Käsilaukun kätköistä; silitysrauta ja riisipiirakka

Olin pari päivää sitten Me Naisten haastattelussa, jossa vastattiin erilaisiin naisia koskeviin väittämiin. Yksi väittämä kuului, että "naisen käsilaukusta ei koskaan löydä mitään". Vastasin epäröimättä kyllä ja aloin sinä samalla ihan mielenkiinnosta penkoa, että mitä kaikkea mun viime aikojen käytetyin veska oikein on niellytkään. Ja kyllähän sieltä löytyi yhtä sun toista, mutta ei sentään silistysrautaa niin kuin äidiltäni aikoinaan. (ja hän ei siis itse muistanut silitysraudan olevan käsilaukussa.. )

Tällä kertaa ei kassista löytynyt elintarvikkeita, vaan Marc O'Polo olkalaukkuni sisältö tällä viikolla reissatessa näytti seuraavalta:

Muutama objektiivi, laturi (ja tietenkin itse kamera, joka puuttuu kuvasta), lääkkeet, rakkolaastareita, kynsilakka, pari huulirasvaa, silmälasit, matkakortti, tukkalenksu, puhelin, lompakko, läjä huulipunia, kasa papereita, kuitteja ja alennuskuponkeja, random meikkisiellin, kampa, ihmeellisen paljon kyniä, avaimet, puhelimen laturi, kalenteri ja nahkahanskat. 

Käsilaukusta löytyi siis kuusi huulipunaa ja yksi sävyttävä huulivoide ja rotsin taskuista vielä pari punaa lisää ja siitä huolimatta oli eilen aamullakin tilanne, että ei ollu just sellasta sävyä kuin oisin huulilleni halunnut. Varsinainen first world problem. Hanskoja en ole vielä kertaakaan tänä syksynä kiskonut käteeni, mutta siellä ne jo laukussa matkustaa kaiken varalta. Kynien määrää en yhtään tajua, harvoin edes kirjoitan mitään paperille. 

Compeedin rakkolaastarit on ihan mun best friend nyt, kun koitan taltuttaa mustia kiiltonahka Martensejani pehmeämmäksi. Toisen kengän kanssa ollaan jo väleissä, mutta toinen kalvaa edelleen kantapäätäni, mutta onneksi noi laastarti pelastavat tilanteen. Uskoisin, että muutama käyttökerta vielä ja pääsemme Marttien kanssa väleihin.

Kynsilakankan (saatu Lumenelta) majailua laukussani en oikein tajua, kun enhän mä osaa edes lakata näitä nysiäni. Mutta kyllä mä aina toisinaan yritän jotain töhriä ja tuolla Lumenen vaalealla helmiäislakalla ei onneksi saa kauhean näkyvää sotkua aikaa, vaikka maali ei ihan pelkkiin kynsiin osuisikaan. 

Greippiä ja eukalyptusta sisältävä Hurraw:n Kapha huulivoide (saatu) on koukuttanut minut raikkaalla tuoksullaan ja miellyttävällä koostumuksellaan. 

Tärkein laukussa kulkeva asia on tietenkin avainnippu, jota koristaa henkkamaukasta löytynyt suloinen pupuotus. Juuri avainten kohdalla useimmiten saa kokea sen, ettei laukusta todellakaan löydä mitään. Ei ole yks tai kaks kertaa, kun olen raivoissani kääntänyt koko laukkuni sisällön maahan kerrostalomme ulko-oven eteen, kun avaimet eivät ole hirmuisestä kaivelusta huolimatta sattuneet sekasotkusta käteen. Avaimenperässähän olis toki tuollainen klipsu, jolla ne sais laitettua kiinni vaikkapa johonkin laukun lenksuun jotta löytyisivät helpommin, mutta ei kai sitä nyt sellaista koskaan tajua käyttää.

Seuraavaksi onkin vuorossa tuon laukussa lymyilevän paperikasan perkaaminen, sillä sen seassa on myös useampi sellainen kuitti, joita tarvitsen laskuja väsätessä. Todella ihaltavaa kirjanpitoa… 😀

Ihailen suuresti ihmisiä joiden käsilaukut on aina siistejä ja tavaroille on tarkat paikkansa, mutta itse en vaan kuulu kyseiseen heimoon. 

Mitään outoa ei laukustani onneksi tällä kertaa löytynyt, mutta asia ei ole näin joka kerta. Ällöin laukustani löytynyt asia on ollut todella homeinen karjalanpiirakka. Yöks. Tuota riisipiirakkaa iloisempi ylläri oli puolestaanyhden baari-illan jälkeen veskasta löytynyt rullakebabin puolikas. Siellä se pötkötti söpösti folioon käärittynä ja pelasti darrapäivän. 

Mikä on oudointa mitä sun käsilaukusta on koskaan löytynyt?


Tags:
20 Comments
 • Siilikissa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Työkaverit väitti joskus, ettei mun olis ihan välttämätöntä kantaa mukanani viittä kappaletta mini-DV-nauhoja tai rullallista jeesaria. Myös sellanen melkeintoimiva ruuvimeisselikynä on joskus aiheuttanut kanssaihmisissä hilpeyttä, tosin se on nykysellään korvattu Leathermanilla. 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No kyllähän jesatia nyt aina tarvii! Olet oman elämäsi McGyver.

 • Sanjana
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ha, keväällä vedon varmaan outous ennätyksen. Sulatettu puolikas naudanmaha kahden muovipussiin sisällä ja koiran puhtaat juoksuhousut 😀 nauratti sillon, että jospa poliisi puhalluttaa ja pyytää ajokorttia niin saisi kaivaa sieltä kaiken alta lompakon. 😀 yleensä aika sama setti ku sulla.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   yääk! Kuulostaa karmivalta. 😀

 • Tiltu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ainakin Michael Korsin laukuissa on itsessään kiinni sellainen nauha, johon avaimet saa. Kätevää etsiä nauha, kiskaista siitä ja kas, avaimet ovat siinä (ja kaikki kamat, jotka on avainten päällä ja tulevat samalla nykäisyllä ;))

  Mä oon viettänyt yhden baari-illan laukussa kilo jauhelihaa. Ahdistelijoille näytin sitä, että tässä on edellinen iholle käynyt äijä.  Eikä mennyt liha enää käyttöön ^^

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Se on hyvä olla omavarainen ruoan suhteen, niin ei baarireissulla tarvii sit minkään nakkikiskan kautta kulkea. 😀

 • MinnaK
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vakiovarusteisiin kuuluu oksennuspussi, sellainen muovinen mitä sairaalat käyttää. Vetää ainakin litran… Ja tietty pieni mittanauhakela, jossa roikkuu mini ruuvimeisseli jolla voi tiukata silmälasien sankoja. Joskus kun lapset oli pieniä löytyi usein ruokaa mm. meetwurstia. Kai ne ajatteli että äitillä pitää olla vähän hiukopalaa töissä..

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Onks se oksupussi sitä itteensä varten, vai onko siinä joku niksi-pirkka juttu, et sillä saa tehtyä vaikka mitä? 😀

   • MinnaK
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ihan sitä itteensä varten. En ole keksinyt sille ainakaan vielä mitään muuta käyttötarkoitusta. Tai no ehkä miehille voisi olla vessan korvike jos ei muuta mahdollisuutta ole ykköshädän hoitamiseen. Ei falskaa..

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Koiranmakkarapötkö ja otsalamppu. Erittäin kiireellä pakattu reissua varten… 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kai sulla oli myös se koira mukana? Vai tuliko makkara mukaan vahingossa? 😀

 • Plussapallo hämeestä
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hahaa, aamen tällä jutulle! Homeisesta karjalanpiirakasta mieleeni hiipi ajatus…kun viikko sitten töistä lähtiessäni sulloin kiireessä karjalanpiirakan kassiini, olenkohan sen muistanut sieltä poistaa? 😉 Ja vastaus: EN! Päällä ihanasti kinkku- ja juustoviipale vielä, oi nami! 😀 että kiitos tästä ”pelastuksesta” ja mahtavaa syksyn jatkoa!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Eikä! 😀 😀 😀

   No olipa kiva, että postauksesta oli oikeaa hyötyä. 😀

 • maapetti
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olin juuri työreissulla ja olin näköjään varautunut remonttihommiin, sillä käsilaukusta löytyi ruuvinväätimen ruuvauskärki. Itseasiassa se taitaa lymytä siellä edelleen.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ei sitä koskaan tiiä koska pitää ruuvata!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tiedän olevani outo, mutta käsilaukustani löytyy: Puhelin, lompakko, avaimet ja pussukka, jossa on kauppakassi , nenäliinoja, särkylääkettä. Meikkaan kyllä joka päivä, mutta en normaalisti kuljeta niitä mukanani. Käsilaukkuni on nähtävyys tuttavapiirissäni.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kuulostaa hämmentävän siistiltä!

 • Ei pakollinen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  No ei ole löytynyt mitään outoa, sen sijaan toivoisin, että joku kehittäisi valaistun käsilaukun. Siis sellaisen, kun laukun avaa niin sen sisälle syttyy valo – kuten jääkaapissa.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   loistava idea! Ei muuta kuin kehittelemään käsilaukkuvaloa ja susta tulee vielä miljonääri! 😀

 • vierailijajonkakaikkilempinimetonvarattuja
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vinkki avainten löytämiselle: Iso (ja söpö) pehmoleluavaimenperä, jonka löytää laukusta kuin laukusta helpo(hko)sti. Mä ostin itelleni Muumimaailmasta sellaisen tosi asiallisen ja aikuismaisen avainperänauhan, jonka laitan kaulaan roikkumaan aina roskia viedessä. 😀 Senkin löytää suht helposti laukusta ihan käsikopelolla. Ja sit jos laukussa on yhtään pientä vetoketjutaskua, kannattaa avaimia alkaa pitää niissä, niin sekin helpottaa löytämistä. 🙂

Post A Comment