Makkarankuori pallomahan päällä ja muita tekemiäni rikoksia

Miksi pukeutumisen pitäisi joka päivä olla sitä kuuluisaa "parhaiden puolien korostamista"?  Tämä kysymys nousi mieleeni, tämän aiemmin linkkaamani isokokoisten naisten pukeutumismyyttejä -jutun yhtä kommenttia lukiessani.

Nimimerkin Amalia kommentin mukaan asut ovat kuulema "epätasalaatuisia". Ja siinähän kommentoija on aivan oikeassa, niinhän ne oli aivan erilaisia asuja jotka paljastavat ja korostavat ja piilottavat eri kohtia vartalostani. Mutta sitä mä en vaan tajua, että mikä siinä on se rikos.

Miksi on jotenkin huonoa, että normaalin ihmisen, joka elää ihan tavallista ja arkista elämää, pukeutuminen vaihtelee, on "epätasalaatuista" ja saa henkilön näyttämään toisina päivinä paremmalta jonkun toisen mielestä ja toisena taas jonkun muun? Kun kaiken lähtökohtana on kuitenkin se, että niiden vaatteiden käyttäjä on aina valinnut ne niin, että itse pitää näkemästään ja tuntemastaan. 

Olen joskus aikaisemmin esittänyt näitä samoja ihmetteleviä kysymyksiä koskien sitä usein toitotettavaa naisellisuutta. Itsekin kun kuulema olisin naisellisempi ja kauniimpi kuin tekisin niin tai näin? Mutta miksi se joku yleisesti määritelty naiselliselta näyttäminen pitäisi olla kaikkien tavoite? Miksi osa ihmisistä ei pysty hyväksymään sitä, että joku toinen ei ole kiinnostunut samoista ulkonäkö-spekseistä kuin itse?

"Makkarankuori pallonmahan päällä tai paksut jalat paljastavat shortsit nyt vaan eivät tuo Veeran tai kenenkään muunkaan plus-kokoisen naisen parhaita puolia esiin." 

Kuka ne parhaat puolet päättää? Jonkun mielestähän esimerkiksi minun vartalossa ei ole yhtään hyvää kohtaa jota kannattaisi korostaa. Joku toinen voisi sanoa, että "kivat kannut, korosta niitä". Kolmannelta kun kysyis, niin se sanois, että "no, sun jalat on varsin kivat". Mutta mitä sitä muilta kyselemään. Miksi antaa muille valtaa määritellä mikä omassa vartalossa on hyvää, taikka huonoa? Siitähän tuossa jutussakin oli nimenomaan kyse, että "hei sinä isokokoinen nainen, myös sinä voit ihan itse päättää millaisia vaatteita haluat päällesi pukea ja mitä vartalosi osia paljastaa tai peittää, sillä sitä määrittelyä ei tule kenenkään muun tehdä". Aina vaan riittää ihmisiä joiden mielestä kaikille ei kuitenkaan kuulu samat oikeudet päättää omasta ulkonäöstään.

Mulla oli tänään päällä mammafarkut, valkoinen t-paita ja paljettirotsi. Katsoin ulos lähtiessä peilistä, että kylläpä se vatsa tässä asussa nyt röllöttää. Mutta tiiättekö ei haitannut pätkääkään. Oisin toki voinut mennä vaatekaapille ja vaihtaa päälleni slimmaavan alustopin, valita eri farkut, pistää päälleni paidan, joka olisi tehnyt vatsastani jonkun ohikulkijan mielestä vähemmän epämiellyttävän ja ehkäpä vielä koittaa hämätä huomiota muualle jollain näyttävällä asusteella. Mutta kun ei tehnyt mieli. Ei kiinnostanut pätkääkään miettiä, että pitäisikö tämä vartalooni kuuluva iso vatsa nyt koittaa piilottaa ja kaikin tavoin korostaa jotakin mystisiä yleisesti hyväksyttyjä "parhaita puoliani", jotta yleisellä mittaristolla hyväksyttävämpi. 

Oli mukavat vaatteet. Oli aurinkoinen terassi. Oli hyvää seuraa. Oli hyvä olo itsestä. Sanokaa mulle yksikin syy miksi mun olisi pitänyt miettiä että mitä joku muu ajattelee siitä, että en valinnutkaan peitellä vatsaani ja korostaa jotain… (niin mitä?)

Siitä tosiasiasta ei tulla ikinä pääsemään eroon, että kaikkia ei voi omalla ulkonäöllään, olemuksellaan ja olemassaolollaan miellyttää. Ei kukaan meistä. Eikä kukaan meistä pidä kaikista ja kaikkien pukeutumisesta ja käytöksestä ja olemassaolosta. Joka ikinen kerta, kun vaikkapa tuollaisella lehtijutulla yritetään tuoda esiin sitä jokaisen oikeutta tykätä tsestään ja näyttää siltä miltä itseä huvittaa, tulee sinne joku sanomaan, että "joo joo, saa tehdä niin kuin tykkää, mutta eikö tuo tajua, että näyttää rumalta!"  Että aatella mikä rikos, kun loukkaan jonkun toisen esteettistä näkemystä vartaloni osilla.

Se on se meidän ihmisten ainainen ongelma, että me kuvitellaan oman mielipiteemme aina olevan ainoa oikea ja sellainen jota kaikkien muidenkin tulisi noudattaa. Olisihan se niin paljon kivempaa kun kaikki maailmassa miellyttäis just mun silmää ja olis mun makuun. 

No, kommentoija avasi vielä lisää asukuvieni "ongelmaa": "jokainen voi tietysti pukeutua niinkun tykkää, mutta jos tarkoituksena on jakaa tyylivinkkejä niin silloin voisi esitellä asuja, jotka oikeasti näyttävät tyylikkäiltä."

Niin. Kyllä joku roti tähänkin olisi oltava, ettei ihan minkä tahansa näköiset "jakaisi tyylivinkkejä". Voisko tähänkin jonkin tutkinnon tai näyttökokeen määrätä, mitä ilman ei sais itsestään asukuvia verkkoon laittaa. Ettei vaan joku sais huonoa esimerkkiä! Ettei vaan kukaan joutuis näkemään kun paksu lady pukeutuu shortseihin. Taas joku muu yrittää määritellä rajat ja säännöt kuka saa tehdä ja mitä. Tavallaan saa tehdä mitä vaan, mutta…

Me ollaan jokainen yksilöitä ja mä dokumentoin täällä mun omaa pukeutumista. Ne on just mun tynnyrimaha, isot hinkit, leveä perä ja paksut jalat (omasta mielestäni kyllä varsin kivat kintut!) joita mä puen. Ja mä puen niitä just niinku mua huvittaa. Mut yks viesti mulla on mielestäni kaikki nää vuodet ollu: "uskalla pukeutua just niin kuin haluat!"  Vinkkejä on maailma pullollaan, jokainen poimii sieltä täältä ne mitkä kokee omikseen. 

Olen blogivuosien aikana saanut viestejä teiltä lukijoilta, että joku on esimerkiksi rohkaistunut vuosien tauon jälkeen hankkimaan minihameen, kun nähnyt itsensä kokoisen naisen pukeutuvan lyhyeen helmaan. Samoin esimerkiksi parin vuoden takainen bikinipostaus auttoi kuulema useampaakin teistä empimisen jälkeen bikiniostoksille. Ja tää on just se miten tän kuuluukin mennä. Ihan meidän kaiken kokoisten naisten (ja miesten) tulee pukeutua just niin kuin itse tahtoo, siitä huolimatta, että aina joku tulee sanomaan, että "mutta kun toisella tapaa näyttäisit paremmalta". Siihen mä tahdon tän blogin kirjoittamisella ja omien arkisten asujeni julkaisemalla kannustaa. Joo, ei oo varmasti maailman muotipoliisien hyväksymää, mutta edelleen mä kysyn, että miksi ihmeessä pitäisi olla??

Joten ei muuta kuin kiitos tälle postauksessa lainaamalleni kommentoija-Amalialle, kun palautti pari päivää hukassa olleen kirjoitusinspiksen! Päästin jälleen kerran tän blogin punaiseen lankaan kiinni ja siinä langassa lukee, että "rakasta ittees ja pist päälles mitä huvittaa." 

PS. Jokohan pian voi kelien puolesta kaivaa shortsit esille?


Tags:
84 Comments
 • Piia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aamen tälle!
  Ja kyllä, kohta voidaan kaivaa ne shortsit tuolta kaapin perältä. Itse olen jo nauttinut kesästä sillä tavoin, että olen liitonut ulkona ilman takkia.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Minä en oo tainnut shortseja ees viedä varastoon viime kesän jäljiltä, joten nuokin lyhkäiset reisien paljastelijat on jossain ihan käden ulottuvilla! 

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En kestä miten joka paikassa ja jokaisessa maailmankaikkeuden asiassa voi olla tuollaisia ankeuttajia, kuin tuo Amalia. Huh huh. Tekisi mieli sanoa pari rumaa sanaa tästä tyypistä, mutta vajoaisin vain samalle tasolle. Joten tyydyn vaan toteamaan, että Veera, sä rokkaat!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mun ärsytys kohdistuu koko tuohon ”miksei kaikki voi pukeutua/olla/elää kuten mä tykkäisin” -ajatusmaailmaan, ei tuohon yksittäiseen kommentoijaan.

   • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Ymmärrän kyllä. Se on ihme ja kumma, kuinka monella ihmisellä nykymaailman kirjossa on jonkinlainen pakottava tarve siihen, että kaikki on oman maun mukaan. Vieraista ihmisistä lähtien. Oma kärkäs kommenttini taas kumpusi omista kokemuksista.

 • halikam
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä niin ihannoin sua ja sun tyyliä pukeutua. Kumpa itsekin jonain päivänä pääsisi siihnen asemaan että hyväksyisi täysin oman kroppansa, minkä sinä näytät jo päättäneen tehdä. Isokokoinen ei saisi julkisen hyväksynnän mukaan olla isokokoinen, vaan jokainen pitäisi olla hoikka. Mun mielestä jokainen kuitenkin voi olla kaunis ja musta ihminen on kaunis kun uskaltaa kantaa itsensä oli sitten makkeoita jossakin tai ei. Ja sitten vielä ihmetyksen aihe…miksi hoikka saa pukea päälleen kaiken piilottavan ja julmetusti isontavan säkin, mutta tukeva ei päälleen vartaloa myötäilevää kaiken paljastavaa asua? Olet kaunis, rohkeutesi olla oma itsesi tekee sinusta hyvän tyylin asiantuntian. Jokainen kuva, jokainen teksti huokuu itsevarmuutta ja vaikka tekisit mitä, aina löytyy joku jonka mielestä teet väärin, mutta olisiko tuolla kritiikin antajalla uskallusta, rohkeutta ja itseluottamusta niin paljon, että tulisi itse esille niin kuin sinä?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ”miksi hoikka saa pukea päälleen kaiken piilottavan ja julmetusti isontavan säkin, mutta tukeva ei päälleen vartaloa myötäilevää kaiken paljastavaa asua?” 

   haha, niinpä! Ei kai sekään ole sitä kuuluisaa parhaiden puolien korostamista. 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mielestäni nimimerkki Halikam jo sanoi kattavasti kaiken. Jatka valitsemallasi tiellä. Sinä olet upea ja meitä muita inspiroiva nainen, mistä kiitos.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiitos 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Todella hyvä kirjoitus,kiitos!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kiva kun tykkäsit!

 • Kroppasamis
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Amen to that! Juuri tällä viikolla tuskailin, miten en voi laittaa tuota, kun makkarat näkyy liian tiukassa mekossa vaikka kyseessä olikin lempimekkoni. Sitten vaan ajattelin, että mitäs siitä ja annoin mennä. Ja paljon tuli kehuja. Vaikka joku nyt saattaa ajatella, että kohteliaisuuttaan kehuivat niin en välitä. Minä aion ainakin jatkossa pukeutua juuri niin kuin haluan.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Kun ei se kenellekään silti jää epäselväksi minkä kokoisia ja mallisia mekin ollaan, vaikka ne makkarat kuinka visusti piiloteltais, niin turha niiden takia on hirveesti stressata ja nähdä vaivaa, jos ei itseä huvita. 

 • Sanna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Juuri tän takia mä olen joskus alkanut sun blogia seurata. Sä olet mahtava!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No on mulla kyllä mahtavat lukijatkin! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen huomannut, että monesti muita häiritsee enemmän mun muodot, kun itseäni. Olen kyllä aivan tyytyväinen itseeni. Oon saanut paljon kommentteja että olet kyllä vähän pulukka. Tiedän varmaan itsekin sen asian. 😀 ja auta armias jos on vähän enemmän rintavarustusta, nii silloin pitäisi pukeutua aina säkkiin. Ei ole soveliasta esitellä kaikille kannuja. Silloin kun olin sinkku, nii sain kuulla että olen sitä sen takia koska olen läski. Sain kuin sainkin miehen. 😀Hän kertoi, että ihastui minuun sen takia kun olen nii itsevarma. ☺ kyllä sitä monesti on miettiny, että mikä oikeus muilla on pahoittaa mun mieltä, kun en itsekkään arvostele kenenkään ulkonakin..

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Toi on niin totta, että usein ne kilot tosiaan häiritsee enempi toisia kuin niitten kantajaa. 

   Ja juu, itsehän kuulin hetken työttömänä ollessani, että töitä saisin varmaan helpommin kuin laihduttaisin.. No.. ihan on kivasti riittäny tekemistä näinkin, kun ne mä niitä kuvia perseelläni ota. 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voi että Veera! Niin asiaa. Olen saanut sulta paljon vinkkejä ja rohkeutta pukeutumiseen. Kiitos. Keep on going. Ja hui oon jo 54 vuotias. Terkuin Anu.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Musta on just ihan parasta kun tiedän teitä lukijoita olevan monen ikäisiä!

 • AnneK
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sulla nimenomaan on kivat kintut joten näytät shortseissa ja lyhyessä hameessa todella hyvältä. Mä ainakin saan sulta usein tosi hyviä vinkkejä pukeutumiseen, ja oon iältäni 50+. Jos mulla olis tollaset sääret niin näyttäisin niitä aina 🙂 Kivaa kevättä ja terassikelejä :))

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Heti kun kelit tästä lämpenee, niin meinaan todellakin rillutella paljain kintuin! 

   Kiva kuulla, että blogista on ollut hyötyä ja iloa. 🙂

 • atomi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tää juttu oli niin asiaa. Myös yleisellä tasolla- sama koskee pukeutumisen ikärasismia. Luen blogiasi asenteesi, kivan tyylisi ja hyvien kuviesi takia vaikka olen vanha, laiha ja harmittavan tavanomainen pukeutuja:-P Minusta osaat kiteyttää mielipiteesi hienosti ja – päivästä riippuen- asukuvasi ovat inspiroivia ja kiinnostavia. Go Veera, go!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Joo, se on niin totta, että niitä pukeutumissääntöjä riittää tosiaan myös iän mukaan. Mutta kun se ikäkin on vaan niitä numeroita ja tärkeintä on se millaiseksi ja minkä tyyliseksi itse itsensä tuntee.

 • Pellavasydämen Mervi
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Samaa mieltä sun kanssa. Tai noh, paremminkin, että yritän opetella ajattelemaan samalla lailla. Sitten on niinkin, että kun näitä lehtijuttuja tai blogipostauksia kirjoitellaan, yksi tavoite lienee laittaa lukija pohtimaan asioiden eri puolia. Ihan varmasti kuvista saa jokainen olla ihan mitä mieltä tahansa, mutta SE MERKITSEE mitä ajatuksillaan tekee. Muuttaako omaa pukeutumistaan, ottaako vinkkejä vastaan, huomaa omat(kin) virheensä – tai mitä tahansa – KUNHAN ei loukkaa toisia. Kaikkea mieleen tulevaa ei pitäisi kirjoittaa tai sanoa. Ja, itsekin blogikirjoittajana, olen sitä mieltä, että kyllä silloin tällöin voisi ”palkita” itsensä likoon laittajan ja antaa kiitosta! Siis kiitos Veera, että uskallat ja viitsit!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Loistavasti sanottu! Kyllähän me jokainen mietitään toisinaan myös negatiivisia asioita toisista, kun maut ei tosiaan tuppaa menemään yksiin, mutta ne on just niitä paikkoja missä mietitään, että ”no tää pätee varmaan myös niin päin etten itekään ole kaikkien mielestä täydellinen” ja sitten toivon mukaan älytään pitää turpa kiinni.

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Näitä sun tekstejä on aina tosi ihanaa lukea! Ne ovat niin täynnä energiaa ja niistä huomaa, että uskot todellakin siihen mitä sanot. Löysin viime syksynä sattumalta instagram-tilisi ja sitä kautta blogisi sekä #evek-keskustelujaksot (ihan mahtavia!). Lisää sinunlaisia bloggareita maailmaan. P.S. sulla on aina ihania kenkiä ja tukkas on aivan mahtava!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mahtavaa kuulla, että uusiakin tyyppejä tänne vielä vuosien jälkeen eksyy! 🙂

 • Coitus cum magnum
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aamen ja halleluja. Komealta näytät, Veera. Kauneus ei ole laihojen yksinoikeus, ei myöskään vartalon esittely. Rubensilainen nainen on upea ilmestys ja herättää huomiota. Jos kommentoija ei voi pitää negatiivisuutta sisällään ohikulkiessaan, on vapauttavaa nostaa jämäkkä keskisormi ja nikata silmää. KIITOS!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Vähän muutakin kuin keskisormea annoin kyllä tuossa yksi päivä baarissa mimmille, joka tuli kommentoimaan ylipainoisuuttani. Muutama valittu sana irtosi. 😀

 • Jenniliini
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Niin loistavasti sanottu, etten voi mitään tuohon lisätä! Itse olen jo vuosia ihmetellyt, minkä ihmeen takia joillekin ihmisille on toisten ulkonäkö niin kovin tärkeää. Mun mielestäni on kerrassaan vain typeryyttä ajatella, että tietynlaiset vaatteet kuuluu vain tietynlaisille ihmisille. Ei, tärkeintä on se, miltä itsestä tuntuu. Jos oikeasti ajatellaan, että jonkun pitää vartalomuotonsa takia kärvistellä kesähelteetkin pitkissä farkuissa, niin silloin on vika jossain ihan muualla kuin ”pallomahoissa ja paksujaloissa”. Jos jonkun toisen tyyli ei miellytä, niin se ei miellytä ja that’s it. Sen ei tulisi kenellekään olla sen suurempi ongelma. Ja jokaisella on oikeus juuri sellaiseen vaatetukseen mistä itse tykkää. Kenenkään silmät tuskin päästä sulaa sen takia. 🙂

  Kiitos vielä Veera loistavasta asenteestasi, ja itsetyytyväisyyden puolestapuhumisesta. Tätä tarvittais niin paljon enemmän! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Se on just niin, että jos muiden mahat ja jalat häiritsee, niin sit on katottava muualle. 

 • Mami
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hyvä Veera 👍 Annetaan kaikkien kukkien kukkia haluamallaan tavalla, ilman arvostelua ja lokerointia ❤️

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Juuri näin!

 • Kanerva
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aamen, hyvin kirjoitettu! Sun kuvista näkee, miten viihdyt kropassasi. Oon sun blogista saanut paljon inspiraatiota pukeutumiseen, ja hyviä vinkkejä pluskokoisista mallistoista, kiitos niistä! Keep up the good work 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mä vaan aina ajattelen sitä, että minä olen ainoa ihminen jonka kanssa mun on vietettävä joka ikinen hetki elämästäni, niin olis tyhmää olla viihtymättä ittensä kanssa ja omissa nahoissaan.

 • Pia
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen seurannut blogiasi vasta vähän aikaan. Sinulla on mahtava tyyli kirjoittaa ja tarttua asioihin suorasanaisesti. Kuvistasi huokuu hyvä olo ja tyytyväisyys. Jos käyttäisimme vähemmän aikaa siihen mitä muut meistä ajattelevat tai luulemme heidän ajattelevan olisimme varmasti paljon tyytyväisempiä itseemme.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niinpä. Mä itse ainakin mietin asian aina niin, että koska mä itse ainakin mietin ennimmäkseen itseäni enkä muita joten luotan muidenkin keskittyvän itseensä eikä minuun. Joten miksi stressata.

 • RUSINAPULLA
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hyvä teksti, Veera. Olet uusin idolini 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No kiitos kovasti kunniasta! 🙂

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mahtava kirjoitus, kiitos siitä. Todella tykkään tyylistäsi! Olen itsekin puoliksi huvittuneena tutkinut lehtiwn tyylivinkkejä siitä, miten eri vartalotyyppien tulisi pukeutua korostaakseen parhaita puoliaan. Ja mitä ne parhaat puolet sitten on? Ilmeisesti on kyse siitä, että kaikkien tulisi pyrkiä muokkaamaan itseään siihen yhteen ja samaan muottiin, joka ilmeisesti edustaa jotain kollektiivista kauneusnäkemystä. Surullista siinä on se, että kirjoittaessamme ja lukiessamme näitä juttuja ja ottaessamme niitä pukeutumisessamme huomioon, me koko ajan vahvistamme käsitystä tavoiteltavasta vartalotyypistä. Ja kun tiettyä asiaa toistaa tarpeeksi kauan, se alkaa näyttäytymään ainoana oikeana vaihtoehtona. Siksi on tosi virkistävä lukea sinun blogiasi, jossa tarjoat monien julkaisuiden tosi kapealle naiskuvalle vaihtoehtoja. Olet kaunis, upea ja rohkea nainen!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mun mielestä niissä vinkeissä ei sinänsä olisi mitään vikaa, jos ne esitettäisiin enemmänkin siten, että ”jos haluat sitä tai tätä, niin tee näin” eikä sellaisella meiningillä, että jokaisen omenan kuvitellaan inhoavan mahaansa ja jokaisen lyhyen naisen vihaavan lyhyttä mittaansa. Jne. Mut joo, se tapa miten asia aina esitetään tosiaan yrittää työntää kaikkia samaan tuuttiin.

 • Toinen kaunis ja pyöreä nainen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Pakko kommentoida että tuo bikinikuva on todella, todella kaunis. Ja kysyä että minkä merkkiset bikinit ja mistä niitä saa?

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ne on Changen, mut jo parin vuoden takaiset. Mutta kannattaa kurkata heidän tämänkin kesän mallisto, löytyy varmasti monta nättiä kuosia ja mallia. 

 • E
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oot niin oikeessa tässä! Ihanaa että kirjotit tän jutun! En ollut törmännyt blogiisi aiemmin, mutta susta tuli kertaheitolla mun idoli 😀 <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   oo, kiitos kunniasta! 😀

 • annemiinan
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Hienoa,

  itekin xxl kokoisena ja tykkään käyttää värejä ja olla reilusti itseni ilman nöyristelyä.. ei pidä joutua pyytelemään anteeksi kilojaan muilta, vaan saa olla kaunis (moni pullea on kaunis) sellaisena kuin on.. sehän oli se todellinen pointti ♥

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   oikein! Ei meillä ole keneltäkään mitään anteeksipyydettävää. 

 • Veijo-Justiina
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Yleensäkin asetelma hoikka-isokokoinen on ärsyttävä. Itse olen rehevä, muodokas nainen ja olen koko aikuisikäni kärsinyt päässäni olevasta äänestä, joka vertaa itseäni muiden ulkoisiin ominaisuuksiin. Tyyliin, kuinka paljon lihavampi olen kuin tuo toinen. Ällöä, tiedän kyllä, mutta kun ei lobotomiaakaan kannata itselleen tehdä. Rakastan vaatteita ja värejä. Näytänkin usein oikein kivannäköiseltä ja herätän positiivista huomiota. Blogisi vahvistaa minua ja auttaa hälventämään ääntä päässäni. Olen upea näin!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Itselleen pitäis muistaa sanoo joka päivä olevansa ihana ennemmin kuin kuunnella niitä päänsisäisiä huonoja asioita.

 • Kaisa
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Tulipa hyvä mieli sun kirjoituksesta! Kävin lukemassa myös sen aiemman tekstin, jonka kommentoinnista sait inspiksen tähän postaukseen. Eipä voi muuta sanoa kuin että toivon että mulla olis joskus yhtä terve suhtautuminen itseeni ja elämään kuin sulla! Kiitos!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Tulee hyvä mieli näistä teidän kommenteista myös!

 • Sinikka - Cause to Wear
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  En oo vakkarilukija, mutta tää teksti oli niin rautaa, että pakko kommentoida. Just mietin samoja juttuja, kun pukeuduin vaakaraitamekkoon tänään. Ei imartele ei… Leventääkin. MUTTA MÄ RAKASTAN VAAKARAITAA! Tärkeintä kuitenkin lienee, että ne vaatteet saa kantajansa hyvälle tuulelle. Bonusta on, jos muutkin ilahtuu. Sulla on upea vahva tyyli ja oot viisas nainen. Tuo punainen kotelomekko on muuten ihan tyrmäävä sun päällä <3

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mäkin rakastan vaakaraitaa! Ja toi on just se juttu, että vaatteiden tulee ennen kaikkea ilahduttaa käyttäjäänsä eikä muita.

 • Lyhyt
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen lyhyt ja minulla on suht pieni ryllykkämaha, mutta en käytä makkarankuorivaatteita, vaan sopivia. Itseni ja muiden takia en halua korostaa ns. huonoja puolia. Onko se väärin???

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No mitäpäs itse luulet?

   • Lyhyt
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    No, minustahan se ei todellakaan ole väärin. 🙂

    Jotenkin vaan sai sellaisen käsityksen näistä kirjoituksista täällä, että nimenomaan _on_.

    • Veera
     Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

     No sitten ois varmaan luettava kirjoitukseni ajatuksella uudelleen.. Eiköhän tässä ollut kyse siitä, että jokainen saa itse valita miten pukeutuu ja mitä kohtia korostaa ja piilottaa. 

     • Lyhyt
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun

      🙂

 • Marianna
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olin just pari viikkoa Jenkeissä ja siellä tuli vastaan paljon plus-neitokaisia catsuiteissa ja napapaidoissa, valitettavan monen kohdalla mietin et miten noi kehtaa mutta tää postaus tyrkkäs ajatuksia siihen suuntaan et nyt mietin niitä naisia wau-meiningillä (: ja saattoipa tulla myös rohkeutta omaan pukeutumiseen, taidan kokeilla yhtä croptop-asua tän inspiroimana 😉 Kiitos Veera kun oot niin mahtava!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mun mielestä ihmisessä on kiinnostavaa just enemmän se asenne miten se itsensä ja asunsa kantaa kuin niinkään ne vaatteet. Voin hyvinkin miettiä että jonkun asu on omaan makuuni jopa kamala, mutta se ihminen saa sen kamaluudenkin toimimaan. Ja se on ihailtavaa.

 • Jenni
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Ihana nainen! Upea juttu ja todella innostavaa tulkintaa. Super. Pidä lippu korkeella. Alan ehdottomasti lukea juttujasi tästä edes!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   jee, tervetuloa joukkoon! 🙂

 • misukka
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan ihana kirjoitus! 🙂 Mäkin +40v. seuraan sun blogia innolla aina kun ennätän. Olen kanssa yrittänyt rohkaistua pukemaan mitä haluan. Ja se on just niin rasittavaa, kun muka ”pitäisi” pukeutua niin ettei vain mikään makkara vilahda. Ja vaikka ylipainoa on ”vain” n. 10kg, on kanssa kommenttia saanut kuulla! Olisin kuulemma paremman näköinen, jos laihduttaisin, ja mieheni voisi ihastua minuun uudelleen! (20v parisuhde, jonka ongelmat ei tod. liity mitenkään mun painoon!)

  Mulla on monia vaatteita, jotka ei ehkä imartele mun lievästi ylipainoista kroppaani, mutta joita rakastan….ja sun ansiosta olen uskaltautunut käyttämään! 🙂 Kiitos tästä blogista! <3

  • misukka
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Niin, ja jäi vielä sanomatta, että sussa ei huomio kiinnity ekana mihinkään makkaroihin, vaan kauniiseen hymyyn! ^_^

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Argh, toi on niin ärsyttävää toi ”olisit paremman näköinen, kun tekisit sitä ja tätä..”. Aina voi jossitella, aina vois olla jotenkin eri näköinen ja enempi jonkun ihmisen mieleen, mutta kun vaan yhden ihmisen mielipiteellä on väliä, sillä omalla mielipiteellä. Rohkeutta siis vaan! 🙂

 • Carita
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Upeat kuvat ja kyllä olen samaa mieltä – miksi muotoja pitäisi peittää.

  Ja hyvä että sanoit suorat sanat sille joka kommentoi kilojasi – kaikki meidän ihanat kilot ovat olleet kalliit hankkia 🙂 Lisää tällaisia rohkeita naisia!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Juu, en mä kyllä suostu hiljaisena kuuntelemaan, jos joku tulee lässyttämään ihan asiattomia. 😀

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Sydämellinen kiitos ihanasta ja rohkaisevasta blogista!Olet upea nainen ja tällaisena tekoruskeita korpputakamuksia korostavana ällöttävänä fitness-shitness-aikana on niin virkistävää lukea pukeutumisvinkkejä naisille, jotka aidosti ovat omia itsejään ja ovat ylpeitä siitä!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Annoit minulle juuri rohkeutta lähteä ulos juuri sen näköisenä kuin olen. Kiitos.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ole hyvä. 🙂

 • saritat
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen aina ollut yhden tai useamman xl:n kokoinen, ja nyt kokoa 56. Vuosia pukeuduin lähinnä mustaan – osittain omasta halusta, osittain kivojen vaatteiden hankalasta saatavuudesta (ei mummokuoseille!) ja osittain koska olen xxxxl. Taisin olla jotain 32v kun tajusin että a) mikään vaate ei saa minua näyttämään lihavalta – lihavuuteni saa ja b) jos jään loppuiäkseni odottamaan että laihtuisin voidakseni käyttää värikkäitäkin ja ennen kaikkea hauskoja vaatteita, saan odottaa aika hiton pitkään. On hyvä jos naiset tajuavat sen vaikka ennenkin tuota ikävuotta! 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ”a) mikään vaate ei saa minua näyttämään lihavalta – lihavuuteni saa” Hahhaaa, just näin! Sit kun sen oman kokonsa hyväksyy, niin voikin tosiaan alkaa pukeutumaan miten tykkää. 

 • MsM
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Mä tykkään sun tyylistä ja asenteesta! Blogisi on piristävä ja siitä tulee hyvälle mielelle. Kiitos! Ei anneta toisten määritellä meitä, eihän me niitä varten eletä tai pukeuduta! 

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Haluaisin vaan huomauttaa, että ei tää oo mikään plussanaisten spesifiongelma. Olen 160 cm pitkä ja painan 57 kiloa. Normaalipainoinen tyyppi siis kyseessä ja kyllä minä ainakin valitsen vaatteet niin, että ne korostavat parhaita puoliani ja häivyttävät huonoja. Miksi ihmeessä ostaisin jonkun vaatteen joka korostaisi lantiotani, jos en lantiostani tykkää enkä halua ihmisten siihen kiinnittävän huomiota. Nämä jatkuvat ole sellainen kun olet -postaukset ovat tietysti nykyisessä yhteiskunnassa tärkeitä, mutta ei minusta myöskään kaikkien tarvitse nauttia siitä jos vatsa röllöttää paljettipaidassa. Kyllä minä ainakin tykkään mieluummasti lähteä liikenteeseen aina esimerkiksi alumekko päällä, sillä se piilottaa pikkuhousun ja tissiliivien rajat. En tahdo liikkua yleisillä paikoilla tietäen että olen pukeutunut vaatteisiin, jotka saavat minut näyttämään huonoimmat puoleni. 

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mikä tässä tekstissä tekee vaikeaksi ymmärtää sen, että kysehän on just siitä, että saa tehdä just niin kuin haluaa. Korostaa niitä hvyiä puolia jos haluaa, olla häivyttämättä huonoja, jos haluaa. Ihan niin kuin sä ite haluat! Kritisoin sitä, että joku muu koittaa määritellä ne jonkun toiset korostettavat ja häivytettävät puolet. Ja sitä, että arvostellaan jos joku ei joka päivä pukeudu niiden yleisesti hyväksyttyjen sääntöjen mukaan. 

   Mäkin tykkään usein käyttää alusmekkoa samassa tarkoituksessa kuin sä, mutta tykkään myös toisina päivinä olla rennosti siten, että mahani röllöttää enempi kuin silloin kun päällä on jotain slimmaavaa. Että eihän tää nyt herran jumala ollut mikään manifesti sen puolesta, että kehottaisin ihmisiä olemaan korostamatta niitä hyviä puoliaan. Mä kehoitan ihmisiä tekemään niin kuin tykkäävät ja olemaan välittämättä siitä mitä joku muu sanoo, että miten sun vartalolla tulis pukeutua. 

   Outoja ootte, jotka otatte tän jonain kehotuksena, että kaikilla tarttis ” vatsa röllöttää paljettipaidassa”.  

   Otetaanko kertauksen vuoks vielä tuo ”rakasta ittees ja pist päälles mitä huvittaa.” 

  • atomi
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Minusta Veeran ym kommentoijien pointti on ollut juuri se, että saa pukeutuá niihin vaatteisiin kuin tykkää. Eli jos ei tykkää lantiostaan niin laittaa sellaiset releet jotka peittää sen niin ettei se vaivaa, Mutta jos TYKKÄÄ muhkeasta lantiostaan niin SAA laittaa vaikka millaisen koltun tai housut oli se sitten muiden mielestä pukeva tai ei. Ja noista alusmekoista puheen ollen juuri Veera niitä on blogissaan esitellyt. Ja mielestäni Veera korostaa juuri parhaita puoliaan käyttämillään vaatteilla koska hän näyttää niissä hyvältä. Olen inspiroitunut tästä blogista jo kauan sitten (vaikka itse olenkin hoikka)

   • Veera
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    No näin just! En tajua miten tän postauksen vois nyt jotenkin muutoin ymmärtää. 

    Mä vaan vastustan sitä, että koitetaan sanella toisille mikä niissä on kaunista tai mikä huonoa. Jos sä et oo sinut vaikkapa omien reisiesi kanssa, ei se tarkoita etteikö joku toinen voisi olla, vaikka ne olis paksummat kuin sulla. 

 • Maaru
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Viime vuonna jossain vaiheessa törmäsin tähän sun blogiin, tulee hyvälle tuulelle kun lukee näit sun juttui ja mukaan on tarttunu monia semmosia näkökulmia mitä ei omaan pallerovartaloon oo tullut aateltuakaan, siis kiitos vinkeistä 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   kiva jos on ollut iloa vinkeistä! 🙂

 • Frida
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kiitos tästä!
  Olen yli viisikymppinen nainen, ja siitä asti, kun täytin 15, on jokaisena elämäni vuonna löytynyt lukuisia ”Amalioita” ohjeistamaan minua pukeutumisessani. Silloin, kun käytin kokoa 34, olin 170 cm mittaisena auttamatta ”kukkakeppi, jonka pitäisi ymmärtää peittää pillikinttunsa pitkillä helmoilla” ja nyt, kun koko 50 on lähinnä se sopiva, olisi joidenkin mielestä parasta pukeutua niin, ettei liikaa erotu seinästä! Olen aina rakastanut kivan näköisiä vaatteita, mutta välillä kyllästyin sopivan kokoisten etsintään niin, että kuljin miesten osastolta ostetuissa vetimissä. Muutama vuosi sitten löysin pari hyvää vaatteiden ostopaikkaa ja voin taas pukea joka päivä jonkin mieleisen asun päälleni. Se on suuri ilo! Uskon, että suuri kiitos näistä uusista mahdollisuuksista kuuluu sinulle ja muille toimeliaille naisille: te olette saaneet vaatealan ihmiset ymmärtämään, että naisia on eri kokoisia ja meitä kiinnostaa pukeutuminen silloinkin kun koot 38 tai 40 eivät ole sopivia. Annat myös minulle lisää rohkeutta laittaa päälle juuri sen yhdistelmän, jota mieleni tekee. Kaikista pukeutumisen fundamentalisteista huolimatta. Kiitos blogistasi. Kiitos kuvistasi. Esittelemäsi asut inspiroivat.

  Ps. Laukkujen lisäksi myös huivit, korut ja hatut sopivat silloinkin, kun vaatteeksi tarjotaan soputelttaa 🙂

 • Amalioiden uhri myös
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olen myös kehittänyt kielteisen minäkuvan tämän jutun inspiroiman henkilön kaltaisten ihmisten ansiosta. Olin teininä hoikka ja kun paino alkoi nousemaan, yritin epätoivoisesti piilottaa sitä löysiin vaatteisiin. En tainnut ostaa uusia vaatteita pariin vuoteen vaan käytin samoja isoja vaatteita niin pitkään kuin ne mahtuivat päälle. Annoin lopulta itselleni luvan pluskokoisiin vaatteisiin ja haen edelleen tyyliäni, mutta tunnen sentään oloni paremmaksi niissä, toisin kuin mustissa muodot peittävissä säkeissä. Olen kuitenkin vähän hämilläni enkä tarpeeksi rohkea rikkomaan näitä tyylisääntöjä mitä isoille tytöille on asetettu, mutta Veeran inspiroimana taidan lopultakin lopettaa anteeksipyytelyn kaikilta siitä mitä olen.

 • Salla
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Olet I-H-A-N-A ja inspiroiva! Miksi en ole löytänyt blogiasi aiemmin jo 😤 Kiitos avoimuudestasi, minunkin itsevarmuuteni koki pienenpienen ryhdistyksen 😊

 • Maria Maarit
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Oih Veera, kirjoitit juuri sitä, mitä itsekin ajattelen!! Luen blogiasi, en siksi että ”rikot rajoja” tms…. ei, kun et sitä tee. Olet oma itsesi ja viihdyt omassa kropassasi. Näin pitäisi olla sama minkä kokoinen on. Nollakoosta taivaisiin. Olla oma itsensä ilman, että joku muu päättää miten saat pukeutua. Luen siis blogiasi ihan itsesi takia, se nainen joka kirjoittaa rock´s! Sainkohan tarpeeksi selväksi tähän, mitä tarkoitan..

  Oh well… itse taistelen valtavirtaa vastaan, miten nainen 45vee PITÄISI pukeutua… jakkupukuun ja mielellään ehken vielä käyttäytyä ikäisensä tavalla…mitä ikinä tuo tarkoittaakin ja kuka sen on joskus lailla säätänyt… ;D

 • Bööö
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Aivan mahtavan kaunis bikinikuva.

  Jos itselläni olis noin sopusuhtaiset sääret niin näyttelisin niitä.

Post A Comment