liikkeessä myös ja sekin voin vielä vinkata että myös isoille naisille barbourin takeista löytyy kokoja 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kuulostaa rohkaisevalta! Kiitti vinkistä. 🙂

 • Maddaleena
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mamman kaapissahan on vieläkin paljon pidetty Barbourin hevosmiesten takki. Malli on sama jota Elisabet käyttää kiltin ja Hermes-huivin kanssa landella.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ai niin… oliks se sininen?

   • Maddaleena
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Just se ?

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ennenvanhaan Barbourit oli motoristien suosimia vaatteita myös. Barbourilla on ihana Steve McQueen -mallisto.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   no niin, näillä tiedoilla heti nousi merkin profiili! 😀

 • Minnaliinuska
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  joo, mulla on Barbourin ketunmetsästäjätakki…kaapissa. Se ei sitten millään tunnu istuvan mun yläpainotteiseen kroppaan rintataskuineen ja vöineen. Siinä ketut meinaan kuolisivat nauruun ennen ensimmäistä laukaustakaan 🙁 eli  siellä se odottaa sitä ihmettä, että joku aamu olisi kuppikoko pienentynyt noin viidellä. Oletko muuten koskaan ajatellut tehdä postausta ylipolvensaappaista ja nimenomaan korollisista sellaisista? Inhoan niitä noin periaatteessa, mutta uskoisin, että ne voisi saada stailattua ihan mageiksikin jos vain osaisi (eli sinä).

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ääh.. ei kuulosta lupaavalta, kun itsekin olen hinkkilissu.. 😛

   Hmm… pitäisi ehkä huvin vuoksi testata sellaisia saappaita.. lähtökohtaisesti korolliset ylipolvensaappat on mun makuun vähän liian ”slutty”, mutta siinähän sitä ois just stailaamiseen haastetta. 😀 Matalat pitkät saappat multa löytyykin.

 • Satu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vahakangastakki… Eikö se ole öljykangasta? Kuvittelen nyt sinut mummolan omppukuvioiseen vahakangas pöytäliinaan!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   vahakangastakki, öljykangastakki, molempia nimityksiä käytetään. Kyllä mulla itsellä ainakin vahakangas mieltyy päässä erilaisena sen mukaan että puhutaanko takista vai pöytäliinasta. 😀

Post A Comment