Pluskoon urheiluvaatteet

Blogin FB-sivuilla esiteyissä postaustoiveissa nostettiin esiin mm. pluskokoisten urheiluvaatteet, joten tämä postaus tarjoilisi niitä. Olen usein kuullut pluskokoisten sanovan, että on vaikea löytää vaikkapa treenivaatteita, mutta ainakaan omassa 46-48 koossa en itse vielä näe ongelmaa, vaan rättejä kyllä löytyy vaikka mistä. Toki sen olen itsekin huomannut, että kivijalkaliikkeissä ei aina välttämättä ole suurimpia kokoja tarjolla vaikka tuotteesta olisi niitä valmistettukin, mutta internet auttaa tässäkin asiassa. Vaatteiden puute ei siis ole syy olla liikumatta. Ja siellä kaupoissa asioidessakin kannattaa toki jättää asiasta palautetta niin jospa ne sisäänostajat rohkaistuisi ottamaan rekkiin valikoimaa laajemminkin kuin skaalalla S-L.

Kollaasissa hieman otantaa mun omista sporttireleistä. Kaikki trikoohousut ja haalarit näissä kuvissa Adidas, t-paidat merkeiltä Reebok, Nike ja SOC (stadiumin oma merkki). Käytän enimmäkseen perinteisten sporttibrändien vaatteita ja suurimmat koot riittää mulle ainakin alaosien ja löysien yläosien ollessa kyseessä. Mun suosikkitvaate salille on ehdottomasti trikoohaalarit joita kollaasissakin näkyy kaksi. Omistan kaiken kaikkiaan neljä haalaria, kaikki Adidakselta. Haalarin kanssa ei tarvii pelätä, että persvako vilkkuu kyykätessä eikä housunkaulus myöskään rullaudu vatsamakkaroiden alle joten housujen nostelun sijaan voi keskittyä itse tekemiseen. Tällä hetkellä en vaan valitettavasti löytänyt ainuttakaan haalaria, jotta olisin voinut linkata kiinnostuneille. Toivottavasti tuleviin Adidaksen mallistoihin taas ilmestyisi.

Muita kollaasissa näkyviä tuotteita on Elloksella myytävän Áhkka-merkin ulkoilupuku, Adidaksen painonnostokengät, Merrelin treenikengät (saatu), Zero Pointin kompressiosukat ja säärystimet (saatu) ja mustavalkoisen haalarin alta vilahtaa Shock Absorberin urheiluliivit. Sporttiliivit onkin oikeastaan ainoa urheiluvaate, joka on vähän aiheuttanut päänvaivaa, mutta nuuskimalla hirveät määrät kauppoja ja nettipuljuja ja sovittelemalla hirmuisen määrän liivejä, on ne parit hyvärkin löytyneet. Itsellä tällä hetkellä käytössä sporttiliivejä Shock Absorberilta ja Freyalta.

Kokosin alle muutaman kollaasin urheiluvaatteista, joista löytyy kokoja isommillekin liikkujille.

 

 

 

Trikoissa suosin useimmiten tylsän yksivärisyyden sijaan erilaisia väri- ja kuosihässäköitä. Tämän kollaasin kolmikon löydät esimerkiksi Zalandolta.

punaiset Niket, hinta 59,99 €  / kirjavat Niket, hinta 94,95 € / Adidakset, just nyt alessa 38,32 €

 

Mikäli tunnettujen urheilumerkkien koot tuntuu loppuvan kesken, niin treenivaatteita voi katsastaa vaikkapa Ellokselta, missä heidän oman merkkinsä urheiluvaatteita on tarjolla useimmista tuotteista jopa kokoon 58/60 saakka. Trikoiden, shortsien ja toppien hinnat pyörivät pitkälti haarukassa 15-40 €.

Ellokselta kannattaa tsekata myös ulkoiluvaatteita tarjoava merkki Áhkka, jonka tuulipukuja, kuoritakkeja, toppapukuja jne on tarjolla kokoon 60 asti. Itsellä on kokemusta paristakin Áhkkan takista ja olen ollut varsin tyytyväinen. Takkien hinnat liikkuu 100-200 € välillä, mutta omani olen aina ostanut jonkun alekoodin turvin, joten paljon edullisemmin olen selvinnyt. Juuri nytkin on Elloksella tarjous "-40% kalleimmasta tuotteesta"!

Näistä ei itsellä ole kokemusta, mutta tarkastamisen arvoisia voivat olla myös Junarosen sportswear -mallisto ja Davidin Plus-mallisto. Molempien mallistot on kyllä melko suppeita eikä väreilläkään juuri ilotella, mutta hillityistä perusväreistä pitävälle noista löytyy peruspöksyjä ja yläosia. 

Itselle hankalinta on tosiaan ollut löytää hyviä urheiluliivejä, mutta ei sitä onneksi ilmankaan ole tarvinnut jäädä. En minä tosin edelleenkään ole löytänyt liivejä joissa haluaisin hyppiä tai juosta, mutta pomppimattakin olen voinut treenata ja ei tää pullero nyt kovin montaa sataa metriä tällä hetkellä juoksis vaikka olis millanen panssari. 😀

Itsellä (koossa 85G-H) siis tällä hetkellä käytössä liivejä Shock Absorberilta ja Freyalta. Just nyt kiinnostelis tilata Ellokselta sovitukseen nuo kollaasin oikean yläkulman Glamorise-liivit joissa näyttäis olevan kokoja kuppiin G-saakka. Hyvällä tuurilla se vois riittää!

Toiset itseä kiinnostavat sporttiliivit on ainakin Lumingerien myymät Enellit joista olen lukenut paljon hyviä arvosteluja isorintaisilta. En vaan toistaiseksi ole jaksanut tutustua Enellin omaan kokopolitiikkaan siinä määrin, että olisin toimertunut tiilaamaan.  Mutta Enellin liiveissä siis ympärysmittoja haarukalla 60-130 cm, joten luulis aika monelle lyylille löytyvän sopivat kannattimet.

Lumingerienvalikoimista löytyy myös mm. Panachen ja Freyan urheiluliivejä, eli tuolta kannattaa kyllä isorintaisen tsekata, jos sporttipanssari hankinnassa. 

 

Lukijoiden omat vinkit pluskoon urheilupukeutumiseen saa mielellään laittaa jakoon kommenttiboksissa!


14 Comments
 • Elinann
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Anita merkiltä löytyy loistavat urheiluliivit. Itse käyn kokoa 100F ja huoletta voi hyppiä ja juosta. Ei hölsky eikä pompi 🙂

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   en kyllä ihan usko tuohon ”ei hölsky eikä pompi” -vakuutteluun, mutta pitänee ottaa Anitat kuitenkin sovituskoppiin, kun seuraavan kerran sellaisiin törmään. 😀

 • JoAnn
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kyllähän kokoja löytyy, mutta jos haluaa jotain ei niin tiukkaa ja lyhyttä, niin alkaapa olla vaihtoehdot vähissä, usein ihan nollassa. Minä haluan, että treenipaita on löysä ja sen verran pitkä, että ei tarvii pelätä rekkamiehen hymyn vilkkumista. En ole tällaista vielä löytänyt, joten olen tyytynyt lyhythihaiseen tunikaan, joka ei taas materiaaliltaan ole hyvä. 

  Minä en valitettavasti ole niin sinut kroppani kanssa, että kehtaisin jokaisen muhkun näyttää, joten nuo tiukat paidat on ehdoton nounou. 

  • Kikka
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Minäkin olen etsiskellyt pitempää tunikamaista urheilupaitaa, reilusti pepun peittävää. En myöskään ole niin sinut itseni kanssa, että tiukkaa paitaa käyttäisin. Jos joku tietää, mistä löytyisi, voi mielellään vinkata. Tai jumppaleggarit hameella olisivat myös kivat.

 • G85
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Voin kyllä isorintaisena lämpimästi suositella noita Enellin urheiluliivejä! Muistaakseni koko oli melko helppo valita Enellin oman laskurin avulla, tyyliin mitta rintojen alta ja päältä ja ne syötettiin laskuriin, joka kertoi oikean koon. Enellien pukeminen on myös helppoa edessä olevien hakasten vuoksi. Itselläni on aina urheiluliiveisä vaikeuksia takana olevien kiinnityssysteemien kanssa, kun liivien pitää olla niin napakat. Hieman hiostavat Enellit ovat mutta muut ominaisuudet ovat niin loistavia etten vaihtaisi mistään hinnasta pois!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   toi edestä kiinnittäminen olis kyllä itselle ihan ehdoton juttu, sillä mun toisen olkapään liikkuvuus on rajoittunut aika paljon, joten kireiden urheilurintsikoiden kiinnittäminen taakse on mulle lähes mahdotonta. 😛

 • Mira
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Kokeilkaapa Panache Sport-urheiluliivejä, niin muut eivät tunnu enää miltään! Uskomattoman hyvät päällä.

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   ehdottomasti kyllä sovitan, jos tulee jossain liikkeessä joskus vastaan!

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Moi Veera ! Itse olen painiskellut liikakilojeni kanssa jokusen vuoden ja kysyisin sinulta, mitä tapahtui? Olit kuitenkin ihan normaalin näköinen ja sitten lihoit paljon. Mistä se johtui ja söitkö paljon roskaruokaa vai oliko makeiset sun juttu?

  Onko sulla(kin) tarve korostaa sitä, että ”joo tykkään itsestäni ja olen upea näinkin?”

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   No hei vierailija! Ajattelitpa sitten omista liikaakiloistasi mitä tahansa, niin minä koen olevani ihan normaalin näköinen ihminen edelleen. Normaalipainoinen toki en. Minä kysyisin puolestani sinulta, että mikä saa sinut kuvittelemaan, että olisin kiinnostunut kertoilemaan elämäni kiemuroita painon nousun takana jollekin anonyymille?

   Ja kyllä, tämän blogin yksi tärkeimmistä sanomista on se, että on ihan jees tykätä itsestään vaikkei yleisiin kauneusihanteisiin mahtuisikaan, joten teema toistuu täällä toisinaan, eli olkoon se nyt sitten vaikka ”tarve korostaa”, jos sulle tulee siitä parempi mieli.

  • atomi
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Ihan pakko nyt kysyä, eikö Veera ole mielestäsi normaalin näköinen? Ja eikö tässä ulkonäkökriiseilijöiden maailmassa saisi tykätä itsestään? Otapa ja lue Veeran aikaisempia postauksia ulkonäköasioista niin saat ehkä jotain ajattelemisen aihetta itsensä arvostamisesta.

 • yläpainotteinen
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Itse olen vuosia tilannut rintaliivini englannista (Bravissimo) ja useinpa on tullut tilattua sieltä myös vaatteita, joissa on rintaville ja erittäin rintaville leikattuja vaatteita. Ovat kieltämättä hintavia, mutta tulee sillekin vuosien saatossa hintaa, että ostaa paidat/mekot/jakut kokoa 50 jostakin ja joutuu viemään ne pienennettäviksi ompelijalle.  

  Parhaat urheiluliivit minulle ovat Shock Absorberin D+ Max Sporttiliivit. Niillä voi juosta ja pomppia, mutta totuus on kyllä se, ettei sellaisia liivejä olekaan, joilla saisi kokonaan tuon rintojen liikkumisen pois. Eikä se ole tarkoituskaan, ideahan on saada se minimoitua niin, ettei tee kipeää. Ennen näitä liivejä ratkaisin ongelman pitämällä päällekäin kaksia urheiluliivejä -ja oli niin maan vietävän tukalaa. Useat lenkit jäivät tekemättä vain siksi, että pelkästään liivien päällepukemiseen meni 10 minuuttia 🙁

 • Vierailija
  Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

  Nuo Enell-liivit on itselleni olleet todella hyvät. Olen isokokoinen, isorintainen ja tykkään liikkua. Spinningissä ja ”juostessa” toimivat erityisen hyvin. Olen ottanut kahta eri kokoa, todella napakat kovempaan menoon ja kokoa isommat rauhallisempaan. Toimii!

  • Veera
   Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

   Mun pitäis kyllä varmaan kans kokeilla noita Enellejä, kun olen kuullut niitä niin kovasti kehuttavan.

Post A Comment