2015 suosikkiasut

Menneet on menneitä ja tuijottelen mieluiten eteenpäin, mutta sen verran ajattelin vanhoja kaivella, että kokosin yhteen omia suosikkiasujani vuoden 2015 rättipostauksista. En jakanut sen kummemmin mitään palkintosijoja, vaan nämä kaikki asukokonaisuudet olivat jollain tavalla erityisesti omaan mieleeni ja sellaisia joihin tulen varmasti palaamaan myös vuonna 2016. 

Paljettihameen ja synttärilahjaksi ostamani villatakin yhdistelmä toimii mielestäni aivan täydellisesti. Pidän tuota hametta yleensä hieman alempana ja niin, että pusero tulee hameen päälle, mutta näin pitkän neuleen, peittävien sukkisten ja pitkien saappaiden kanssa sen saattoi nostaa vyötärölle saakka ja tehdä helmasta minimittaisen ilman että lopputulos olisi rivo. Tämä kokonaisuus tulee pelastamaan vielä jokusen asukriisin, se on varmaa.

Ivana Helsingiltä saamani trikoomekko arvelutti minua aluksi valkoisen pohjavärinsä vuoksi, mutta osoittautui pian loistavaksi valinnaksi. Mekon pienet pilkahdukset punaista pakottavat minut aina yhdistämään siihen samaa väriä myös asusteissa.

Paljettihousujen voisi kuvitella olevan vähän överit arkikäyttöön, mutta kun ne taltuttaa pehmeällä kashmirneuleella, tennareilla ja farkkurotseilla, niin kokonaisuushan onkin vallan rento. Muhun selkeästi iskee tällaiset blingblingin ja pehmnoisten neuleiden liitot.

Neulemekko ja nahkarotsi, täydellisyyttä yksinkertaisimmillaan. Näitä asuja on nähty päälläni kymmenittäin ja tullaan edelleen näkemään.

Tuntuu, että diggaan mistä tahansa asusta, jos siihen kuuluu toi uusi lemppari neuletakki. Toki leopardinilkkurit olivat tämän mustavalkoisen perusasun valopilkku. 

Soyaconceptin mustavalkoinen trikoomekko osoittautui yhdeksi kesän ja syksyn lempivaatteeksi. Parhaalta se näytti mielestäni nahkarotsin ja kaunoluistin-nilkkureiden kanssa.

Näiden arkisten lempparikokonaisuuksien yhdistävänä tekijänä toimii Junaroselta saamani kirjava viskoosipusero. Yhtä aikaa rento ja sopivasti skarppi. 

Suursuosikkivaatteisiin vuonna 2015 lukeutui pitkän kadoksissa olon jälkeen jälleen löytynyt Monkin läpikuultava huitulapusero. Se tekee melkein asusta kuin asusta lähes täydellisen. Puserossa on vikana vain materiaali (polyesteri) ja haaveissa onkin teettää samanmoinen silkkisenä.

Alkuvuoden talvisista kuvista silmääni osui tämä modernin maatuskan asu. Pitänee ehkä kaivaa nuo kukkapöksyt ahkerampaankin käyttöön!

Jos jossakin vaatteissa näytän omasta mielestäni kohtuu kuumalta, niin se on punaiset mekot. Pitänee luvata käyttää näitä tänä vuonna entistä useammin.

Täysin heräteostoksena muutama tunti ennen Blog Awardseja hankittu Marks & Spencerin kirjava elukkamekko osoittautui ihan napakymppihankinnaksi. Tämä mekko niin odottaa pääsevänsä pian uudelleen juhlimaan.

Vuoden takaisista alennusmyynneistä löytynyt Michael Korsin musta niittimekko kuului myös menneen vuoden napakymppihankintoihin. Juuri sellainen vaate, joka puetaan päälle hädän hetkellä, kun kaapissa ei ole muka mitään päällepantavaa. Tykkäsin erityisesti tästä kesäsisestä sandaaleihin yhdistämisestä.

Omistan varmasti kymmenen erilaista mustavalkoista raitapaitaa ja sellainen kera punaisten huulien onkin yksi arkipukeutumiseni peruspilareista. Kaikista raitapaidoistani ykköseksi taitaa yltää kuitenkin tuo ryhdikkäin versio, eli klassinen Marimekko. Näyttää näköjään hyvältä niin hameen kuin lököfarkkujenkin kanssa.

Siinäpä se oli meikäläisen tämän hetkinen tyyli aika hyvin tiivistettynä. Löytyikö jotain lemppareita?

 


Tags:
12 Comments
  • Mami
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Nahkarotsi toimii minkä kanssa vaan 👍 Martensit ja farkut lemppareita kun en ole vielä löytänyt sisäistä mekkonaista itsestäni 😍

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Jos pitäis yksi vaate valita, jota käyttäis joka päivä ihan aina, niin se olis kyllä just nahkarotsi. 😀

      Jos haluut sitä mekkonaista itsestäs metsästää, niin aloita jollain rennolla koltulla jonka kans voi laittaa ne martensit, niin tuntuu ees osaksi tutulta.

  • Kiti
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kaikki nuo mekot istuu sulle täydellisesti! Myös paljettihousut ja niihin kokoamasi asu on yksi lemppareistani.

    T: Kiti

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Paljettihousut on kyllä tosi paljon omaankin mieleeni. Pitäis muistaa käyttää useammin!

  • Wicce
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Täytyy sanoa että oot jotenki loppuvuotta kohti tuntunu nuorentuvan ulkonäöllisesti… Sitä en tiedä mikä sen vaikutelman aiheuttaa 😀 ja tuo elukkamekko on ihan ykkönen!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Tiiäkkö kun mulla on ollu ittellä ihan sama fiilis! Että oon jotenkin nuoremman näköinen nykyään. Mut en itekään tiedä et mistä johtuu. Alkuvuodesta muuttunut on vain tukka. 

  • Seniori
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Todella sinulle sopivia vaatteita! Olen vasta alkanut lukea blogiasi, joten en tiedä miten vaatteesi hankit. Kierrätkö liikkeissä shoppailemassa vai käytätkö verkkokauppoja? Luetko muotilehtiä ideoitten saamiseksi? Osaat hyvin yhdistellä eri asuja ja näytät todella hyvältä!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mä hankin vaatteitani ihan sieltä täältä, niin netistä kuin fyysisesti liikkeistäkin. Nettikaupoista suosikkeja on Ellos ja Zalando. Toisinaan tulee tehtyä hankintoja myös ulkomaisista verkkokaupoista kuten Dorothy Perkins, Asos, Yoox, The Outnet. Paljon löytyy kaapista ihan perus ketjuliikkeiden kamaa: Lindex, H&M. Helsingissä käydessä tarkastan aina Sokokselta löytyvän Marks & Spencerin.

      Skannaan vaatetarjontaa ihan jatkuvasti, joten löytöjä tulee tehtyä milloin mistäkin. 

  • Milenna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Oot kyl löytänyt niin ittes näkösen tyylin ettei mitään rajaa, niin hyvältä näyttää.

    Tosin, voisin ottaa noi vaatteet, ehkä paria poikkeusta lukuunottamatta myös omaan vaatekaappiini 😀

    Uuden vuoden lupauksena vois melkein luvata (yrittää) opetella pukeutumaan yhtä siististi, samalla rennosti mutta naisellisesti kuin sie. Itellä kun ei ns.luottovaatteita ole kuin yks neuletakki joka on niin helppo kiskasta minkä päälle vaan…siinä vaan on se huono puoli että se alkaa näyttää melkoisen nukkaantuneelta ja väsähtäneeltä.

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      toi on tuttu luottovaatteiden ongelma! Itsehän olen tehnyt muutamien suursuosikkien kohdalla niin, että hankkinut samaa vaatetta useamman kappaleen. 😀

  • Johanna
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tuo Soyaconceptin mekko mulla kummittelee! Minäki haluan, se on niin ihana! Mutta ei oo enää mistä ottaa, nyyhkis.

  • nasu86
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kaikki vaatteesi voisi muuttaa mun kaappiini 😁 ihania asuja on paljon!

Post A Comment