Maailman kaunein kameralaukku – Olympus Leather Collection

-Postauksen tuotteet saatu Olympukselta-

Jos sanon "kameralaukku", niin millainen sinulle tulee ensimmisenä mieleen? Varmaan jokin musta tai khakinvihreä nailonkassi leveällä olkahihnalla. Jotain sellaista mikä on valittu vain ja ainoastaan sen käytettävyyden perusteella. Mietitty mahtuuko sisään oma kalusto ja that's it, ulkonäköseikoille ei juuri ole uhrattu ajatusta, koska yhtä tylsiä ne on kaikki.

Työssä mulle ei toki millään muulla olekaan väliä kuin sillä, että kamat mahtuu sisään ja kassia on hyvä kantaa (eli käytän mieluiten kamerareppua), mutta vapaa-ajalla pikkuista kameraa kuskaillessa ei tulisi mieleenkään kanniskella mitään perinteistä rumiluskameralaukkua ja sen takia kamera ja linssit ovatkin pyörineet vähän epämääräisesti käsilaukuissa milloin mihinkin suojapussukkaan käärittynä.

Mutta enää ei tarvitse tinkiä kummastakaan, ei laukun esteettisyydestä eikä myöskään kameratarvikkeille sopivasta sisuksesta! Ei ainakaan meidän Olympus PEN-kuvaajien, sillä joulukuussa lanseerattu Olympus Fashion Accessories -tuotesarja ratkoo nämä ongelmat. Tämä Leather Collectionin siro ja elegantti veska on ehdottomasti kaunein tähän mennessä näkemäni kameralaukku. (Ja pitää muuten mainita sekin, että myös näiden tuotteiden pakkaukset on varsin kauniit! Laukkukin oli pakattu vielä laatikon lisäksi dust bagiin niin kuin muutkin laatulaukut)

Aitonahkainen laukku on tyyliltään todella yksinkertainen ajaton. Simppelin ja sievän ulkonäkönsä ansiosta se on helppo yhdistää lähes asuun kuin asuun. Mustan lisäksi laukusta on saatavilla myös nude-versio. Molemmissa väreissä metalliyksityiskohdat ovat hopeanväriset. Laukun hihna on irrotettava, joten sen voi halutessaan korvata vaikka tällä pian myyntiin tulevalla Chanel-henkisellä ketjuhihnalla.

Mutta kohdallaan ei ole ainoastaan ulkonäkö, vaan myös laukun sisäpuoli ylittää odotukset, sillä pieni veska nielee sisäänsä enemmän tavaraa mitä siro ulkokuorensa antaa ymmärtää.

Tässä kuvassa laukkuun on pakattu PEN E-P5 -runko ja siinä kiinni 25 mm 1.8 -objektiivi. Seuraavassa välikössä majailee 45 mm 1.8 ja 12 mm 1.8 lasit. Päätyyn mahtui näiden kanssa vielä pikkuinen lopakko, avaimet ja huulipuna ja iPhone5 sujahti laukun takaseinällä olevaan taskuun. Nuo pehmustetut väliseinäpalat ovat siis siirreltävissä ihan niin kuin muissakin kameralaukuissa ja kiinnittyvät paikoilleen tarranauhalla. Sisusta saa siis muunneltua sen mukaan miten laukun haluaa pakata. 

Laukku on mitoiltaan sopivin PEN-rungoille, joille se on suunniteltu, mutta kyllä sinne esimerkiksi O-MD E-M10 -kamerakin mahtui kun oikeassa asennossa laittoi, mutta kiinteä salama tuo sen verran kokoa lisää, että ei sujahda kassiin niin saumattomasti kuin sinne tarkoitetut PENit. Jos ei tarvitse mukaan mitään muuta kuin kamerakamaa, niin tuonne lompakon ja muun sälän tilalle menisi vielä vaikkapa pannukakku-linssi, monen PENin mukana tuleva pikkusalama ja ylimääräinen akku.

Laukkujen lisäksi Fashion Accessories -valikoima sisältää mm. erilaisia kamerahihnoja. Itse en kauheasti tykkää käyttää kameroissani pitkiä kaula-/olkahihnoja, vaan koen kätevämpänä rannehihnat. Tuota yllä olevassa kuvassa näkyvää siroa nahkahihnaa onkin saatavilla useissa eri väreissä joilla voi kätevästi piristää kameran ilmetta. Omani on hempeän pinkki, mutta saatavilla on perusvärien lisäksi myös esimerkiksi oranssi ja turkoosi. 

Nahkaisten asusteiden lisäksi saatavilla on myös erilaisia kankaisia printtikuvioituja hihnoja ja objektiivipussukoita. Jos siis kuitenkin pakkaa kamansa johonkin ihan perusveskaan muiden tavaroiden sekaan, on linssit hyvä suojata jotenkin, eikä se lapanen tai villasukka ole välttämättä se paras ratkaisu. (ai olenko muka joskus tehnyt niin..) Silloin objektiivin voi sujauttaa vaikka tuollaiseen söpöön objektiivipussukkaan.

Eilisestä asupostauksesta jo näkikin minkä kokoinen laukku on ja miltä se näytti käytössä, mutta tässä vielä yksi asukuva laukun kanssa viikonlopulta.

Aika hienosti muuten mätsiäsi noihin kultakenkiin myös tämä Style Collectionin kultainen clutch..

 


12 Comments
  • CCNoora
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mulla on tällä hetkellä ostoskoriin jo klikattuna tuo rannehihna ja kameralaukku ja en malta odottaa, että tuo ketjuhihna tulee myyntiin! 😀

    Liian ihana kokoelma! :D<3

    curiousnoora.bellablogit.fi

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Joo, se ketjuhihna on kyllä upee!

  • Kahvikissa
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ihastelin myös tuota samaista laukkua viime vuoden lopulla – ja samaan syssyyn ”harmittelin” että päädyin valintatilanteessa siihen Canon-mikrojärkkäriin Olympuksen sijasta, niin nätti tuo laukku on! Siinä on suunnittelijalla ollut silmää ja ajatusta; ajattomuus, käytännöllisyys ja naisen ”tarpeet” samassa paketissa..

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Ei muuta kuin kamera vaihtoon! 😀 Tai sovittelemaan mahtuisko Canon tohon laukkuun.

  • Miifa
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Kuolasin tota laukkua vuoden lopulla, mut niitä ei ollut vielä saatavilla, enne kun lähdin vaihtoon. Nyt kun näin ton sisäpuolenkin niiin himoitsen tota vaan entistä enemmän <3 Ihan täydellinen! Oon jo pari vuotta metsästäny kivaa laukkua, mutta mitään ostamisen arvosta ei oo tullut vastaan, että tää kyllä houkuttelis nyt aika kovasti. Ehkä pitäs tilata valmiiks porukoille odottamaan kotiinpaluuta 😀 

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Kannatan! 😀

  • Iina / MouMou
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ihan täydellinen laukku! <3

    http://moumou.fi

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      se on!  <3

  • Tiina / Kissanpäiväkimara
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    APUA, toi on täydellinen! Toi on varmaan pakko hankkia. Ihan jo sitä varten, että niiiiin monissa sukujuhlissakin joutuu kantamaan kameraa mukana kun ”Sähän hei TIina voit kuvata!”. Blogikekkereistä puhumattakaan.

    http://kissanpaivakimara.blogspot.fi

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Suosittelen lämpimästi. Tota tosiaan kehtaa kantaa juhlissakin.

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Mahtuisikohan tuonne OMD EM5? Huikean kaunis veska!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Kyllä sen sinne jossain asennossa sais laitettua, mutta se kiinteän salaman kohouma on se mistä se ottaa kiinni. Eli venyttää laukkua rumaan muotoon. Itse laitoin E-M10:n tohon laukkuun, kyllä se tosiaan meni, mutta sitten ei voinut laittaa esimerkiksi puhelinta laukun takaseinän taskuun. Eli ei se O-MD -vehkeille oikein hyvä ole.

Post A Comment