Paita housuun vai päälle – melkoinen ero!

Tämä leveä housuhame esiintyi asukuvissa kuukausi sitten ja kerroin sen hieman "epäilyttävän" itseäni. Nyt kuukautta myöhemmin en edelleenkään ole päässyt ihan täysin jyvälle näistä pöksyistä. Kovin mukavat ne kyllä ovat ja siksi niitä on tullut ihan kiitettävästi käytettyäkin. Ulkonäöllisesti kuitenkinkoen nämä oudon mittaiset ja hillittömän leveät housut edelleen hieman hankaliksi.
 

Miksikö sitten en vain jätä housuja kaappiin homehtumaan, jos tuntuvat hankalilta? No siksi, että mä haluan edes toisinaan haastaa itseäni kokeilemaan uusiakin juttuja etten aina vaan tarttuisi niihin tuttuihin ja turvallisiin kamppeisiin. Sitä jumiutuu niin helposti käyttämään aina vaan samanlaisia rättejä ja ohittamaan kaiken vähänkään erilaisen ajatellen, että "ei tuo kuitenkaan mulle käy". No ei käy jos ei kokeile.

Samoissa kamoissa jumittamisessa ei tietenkään ole mitään vikaa, jos itse viihtyy, mutta mulle itselleni tulee monesti sellainen tylsistynyt plääh -fiilis, kun tajua taas kerran ostaneeni mustan neulemekon ja pukeutuvani kolmatta viikkoa putkeen pillifarkkuihin. Tylsistymistä torjuakseni siis yritän aina toisinaan haastaa itseäni sellaistenkin vaatteiden pariin, jotka eivät heti tunnu ihan omilta.

Tän postauksen kuvilla halusin osoittaa miten paljon kokonaisuutta muuttaa pelkästään se, että antaako puseron helman roikkua housujen päällä vai pistääko paidan housuun. Itse huitelin eilen molemmilla versioilla aina sen mukaan, että muistinko vessassa käydessä asetella teepparin nätisti vaiko en. Mutta selkeää kuitenkin oli kumpi versio mielestäni näyttää paremmalta.

Ainakin omasta mielestäni kokonaisuus näyttää paljon puetummalta ja siistimmältä, kun paidan helma on housujen sisässä. Tuolloin myös alaosa pääsee paljon paremmin oikeuksiinsa. Mittasuhteiden illuusiokin toki muuttuu kovastikin sen mukaan mihin ylä- ja alaosan raja sijoittuu. Itse pidän tuosta pitkäjalkaisemmasta tyypistä siitäkin huolimatta, että paidan ollessa housuissa, korostuu niin vatsan vararenkaat kuin lantion lisäkahvatkin ja hanurikin näyttää hervottomalta. (en tajunnut kuvata perspuolta!)

Tai lienee ehkä väärin sanoa, että nuo ominaisuudet korostuu, sillä ihan olemassa olevat todelliset muodothan siinä vaan näkyy. Vetämällä paidan helman pitkäksi, ne vaan hieman häipyvät näkyvistä.

Mikäli yläosan haluaa noiden housujen kanssa jättää päälle, niin silloin paremman näköisen lopputuloksen saa valitsemalla hieman lyhyemmän puseron. Tässä asussa nähty raitapaita on pituudeltaan huomattavasti tämän postauksen vesirajaan saakka yltävää teepparia parempi. Tuossa kuvaparin vasemman puoleisessa otoksessa kokonaisuus näyttää vaan sellaiselta, että vedin päälle mitä sattui käteen ekana osumaan (mikä olikin kyllä totuus), tällaiset mukavat pyjamahousut ja tylsän teepparin, ja oikealla puolella on sitten harkitumman näköinen setti.

housuhame-H&M / t-paita-Esprit / laukku-The Cambridge Satchel Company / kengät-Toms / korvikset-Unique Design by Maria

Nyt katsellessani vaikkapa tätä viimeistä kuvaa, alan jo enempi lämmetä noille liehulahkeille. Pitää vaan löytää vaatekaapin kätköistä ne sopivimmat yläosat pöksyjen kaveriksi!

 


12 Comments
  • Maiju
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    No kylläpä paidan laittaminen housuihin muutti asua ihan älyttömästi! Tosi style!

    Ite vähän vierastan kuitenkin, koska kaikki kummat möykyt huutaa nimeään sillon. Ei se kyllä sun päällä näytä yhtään huonolta… jaa.. ehkäpä kokeilen joskus 😀

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Se on vaan enemmänkin sitä, että sen paidan kuvitellaan jotenkin kummastikin taikovan niitä kumpuja huomaamattomammaksi, jos se on muiden vaatteiden päällä. Vaikkakin oikeasti ei se vartalon koko ja kummut siitä sen kummoisemmaksi muutu oli se paita päällä tai alla. 😀 

  • PiP
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tykkään itekin tällaisista culottes-tyyppisistä housuista, ovat niin mukavat – mutta etenkin meikäläisen päärynävartalolla takapuoli tosiaan korostuu huomattavasti. Tosi kivat kesähousut kummiskin 🙂

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Joo, nää on kivat kun ovat niin ilmavat! Eikä se takamuksen korostuminen loppujen lopuksi niin kamala juttu oo, eihän me edes itse jouduta niitä ahtereitamme kattelemaan. 😀

  • Essukka
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Siis todella tyylikäs tuo paita housuissa -setti. Itse oon omppuvartaloinen ja mietiskelin, että pahalta näyttäis, jos tunkisin trikoopaidan stretch-farkkuihin. Silloin vois tulla yksi jos toinenkin kysymään, että koskas se laskettu aika onkaan… Mutta sun asus juju onkin se, että sekä ylä- että alaosa on varsin väljää materiaalia, jolloin tuohon vatsan seutuun saa tuotua esiin selkeän vyötärön, kun muu kangas liehuu siinä ympärillä. En itse asiassa ollut moista vaihtoehtoa tajunnut. Täytyypä funtsia vaatekaupoilla uudestaan. Sen olen hoksannut, että kellohelma sopii masulleni paremmin, ja väljän mekon kanssa voi rohkeina päivinä laittaa jonkun nätin vyönkin leikkaamaan ylä- ja alaosan erilleen. Kätevää!

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Mä en itsekään osais laittaa kyllä paitaa farkkujen sisään. Mut just niin kuin sanoit, niin toi housujen malli ja materiaali mahdollistavat asian vaikka siis itsekin olen omena muodoltani.  Kannattaa kyllä ainakin testata, tiedä vaikka tykkäisit!

  • seijahannele
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Paita housuissa – ja asu muuttui todella hyvän näköiseksi. Pitkä vaalea yläosa myös vääristi vartalon mittasuhteita (pitkä selkä – lyhyet jalat), paidanhelma housuissa vartalo näyttää sopusuhtaiselta.  Jatka rohkeasti vaan setin käyttöä. 

    • Veera
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Jep, minunkin mielestä tuo lyhyet jalat ja pitkä selkä illuusio on enemmän väärä kuin tuo pitkät jalat ja lyhyt selkä vaikkei sekään tietenkään ihan ns. todelliselta näytä. 😀

  • Nunu
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Onpas freesit kuvat & paita sisällä on paree!

  • misukka
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Joo, kyllä tuo paita housuissa on jotenkin ryhdikkäämpi. Ja hyvin sopii sulle nuo housut! Tai oliko se hame?! 😀 Itsekin ylitin tässä mukavuus rajani, ja laitoin ekaa kertaa päälleni ihanan (ja kaapissa hyvän tovin laihtumista odottaneen) kietaisumekon. Olin odottanut jotain ihmelaihtumista ja suunnitellut, että sitten jälkeen -5kg, voin sen laittaa kun maha ei enää niiiin paljon pömpötä. Eilen sitten päätin repäistä ja kiskoin koltun päälleni. Ja mitään ei tapahtunut! Kukaan ei pyörtynyt, eikä edes tuuli heilauttanut helmaa ja paljastanut paksuja reisiä! 😀
    Ja samassa hokasin miten älytöntä on hillota kivaa vaatetta kaapissa kuvitellun ylenkatseen vuoksi. Kyllä tämä tästä. Vähitellen mä uskallan laittaa päälleni mitä haluan. Ja suuri kiitos kuuluu siitä sulle ja sun blogille! 🙂

    • Mimmihiiri
      Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

      Käytetäänhän ne tytöt aina kunnon alusvaatteita niin vaatteet istuu hyvin. Alushousut aina vyötärölle asti on vähin vaatimus. Ja on jopa seksikkäämmätkin kuin jotkut kiristävät stringit tai hipsterit.

  • Vierailija
    Posted at 00:00h, 30 marraskuun Vastaa

    Tosi kivat housut ja mukavat päällä

Post A Comment