3 x edullinen pellava T-paita

Kevätauringon heittäessä kirkkaita säteitään tulee kova tarve tarkastaa miltä vaatekaapin t-paitahyllyllä näyttää. Nyt on oikea aika nakata menemään nuhjaiset yksilöt, joita tuli vielä talvella käytettä ajatuksella "ei tuo pieni reikä villatakin alta näy" ja hankkia pari pränikkää puseroa tilalle. Itse käytän mieluiten pellava t-paitoja sillä pidän niiden tekstuurista ja tuntumasta puuvillapaitoja enemmän, kaiken maailman trikoovirityksistä puhumattakaan. Rosoisessa pellavassa on minulle sopivaa huolettumuutta. 

Itse olen pellavaiset teepparini ostellut aina ihan edullisilta merkeiltä hintahaarukalla 15-30 €. Poimin tähän kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa. Itsellä ei juuri tasan näitä linkkamiani puseroita ole, mutta samojen valmistajien aiempia pellavaisia kyllä ja kaikkiin olen ollut tyytyväinen.

Esprit – hinta 25,99 € – koot XS-XL – / H&M – hinta 14,99 – koot XS-XL / Ellos – Hinta 19,95 € – Koot 34-52

Espritin paidasta löytyy mustan lisäksi värit navy, ruosteenpunainen ja vaalean sinivihreä (mikälie). H&M tarjoaa mustan, valkoisen ja tummanvihreän ja Elloksen teepparista on saatavilla perusvärit musta, valkoinen, harmaameleerattu ja vihreämeleerattu.

 

PS. Vaikka kehotinkin tekstin alussa nakkaamaan nuhjaiset vanhat t-paidat menemään, niin tsekkaathan ensin miten voisit ne kierrättää. Huonokuntoisia t-paitojia ei kannata kantaa kirppiksille enää kenenkään riesaksi, mutta esimerkiksi vaateketjuista ainakin KappAhlilla ja H&M:lla on vaatekeräys. Vie pussillinen tekstiilejä myymälään ja saat alennuskupongin! Lisätietoja täältä KappAhl ja  täältä H&M.

Mikäli kuitenkin päädyt nakkaamaan vaatteita roskiin, niin tarkasta mihin omassa kunnassasi tekstiilijäte kuuluu lajitella. Toisissa paikoissa tekstiilit kuuluvat energiajätteeseen, joissakin taas sekajätteeseen. Ennen roska-astiaan nakkaamista voi vanhan t-paidan kuitenkin käyttää vielä hyödyksi vaikkapa siivousrättinä!

 


5 Comments
 • NooraS
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Vinkkinä Tampereen seudulle, että Nextiili-pajaan (http://www.ekokumppanit.fi/nextiili-paja/) voi viedä kierrätettäväksi vanhat t-paidat sekä muutkin tekstiilit. 🙂 

 • Ekologisuus kuniaan =)
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hienoa, että muistutit kierrätyksestä ja juuri oikeanlaisesta sellaisesta.

  UFFin, Fidan ja Kontin boxit eivät ole roskalaatikoita!

 • ida365.fi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pellavapaita-lover täällä heiii! 

  Oispa kiva kuulla, onko jollain kokemusta noista merkeistä. Mun kaikkien aikojen paras pellavapaita oli Zaran, se kesti viisi vuotta viikoittaista käyttöä! Ginan, Acnen ja COS:n menivät rei’ille tosi nopsaa :—-((( Acnenkin paita maksaa kuitenkin ~70€ ja COS:n 40€. Hinta ei aina takaa sitä laatua tosiaan, höh. 

  Nyt on Tiger Of Swedenin pellavapaita käytössä, vaikuttaa hyvältä, mutta malli ei oo niin kiva kuin vaik Acnen…. 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Multa löyyy itseltä kaapista kaikkien tässä linkattujen pellavapaitoja. Suosikkini on laadun puolesta ollut Esprit, mutta kyllä mulla on olut monta hyvää yksilöä ollut henkkamaukalta ja Ellokseltakin. H&M:llä ehkä eniten sellaista vaihtelua ollut laadussa, että joskus on tosi kestäviä, joskus heppoisempia. Mutta en mä itse ikinä maksais jotain 70 € t-paidasta, kun tiedän, että edullisemminkin saa vallan hyviä. Kannattaa siis ainakin Espritin valikoimat tsekata, on kuitenkin jo edullisempia kuin noi Acnet ja Cosit.

 • Marju
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hei! Kiitos näistä pellavapaita vinkeistä, luultavasti palastit kesäni! =D

Post A Comment