Longchampin uutuuksia ja ajatuksia hintakipurajasta

En ole koskaan ollut mitenkään merkkilaukkujen perään. Vuittonit, Givenchyt ja Celinet eivät ole aiheuttaneet minussa sen kummempia himotuksen tunteita vaikka niitä hyppiikin silmille ihan toistuvasti blogeja lukiessa. Toki vastaan tulee veskoja joista mietin, että onpa nätti, mutta hintalapun vilkaisu sammuttaa positiiviset mietteet melko tehokkaasti.

Kävin Helsingissä ollessani katsastamassa Longchampin ensi kevään malliston ja mietin siellä taas tätä hintakipuraja -asiaa. Oma hintarajani menee aika pitkälti niin laukuissa kuin kengissäkin parin sadan euron kohdalla. Parin Longchampin kassin kohdalla olen kuitenkin viettänyt kaupassa tovin jos toisenkin miettien, että voisinko mä sittenkin ostaa vaikkapa 500 € maksavan laukun.

Esimerkiksi tuo yllä olevan kuvan oikean puoleinen laukku (Longchamp 3D) mustana on tarttunut käteeni monta monta kertaa Ratsulassa käydessäni. Tänään toripäivillä käydessäni bongasin viimeisen kappaleen laukkua alehinnalla 385 € )normihinta muistaakseni n. 700 € €) ja leikittelin taas hetken aikaa ajatuksella, että vaan kantaisin laukun kassalle ja vinguttaisin korttia. Mietin, että mulla olisi siihen varaa, synttäritkin olis tulossa, olen katsellut sitä tosi kauan, se on yksinkertainen, ajaton ja blaablaablaa. Mutta ei. Kyllä mä edelleen tuli siihen tulokseen, että mä en vaan ole edelleenkään nainen, joka osaisi laittaa laukkuun edes 400 euroa. 

ihanat nuo hempeän väriset espadrillot!

Tulevan kevään uutuus on Käännettävät laukut, jossa saa siis ikään kun kaksi veskaa yhden hinnalla! 

Longchampilla on nyt olut kuitenkin jo useampikin laukku, joiden kohdalla olen kuitenkin jo astetta kovemmin edes harkinnut hintakipurajani mahdolista nostamista hetkellisesti. 3D-laukun lisäksi tuumintataukoja on aiheuttanut myös Longchamp 2.0 -malliston kassi, joka muuntautuu vetoketjun avulla kahteen eri kokoon. Noita kahta mä olen siis sovitellut käsivarrelleni useammankin kerran, mutta en ole taipunut. Vaikka ne on mielestäni kuinka ihania, niin ajattelen sitten kuitenkin niin, että olen löytänyt ihan hirmuisen ihania ja rakastamiani nahkalaukkuja hyvin paljon edullisemminkin. 

Mutta se, että minun kipurajani on satojen eurojen päässä, ei estä kuitenkaan ihailemasta tuotteita. Kyllä mä aina matkoillakin etsiydyn hienojen tavaratalojen laukkuosastoille nuuhkimaan sitä ihanaa nahan tuoksua ja ihan vaan ihastelemaan. Toiset menee kirkkoihin hiljentymään, mä menen laukkuosastoille. 😀 Kiva siis oli taas kyylätä läpi nämäkin kaikki kuvien kauniit kassit ja kengät. 

Omalla kohdallani kallein laukku jonka olen ostanut on muistaakseni maksanut 230 € ja kengistä olen maksanut enimmilläni ehkä 180 €. Kallein vaateostokseni ikinä on ollut reilun 280 € nahkatakki. Ei siis ole minusta tonnien veskojen kantajaksi. 

Missä teillä menee hintakipurajat? Entä himottaako hillittömän hintaiset merkkilaukut?


16 Comments
 • Ama-Lia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ei kyllä, 60euroo on varmaan ollu kallein laukku. Eikun perkele. Sekin oli reppu kyllä. Mä en osaa käyttää laukkuja. Mutta hinta kipuraja. Oon aina ajatellut et max 200 näillä tuloilla. Mutta sitten silmille tuli se Ivana Helsingin Eveliina-neule. 439. Jep. Oli pakko. Eikä oo ees synttärit lähellä. Mut kui jännää, että kun on kerran maksanut itsensä kipeeksi neuleesta, niin sitten joku 200euroa tuntuu jo halvalta 😀 Ainakin hetken! 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   uuuu! No se oli sit varmasti ihan tosi ihana neule! Mut toi on kyllä totta, että kun sen kipurajan kerran ylittää, on se helpompaa sit jatkossakin. 😀

 • Tähtimö
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ostin muutama viikko sitten Samujin Tori-laukun, joka maksoi 500 euroa. Kyseistä laukkua oon himoinnut jo pitkään ja jouduin sitä jonottamaankin hetken. Kyllä hinta hieman kirpaisi, mutta tiedän käyttäväni laukkua päivittäin vuosien ajan.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No mut se on kyllä ajaton klassikko! 

 • Satu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  On kipuraja, vähän korkeammalla eli 500€. Mutta saa muuten olla todella erikoinen veska, että ostan sen. Kallein laukku on Mulberryn Bayswater mustana, meni sen kipurajan yli. Maksoi silloin noin 800€ ja siihen kyllä säästettiinkin. Nykyisin en ostaisi, en tuolla hinnalla, saati sillä mitä se nyt maksaa. Vaikka käytössä onkin ollut paljon.

  Oma heikkouteni lauluissa on juuri tuo Longchamp ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki laukut ovat ko merkiltä. Kyllä siinä on kerran jos toisenkin nielty ja koskaan en ole uutta ostanut miettimättä. Käytetyn kirpparilta kyllä, mutta hintakin oli reilusti alle satasen.

  Vaan mä käytän niitä ja paljon. Joka päivä. Koitan ajatella sitä käyttökertahintaa. Nykyisin on arsenaalia sen verran, että uutta harkitsee vielä tarkemmin, kun vastaava saattaa olla jo kaapissa. Silti ihastuin tuohon käännettävään malliin samantien.

  Muuten en maksa suuria summia. Hintavimmat kengät esim 6 talvea kestäneet Gaborin saappaat. Maksoi hän ne sen 160€, mutta käyttöäkin oli kun kaikki talvet meni niissä ennen kuin suutari sanoi että ei kannata korjata enää. Ostan ennemmin laatua kuin merkkiä, mutta myönnän kyllä, että Lobgchamp on se pahe. Onneksi muut paheet (esim mittava huivivarasto) on hankittu paljon huokeammilla hinnoilla.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Juu, onhan toi ”käyttökertahintakin” ihan hyvä peruste, mut se kyllä menettää merkityksensä sitten kun sillä ostoksensa perusteleva tyyppi hamstraa saman hintaluokan laukkuja kymmenen vuodessa 😀

 • Fantti täällä
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aah, laukut! Käytän ainoastaan nahkalaukkuja. Mulla on älytön kokoelma laukkuja joita hamstraan kirppareilta. Tosin kiertotahti on aika huima. Kirppislaukkujen lisäksi mulla on kaksi tyyriimpää laukkua: Musta Marella (220€) ja pinkki Tory Burch (280€). Marella löytyi työmatkalta ja upotin siihen päivärahat. TB puolestaan löytyi alerekistä kun haahuilin Stockalla. Siis heräteostoksia molemmat 😀 Mulle ei merkit oikeastaan merkitse mitään. Mun kautta on kulkenut moni käytetty Longchamp, Mulberry ja Burberry, samanlaisia laukkuja ne on kuin muutkin. Laukussa tärkeintä on laadukas materiaali ja soveltuvuus omiin tarpeisiin.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ah, kirpparit. Melko monta ihanaa nahkalaukkua on itsellekin tarttunut kirppareilta. Just joku kerta ihailin sitä himoitsemaani Longchampia ja olalla roikkui just 7 € kirpparilla maksanut nahkaveska, joten totesin, että mä löydän ihanuuksia niiiin paljon halvemmallakin kuin se Longchamppi!

 • Raili
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei Veera ! Sinun tyylisi pukeutua on aivan MAHTAVA 🙂 Just ostin nettikirpalta tekonahka hameen kun ihastuin kuviisi , oisko ollut 2014. Olen ihan lumoissasi 🙂 🙂 Löysinkin tämän blogin Junrosefinlandin instagram kuvien kautta. Voi että, nyt alan kerämään itselleni osan tollaisia simppeleitä settejä mitä sinulla on, ei mitään telttoja jotka vaatteeni nykyään ovat. Terkuin , Raili

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kannatan telttojen hylkäämistä! 🙂

 • Väsky
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos Veera järkipuheesta! En ole koskaan ymmärtänyt monen tonnin laukkuja, joista puhutaan ”sijoituksina”. Nehän ovat käyttötavaraa. On totta, että jotkin vintage merkkilaukut ovat tänä päivänä hinnoissaan, mutta nykyiset massatuotantolaukut (merkistä huolimatta) eivät hintaansa nosta vuosien saatossa – etenkään käytettyinä.

 • Herpekset laatikossa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Äitini kuului tähän kategoriaan ”laukku-, huivi- ja kenkäfriikki” ja olen perinyt häneltä kolme Chanelin laukkua, Mulberryn Bayswatereja ja kaulahuiveja, Hermeksen huiveja ja Louboutineja. En osaa käyttää niitä, mutten raaski myydäkään niitä. Kerran olen yrittänyt liikkua kaupungilla Chanel olalla ja Hermekset kaulalla sillä seurauksella, että eräs rva Stockalla kysyi ”onko tuo aito Hermes?” Johon meikäläinen vastasi ponnekaasti ”Juu ihan on Herpes”. Tuli kertalaakista selväksi, ettei merkkijutut ole minun juttuni 😉

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   😀 😀 😀 Herpes!!!! No sehän se vasta klassikko onkin!!!! 😀 😀

   Repesin niin huolella ja tuli hyvään saumaan, kun olin just ennen kommenttisi lukemista puhissut melkoisen kiukkuiseina yhtä paskaa asiakaspalvelukokemusta. Kiitti nauruista siis!

 • Mami
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kipuraja on täälläkin noin 200e. Merkeillä ei ole väliä jos laukku on ”mun näkönen”. Yksi laukku on ylittänyt kipurajan mutta se on synttärilahja puolisolta. Muuten melkein kaikki laukut on löytynyt  ale-tai ystävämyynneistä, jokunen perittykin löytyy. Mutta ne kengät….. kolme kertaa on kipuraja ylittynyt ja nytkin ois yhet ihanat mutta olen vastustanut kiusausta vielä 😉

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mulle tulee mieleen armeija tosta Longchampin kassista. 😀

Post A Comment