Pakkaspäivän villahousuvinkki

Kunnon talvi on vihdoin täällä, joten on ehkä hyvä aika villasukkahousuvinkille. Olen jo useamman talven ajan vannonut näiden Wolfordin Merino Tightsien nimeen ja uskallan suositella niitä lämpimästi. Vaikka sukkahousuista ylipäätään tulee toisinaan sanottua negatiivisia asioita (kuka nämäkin perkeleet oikein on keksinyt?!?!?) , niin esimerkiksi miettiessä pakaksilla lämmikettä pillifarkkujen alle, valitsen ehdottomasti mieluummin ohuet merinovillasukkikset kuin mitkään trikoolegginsit.

Sukkisten hinta (47 €) voi tuntua suolaiselta, mutta nämä eivät ole mitkään yhden talven ihmeet, vaan itsellänikin taitaa vanhimmat olla käytössä jo kolmatta talvea. Sitä mukaa kun käytössä ja pesussa sitten nyppyyntyvät, niin siirrän housujen alla käytettäviksi ja valitsen mekon kaveriksi ne uusimmat ja parhaassa kunnossa olevat yksilöt. Ja tuo nyppyyntyminenkin on ollut mielestäni kyllä hidasta ja maltillista. Lähinnä itse tullut joskus mokattua ja pestyä sukkahousut koneessa ilman pesupussia, mikä sitten näkynyt nukkaantumisena.

kuvat: Wolford

Itse käytän lähes pelkästään mustia sukkahousuja, mutta jos ei värillä ole väliä tai kaipaa lämmikettä nimenomaan housujen alla pidettäväksi, niin muutama muu väri (kuten tummansininen) irtoaa Wolfordin alesta nyt hintaan 29 €.

Kokoskaala näissä sukkiksissa on XS-XL ja itselleni tällaisena alaosasta n. 46 kokoisena ja 167 cm pitkänä ihmisena on koko L (44-46) erittäin passeli.

Näiden sukkisten lisäksi päällä on tänään merinovillaa myös puseron muodossa. Toisena kerroksena sitten kashmirneuletakki ja kaulassa kasa lisää kashmiria. Ei oo ongelmia tarkenemisen kanssa. Yksi paikka tosin pääsee pukeutumisesta huolimatta jäätymään kuvauskeikoilla. Sormet kohmettuvat metallista kameranrunkoa vasten, vaikka kuinka käyttäisi räpikkäitä. Että voiskohan joku siellä Japanissa kehitellä sellaisen lämpiävän kamerankahvan? Lämpeäähän nykyään jo autonratitkin.


16 Comments
 • Mardu
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Lämmin kiitos sukkisvinkistä – lähti juuri kinttujen lämmittimet tilaukseen 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   toivottavasti ovat mieleiset! 🙂

 • Sanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Erinomaisesti ajoitettu vinkki, kiitos!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ole hyvä! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos loistavasta blogista !
  Noihin lämmitysvinkkeihin sukkahousuvihaajana olen nimenomaan pillifarkkujen alla kokenut oivaksi Stockmannin silkkivälihousut (49€ argh) ja Ruskovillan silkkivillalegginsit (hinta myös n 50€). Lämmittävät, mutta elävät iholla sen verran että farkutki liukuu luontevasti iholla/kerrastolla. Nämä toimii etenki sillon ku ei kaipaa sukkahousujen peffaanlättäysefektiä ja kiristystä ja hikoilua varvasväleille… Mut tunnustan, neulemekon ja hameiden kanssa villasukkikset rulaa. Ja ku alle vetää tavan sukkikset noin 40denieeriä niin tuulensuojaki on ihan Suomi-sään kelpoinen 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ah, ni kuulostaa kyllä molemmat kans hyvältä, etenkin noi silkkipöksyt! 

 • Hilda
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Lämmin kiitos vinkistä. Kävin jo tilaamassa omat laivastonsiniseni 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Toivottavasti ovat sulle yhtä mieluiset kuin mulle! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Minä vedän pillifarkkujen alle juoksutrikoot. Loistava keksintö, koska liukkaan pinnan ansiosta suhahtaa farkut helposti päälle ja on lämpimät.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   mun makuun on kaikki tollaset sporttitrikoot liian paksuja farkkujen alle, mut ton ”luiston” puolesta, kyllä varmasti loistavat. 

 • Ggg
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi luinpa hyvään aikaan tämän, sokokselta löytyi ko. Sukkikset alesta sinisenä(-70%)ja tuurilla oli yks mun kokoa jälellä! Pian testiin:P

 • Nuina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nouseeko tarpeeksi korkealle Wolfordit?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ainakin mulle riittää hyvin noissa korkeus. Tulee sen veraan ylös etteivät lähde rullautumaan vatsamakkaroiden alle. 😀

 • Adanger
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oisko vinkkejä mistä löytyis vastaavia 48 kokoiselle pitkäkoipiselle ja kun malli on päärynä eli lantio ja ahteri on kokoluokkaa lentokenttä? 😀 Toi xl kun jää auttamatta lyhyeksi kun pituus häviää leveyteen 😀
  Jää auttamatta hameet ja mekot paitsioon talvisin kun tavan sukkikset ei vaan riitä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No siis itse olen kokoa 46 ja käytän tota kokoa L, joten ei se nyt oo pois suljettua etteikö toi XL vois sulle mahtua. En toki tiedä millainen hujoppi olet. Falkella on kans merinosukkiksia mutta heidän kokoskaalasta ei kokemusta. Mutta ei mulla valitettavasti ole oikein varmoja vinkkejä kuin aina tähän omaan kokoon saakka.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Alkaa olla kohta villasukkahousujen aika. Wolford on ihan tuttu merkki. Jos näitä samaisia merinovillaisia sukkahousuja sattuu ihan kivijalkaliikkeestä löytymään, voinpa ostaa samalla kahdetkin kun näyttää olevan myös mokanruskea ja ecru. Wolford on siitä hyvä, että sääriosan pituus riittää ja saa nostettua sukkahousut tarpeeksi ylös. Eikä lähde vyörymään alaspäin. Ja kestävät paljon kauemmin kuin market-sukkikset. 30-60 denierin väliltä olen Wolfordin sukkahousuja käyttänyt. Ohuimpia on täytynyt vähän paikkailla, mutta housujen alle kelpaavat vielä.          

Post A Comment